Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχουν ξεκινησει ηδη οι καταληψεις.αν οντως θελουν να βοηθησουν να φτιαχτει η τριτοβαθμια να κανουν σοβαρη συζήτηση και οχι 2 δευτερα πριν την εξεταστικη να ριχνουν τη βομβα.γιατι βιαζονται τοσο?γιατι δεν βιαζονται να βαλουν τη βαση του 10 και το αφηνουν για του χρονου????δεν ξερουν τι τους γινεται!τετοιες κινησεις δεν μπορουν να γινουν σε μερικος μηνες!

• Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν το ηξερες; Η αξια του πτυχιου εχει να κανει με τις βασεις εισαγωγης, ασχετως αν η σχολή επιλέγεται λόγω πολης και όχι καθαρα και μονο λόγω τμηματος. Οπότε σε όλες τις σχολες προηγείται το τμημα της Αθηνας, μετα αυτό της Θεσσαλονικης και απο εκει και πέρα έρχεται η επαρχία, αλλά και εκει η ταξινομηση συνεχιζει αναλογα τον πληθυσμό, το τμημα δεν παιζει κανενα ρόλο.  :ph34r:

Όχι φίλε μου η αξία του πτυχίου πάει ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών, τις δημοσιεύσεις των καθηγητών, την κρατική χρηματοδότηση, τα ερευνητικά προγράμματα κ.α. στα οποία και κατά 99% το κεντρικό πανεπιστήμιο υπερέχει από κάποιο επαρχιακό.Όλα τα άλλα περί καλών σχολών με 5000 μόρια  είναι για να τα λέμε στις Γενικές Συνελεύσεις με άλλους αριστερούς να περνάει η ώρα...

Δημοσ.

Γενικά έχω καταλάβει, απο μια καλύτερη ματιά που έριξα στο πρόγραμμα Αθηνά, οτι η επιλογή για συγχωνεύσεις έγινε καθαρά με το ποιες περιοχές είχαν μέσον στην κυβέρνηση και κατάφερε να πάρει σχολές, που συνεπάγεται φοιτητές που οι φοιτητές είναι ΠΟΛΛΑ λεφτά. Χωρίς να σκεφτούν αν ταιριάζουν οι σχολές αν έχουν κοινά μαθήματα αν μοιάζει το αντικείμενο...... πχ με την δικιά μου σχολή. Μηχανικων οικονομίας και διοίκησης ( θα μου πείτε τι σχολή είναι αυτή, εγω θα πω ήξερα τι σχολή είναι και ήθελα να τελειώσω την συγκεκριμένη γιαυτό όταν μπήκα είχα 3000 μόρια παραπάνω)  αντί να μας συγχωνεύσουν με το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης που έχουμε πάνω απο 75% κοινά μαθήματα, αποφάσισαν να μας κόψουν ένα χρόνο απο τα 5 και να μπούμε στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Που παλιότερα παίρνανε και μεταγραφές απο το τμήμα μας στο παραγωγής και διοίκησης. 

Ε αυτό έγινε 100% για να μην φύγουν οι φοιτητές απο την χίο και χάσουν οι χιώτες τα λεφτά. Υπολογίστε 500 φοιτητές στην λιγότερη * 800€ ο καθένας τον μήνα είναι 400.000€ το μήνα στην τοπική κοινωνία της Χίου. Δεν θα άφηναν τόσο εύκολα οι τοπικοί άρχοντες αυτά τα λεφτά να φύγουν και να πάνε αλλού. Αντίστοιχα παραδείγματα έγιναν και με άλλα τμήματα... 

• Like 1
Δημοσ.

προχειροτητα, δεν λεμε οτι δεν επρεπε να γινει ,ομως εγινε ατσαλα , ετσι πιστευω δηλαδη! Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει προβλεψη για τους εν ενεργεια φοιτητες ,ενα επιδοματακι που θα δωσουν και καλα απλως χρυσώνει το χαπι ! Θα μπορουσε να υπαρχει μια μεσοπροθεση λυση ,ωστε να μην επηρρεαστουν οι εν ενεργεια φοιτητες.. :unsure:

Δημοσ.

το ωραιο ειναι οτι, αντι να ζητανε οι φοιτητες καλυτερες βιβλιοθηκες και καλυτερες εγκαταστασεις, καθονται και ασχολούνται μονο με την δυναμη (  ; ) του πτυχιου τους...

• Like 4
Δημοσ.

ΚΑΙ για τις δυνατότητες εξόδου .

Ξέρεις πόσοι ξενέρωσαν που απο την γκλαμουρατη Θεσσαλονίκη , θα πάνε στην ταπεινή Σέρρα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι Σερρες εχουν πολυ δυνατο ναιτλαιφ για τους φοιτητες, τα σκυλια θα γουσταρουν αρκετα. Οι ροκαδες θα κοψουν λίγο φλεβα που θα τη βγαζουν στο Αιρις μπαρ.

Όχι φίλε μου η αξία του πτυχίου πάει ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών, τις δημοσιεύσεις των καθηγητών, την κρατική χρηματοδότηση, τα ερευνητικά προγράμματα κ.α. στα οποία και κατά 99% το κεντρικό πανεπιστήμιο υπερέχει από κάποιο επαρχιακό.Όλα τα άλλα περί καλών σχολών με 5000 μόρια  είναι για να τα λέμε στις Γενικές Συνελεύσεις με άλλους αριστερούς να περνάει η ώρα...

Περα απο το επιπεδο των φοιτητων που σε αυτο το θεμα συμφωνω αρκετα, θεωρω τα αλλα σου επιχειρηματα αρκετα αδυναμα. Γιατι οι δημοσιευσεις των καθηγητων καθοριζουν την αξια τους ως διδάσκοντες; Ουτε προσωπικες επαφες εχουν με τους φοιτητες ενώ οι περισσότεροι εχουν καβαλήσει τόσο πολυ το καλαμι που σχεδον δεν πατανε στο μαθημα τους, για να μην πω για τα γραπτα που δεν διορθώνουν, να μιλούσαμε για καθηγητες μεταπτυχιακου να συμφωνησω. Η κρατικη χρηματοδοτηση ειναι πανω κατω η ιδια, στην τελικη ενα αμφιθεατρο και ενας πινακας με ενα μηχανημα προβολης υπάρχουν παντου. Τελος τα ερευνητικα προγραμματα απευθύνονται καθαρα και παλι σε φοιτητες κυριως μεταπτυχιακων πρεογραμματων αλλά και παλι πανω σε αυτό, μηπως στην Κρητη δεν υπάρχει το ΙΤΕ, μια χαρα στεκεται και η επαρχία και καθε ιδρυμα επαρχίας που κανει σοβαρα τη δουλεια του.

Επεξ/σία από Chrisxxx
  • Like 1
Δημοσ.

Το Γεωπονικο θα συγχωνευτει με την ασοε (εεε λογικο το βρισκω αλλωστε εχουμε τοσα κοινα μαθηματα!!!) αλλα το πολυτεχνειο θα μεινει ως εχει. Γιατι???

Η βαση του 10 ειναι κατι που θα πρεπε να ισχυει, οπως επισης κι οτι δε γινεται καθε κατσικοχωρι να χει κι απο ενα τει. Εχουν μια σωστη σκεψη αλλα γι ακομα μια φορα, λαθος εφαρμογη.

Δημοσ.

Πού έχουν αρχίσει καταλήψεις; Δεν έχω ακούσει τίποτα ακόμα...

Το Γεωπονικο θα συγχωνευτει με την ασοε (εεε λογικο το βρισκω αλλωστε εχουμε τοσα κοινα μαθηματα!!!) αλλα το πολυτεχνειο θα μεινει ως εχει. Γιατι???

Διοικητική και μόνο θα είναι η συγνώνευση σε αυτή την περίπτωση δλδ δεν τους αφορά αυτό τους φοιτητές.

Επίσης το Μετσόβιο και το καποδιστριακό είναι τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, λογικό να μην τα αγγίζει κανείς.

Δημοσ.

1) Πού έχουν αρχίσει καταλήψεις; Δεν έχω ακούσει τίποτα ακόμα...

2) Επίσης το Μετσόβιο και το καποδιστριακό είναι τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, λογικό να μην τα αγγίζει κανείς.

1) Σίγουρα , στο Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης

2) Το Καποδιστριακό και το Α.Π.Θ είναι ( με αυτή την σειρά ) τα 2 κορυφαία της χώρας .

Δημοσ.

το ωραιο ειναι οτι, αντι να ζητανε οι φοιτητες καλυτερες βιβλιοθηκες και καλυτερες εγκαταστασεις, καθονται και ασχολούνται μονο με την δυναμη (  ; ) του πτυχιου τους....

καταλαβαίνω τι εννοείς απλά έχουν γίνει έτσι τα πράγματα που ναι,όντως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η

"δύναμη" του πτυχίου γιατί μόνο με αυτό θα έχουμε κάτι για να βγούμε στην αγορά εργασίας. Δεν θα εκτιμήσει κανείς τις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει από τα βιβλία.Υπάρχουν τόσοι εκεί έξω που ζητούν δουλειά και η μόνη μας ελπίδα είναι ένα καλό πτυχίο μπας και(ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΩ) καταφέρουμε να ξεχωρίσουμε από τους υπόλοιπους και μας πάρουν.

Το γεγονός ότι θα συγχωνευτούν τμήματα δεν νομίζω ότι θα αλλάξει πολλά.Δεν νομίζω ότι θα κάτσουν να ανακαiνίσουν τα κτίρια ούτε ότι θα φτιάξουν καλύτερες βιβλιοθήκες.

Ξεσπιτώνουν φοιτητές, ξεσπιτώνουν καθηγητές(γιατί αυτός που δίδασκε στο τει θεσσαλονίκης,θα πρέπει να πάει στις σέρρες,αν δεν μείνει τελικά άνεργος),προκαλούν ένα χάος ενώ απλά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με κάτι πιο απλό ψηφίζοντας την βάση του δέκα και κλείνοντας κάποια πανεπιστήμια που υπολειτουργούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...