Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις μου έφερε ενας φίλος ενα turbox laptop μοντέλο Notebook M66SRU.

Το πρόβλημα ειναι οτι αν και κανει boot κανονικά ορισμένες φορές ανοίγει κανονικά η οθόνη και μπαινει στα windows ενω και κατα την διάρκεια που ειναι στα windows αλλα και στο αρχικό boot λίγο μετα το bios αναβοσβήνει , βγάζει μερικά artifacts και διάφορα χρώματα και σβήνει (η οθόνη πάντα).

Το πήγε για επισκευή και του ειπαν οτι ειναι η motherboard , λίγο που έκανα ενα ψάξιμο ολοι λένε οτι με το συγκεκριμένο laptop υπάρχει θέμα με την κάρτα γραφικών απο υπερθέρμανσηη η γενικά πρόβλημα της κάρτας.

Το laptop θα το πετάξει το εχει πάρει απόφαση αλλα μιας και το εχω εδώ υπάρχει τίποτα που μπορώ να δοκιμάσω η να κάνω μηπως 1 στο εκατομμύριο το σώσουμε ?

Edit : Σκέφτομαι να το ανοίξω να δω που ειναι η κάρτα γραφικών μηπως έχει ξεραθεί η πάστα η κατι τέτοιο

Δημοσ.

Λυσεις :

1. Ψαχνεις ανταλλακτικο (δεν βρηκα με λιγο ψαξιμο).

2. Κανεις σπιτικο reflow (με πιστολακι μαλλιων ή φουρνισμα ή heat gun κτλ με αμφιβολα αποτελεσματα ( ετσι εδωσα παραταση ζωης στον δικο μου μεχρι την νεα του καρτα)) .

βλ.  

3. Το πεταει.

Εγω θα εκανα το 2. Δεν χανεις τιποτα. 

Δημοσ.

Ωραία θα το δοκιμάσω, τώρα που το άνοιξα διαπίστωσα αρχικά οτι το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή δεν γυρίζει καν ειναι νεκρό και μετα απο λίγο φυσικά ολα καίνε μεσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...