Προς το περιεχόμενο

καλωδίωση σπιτιού για σήμα τηλεόρασης


argate7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω πρόβλημα με τις πρίζες που μεταφέρουν σήμα τηλεόρασης.

 

Συνδέω το καλώδιο από την πρίζα στην τηλεόραση και το σήμα είναι αρκετά χάλια. Κολλάει και πολλές φορές ανάλογα με το πως καθόμαστε, τόσα "χιόνια" δείχνει. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, εννοείται. Πήρα μια τηλεόραση μικρή και πήγα στο μετασχηματιστή, πήρα καλώδιο και συνέδεσα απ'ευθείας από το μετασχηματιστή στην τηλεόραση και έδειχνε όχι απλά καμπάνα, αλλά κάτι παραπάνω από τέλεια λήψη.

 

Άρα αυτό δείχνει (σε μένα που δεν είμαι ειδικός έτσι φαίνεται), ότι έχουμε θέμα με την καλωδίωση. Ξέρει κανείς αν όντως είναι θέμα καλωδίων?? Και αν είναι όντως θέμα καλωδίωσης, έχετε κάποιο καλό ομοαξονικό καλώδιο να μου προτείνετε??

 

Έχω βρει το παρακάτω...

 

http://www.alifragis.com.gr/full_product.php?prod_id=1304066639&page=2

 

Εϊναι καλό??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά αν ήθελα να πληρώσω ηλεκτρολόγο θα το έκανα από την αρχή. Άσε που μ'αρέσει ό,τι γίνεται στο σπίτι να το φτιάχνω μόνος μου. Όταν όμως δεν γνωρίζω, μαθαίνω και μετά κάνω οποιαδήποτε ενέργεια είναι να κάνω. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιώ την περίπτωση του να κάνω πατάτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι εσωτερική η καλωδίωση η εξωτερική? Δηλαδή περνάει σε πρίζες στον τοίχο με διελεύσεως και στο τελος μια τερματική, η κατεβαίνουν καλώδια και τα διακλαδωνεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν το έχω τσεκάρει αυτό. Πάνω στον ενισχυτή πάντως έχει ένα Ταφ που κουμπώνουν 3 καλώδια, ένα για κάθε διαμέρισμα. Από εκεί και έπειτα δε γνωρίζω τι συμβαίνει. Μάλλον θα πρέπει να ανοίγω τα κουτιά να δω που πάει τι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνα με αυτά που λες, το καλώδιο που έρχεται στο δικό σου διαμέρισμα, πηγαίνει σε μια πρίζα και από αυτή τη πρίζα, συνεχίζει και στα υπόλοιπα δωμάτια. Γι' αυτό έχεις και αυτή την απώλεια στο σήμα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το δοκιμάσεις, είναι να πας σε κάθε πρίζα που έχεις στο σπίτι και να δεις σε ποια έχει την καλύτερη εικόνα. Λογικά, αυτή η πρίζα θα είναι και η κεντρική. (Δεν ξέρω πως είναι η διαρύθμιση του σπιτιού σου, αλλά συνήθως την κεντρική πρίζα την "πήγαιναν" στο σαλόνι...)

Το ιδανικότερο θα ήταν να τραβήξεις καλώδιο από την κεντρική πρίζα για κάθε δωμάτιο χωριστά. (Συνδεδεμένο εσωτερικά και όχι εξωτερικά με κάποιο ΤΑΦ, γιατί θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα) Και όχι όπως, εκτιμώ ότι, είναι τώρα. (Δηλαδή, ένα καλώδιο που κάνει κύκλο σε όλο το σπίτι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...