Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολη την παρεα εδω στο insomnia.Υπηρξα και παλιοτερα μελος στο φορουμ και γνωριζω πως πολλα ατομα εδω κατεχουν καλα οτι εχει να κανει με υπολογιστες και τεχνολογια γενικοτερα.

Για να μπω κατευθειαν στο θεμα εχω ενα desktop 5 ετων αγορασμενο απο τα multirama με τα εξης χαρακτηριστικα:

Επεξεργαστής: CPU INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2,4GHZ 8 MB

Mainboard: MB GIGABYTE GA-946GMX-S2

Ram: MEMORY DDR2 AENEON 1024MB 667MHZ

Σκληρός δίσκος: HD WESTERN DIGITAL 500GB 5000AAKS (16MB)

Κάρτα γραφικών: VGA GIGABYTE GF8600 GT 512MB

Τροφοδοτικό: Multirama Model: LPK9-4 400w

τα προβληματα στο pc πλεον εχουν φτασει στο απροχωρητο...οταν ζοριζεται ειτε αυτο σημαινει οτι εχω πολλες καρτελες ανοιχτες στο ιντερνετ ειτε οτι βλεπω καποιον αγωνα μεσω livestream ειτε παιζω καποιο παιχνιδι ενας απο τους ανεμιστηρες του υπολογιστη (ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι αυτος του τροφοδοτικου) κανει πραγματικα πολυ θορυβο και μετα απο λιγο το pc κλεινει. κατεβασα ενα προγραμμα το hw monitor και οι θερμοκρασιες που εβγαζε στους 2 cpu ξεπερνουσαν τους 100 βαθμους κελσιου.επισης ορισμενες φορες παγωνει η οθονη και το ποντικι δεν κουνιεται οποτε αναγκαζομαι να το κανω επανεκκινηση.σπανιως πεταει και μπλε οθονη.και σαν μην εφτανε αυτο εδω και 2-3 μερες σερνεται και το ιντερνετ χωρις να υπαρχει καποια λογικη εξηγηση.μπηκα στο site της forthnet αλλα δεν ανεφερε κατι για τεχνικες εργασιες στην περιοχη μου οποτε εικαζω οτι και παλι ειναι προβλημα του υπολογιστη. 

πιστευεται οτι με την αλλαγη τροφοδοτικου (αν τελικα ειναι αυτο το προβλημα) και με ενα φορματ η κατασταση θα καλυτερεψει?

ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Ξεκίνα με άνοιγμα-καλό καθάρισμα και αλλαγή θερμαγώγιμης πάστας σε cpu, έλεγξε πάλι θερμοκρασίες και μετά βλέπεις αν έχεις πρόβλημα.

Επίσης προτείνω τη προσθήκη μιας ακόμα μνημούλας 1gb για να μη σέρνεται ο υπολογιστής σου.

• Like 2
Δημοσ.

Οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη ειναι πολυ υψηλες.Το εχεις καθαρισει απο σκονες,ειδικα το φουρφουρι του επεξεργαστη?Παστα του εχεις αλλαξει?

Με προλαβες αδικε

• Like 1
Δημοσ.

Ανοίγει το pc και το καθαρίζεις από τις σκόνες και αλλάζεις πάστα στον επεξεργαστή.Το internet δεν νομίζω να έχει να κάνει σχέση με αυτά.Επίσης καλώ είναι να αλλάξεις και το τροφοδοτικό σου γιατί είναι χάλια.Όταν αλλάξεις πάστα πόσταρε μια φωτό από το hw monitor να δούμε τις θερμοκρασίες.

Καλά όλοι μαζί γράφαμε?

• Like 1
Δημοσ.

ωραια θα κοιταξω να κανω οσα περισσοτερα μπορω μαζι με ενα φιλαρακι μου που σκαμπαζει απο αυτα αν και πολυ φοβαμαι οτι στο τελος δεν την γλιτωνω την επισκεψη στον τεχνικο.. :unsure: 

κατι ακομα θελω να ανοιξω το τροφοδοτικο για να καθαρισω τον ανεμιστηρα που εχει μεσα,ποσες ωρες πρεπει να αφησω χωρις ρευμα τον υπολογιστη πριν ανοιξω το τροφοδοτικο?(μου ειπαν οτι κραταει ταση και οτι θελει γυρω στις 12 ωρες χωρις ρευμα)

Δημοσ.

κατι ακομα θελω να ανοιξω το τροφοδοτικο για να καθαρισω τον ανεμιστηρα που εχει μεσα,ποσες ωρες πρεπει να αφησω χωρις ρευμα τον υπολογιστη πριν ανοιξω το τροφοδοτικο?(μου ειπαν οτι κραταει ταση και οτι θελει γυρω στις 12 ωρες χωρις ρευμα)

Απλά όταν βγάλεις το τροφοδοτικό από το ρεύμα θα πατήσεις 2-3 το power on στον πύργο (το κουμπί που μπροστά το pc) για να ξεφορτώσουν οι πυκνωτές.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό δεν έχει να κάνει με τους 100 βαθμούς θερμοκρασία της CPU. Το πιθανότερο είναι ο θόρυβος να είναι από το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή. 'Η έχει πιάσει πολύ σκόνη ή τα έφτυσε και θέλει αντικατάσταση. Καθάρισε το από σκόνες και άν συνεχίσει να χτυπάει 100άρια το Hwmonitor, άλλαξε ψύκτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...