Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια προηγούμενη μέρα ο υπολογιστής μου κράσαρε ενώ έπαιζα παιχνίδια. Παρατήρησα πως κατά πάσα πιθανότητα ο λόγος ήταν θερμοκρασίες,και συγκεκρυμένα του επεξεργαστή ο οποίος αμέσως μετά το crash ήταν στους 76 βαθμούς κελσίου!!! (Phenom IIx4 965)

Αυτό που δεν είχα παρατηρήσει τότε ήταν το vCore.

Ανοίγοντας από περιέργεια να δω τις θερμοκρασίες παρατήρησα πως με μόνο το Google Chrome ανοιχτό, ο επεξεργαστής είναι στους 48c, που το θεωρώ πολύ υψηλό,μιας και τις πρώτες μέρες όταν τον είχα εγκαταστήσει τον επεξεργαστή με ανάλογο φόρτωμα ήταν γύρω στους 36c.

Κοιτάω και τα ρεύματα,και παρατηρώ το vCore να είναι 1.57!!!

Δεν είναι πολύ υψηλό ?

Υπ όψιν πως αυτή την στιγμή ο υπολογιστής μου δεν είναι overclocked,και από ότι θυμάμαι όλες οι σχετικές ρυθμίσεις είναι στο "auto".

Τι ανεβάζει το ρεύμα τόσο ψηλά ??

Δημοσ.

1.57 ειναι παρα πολυ παντως,εμενα ειναι σταθερα στα 1,32 μαμα και στα 1,4 οταν ειμαι στα 4ghz.Σιγουρα καποια φωτο απο το bios θα βοηθουσε αλλα δοκιμασε να τον ριξεις χειροκινητα γιατι θα παθει καμια ζημια με τετοια ρευματα.

Δημοσ.

Βρήκα τελικά τι έφταιγε!

Είχα αφήσει στο BIOS τον πολλαπλασιαστή να είναι στο 17.5,δηλαδή να βγάζει 3.4ghz που είναι η default ταχύτητα αυτού του cpu.

Βάζοντας το στο "auto" πάλι 3.4ghz είναι η ταχύτητα αλλά τώρα το vCore είναι 1.45~1.47.

Παράξενο δεν είναι ?

Δημοσ.

Το BIOS θα πρεπει να δινει απο 1.35V μεχρι 1.4V. Συνηθως τα BIOS δινουν 1.4V που ειναι το μεγιστο οριο. Οτιδηποτε πανω απο 1.4V ειναι over-voltage.

Πιθανες αιτιες:

1. Εχεις ενεργοποιησει το Advanced clock calibration

2. Εχεις ενεργοποιησει το core unlocker

Load system defaults απο το BIOS ή βγαλε την μπαταρια για να τελειωνουμε (σου το ειπαν ηδη οι φιλοι συμφορουμιτες).

Αν δεν κανεις τα παραπανω που σου ειπαν οι φιλοι συμφορουμιτες, δεν εχει νοημα. Και περισσοτερη συζητηση του θεματος πριν κανεις αυτα που σου ειπαν οι φιλοι συμφορουμιτες, θεωρειται τρολαρισμα.

Προσπαθουμε να βοηθησουμε, αλλα αν δεν μας ακους τοτε δεν εχει νοημα να ζητας βοηθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...