Προς το περιεχόμενο

ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος αποκτά αυξημένες δικαιοδοσίες σε διαδικτυακές επιθέσεις


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, πρόσφατο νομοσχέδιο που προήλθε από τον Λευκό Οίκο, άνοιξε το δρόμο για προληπτικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο κυβερνοχώρο σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις ενδεχόμενης επίθεσης.Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης δήλωσαν στους Times, ότι η νέα τροπολογία παραχωρεί «ευρεία εξουσία» στον Πρόεδρο να διατάξει επίθεση εναντίων διαδικτυακών εγκληματιών χωρίς να απαιτείται η άδεια/κήρυξη στρατιωτικής επέμβασης/πολέμου. Οι τροπολογίες επίσης ρυθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι μυστικές υπηρεσίες θα μπορούν να παρακολουθούν τα δίκτυα προκειμένου να προλάβουν τυχόν ενδεχόμενες επιθέσεις αλλά και το πως το Υπουργείο Άμυνας θα διαχειρίζεται τις συγκεκριμένες επιθέσεις.

 

Επιπλέον η νέα νομοθεσία θα αφήνει την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας και το FBI υπεύθυνους για την «υπεράσπιση» της Αμερικανικής κυβέρνησης και των εσωτερικών δικτύων από κυβερνοεπιθέσεις, μέχρι ως ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο που παραμένει άγνωστο προς το παρόν, με την παρέλευση του οποίου θα εμπλέκεται το Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το τελευταίο θα λαμβάνει δράση μόνο έπειτα από προεδρική έγκριση.

 

Οι νέοι νόμοι έρχονται λίγο μετά από τις πρόσφατες επιθέσεις στη New York Times, Wall Street Journal, Washington Post. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι τώρα, η μόνη επίθεση με λογισμικό των ΗΠΑ, είναι η περίπτωση του γνωστού ιού με την κωδική ονομασία, Stuxnet, που αναπτύχθηκε από την Ισραηλινή κυβέρνηση με απώτερο σκοπό να διακόψει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας σε εργοστάσιο του Ιράν.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/tech-policy/2013/02/president-given-broad-authority-to-order-cyber-attacks/[/url'>']arstechnica.com

Link.png Site: http://www.nytimes.com/2013/02/04/us/broad-powers-seen-for-obama-in-cyberstrikes.html?pagewanted=all&_r=1&']nytimes.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε λιγο καιρο θα μπουκαρουν οι κομαντο επειδη κατεβαζουμε απο το pirate

 

Γιατί ως γνωστόν στόχος επιχειρήσεων που κοστίζουν εκατομμύρια είναι να πιάσουν τους "hackers" που πλέον έμαθαν να χρησιμοποιούν μέχρι και torrent client...

 

 

ImpliedFacepalm.jpg

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι αν το δίκτυο καταντήσει "προτεκτοράτο" των Αμερικανών, Κινέζων κτλ. που με το πρόσχημα του νόμου τους κλέβουν και καταστρέφουν ότι θέλουν, αν κάποιος τους πάει κόντρα.

Βέβαια και τώρα γίνονται π.χ με το stuxnet, αλλά με τέτοιους νομους η κάθε χώρα θα έχει το θράσος να το κάνει στα ανοικτά.

Το ίδιο θα γίνεται πιστεύω  και αν μια επιχείρηση δρα ενάντια στα συμφέροντα της Αμερικής ή των αμερικανικών επιχειρήσεων. Εχει γίνει στο παρελθόν και απλά τώρα θα είναι ευκολότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επίθεση σε κάποιες εφημερίδες, είναι αφορμή για αυτήν την κίνηση; :huh:

Φαντάζομαι τώρα, ο κάθε πικραμένος "χακεράς" θα αισθάνεται βαθιά ικανοποίηση που περιορίζεται και άλλο η ελευθερία στο διαδίκτυο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι σίγουρος ότι το νομοσχέδιο έχει γίνει απλά για να μπορούν να κάνουν ταινίες με τον πρόεδρο-super hacker να κατατροπώνει και ηλεκτρονικά του εχθρούς του έθνους( και της ανθρωπότητας συνολικά πάντα)!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι σχεδιο των αμερικανων για να μας παρουν τα πετρελαια, τα χρυσα και τα διαμαντια αφου μας ψεκασουν πρωτα. Ειναι πασιφανες απορω πως δεν το καταλαβατε!

 

Sent from my iPhone5 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...