Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δείτε τώρα ποια πανεπιστήμια θέλουν να καταργήσουν!  Πανεπιστήμια που ανήκουν μέσα στο 10% των καλύτερων πανεπιστημίων σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ

image.jpg

Δείτε πόσο αντικειμενικά έγινε η έρευνα για την κατάργηση σχολών στο σχέδιο ''ΑΘΗΝΑΣ''. Τα δυο καλύτερα ΤΕΙ της Ελλάδας, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ΤΕΙ Λάρισας, σύμφωνα με το υπουργείο πρέπει να διαλυθούν.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσικά και δεν είμαι υπέρ της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης. Χωρίς να εκφράζω κανένα πολιτικό κίνημα πιστεύω στην ανώτατη και δωρεάν παιδεία. Φτιάξτε απλά τις γαμημένες εστίες και βάλτε ένα νοίκι της τάξης των 100 ευρώ (στην Πράγα όταν έκανα εράσμους έδινα 80 το μήνα).

Επιτέλους συμφωνήσαμε σε κάτι, που πάλι το ιδανικότερο είναι εστίες δωρεάν μαζί με φαγητό φυσικά με αντικειμενικά κριτήρια για το ποιά άτομα θα μπαίνουν. Βλέπε ΑΠΘ που σχεδον ισχύει.

Επίσης δεν είμαι απο Θεσσαλονίκη, είμαι από ένα κωλοχώρι 100χλμ μακριά απο τη Θεσσαλονίκη αλλά δεν είδες να ζητάω ΤΕΙ στα Μουδανιά ή στον Πολύγυρο για να είμαι βολεμένος εγώ.

Αυτή η μίρλα θα μας φάει τους Έλληνες. Να σπουδάσει το παιδί μας δίπλα στο σπίτι, να πάει φαντάρος δίπλα στο σπίτι, το τάδε πανεπιστήμιο είναι καλό, το ΤΕΙ είναι για τους κακούς μαθητές. Γαμώ το κατεστημένο μου δηλαδή και τα εγκεφαλικά νεκρά άτομα τριγύρω μας. Ο άλλος προτίμησε να πάει Θεολογία ΑΠΘ γιατί ήταν ΑΕΙ απ το να πάει ξερωγώ ΤΕΙ Λογιστικής.

Αλήθεια;Μπορείς να κατηγορήσεις τους γονείς που δεν μπορούν να στείλουν το παιδί τους σε άλλες πόλεις; Με ποιά λογική;Και ακριβώς είναι η λογική,μόνο αν εξαιρέσουμε τα ακαδημαικά επιχειρήματα για κάθε συγχώνευση. 

Ποιό απο τα 2 τμήματα θα κλείσεις; Ένα που έχει 20k φοιτητές που ένα μεγάλο μέρος είναι ντόπιων η ένα που έχει 12k με μικρότερο ποσοστό ντόπιων? Μην μου πεις μόνο,να ξεβολέψουμε τους πολλούς για τους λίγους...

Δημοσ.

Το ότι έκανα το σκατό μου παξιμάδι στα Χανιά το ξέρω μόνο εγώ όπως επίσης ότι έπρεπε να δουλέψω και κάποια στιγμή για να μπορώ να είμαι άνετα. Δηλαδή μόνο οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα στείλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στην επαρχία ενώ τα φτωχαδάκια μείναν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ρε ξυπνάτε. Οι περισσότεροι σ αυτό το φόρουμ πήγαν να σπουδάσουν και ξέρουν τι παίζει.

@Thessalonikios28 Δεν υπάρχει λογικό (σπουδές στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα) και παράλογο (σπουδές στην επαρχία). Υπάρχει μόνο το μπουρδέλο το ελληνικό κράτος που στέλνει στρατόπεδα και εκπαιδευτικά ιδρύματα απο δω κι απο κει γιατί κάποτε έταξε κάτι σε κάποιους.

Κι εγώ θέλω δημόσια και δωρεάν παιδεία. Αλλά μιλάω για οργανωμένο σχέδιο το οποίο θα υλοποιηθεί σταδιακά. Φοιτητούπολη πχ στην Βέροια με την εστία της και τα όλα της. Αφου η Θεσσαλονίκη έχει όπως λέτε 1μιση εκατομμύριο κόσμο τότε οι -20.000 που θα φύγουν δε της κάνουν μεγάλο κακό.

η θεσσαλονικη δεν θα παθει απολυτως τιποτα.οι φοιτητες ομως που θα μετακινηθουν που στην πλειψηφια τους ειναι απο θεσσαλονικη και τις γυρω περιοχες θα επιβαρυνθουν με εξοδα ενοικιου κτλ κτλ.ο αλλος δηλωσε θεσσαλονικη γιατι ειναι απο εκει και γιατι θα ειχε το σπιτακι του και δεν θα ειχε εξοδα.πολλοι το ειχαν και σαν μοναδικη επιλογη μην μπορωντας να πανε σε αλλη πολη.οι μισοι τουλαχιστον απο τους 10.000 που θελουν να μετακινησουν ανηκουν σαυτη την κατηγορια.δεν με νοιαζει τι εταξαν και που και αν θελουν να δωσουν χρημα στην επαρχια μεσω αυτου του τροπου απο την στιγμη που το κρατος δεν μπορει να τους δωσει και μονο τα παιρνει αλλα ολο αυτο το σχεδιο δημιουργει τεραστιο προβλημα στους φοιτητες που ειναι οι αμεσα ενδιαφερομενοι.

οι σχολες στη θεσσαλονικη εχουν υψηλοτερες βασεις.οταν ο αλλος διαβασε με σκοπο να περασει μονο εκει θα ειχε τους λογους του.περα απο το γεγονος οτι εχουν και καλυτερο επιπεδο

Δημοσ.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που στις περισσότερες περιπτώσεις αντιδράσεων ελάχιστα αναφέρθηκε το θέμα της επαγγελματικής κατοχύρωσης για τα τμήματα που υπάρχει πρόβλημα, κυρίως τμήματα ΣΤΕΦ.

Οι καθηγηταράδες που έγιναν ισότιμοι με αυτούς των ΑΕΙ με την μαϊμού ανωτατοποίηση το 2001 κοιτάνε μόνο την καρεκλίτσα τους και τον μισθουλάκο τους και μείωναν τους φοιτητές οτι είναι τεχνολόγοι οτι δεν είναι ούτε καν υπομηχανικοί κτλ. Οι φοιτητές τον χαβά τους (να μείνει η σχολή για να τελειώσουμε να πάρουμε το χαρτί, ένα κολόχαρτο με το συμπάθειο κιόλας χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα), άλλοι φοιτητές να παίζουν την κασσέτα των παρατάξεων περί αντιλαϊκού σχεδίου που οξύνει τις ταξικές διαφορές κτλ και άμα πήγαινες παλιά σε γενική συνέλευση να μιλήσεις για τα δικαιώματα ή έμπαινες σε κανένα φοιτητικό forum στο ίντερνετ έτρωγες και κράξιμο κιόλας, από την άλλη οι τοπικές κοινωνίες γκρινιάζουν για τα κλασσικά (γκαρσονιέρες καφετέριες και υποβάθμηση της τοπικής οικονομίας). Ιδρήθηκαν ένσ σωρό μπουρδελοΤΕΙ που τα μισά ή και περισσότερα με επιπεδο της πλάκας χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα με φοιτητές που δεν ενδιαφέρονταν για το αντικείμενο παρά μόνο να πάρουν το χαρτάκι και να πιούν έναν καφέ παραπάνω.

Τα ΤΕΙ είναι ένας θεσμός άξιος της μοίρας του. Ας τα κλείσουν όλα να τελειώνουμε και να μην χαντακωθούν άλλοι μαθητές που δίνουν πανελλήνιες τζάμπα.

Δημοσ.

Επειδή πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι, μάλιστα. Κι όλα θα κυλήσουν αγγελικά... Όπως και με τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πράμα...

Δημοσ.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που στις περισσότερες περιπτώσεις αντιδράσεων ελάχιστα αναφέρθηκε το θέμα της επαγγελματικής κατοχύρωσης για τα τμήματα που υπάρχει πρόβλημα, κυρίως τμήματα ΣΤΕΦ.

Οι καθηγηταράδες που έγιναν ισότιμοι με αυτούς των ΑΕΙ με την μαϊμού ανωτατοποίηση το 2001 κοιτάνε μόνο την καρεκλίτσα τους και τον μισθουλάκο τους και μείωναν τους φοιτητές οτι είναι τεχνολόγοι οτι δεν είναι ούτε καν υπομηχανικοί κτλ. Οι φοιτητές τον χαβά τους (να μείνει η σχολή για να τελειώσουμε να πάρουμε το χαρτί, ένα κολόχαρτο με το συμπάθειο κιόλας χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα), άλλοι φοιτητές να παίζουν την κασσέτα των παρατάξεων περί αντιλαϊκού σχεδίου που οξύνει τις ταξικές διαφορές κτλ και άμα πήγαινες παλιά σε γενική συνέλευση να μιλήσεις για τα δικαιώματα ή έμπαινες σε κανένα φοιτητικό forum στο ίντερνετ έτρωγες και κράξιμο κιόλας, από την άλλη οι τοπικές κοινωνίες γκρινιάζουν για τα κλασσικά (γκαρσονιέρες καφετέριες και υποβάθμηση της τοπικής οικονομίας). Ιδρήθηκαν ένσ σωρό μπουρδελοΤΕΙ που τα μισά ή και περισσότερα με επιπεδο της πλάκας χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα με φοιτητές που δεν ενδιαφέρονταν για το αντικείμενο παρά μόνο να πάρουν το χαρτάκι και να πιούν έναν καφέ παραπάνω.

Τα ΤΕΙ είναι ένας θεσμός άξιος της μοίρας του. Ας τα κλείσουν όλα να τελειώνουμε και να μην χαντακωθούν άλλοι μαθητές που δίνουν πανελλήνιες τζάμπα.

Είσαι ότι να ναι φίλε, και δεν το λέω για να το παίξω εξυπνάκιας εδώ μέσα και να κερδίσω συμμάχους, κάρμα Likes πως τα λένε αυτά...πραγματικά δεν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί και να σου απαντήσει.

Δημοσ.

φιλε εχεις σκεφτει οτι η θεσσαλονικη εχει 1.500.000+ πλυθησμο?ενα μεγαλο μερος του αριθμου των φοιτητων του τει ειναι απο την θεσσαλονικη οποτε δεν εχουν εξοδα για ενοικιο κτλ κτλ.ειναι απολυτα λογικα αθηνα και θεσσαλονικη σαν μεγαλυτερες πολεις να εχουν την μεγαλυτερη μαζα των φοιτητων.

Μου αρεσει που επιμενεις...

http://www.insomnia.gr/topic/475514-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82/page-3?do=findComment&comment=52161403

Δημοσ.

H απάντηση στο σχέδιο έκτρωμα όπως λένε είναι αυτό "παραμονή του τμήματος μας στο ΑΤΕΙΘ και των υπόλοιπων τμημάτων πανελλαδικά". Να μην αλλάξει τίποτα δηλαδή. Σπουδαστάρες μου.

Ενταξει εσυ αν θελεις να κανεις μια αλλαγη στην διακοσμηση, βαλε φωτια στο σπιτι. Και αυτο αλλαγη ειναι . Εχει μια λογικη. Αλα πασταφλωρας που εδειξε χτες στο αλφα. Αλλα ειναι μια λογικη..

Οταν θελουμε να κανουμε αλλαγη εννουμε προς το καλυτερο . Η αλλαγη προς το χειροτερο δεν λεγεται αλλαγη.. λεγεται τα καναμε μανταρα..

Δημοσ.

Είσαι ότι να ναι φίλε, και δεν το λέω για να το παίξω εξυπνάκιας εδώ μέσα και να κερδίσω συμμάχους, κάρμα Likes πως τα λένε αυτά...πραγματικά δεν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί και να σου απαντήσει.

Ναι είμαι οτι να ναι, διότι η αλήθεια πονάει. Διότι τώρα το μόνο που νοιάζει κάποιον είναι να τελειώσει μια άχρηστη σχολή (δεν αναφέρομαι στη πληροφορική) και όταν θα πάρει το χαρτάκι και θα βγεί στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας θα κλέγεται για τα επαγγελματικά δικαιώματα και για την κατάστταση. Ο καθένας κοιτάει τον χαβά του πλέον. Με τις σχολές οτι είναι να γίνει θα γίνει, μέλλον δεν υπάρχει.
Δημοσ.

Kοιτα στις σχολες που δεν εχουν επαγγελματικα δικαιωματα συνηθως μπαινει κοσμος που ειναι πολυ χαμηλοβαθμος. Η υπαρξη ενος πτυχιου μπορει να ενοιξει οριζοντες ομως. \Μπορουν αν διοαβασουν να μπουν με κατακτηριες σε σχολη που δεν μπορεσαν ακομη και αει και αν ειναι και σχετικο με την σχολη τους στο δευτερο ετος. Με μεταπτυχιακο μπορει να κανουν κατι αλλο. Γενικα ειναι καλυτερο απο το τιποτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...