Physics_Rulez Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 ... και που θα νοικιάζουμε εμείς τις γκαρσονιέρες μας ? αστειεύεσαι βέβαια.
tolis_01 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 αστειεύεσαι βέβαια. Καμιά φορά ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα προσφέρει γνώση για να σε μπερδέψει. Κύριος στόχος είναι να νοικιαστούν οι γκαρσονιέρες. Έχουμε ΤΕΙ στην πρωτεύουσα, θέλετε και στην συμπρωτεύουσα; Παραπάει. 1
Cossutius. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Εν πάση περιπτώση, γενικά θεωρώ μλκ να φευγει ένα ΤΕΙ απ τη Θεσσαλονίκη για να πάει στις...Σέρρες. Δηλαδή τι παραπάνω υπάρχει στις Σέρρες απ ότι σε μια μεγαλούπολη, χωρις να ρίχνω σε καμία περιπτωση τη πόλη των Σερρών. Πόσος κόσμος εξυπηρετειται για να φοιτησει εκει? Υπάρχει φοιτητική εστία (όχι οτι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κάτι σοβαρό, αλλά λέμε τώρα), υπάρχουν οι υποδομές για να ζήσει κάποιος μια 4ετία εκεί? Η θα γίνει σα τη Καλαμάτα ένα πράγμα και το ΤΕΙ φυτικής παραγωγής που πήγαιναν ιδιοκτήτες σπιτιων σε καθηγητές και τους ζήταγαν να κόψουν τους μαθητές για να εξακολουθήσουν να μένουν στα ενοικιαζόμενά τους? :P :P
Meraklis56 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 H απάντηση στο σχέδιο έκτρωμα όπως λένε είναι αυτό "παραμονή του τμήματος μας στο ΑΤΕΙΘ και των υπόλοιπων τμημάτων πανελλαδικά". Να μην αλλάξει τίποτα δηλαδή. Σπουδαστάρες μου. και κλασσικά αυτό,δε το διάβασες,εε; Ως φοιτητές, δε δεχόμαστε την έξωση μας από το χώρο του ΑΤΕΙΘ ούτε καμία συγχώνευση - κλείσιμο σχολών με αυτά τα κριτήρια. παράξενο,ακόμα δεν ακούστηκε το επιχείρημα "να διάβαζες να περνούσες σε ΑΕΙ"...ανησυχώ 1
The_Judas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Παρόλο που είμαι απόφοιτος τμήματος που μεταφέρεται, αν το δούμε ψυχρά και αντικειμενικά η επαρχία έχει μεγαλύτερη αναλογία φοιτητών/ κάτοικο σε σχέση π.χ με την Αθήνα. Ειδικά σε Σέρρες-Καβάλα-Κοζάνη-Λάρισα-Ιωαννινα-Καλαμάτα-Μεσολόγγι μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι φοιτητές. Μάλλον προτίμησαν αντί να διαλύσουν τελείως φοιτητουπόλεις σαν αυτές να το κάνουν στην Θεσσαλονίκη. Από την άλλη πλευρά βέβαια το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με εκπαιδευτικά κριτήρια (παγκόσμια κατάταξη κλπ) είναι πολύ υψηλότερα από το ΤΕΙ Σερρών (και όλα τα υπόλοιπα ΤΕΙ) και μάλιστα περνάει και ορισμένα ΑΕΙ.
Cossutius. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης γενικά δεν αντιλαμβάνομαι την λογική Καλός η κακώς με ένα συγκεκριμενο νόμιμο συστημα που επιλέχθηκε απο τη Βουλή των Ελλήνων (οχι οπου μας βολευει ισχυει ο νόμος οπου δε μας βολεύει όχι), το ΤΕΙ αυτο στεγάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο εκάστοτε φοιτητής, έδωσε εξετάσεις και επελεξε να πάει στη Θεσσαλονίκης, Όχι στις Σέρρες. Αν θέλεις ως κράτος να αλλάξεις τα πράγματα, έχεις 2 επιλογές. Ειτε να αφησεις τους ήδη φοιτητές να συνεχίσουν να φοιτούν στον τόπο που πέρασαν και να αποκεντρώσεις τους νεοεισαχθέους, δηλαδή να λειτουργείς για τα επόμενα 4 χρόνια παράλληλα, είτε να στεγάσεις και να θρέψεις όλους τους φοιτητές που θα μετακινήσεις για τα επόμενα χρόνια. Μια απλή επιδότητη και αυτή ανάλογα με το εισόδημα, είναι τουλάχιστον αστείο ως λύση τη στιγμη που ο άλλος μπορει να μένει σε συγγενείς του σε μια μεγαλούπολη, πράγμα δυσκολο για μια επαρχιακή πόλη.
Meraklis56 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Παρόλο που είμαι απόφοιτος τμήματος που μεταφέρεται, αν το δούμε ψυχρά και αντικειμενικά η επαρχία έχει μεγαλύτερη αναλογία φοιτητών/ κάτοικο σε σχέση π.χ με την Αθήνα. Τι να την κάνω την αναλογία, αν αντιστοιχεί 5 στους 10 κάτοικους, είναι φοιτητές αν έχει μόνο 2000 κάτοικους και η εκεί που είναι έχει 3 στους 10 φοιτητές και έχει 50.000 άτομα... (τυχαία νούμερα) Αν κρίνω απο το τμήμα πληροφορικής,που της Θεσσαλονίκης έχει 22 επιχειρήσεις για πρακτική στην Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες έχουν μόνο 7 επιχειρήσεις στις Σέρρες...μπορώ να καταλάβω οτι δεν τηρήθηκαν κριτήρια. Δεν είναι τυχαίο,που ούτε οι πληροφορικάριοι των Σερρών κάνουν κατάληψη...
status Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ είμαι υπέρ των συγχωνεύσεων όπως όλοι μας αλλα όταν έχουν νόημα και δεν γίνοντε καθαρά για οικονομικούς λόγους: Στα ν+2 διαγράφεσαι απο την σχολή. Το γνωρίζω, αλλά αντί να πάρεις πούλο, καλύτερα θα ήταν να πληρώνεις τα επιπλέον εξάμηνα που μένεις στη σχολή. Μα με το πέρας του ν+2 έχω την εντύπωση πως δεν στοιχίζει κάτι ο φοιτητής σε κάποιο ίδρυμα. Πέρα από μία χρηματική συμμετοχή σε κάθε εξεταστική και την απώλεια του "πάσο", τι άλλα δίδακτρα να βάλουν σε αυτούς; Στα «εντός» στοιχίζεις τα «βασικά», μετά γίνεσαι βάρος, Νομίζω ..
kalogeros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης γενικά δεν αντιλαμβάνομαι την λογική Καλός η κακώς με ένα συγκεκριμενο νόμιμο συστημα που επιλέχθηκε απο τη Βουλή των Ελλήνων (οχι οπου μας βολευει ισχυει ο νόμος οπου δε μας βολεύει όχι), το ΤΕΙ αυτο στεγάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο εκάστοτε φοιτητής, έδωσε εξετάσεις και επελεξε να πάει στη Θεσσαλονίκης, Όχι στις Σέρρες. Αν θέλεις ως κράτος να αλλάξεις τα πράγματα, έχεις 2 επιλογές. Ειτε να αφησεις τους ήδη φοιτητές να συνεχίσουν να φοιτούν στον τόπο που πέρασαν και να αποκεντρώσεις τους νεοεισαχθέους, δηλαδή να λειτουργείς για τα επόμενα 4 χρόνια παράλληλα, είτε να στεγάσεις και να θρέψεις όλους τους φοιτητές που θα μετακινήσεις για τα επόμενα χρόνια. Μια απλή επιδότητη και αυτή ανάλογα με το εισόδημα, είναι τουλάχιστον αστείο ως λύση τη στιγμη που ο άλλος μπορει να μένει σε συγγενείς του σε μια μεγαλούπολη, πράγμα δυσκολο για μια επαρχιακή πόλη. Φίλε Cossutius, ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν φοιτητές που έχουν δουλειές και συντηρούνται. Αυτά τα παιδιά πού θα βρουν δουλειά σε μία πόλη 50.000-60.000 κατοίκων; Άρα, θα πρέπει να επιλέξουν δουλειά ή σπουδές. Και σου το λέω, γιατί και εγω κατά την διάρκεια των σπουδών μου δούλευα και συντηρούσα τον εαυτό μου. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα είχα κάνει εάν αυτή η μεταφορά γινόταν όταν σπούδαζα.
insomniaK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Επιτρέψτε μου μια σχετικό-ασχετη παρέμβαση: και η Θεσσαλονίκη επαρχία είναι. 3
g_alkis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 και κλασσικά αυτό,δε το διάβασες,εε; Μια χαρά το διάβασα. Συγκεκριμένα θέλω. Το να λες "δεν θέλω αυτό, θέλω άλλο" χωρίς να λες συγκεκριμένα ποιο άλλο είναι της πλάκας επιχείρημα. Btw ίδια νοοτροπία ο εκπρόσωπος φοιτητών του ΑΤΕΙΘ στη δημοτική τηλεόραση προ ολίγου. - "Τι προτείνετε;" - "Μια άλλη αναδιάρθρωση" - "Η οποία τι θα περιλαμβάνει;" - "Μια συνολική αναδιάρθρωση" - "Θέλετε συγχωνεύσεις τμημάτων;" - "Ναι, να κλείσουν άλλα ΤΕΙ και να συγχωνευτούν με το ΤΕΙΘ" Μπορώ να γράψω άλλα 5-6 κουφά που είπε ο συγκεκριμένος αλλά και μόνο από τα παραπάνω καταλαβαίνεις 1
nickarmy Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Επιτρέψτε μου μια σχετικό-ασχετη παρέμβαση: και η Θεσσαλονίκη επαρχία είναι. οτι πεις... απο εκει και πέρα τα ιδιωτικά πώς προωθούνται που λεει το κείμενο ?
Cossutius. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Επιτρέψτε μου μια σχετικό-ασχετη παρέμβαση: και η Θεσσαλονίκη επαρχία είναι. Με 1.000.000 κατοικους δε είναι "επαρχία" φίλε μου. Μεγαλουπολη είναι. Αστικο κέντρο. Ειδικά η Θεσσαλονίκη ειναι ένα μεγάλο φοιτητικό κέντρο.
Sadamiraq Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Επιτρέψτε μου μια σχετικό-ασχετη παρέμβαση: και η Θεσσαλονίκη επαρχία είναι. Απλα επρεπε να ποσταρεις κατι ε?Που θα μιλησεις και για την θεσσαλονικη κιολας 1
xampa Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 οι κατοικοι τις θεσσαλονικης ειναι πλεον πολυ πιο πανω απο 1 εκατομμυριο. και ναι 1000 φορες πιο λογικο ειναι να ερθουν οι σερρες στην θεσσαλονικη και να συνχονευτουν αλλα τμηματα με το τειθ δεν καταλαβα γιατι ειναι κουφο αυτο που ειπε ο προεδρος του τειθ. πες μου ενα λογικο επιχειρημα να παει η θεσσαλονικη στις σερρες εκτος απο το για να κυκλοφορησει χρημα στους σερραιους. σαν επιπεδο το τειθ ειναι καλυτερο και εκτος απο αυτο παρα πολλα παιδια θα παρατησουν τις σπουδες τους λογο οικονομικων προβληματων (το 80% των φοιτητων τειθ ειναι απο θεσσαλονικη ενω στις σερρες τα παιδια ειναι απο αλλες πολεις.) με πια κριτηρια παιρνεις 10.000 ατομα απο θεσσαλονικη και τα πας σερρες? θα ριμαξεις τοσα παιδια και τις οικογενιες τους για να νοικιασουν γκαρσονιερες οι σερρεοι? για να μην πουμε και το οτι χανονται τα επαγγελματικα δικαιωματα καποιων σχολων με αυτην την συνχονευση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα