Προς το περιεχόμενο

Cannot boot / Crash /freeze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hey guys , έχω επιστρέψει σπίτι για ένα διάστημα 6-7 μηνών ( Παύση 1 εξαμήνου σπουδών )  και αποφάσισα να ασχοληθώ με το desktop το όποιο δημιούργησα 6-7 έτη πριν ( αναβάθμιση - μεταχειρισμένα πριν 2 χρόνια ). Λοιπόν αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα ! Αρκετές φορές όταν surfarw στο net , είτε παίζω κάποιο game freezarei χωρίς λόγο / crasharei ... Και 2-3 φορές από ότι θυμάμαι τα Χριστούγεννα μ είχε βγάλει blue screen ( Gpu drivers problem ίσως- Δεν θυμάμαι) .   Μετά το freeze/crash δεν bootarei , κλείνω και τα 2 τροφοδοτικά ( Για κάποιο λόγο είχα βάλει 2 ... - Το παλιό μου Corsair δεν σήκωνε την gtx 295 :P) , και μετά από 10-15 ώρες "χαλάρωσης" ξεκινάει κανονικά!  Επιπλέον , Ο hdd είχε καεί πριν 1-2 χρονάκια και η μητέρα μου χωρίς να με ρωτήσει φυσικά έβαλε έναν green(( Checkara με sentinel 100% health klp)-δεν ασχολήθηκα διότι χρησιμοποίω κυρίως το toshiba qosmio για games !   . Cpu quad core 9300 , gpu gtx295 , motherboard 7ετίας , ddr2 4gb 800 mhz  , 2 τροφοδοτικα klp, windows 7 από θείο ! 

Δημοσ.

Μετά το freeze/crash δεν bootarei , κλείνω και τα 2 τροφοδοτικά ( Για κάποιο λόγο είχα βάλει 2 ... - Το παλιό μου Corsair δεν σήκωνε την gtx 295 :P) , και μετά από 10-15 ώρες "χαλάρωσης" ξεκινάει κανονικά! 

Τί εννοείς δεν "bootarei" εξήγησέ το καλύτερα λίγο αυτό.

Δημοσ.

Στην εκκίνηση βγάζει κλασικά μαύρη οθόνη - Veryfying DMI pool data...  και έπειτα αναφέρει unable to boot from hard disk something...... ή Fail to boot , δεν θυμάμαι ακριβώς! 

Δημοσ.

Τρεξε και ενα mem test και δοκιμασε μια μια τις μνημες!!! ποτε δε ξερεις ριξε και κανα καθαρισμα στο PSU σου

Δημοσ.

Chkdsk Ok - Θα κάνω Mem test/ Καθάρισμα . Μήπως θα με συνέφερε να βγάλω τα 2 τροφοδοτικά και να αγοράσω ενα καινούριο ως προς την κατανάλωση? Ως προς την κατανάλωση 20-30 ευρώ δεν θα γλιτώσω στα επόμενα 2 έτη? Ίσως να βάλω και έναν ssd( Έχω ήδη στο λάπτοπ) . Γενικά το pc "καλά κρατεί" ακόμα , μπορώ να παίξω new games medium-high details. Βέβαια σκέφτομαι και την αγορά νέου Pc 1000-1200 ευρώ... ( η αναβάθμιση θα μου βγει 200-250, με την παλιά μητρική/μνήμες να μένουν στο pc) ...

Δημοσ.

λοιπόν ξανά τα ίδια ... 

Verifying DMI pool data.....

Boot from cd/dvd:

Boot from cd/Dvd:

DISK BOOT FAILURE , INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER 

Τι γίνεται?!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...