Προς το περιεχόμενο

TP-LINK TD-W8968 + forthnet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα συνιστούσες να έπαιρνα ένα router και το σύνδεα με το thomson σε bridge mode ;

να έχω σαν μόντεμ το thomson που είναι σταθερό και δοσκιμασμένο ενω σαν router την άλλη συσκευή που να έχει τα πάντα όλα πάνω NAT, Qos, DMZ κ.α

αν δεν σε βολευει το Thomson  μονο του ειτε κανεις αυτο ,ειτε πας και παιρνεις κατι καλο απο την αρχη για να μην εχεις 2 συσκευες.πχ κανα vigor 2710.βεβαια η δικια σου λυση εχει ενα καλο.οτι εχεις οπως ειπες ενα καλο δοκιμασμενο router που κραταει σταθερη την γραμμη και αυτο ειναι ενα βασικο.αν και η γραμμη σου οπως σου ειπα εχει ψωμι ακομα να σου δωσει.εισαι ακομα με 11 αρι profile.μπορεις να ζητησεις 6 αρι Profile αμα θες για να ανεβει και αλλο ο συγχρονισμος.εσυ διαλεγεις.το ρουτερ το καλο ειναι οτι αμα παρεις κατι καλο θα σου μεινει ακομα και αν καποτε πας σε vdsl πχ.εγω παντως με το thomson δεν εχω παραπονο.τωρα αν θες dmz και qos με ευκολο τροπο τοτε το thomson δεν ειναι οτι καλυτερο.

Δημοσ.

1. πως κατάλαβες ότι είμαι σε 11άρι προφίλ και τι είναι αυτά τα προφίλ ;

λογικά αν ανέβω σε ταχύτητα και αλλάξω προφίλ παίζει να δω και αποσυνδέσεις;

θα δω αλλαγή σε snr και attenuation προς το χειρότερο;

μπορείς να μεταβείς στο προηγούμενο προφίλ σου σε περίπτωση που δεις τα πράγματα να χειροτερεύουν;

το vigor 2710 παίζει καλά πάνω στο δίκτυο της forthnet το έχεις δοκιμάσει; αν και έχει λειτουργίες όπως voip που δεν νομίζω να μου χρησιμεύσουν σε κάτι.

Δημοσ.

Το προφιλ το 11αρι φαινεται απο το noise margin σου..

Το νορμαλ της forthnet ειναι 6..

Αλλα λογικα σε εχουν εκει επειδη συνηθως αν ο αλλος εχει πολλες αποσυνδεσεις, του ρυθμιζουν λιγο το noise margin για να σταθεροποιηθει..

Δημοσ.

Αλλα λογικα σε εχουν εκει επειδη συνηθως αν ο αλλος εχει πολλες αποσυνδεσεις, του ρυθμιζουν λιγο το noise margin για να σταθεροποιηθει..

όταν λες 6 εννοείς 6 snr;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβως..

Noise margin=SNR

αν σε πάει στο 6 πάει το έχασες το πλοίο , αν έχω διαβάσει καλά κάτω από το 9 και κάτω ξεκινάνε τα προβλήματα

Επεξ/σία από @zouve@
Δημοσ.

αν σε πάει στο 6 πάει το έχασες το πλοίο , αν έχω διαβάσει καλά κάτω από το 9 και κάτω ξεκινάνε τα προβλήματα

στο 6 παιζεις μια χαρα αν εχεις μια χαρα γραμμη.ειμαι στο 6 και εχω παιξει και 20+ ημερες Online χωρις αποσυνδεση.αλλοι το ριχνουν και στο 4 το snr και παιζουν μια χαρα.οποτε το να εχει καποιος 11 margIn χωρις να εχει αποσυνδεσεις ειναι καπως.χανει δηλαδη τζαμπα σε ταχυτητα.

Δημοσ.

• πως κατάλαβες ότι είμαι σε 11άρι προφίλ και τι είναι αυτά τα προφίλ ;
  • λογικά αν ανέβω σε ταχύτητα και αλλάξω προφίλ παίζει να δω και αποσυνδέσεις;
  • θα δω αλλαγή σε snr και attenuation προς το χειρότερο;
  • μπορείς να μεταβείς στο προηγούμενο προφίλ σου σε περίπτωση που δεις τα πράγματα να χειροτερεύουν;
  • το vigor 2710 παίζει καλά πάνω στο δίκτυο της forthnet το έχεις δοκιμάσει; αν και έχει λειτουργίες όπως voip που δεν νομίζω να μου χρησιμεύσουν σε κάτι.

φαινεται απο το Noise margin στο down.σου ειχα γραψει πιο πανω οτι για αρχη ζητα fast path και μετα ζητα 6αρι profile κατα προτιμηση No rfi για να παρεις τα μεγιστα.εκτος αν εχεις αποσυνδεσεις.

β.μπορει να δεις μπορει και οχι.δεν χανεις κατι να δοκιμασεις.

το snr Θα παει στο 6 που ειναι λογικο αφου αλλαζεις Profile και το attenuation θα μεινει το ιδιο

ναι μπορεις να γυρισεις σε αλλο Profile αν δεν παιζει καλα αυτο.

το 2710 γενικα παιζει μια χαρα και πολλες εταιρειες το εχουν.και λεω εταιρειες γιατι ειναι λιγο ακριβα οποτε πολλοι ιδιωτες δεν σκανε τοσα λεφτα για ρουτερ.ναι εχει και voip και διαφορα αλλα χωρις να σημαινει οτι θα τα χρειαστεις.υπαρχει και η πιο απλη φτηνη εκδοση του που ειναι το 2710ne

μπορει να μην εχει αποσυνδεσεις η να υπηρχε καποιο προβλημα παλια που λυθηκε και απλα να εχει μεινει εκει.η ο προηγουμενος πελατης να επαιζε 11 και απλα να εχει μεινει και αυτος εκει χωρις λογο.

όταν λες 6 εννοείς 6 snr;

6 db ειναι στην πραξη

• Like 1
Δημοσ.

εγώ το είχα διαλέξει να μπω σε 11άρι λόγο των πολλών αποσυνδέσεων παλαιότερα τότε βέβαια ήμουν στον ΟΤΕ έχοντας το level1 FBR-1461 βέβαια και τώρα που τα άφησα το l1 μια μέρα έφαγα 2 πετάγματα δε ξέρω τι ζόρι τραβάει αυτό το modem και αποσυνδέεται συνεχώς. Δεν ήξερα ότι αυτές οι ρυθμίσεις στη γραμμή σου σε ακολουθούν από πάροχο σε πάροχο!

Μπορείς να δώσεις πληροφορίες για το no rfi; έχει να κάνει κάτι με τις παρεμβολές από ότι διάβασα σωστά;

Δημοσ.

εγώ το είχα διαλέξει να μπω σε 11άρι λόγο των πολλών αποσυνδέσεων παλαιότερα τότε βέβαια ήμουν στον ΟΤΕ έχοντας το level1 FBR-1461 βέβαια και τώρα που τα άφησα το l1 μια μέρα έφαγα 2 πετάγματα δε ξέρω τι ζόρι τραβάει αυτό το modem και αποσυνδέεται συνεχώς. Δεν ήξερα ότι αυτές οι ρυθμίσεις στη γραμμή σου σε ακολουθούν από πάροχο σε πάροχο!

Μπορείς να δώσεις πληροφορίες για το no rfi; έχει να κάνει κάτι με τις παρεμβολές από ότι διάβασα σωστά;

οι ρυθμισεις οχι δεν σε ακολουθουν απο παροχο σε παροχο.πριν εννοουσα οτι αν ο προηγουμενος που επεφτε στο Port που εισαι τωρα ειχε 11αρι μπορει να εχει μεινει απο τοτε.οι 2 αποσυνδεσεις μπορει να ηταν τυχαιες.καλο θα ηταν αν κατεβασεις το 11 να εισαι με το Thomson.Λογικα θα παιξει πιο σταθερα.το No rfi απλα θα δωσει παραπανω ταχυτητα.ειναι το επονομαζομενο gap που λενε μερικοι οτι πηραν την forthnet για να τους το αφαιρεσει..ισχυει για τα dslam Με broadcom chipset δηλαδη alcatel.

Δημοσ.

το no rfi έχει σχέση με αυτό

έκανα το τεστ ιδού τα αποτελέσματα https://dl.dropbox.com/u/13021296/OrbMT_20130213_152325.png

βλέπω να έχει gap η γραμμή μου 

βέβαια αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι λέει fast path X βέβαια αυτό δεν αληθεύει γιατί το έχω τσεκάρει με τα pings

Δημοσ.

το no rfi έχει σχέση με αυτό

έκανα το τεστ ιδού τα αποτελέσματα https://dl.dropbox.com/u/13021296/OrbMT_20130213_152325.png

βλέπω να έχει gap η γραμμή μου 

βέβαια αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι λέει fast path X βέβαια αυτό δεν αληθεύει γιατί το έχω τσεκάρει με τα pings

καλα ναι πολλες φορες το fast path βγαινειλαθος.ναι αυτο ειναι το no rfi που το λενε gap αλλοι.βεβαια εσενα ειναι και το profile στην μεση που σου κοβει bits per tone.

Δημοσ.

άρα η γραμμή μου έχει gap σωστά;

τους παίρνω τηλέφωνο και τι τους λέω; να μου διορθώσουν το gap στη γραμμή και να μου αλλάξουν το προφίλ σε 6άρι;

Δημοσ.

οκ, ξεκινάω με 6άρι και βλέπουμε

αλλά αν μου πουν ότι είμαι είδη σε 6άρι; παίζει αυτό το σκηνικό; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...