Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς και μπορεί εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Ίσως δοθεί λύση μετά απο χρόνια στα δικαστήρια με μάρτυρες. Μέχρι τότε τα χρέη όμως θα τοκίζονται στην εφορία και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον ενοικιαστή.

Για αυτό λέμε πως είναι αμφίδρομη σχέση. Όποιος απο τους 2 θέλει, μπορεί να σκίσει τον άλλο σε τεράστιο βαθμό. Ο ένας πρέπει να επιλέξει τον άλλο. Ένας τύπος αμφίδρομης συνέντευξης ουσιαστικά

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα κανενα απο τα φιλαρακια μου που ξερω, που εφυγαν πριν απο την ημερομηνια που ελεγε το συμβολαιο, επειδη υπηρχε λογος και σε συμφωνια με τον ιδιοκτητη, δεν ειχαν κανει ακυρωση του συμβολαιου.

Δημοσ.

Δυστυχώς ο νόμος τασετε υπέρ του αδυναμου... Και αυτός κατα 99% ειναι ο ενοικιαστης..

Ακόμη και να μην πληρώνει καθόλου δεν μπορείς να του κανείς τίποτα σε περίπτωση που δεν εχει έσοδα.

Δεν μπορείς να πεταξεις άνεργο πολύτεκνο ανάπηρο στον δρόμο .

Έν μέρη το σέβομαι αλλα εσύ για παράδειγμα μπορεί να ζεις απο τα έσοδα του σπιτιού αυτου και να στο δεσμεύει για μήνες.. Σου λέω περίπτωση που παίζει πολυ τώρα με την κρίση.. Γι αυτό προσοχή ποιον βάζετε σπίτι σας.πιεσε το κι εσυ διακριτικά βρες μια δικαιολογία οτι το σπίτι το θέλεις αυστηρά μόλις λήξει το οποίο συμφωνητικό έχετε..

Κανε τη πάπια προς το παρών και κανε υπομονή να φύγει..

Οταν φύγει πρόσεξε ποιον θα βάλεις μέσα..

Επίσης η δικαιοπραξια στο θέμα της ενοικίασης εχει χαρακτήρα άτυπο και όχι τυπικό.. Πρακτικά οτι χαρτί έχεις στα χέρια σου ειναι άχρηστο για το δικαστήριο δε αποδεικνύει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω να πω πως όσοι έχετε προς ενοικίαση σπίτια αυτήν την περίοδο μην πάρετε ρίσκα αν δεν συντρέχουν λόγοι ανάγκης.

Καλύτερα ανοίκιαστο, μέχρι την στιγμή που θα φτιαχτεί ένας νόμος που δεν θα βλέπει τον ιδιοκτήτη σαν πούστη καπιταλιστή που θέλει να πιεί το αίμα του ενοικιαστή.

• Like 6
Δημοσ.

Εγώ έχω να πω πως όσοι έχετε προς ενοικίαση σπίτια αυτήν την περίοδο μην πάρετε ρίσκα αν δεν συντρέχουν λόγοι ανάγκης.

Καλύτερα ανοίκιαστο, μέχρι την στιγμή που θα φτιαχτεί ένας νόμος που δεν θα βλέπει τον ιδιοκτήτη σαν πούστη καπιταλιστή που θέλει να πιεί το αίμα του ενοικιαστή.

Γιατί ρε, έτσι δεν είναι? :P

Εγώ μόλις ξεκουμπιζόταν από το σπίτι θα τους έσκιζα τα φάρδουλα (επιεικώς) για 40 ευρώ και το λέω αυτό εγώ, 10 χρόνια ενοικιαστής που δεν άφησα όμως ποτέ ούτε βρύση να στάζει φεύγοντας.

Το έχουν παραχέσει με το τσάμπα μερικοί.

• Like 1
Δημοσ.

Την ίδια κουβέντα με σένα μου είπε ο δικηγόρος μου όταν ζήτησα την γνώμη του για ενοικίαση..

Μην νοικιασεις τίποτα μπαίνουν και πόλλοι απατεώνες οι οποίοι δεν σου δίνουν τίποτα προφασιζομενοι διαφορα και χρησιμοποιούν καταχρηστικα την εύνοια του νομού υπέρ τους..

Ως ιδιοκτητης δεν μπόρεις να τους πεταξεις στο δρόμο...

Εγω ξέρω ανθρώπους που ζουν οικογένεια απο ένα ενοίκιο..αλλα η νομοθεσία ειναι απαράδεκτη σε αυτο το σημείο..

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς και οφείλεις πριν νοικιάσεις να ζητήσεις κάποια στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του υποψήφιου ενοικιαστή. Είτε αυτό λέγεται φορολογική δήλωση είτε λογαριασμός καταθέσεων είτε οτιδήποτε άλλο.

Ένας ακόμη τρόπος, σαφώς πιο δύσκολος, είναι η προκαταβολή των μισθωμάτων για την διάρκεια του συμβολαίου με αντάλλαγμα καλύτερη τιμή μίσθωσης.

Αν κάποιος αρνηθεί να σου αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις, δεν πειράζει καλύτερα ανοίκιαστο παρά να σου μπαστακωθεί εξαιτίας του ηλίθιου νόμου κάποιος κακοπληρωτής.

• Like 1
Δημοσ.

Ένας ακόμη τρόπος, σαφώς πιο δύσκολος, είναι η προκαταβολή των μισθωμάτων για την διάρκεια του συμβολαίου με αντάλλαγμα καλύτερη τιμή μίσθωσης.

Τι ακριβως εννοεις φιλε μου;

Δημοσ.

Τι ακριβως εννοεις φιλε μου;

Παράδειγμα (με τυχαία νούμερα)

Έχεις ένα σπίτι που θες να νοικιάσεις προς 600 ευρώ. Σε ένα χρόνο λοιπόν από αυτό το σπίτι περιμένεις να λάβεις 600x12=7200 ευρώ.

Συμφωνείς με τον ενοικιαστή να σου προκαταβάλει το 12μηνο έναντι ενός μικρότερου ποσού π.χ. 400 ευρώ, 400x12= 4800

O ιδιοκτήτης στο παράδειγμα χάνει 2400ευρώ αλλά δεν τον πιάνει κορόιδο κανένα λαμόγιο, ο ενοικιαστής καταβάλει εξ' αρχής ένα σεβαστό ποσό αλλά κερδίζει 2400ευρώ σ'ένα χρόνο.

Δημοσ.

Παράδειγμα (με τυχαία νούμερα)

Έχεις ένα σπίτι που θες να νοικιάσεις προς 600 ευρώ. Σε ένα χρόνο λοιπόν από αυτό το σπίτι περιμένεις να λάβεις 600x12=7200 ευρώ.

Συμφωνείς με τον ενοικιαστή να σου προκαταβάλει το 12μηνο έναντι ενός μικρότερου ποσού π.χ. 400 ευρώ, 400x12= 4800

O ιδιοκτήτης στο παράδειγμα χάνει 2400ευρώ αλλά δεν τον πιάνει κορόιδο κανένα λαμόγιο, ο ενοικιαστής καταβάλει εξ' αρχής ένα σεβαστό ποσό αλλά κερδίζει 2400ευρώ σ'ένα χρόνο.

ναι σαφώς αυτό ειναι πολύ πιο καλό αλλά ποιος έχει να τα δώσει τα 2400 .. θα μου πείς κάποιος που ψάχνει για ακριβό ενοίκιο λογικά τα έχει.. αν δεν εχει ενα τέτοιο ποσο καλύτερα να μην μπεί εξαρχής σπίτι.

Δημοσ.

Τα 4800 θελεις να πεις.. Πολλα λεφτα παντως για να δωσει καποιος μεσα σε μια ημερα.. 

Ναι αλλα κατι τετοιο ειναι νομιμο; Θελω να πω, τι ακριβως θα γραψουν στο συμβολαιο;

Δημοσ.

ναι σαφώς αυτό ειναι πολύ πιο καλό αλλά ποιος έχει να τα δώσει τα 2400 .. θα μου πείς κάποιος που ψάχνει για ακριβό ενοίκιο λογικά τα έχει.. αν δεν εχει ενα τέτοιο ποσο καλύτερα να μην μπεί εξαρχής σπίτι.

4800! όχι 2400...

Ιστορίες για αγρίους. Δεν γίνονται αυτά. Κανείς δεν έχει μετρητά....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...