Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια με τους γιατρους του δημοσιου τι ισχυει τελικα?

Αλλος ζηταει εξτρα 20 ευρω,αλλος 30,οτι ναναι.

ξερει καποιος να μας πει ποιο ειναι το νομιμο,τι ισχυει?

Δημοσ.

Αν εννοείς τους συμβεβλημένους με το δημόσιο (ΕΟΠΥΥ πλέον), δεν πρέπει να σου ζητάει τίποτα.

Επειδή όμως το κράτος τους δίνει 10 ευρώ ανά άτομο (μικτά), αυθαίρετα χρεώνουν επιπλέον!

Δημοσ.

Τωρα,απο την οικονομικη κριση εννοω, δεν εχει Αλλαξει Κατι?

Συμφωνα Με Το νομο Δηλαδη η επισκεψη σε συμβεβλημενο γιατρο Ειναι Δωρεαν?

Τι χρεωνεται?το να Σου γραψει φαρμακα?

Δημοσ.

Αυτό που άλλαξε είναι ότι το κράτος τους πληρώνει λιγότερα χρήματα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Αυτό που κάνουν με την χρέωση είναι παράνομο γιατί έχουν υπογράψει σύμβαση με το ασφαλιστικό ταμείο για δωρεάν παροχή ιατρ. υπηρεσιών.

Αν δεν τους αρέσει η σύμβαση μπορούν να αποχωρήσουν όποτε θέλουν και να τους πληρώνει ο ασθενής.

Στις εργαστηριακές εξετάσεις μόνο υπάρχει συμμετοχή 25% από τον ασθενή.

Δημοσ.

Χωρις να θέλω να αλλάξω το θέμα, θέλω να κάνω μια διαδικαστικη ερωτηση.

Στην εταιρία μου, έστω και μια μέρα να αρρωστήσεις πρέπει να φέρεις χαρτι απο ΙΚΑ(Οχι απο νοσοκομείο)

Τα τηλεφωνικά ραντεβού σου κλείνουν μετά απο 3 μέρες εως και μήνα. Αν ο άρρωστος χρειάζεται την ιδια μέρα τον γιατρο ωστε να του γράψει και την άδεια τι κάνει? Πάει στο τοπικο Ικα και περνάει απο επιτροπή?

Αν έχει 40 πυρετο και δε μπορει να πάει τι γινεται?

Δημοσ.

Οι συμβεβλημενοι γιατροι του ΕΟΠΥΥ εχουν εναν ορισμενο αριθμο ασθενων που δεχονται τον μηνα (νομιζω 200)..Αυτοι ειναι δωρεαν.Κλεινεις το ραντεβου σου και πας.

Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες παιρνεις τον Χ γιατρο να κλεισεις ραντεβου και σου λεει "Αα εχω κλεισει για αυτον τον μηνα τους 200 που μου επιτρεπεται , αν θελετε εντουτοις ραντεβου ντε και καλα , υπαρχει χρεωση 20ευρω"

Αν δεχτεις πληρωνεις..αν οχι , πας σε αλλον.

Προφανως οπως καταλαβαινετε δεν μπορεις να ελεγξεις τον εν λογω γιατρο οτι οντως εκλεισε τα 200 ραντεβου του μηνα...ή απλα λεει ψεματα για να βγαλει καποια λεφτακια....

Ολα αυτα απο τις εμπειριες που χουν οι δικοι μου με τους γιατρους...

• Like 1
Δημοσ.

Οι συμβεβλημενοι γιατροι του ΕΟΠΥΥ εχουν εναν ορισμενο αριθμο ασθενων που δεχονται τον μηνα (νομιζω 200)..Αυτοι ειναι δωρεαν.Κλεινεις το ραντεβου σου και πας.

Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες παιρνεις τον Χ γιατρο να κλεισεις ραντεβου και σου λεει "Αα εχω κλεισει για αυτον τον μηνα τους 200 που μου επιτρεπεται , αν θελετε εντουτοις ραντεβου ντε και καλα , υπαρχει χρεωση 20ευρω"

Προφανως οπως καταλαβαινετε δεν μπορεις να ελεγξεις τον εν λογω γιατρο οτι οντως εκλεισε τα 200 ραντεβου του μηνα...ή απλα λεει ψεματα για να βγαλει καποια λεφτακια....

Πράγματι δεν μπορείς, αλλά δε θα ζητήσεις απόδειξη; Συμφέρει το γιατρό να κόψει απόδειξη για 20 ευρώ;

Δημοσ.

άμα τα πληρωθεί, σαφέστατα τον συμφέρει. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά άλλωστε...

Το όλο σύστημα είναι τραγικό βέβαια, τραγικότερο από το προηγούμενο του ΟΑΕΕ, τραγικοτερότερο δεν γίνεται.

Δημοσ.

Πράγματι δεν μπορείς, αλλά δε θα ζητήσεις απόδειξη; Συμφέρει το γιατρό να κόψει απόδειξη για 20 ευρώ;

τι εξοδο εχει ο γιατρος οταν σε εξεταζει ? σπαταλαει 1-2 ωρες?πολλες εβαλα ? αντε να πληρωσει και την γραμματεα που κλεινει τα ραντεβου ενα μηνιατικο.

και θα κοψει 20ευρω και θα βαλει στην τσεπη ενα μερος....με εξοδο μηδενικο σχεδον...μια υπαλληλο αντε και κανα νοικι....

Ο γιατρος ξερει οτι τα 200 "τζαμπα" ραντεβου θα τα βγαλει..οποτε κοιταει να δει ποσα "επι πληρωμη" ραντεβου μπορει να βγαλει με την παπατζα "εχω κλεισει τα 200 ραντεβου μου αυτον τον μηνα"....καλυπτει τα εξοδα του...βαζει ενα κερδος στην τσεπη..και μετα καταναλωνει και τα 200 τζαμπα ραντεβου του..και ειναι αρχοντας....

Γιατροι...εχετε δει κανεναν σε συσσιτιο δημου ? :)

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο γιατρός είναι σωστός επαγγελματίας του αξίζουν τα χρήματα της διάγνωσης γιατί γλιτώνει περισσότερα και απο τα ταμεία και απο εσένα.

Αν είναι απλά ένας παπάρας που απλά γράφει συνταγές για βήχα, φυσικά και δεν αξίζει πάνω απο 10 ευρώ.

Μην ξεχνάμε πως ο σωστός εξειδικευμένος γιατρός αφιερώνει αρκετό προσωπικό χρόνο καθημερινά να ενημερώνεται σχετικά με την ειδικότητα του μέχρι να πεθάνει. Αυτό δεν πληρώνεται.

Δυστυχώς αυτοί όμως είναι ελάχιστοι.

Δημοσ.

Αν έχει 40 πυρετο και δε μπορει να πάει τι γινεται?

Δεν μπορει να παει; Δεν παιρνει αναρρωτικη. Περσι εσπασα το χερι μου, πηγα νοσοκομειο, μου το σουλουποσανε, πηγα και αραξα σπιτι και μετα εφοσον μου περασε πηγα στο ΙΚΑ που με λιγα λογια εφαγα πακετο. Μου ειπαν οτι επρεπε να ερθω αμεσως μετα απο το νοσοκομειο.

Για αυτο το 2014 με το που θα ανοιξει το ασφαλιστικο θα ακυρωσω την ασφαλεια μου στο ΙΚΑ και θα παω σε ιδιωτικη  :-D

Δημοσ.

Για αυτα τα 200 ραντεβου που πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ δε πρεπει να έχει καποιο αποδεικτικο ο γιατρος? Ας πουμε 200 διαφορετικές αποδειξεις με το ΑΜΚΑ του καθε ασθενους?

Δημοσ.

Γιατι να κλεισεις ραντεβου?Σκας μυτη απο εκει κατευθειαν...

Εγω μια φορα πηγα και επρεπε να πληρωσω και εδωσα μονο ενα 10,επειδη ειχε περασει το οριο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...