Secret Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Kαλησπέρα παίδες. θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Έχω ένα desktop εδω και μια πενταετία τουλάχιστον, πρόσφατα άλλαξα cpu και κάρτα γραφικών ομως. Η mobo είναι η asus p5kpl-vm και το τροφοδοτικό ειναι 420w (random πληροφορίες). πριν καμιά εβδομάδα όταν πήγα να το ανοίξω δεν ανταποκρινόταν και αφού έκλεισα τον διακόπτη απο πίσω κανα 2-3 φορές άνοιξε τελικά. Αυτό συνεβαινε διαρκώς εδώ και πέντε μέρες (άνοιγα έκλεινα διακόπτες, άλλαζα μπρίζες κλπ) και τα κατάφερνα καποια στιγμή να το ανοίξω. τώρα όμως δεν. Άνοιξα το κουτί και διαπιστώνω οτι στιγμιαία λειτουργεί το φανάκι όταν το πατάω να ανοίξει αλλα μετά dead.Έβγαλα εβάλα το καλώδιο απο την mobo στο τροφοδοτικό και τις μνήμες αλλά δεν. δωστε μου τα φώτα σας. ty in advance.
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Πιθανώς ψόφησε (ή έστω ψοφάει) η μητρική. Σε εγνικές γραμμές, εάν σε παίρνει για νέα (έστω μεταχειρισμένη που να δέχεται τα υπόλοιπα parts), πάρε για να ησυχάσεις. Εάν πάλι δεν σε παίρνει, αποσύνδεσε τα πάντα από τη μητρική, ξαναβάλε τα (ειδικά τις μνήμες, μία-μία) και δες εάν γίνεται τίποτα.
polteris Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Το πιθανοτερο για μενα ειναι να σου εχει καει το τροφοδοτικο!! Πιθανον να μην αντεξε τις αλλαγες που εκανες σε cpu και gpu οι οποιες προφανος και χρειαζονται περισσοτερο ρευμα απο πριν!!! Δοκιμασε καποιου φιλου σου αν μπορεις αν και ειμαι 99% σιγουρος οτι αυτο ειναι το προβλημα σου!!
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Σαφώς και καλό είναι να δοκιμάσει ένα ΔΑΝΕΙΚΟ τροφοδοτικό, αλλά μιας και τα τροφοδοτικά στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν παρουσιάζουν την συμπεριφορά που περιέγραψε (μην ξεχνάς ότι στιγμιάια μάλιστα, ΔΙΝΕΙ ρεύμα το τροφοδοτικό, σε κάποιον από τοπυς ανεμιστήρες), αλλά ψοφάνε μια κι έξω, το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ αίτιο αυτού που αντιμετωπίζει, είναι να είναι η μητρική. Και γι' αυτό ακριβώς, εγώ του πρότεινα ως ταχύτερη διαδικασία, την περίπτωση να την αντικαταστήσει (διότι, ακόμη και να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ λειτουργική, έστω μερικώς, θα του είναι βραχνάς. Έχουν περάσει τέτοιες μητρικές από τα χέρια μου -πολυκαιρισμένες συνήθως, όπως και σε αυτήν την περίπτωση- και αν δεν είναι κανείς αποφασισμένος να χύσει ποτάμια ιδρώτα για να τις βάζει μπροστά όποτε τις πιανει "το γλυκύ τους", το συμπέρασμα είναι καλύτερα η αντικατάσταση). Θέμα χρημάτων είναι : αν του περισσεύουν, με ένα 20αρο-30άρι, βρίσκει παρόμοιας τεχνολογίας. Επίσης, θα πρέπει να μπει στη βάσανο της εύρεσης και λοιπών δανεικών parts, εάν με το να δοκιμάσει άλλο τροφοδοτικό, δε θα δει αλλαγή. Και σαφώς το καλύτερο σε τέτοιες περίπτωσεις, ΕΙΝΑΙ η "trial & error" διαδικασία με όλα τα βασικά parts - κάτι όμως μου λέει ότι δεν την έχει τη δυνατότητα ο συγκεκριμένος (αν την είχε, το πιθανότερο θα ήταν ότι θα την είχε κάνει πριν μας ρωτήσει). Πάντως, άστοχο τελείως το περί "αναγκών" των "νέων" parts, σε τροφοδοσία. Εάν υπήρχε θέμα (χλωμό ούτως ή άλλως), θα εμφανιζόταν άμεσα, και όχι με σταδιακό εκφυλισμό της συμπεριφοράς του συστήματος.* Μην είσαι λοιπόν "τόσο σίγουρος", polteris, όταν δίνεις συμβουλές, αλλά να συνυπολογίζεις και άλλα πράγματα... ...Secret, καλό θα ήταν επίσης να μας αναφέρεις τα specs από όλα τα βασικά parts (μοντέλο μητρικής, επεγεργαστή, κάρτας γραφικών), αν αυτά που έβαλες πρόσφατα τα πήρες μεταχειρισμένα, πόσο διάστημα έχει που τα έβαλες και αν στην αρχή όλα ήταν ΟΚ, ποιός ήταν ο λόγος των αλλαγών - και γενικώς περισσότερες πληροφορίες.... Σιγούρεψε δε ότι κατά τις τελευταίες σου απόπειρες, δεν άφησες κανένα καλώδιο ασύνδετο, πχ το 4πινο που πάει στον επεξεργαστή. Τέλος, αν και το θεωρώ πρώιμο, πριν προλάβει κανείς και πει "κάνε reset το BIOS" (και αν έτσι δουλέψει, να...μαλλιοτραβιόμαστε ίσως με κανέναν)....καν' του, αν ξέρεις να μπεις μετά στο setup του και να διορθώσεις πιθανά άλλα ζητήματα που θα προκύψουν (με το αθωότερο να είναι η αλλαγή του boot devide order). Για την ακρίβεια, κάνε το μαζί με αυτό που σου είπα αρχικά : "ξήλωμα" (και καλό οπτικό έλεγχο) στα πάντα πρώτα, και επανατοποθέτηση. Απλά νομίζω ότι θα καταλήξεις εκεί από όπου το άρχισα : αλλαγή μητρικής. * Επίσης, polteris, δεν καίγεται ένα τροφοδοτικό, όταν μια συσκευή είναι πιο απαιτητική από κάποια προηγούμενη. Αλλά απλά δεν μπορεί να δουλέψει. Αν κάτι μπορεί να καεί, γίνεται από την τροφοδότηση με ακατάλληλο (περισσότερο) βολτάζ, κυρίως. Όσο το σκέφτομαι, έχεις δώσει αρκετά "αμφίβολες" συμβουλές. Σκέψου πάνω σε αυτό και μην είσαι βιαστικός. 1
Secret Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 παίδες ευχαριστώ για την άμεση σας απάντηση πρωί πρωί. η mobo όπως προανέφερα είναι η asus p5kpl-vm (και ήμουν περίφανος γι'αυτήν). προηγούμενος cpu ηταν pentium 4 3gh ενώ ο καινούριος είναι ο quad core q550, πάλια graphics sparkle nvidia 8800 gt και η καινουρια η MSI R5770. Ο λόγος προφανώς η καλύτερη λειτουργία του υπολογιστή αφού δεν σήκωνε ουτε πακμαν που λέει ο λόγος. τα καινούρια κομμάτια μεταχειρισμένα και τα 2, τα οποία έτρεχαν κομπλέ μέχρι σήμερα (αν εξαιρέσουμε ενα θέμα με το hdmi της κάρτας το οποίο είναι άσχετο λογικά). Τροφοδοτικό μπορώ να βρώ δανεικό λογικά, αλλά απ'ότι ξέρω αν δεν σήκωνε ας πούμε την gpu θα το καταλάβαινα αφού ήταν ανοιχτό το pc (θα πεταγε καμια μπλε οθόνη ή κάτι τέτοιο). τα φανακια και της cpu και της κάρτας λειτουργούν στιγμιαία. washcloud τα έβγαλα και τα έβαλα όλα κομπλέ εκτός απο την cpu γιατί δεν έχω πάστα αυτή την ώρα. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι? για μητρική το κόβω κ γω τελικά.. επίσης στα bios δεν μπορώ να μπω γιατί πολύ απλά έπαψε να ανοίγει..
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Reset του BIOS για να κάνεις δεν χρειάζεται να ξεκινάει ο υπολογιστής - ακριβώς γι' αυτό θα το κάνεις : επειδή δεν ξεκινάει... Είτε με το σχετικό τζαμπεράκι, είτε βγάζοντας για λίγο (1 λεπτό πχ) την μπαταρία της μητρικής αλλά και το καλώδιο τροφοσίας που πάει στην μπρίζα. Στο setup θα μπεις ΑΝ κάνει δουλειά το reset... Επίσης πάστα δεν είναι απαραίτητο να βάλεις νέα...(σε γενικές γραμμές, αν δεν κάνεις overclocking, ο επεξεργαστής δεν ανεβάζει "τρομερές" θερμοκρασίες, για να χρειαστεί ακόμα κι εκείνη την κάπως καλύτερη επαφή που προσφέρει μιας σωστή στρώση νέας πάστας, ώστε να γίνεται καλύτερη απαγωγή της παραγόμενης θερμότητας. Και φυσικά, ακόμη κι αν ανέβει η θερμοκρασία, δεν θα...καεί ο επεξεργαστής, απλά στη χειρότερη θα σβύσει αυτόματα το σύστημα όοοταν παρα-ανέβει η θερμοκρασία). Γενικά υπάρχει πιαθανότητα να την ξαναλειτουργήσεις την μητρική (αν δεν γίνει κάτι με το reset του BIOS), αν κάνεις το εξής : βάζεις μόνο μία μνήμη σε μία θέση, την κουμπώνεις, την κουνάς λίγο πέρα-δώθε (εννοείται προσεκτικά) πάνω στο slot της πιέζοντας την ταυτόχρονα προς τα κάτω, και δοκιμάζεις να εκκινήσεις. Αν δεν γίνει κάτι, βγάλε την και βαλ' την στο επόμενο slot, κλπ. Κάποια στιγμή, ενδέχεται να πάρει μπρος. Αν κα΄ποια στιγμή πάρει, να ξέρεις ότι καλύτερα να το βάλεις πρόγραμμα για νέα. Γιατί θα σε ξαναπαιδέψει. Και ξαναρωτάω κι ένα τελευταίο : σίγουρα έχεις συνδέσει όσα βύσματα πρέπει; Ιδιαίτερα το 4πινο του επεξεργαστή; (αν έχει τέτοιο ξέχωρο)
Secret Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 λοιπον έκανα αυτό με τις μνήμες αλλα δεν είδα φως.. Τώρα με την μητρική πως κάνω reset τα bios? η μπαταρία της μητρικής που βρίσκεται? άσχετο αλλά ο επεξεργαστής δεν εχει 4πινο βύσμα..
Secret Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 washcloud ειχες δίκιο το ένα το έκρυβε το φανάκι και το άλλο η gpu. Ωστόσο ακόμα τζίφος. Αύριο θα δοκιμάσω με το δανεικό τροφοδοτικό και θα σας πω...
Roger Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε washcloud επετρεψε μου να διαφωνησω οριζοντιως καθετως και πλαγιως. Ποτε μα ποτε δεν δοκιμαζουμε νεα μητρικη οταν δεν εχουμε βεβαιωσει οτι το τροφοδοτικο δουλευει σωστα.Εαν εχει προβλημα .ενδεχεται να μας καψει πολυ ευκολα και την νεα μητρικη. Σε αυτη την περιπτωση που δεν ξερουμε τι φταει,επιλεγουμε τον πιο γρηγορο και φυσικα ασφαλεστερο τροπο,το τροφοδοτικο δηλαδη. Βρισκουμε ενα τροφοδοτικο που ειμαστε σιγουροι οτι δουλευει και το δοκιμαζουμε.Φυσικα και ειναι πιο γρηγορος τροπος να δοκιμασουμε ενα τροφοδοτικο στον αερα παρα να αρχιζουμε να ξηλωνουμε μητρικη,και φυσικα ειναι και ο πιο ασφαλεστερος τροπος γιατι το τροφοδοτικο καιει ευκολα την μητρικη,ενω το αντιθετο ειναι πραγμα πολυ σπανιο. Ολα αυτα θα εκανε ενας απλος χρηστης. Η σωστη τεχνικη κινηση ειναι να δοκιμαστει μονο του το τροφοδοτικο με γεφυρωμα πρασινο μαυρο ,και αν ξεκινησει να μετρηθουν οι τασεις μηπως και πιασουμε λαχειο.Ακομα και σωστες τασεις να παιρνουμε ,δεν εχουμε βεβαιωθει για την σωστη λειτουργια του τροφοδοτικου καθως,αν εχει σκασμενους πυκνωτες εσωτερικα,μολις ζητησει ρευμα η μητρικη ,το τροφοδοτικο μπορει να κρεμασει και να υπολειτουργησει. Για του λογου του αληθες,πολυ παλια ειχα μια περιπτωση ενος υπολογιστη οπου οι θυρες usb δεν δουλευαν καθολου ενω κατα τα αλλα το pc ηταν πληρως λειτουργικο.Αφου το λογικοτερο ηταν προβλημα στο motherboard η μονη λυση ηταν να αλλαχτει. Μολις λοιπον το pc πηρε ρευμα με την καινουργια motherboard παρατηρω ενα ολοκληρωμενο να τηγανιζεται ενω ξεκινησε χωρις κανενα προβλημα.Με πολυ ευκολες κινησεις καταλαβα οτι μου ειχε καψει και αυτες τις usb θυρες. Μετρωντας κατοπιν εορτης το τροφοδοτικο,βρηκα την μωβ ταση στα 8.5v . Μπηκα στην διαδικασια να αναφερω την ιστοριουλα για τον μοναδικο λογο οτι πρεπει να ειμαστε σιγουροι για την ποιοτητα του τροφοδοτικου που παμε να δοκιμασουμε σε ενα motherboard. Στο προκειμενο,δεν χρειαζεται υπερφοτιο ή μεγαλες απαιτησεις για να καει ενα τροφοδοτικο,αν ειναι ο καιρος του τοτε θα παραδωσει και θα μας αφησει απορρημενους.
washcloud Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 ...κακώς χτυπήθηκες τόσο πολύ. Έγραψα ότι σαφώς και είναι καλό να δοκιμαστεί τροφοδοτικό. Πήρες εντελώς λάθος, τί πράγμα : την απάντησή μου στον polteris που είχε εκφράσει "99% σιγουριά" για το τροφοδοτικό. Απάντηση όχι τυχαία, για την οποία έδωσα λόγους (όπως και λόγους γιατί την πρώτη πιθανότητα την δίνω στη μητρική, όπως και λόγους γιατί δεν είπα στον ts "βρες πρώτα τροφοδοτικό"). ...για ξαναδιάβασέ με... (...α κι ένα τελευταίο : η δική μου πείρα λέει, 9 ας πούμε στα 10 -"αυθαίρετο" μεν το νούμερο, ενδεικτικό δε για να δείξω...αυτό που είναι εμφανές ότι θέλω να δείξω- τροφοδοτικά, όταν έχουν πρόβλημα, δεν κάνουν καθόλου κούκου)
polteris Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Εχουμε κανεναν διαγωνισμο και δεν το ξερω?? Νομιζα πως πρωταρχικως σκοπος του φορουμ ειναι να βοηθαμε τους αλλους!! Οποτε ολοι προσπαθουμε να βοηθησουμε συμφωνα με τις εμπειριες μας!! Πολυ ανταγωνιστικα το πηρες φιλε washcloud!! Μπορει να μην ειμαστε ολοι σουπερ ντουπερ τεχνικοι και γνωστες αλλα προσπαθουμε να βοηθησουμε οπως μπορουμε!! Τωρα αν αυτο ενοχλει ειναι αλλο θεμα!
washcloud Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 ...με βάση αυτά που μόλις έγραψες, δεν βλέπω νόημα να σου δώσω να καταλάβεις πόσο λάθος μόλις "μίλησες", polteris. Θα περιοριστώ να σου πω πάντως επιγραμματικά "εντελώς λάθος τα βλέπεις τα πράγματα". Τώρα εάν αυτό σε προβληματίσει και το ψάξεις περισσότερο, καλό θα είναι, καθώς όλο και κάτι θα βγει. *...δικαιολογείσαι βέβαια (το να τα έχεις πάρει τόσο λάθος), από το προφανές νεαρό της ηλικίας. Αλλά όπως ήδη είπα, καλό είναι να το ψάξεις περισσότερο το πράγμα, διότι μόνο καλύτερο θα σε κάνει. ** ...στο δηλώνω επίσης ότι δεν είναι θέμα "σουπερντουπερισμού", ή πολυξεροσύνης. Μην κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι έχω κάποια έπαρση ή ότι "σου τη λέω"...
lef50 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 @ washcloud πως αντεχεις τοσα χρονια? μπραβο στην υπομονη σου, respect!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα