Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι στη hol και εχω double play 24Mbps.Το speedtest της hol βγαζει μεγιστο το πολυ(σπανια) εως 8Mbps(πολυ απογοητευτικο).Ολα τα αλλα τεστ(αλλων εταιρειων) βγαζουν κατω απο 5-6Mbps.Προσφατα πηγα απο προγραμμα των 6Mbps σε 24Mbps.Γιατι τοσο χαμηλη ταχυτητα;Μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στο modem αφου αλλαξα προγραμμα;Και αν ναι πως θα γινει αυτο;Στον ΟΤΕ που πηγα και ρωτησα μου ειπαν οτι μεχρι εξω απο το σπιτι η ταχυτητα θα ειναι γυρω στα 12Mbps και σκεφτομαι να αλλαξω παροχο.

Δημοσ.

Η ταχύτητα που θα έχεις εξαρτάται απο αρκετούς παράγοντες αλλα κυριως απο το ποσο μακρια εισαι απο το αστικό κέντρο, για αυτο και προφανώς σου ειπαν οτι θα πιάνεις γύρω στα 12mbps. Αυτο δηλαδή που υσχίει ειναι οτι και να αλλάξεις εταιρία αν εισαι μακριά απο το αστικό κέντρο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα ειναι θέμα τύχης δηλαδή απο εκει και πέρα.

Μπορει αν πας στην forthnet που έχει μικρότερο προφίλ απο τον οτε να πιάνει παραπάνω αλλα οπως σου ειπα εξαρτάται καθαρά απο το αστικό κέντρο ποσο μακριά εισαι.

Δώσε αν μπορείς μερικά στατιστικά της γραμμής σου μεσα απο το router οπως snr margin , downstream upstream κτλπ.

Επίσης το speedtest δεν ειναι άξιο αναφοράς για να δεις πως τα παει η γραμμή σου, καλύτερα κατέβασε ενα αρχείο απο το ftp του Link.png Site: http://ftp.ntua.gr/">ntua και δες με ποσο πραγματικά κατεβάζεις

Δημοσ.

Γιατί το κράτος τους επιτρέπει να αοριστολογήσουν και γιατί είσαι εν'δυναμη πελάτης της καινούριας vdsl αν θέλεις να παίζεις κανένα online παιχνίδι..

και θα σου δώσω ένα παράδειγμα.. την τελευταία φορά που μίλησα με τον τεχνικό,χωρίς να αλλάξει τίποτα στις ενδείξεις του modem ούτε καν με αποσύνδεση,μου ανέβασε το download κατά 200kb/sec χαλαρά..

Δημοσ.

Οντως πολλα παιζουν.. 

Παντως μπορει καποιος να μου εξηγησει οταν λεμε αστικο κεντρο τι ακριβως εννοουμε; Ειναι το ιδιο για ολες τις εταιρεις ή η καθε μια εχει τα δικα της;

Δημοσ.

Οντως πολλα παιζουν.. 

Παντως μπορει καποιος να μου εξηγησει οταν λεμε κεντρο τι ακριβως εννοουμε; Ειναι το ιδιο για ολες τις εταιρεις ή η καθε μια εχει τα δικα της;

Καλημέρα

Ένα ειναι το αστικό κέντρο και συγκεκριμένα του οτε το λεγόμενο dslam και ολοι οι παρόχοι ειναι μαζεμένοι εκει μέσα να το πω πολύ χοντρά, αν θες ομως περισσότερες λεπτομέρειες δες και τον πολύ ωραίο Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/424884-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-adsl-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-dslam-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%85/">οδηγό που εχει φτιάξει ο  poulinos και το αναφέρει μέσα.

Δημοσ.

Τα speedtest δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα. Εάν όντως μπορείς να πας μέχρι 12 θα σου πρότεινα πάροχο με 6άρι margin όπως forthnet για να κλειδώσεις κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

ενας γειτονας ακριβως απεναντι απο εμενα εχει forthnet 24Mbps και στα "τεστ" του δειχνει οτι πιανει 12Mbps.οποτε αν παω σε forthnet δεν θα εχω και εγω 12Mbps;

Κατεβασα απο το ntua ενα αρχειο 40ΜΒ με 8Mbps.Αρα συμφωνα με τα λεγομενα σου η πραγματικη ταχυτητα ειναι μεχρι 8Mbps σε μενα μεσα στο σπιτι.

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια.Μαλλον θα επιστρεψω στα 6Mbps στη hol για οικονομια γενικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...