Chrisxxx Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 αμα το παμε ετσι, γιατι να μην μαθει αφρικανικα ή ινδονησιακη? Αν οπωσδηποτε καποιος θελει να μαθει αλλη ξενη γλώσσα θα προτεινα Γερμανικα και επειτα Κινεζικα και Τουρκικα η καθεμια για δικους της λογους. Γερμανικα γιατι αν θελεις να πας να δουλεψεις Γερμανια θεωρειται σημαντικό προσον σε σχεση με καποιον που δεν γνωριζει, Κινεζικα γιατι οι ιδιοι οι ΚΙνεζοι δεν πολυνιωθουν απο αγγλικά και επιπλεον σιγα-σιγα οι εδρες πολλων εταιριων θα μεταφερθουν ή θα ανοιξουν παραρτηματα εκει, αρκετα χρήσιμο να ξερεις τη γλώσσα. Τουρκικα γιατι η Τουρκια ειναι αναπτυσσόμενη χώρα, ειναι διπλα, εχουμε ιδια νοοτροπία, ζητούνται.. Τωρα τελευταια εχω τύχει σε αρκετες αγγελιες μαλιστα για δουλεεις που ειχαν να κανουν με μετάφραση ή εξυπηρετηση πελατων να ζητανε τουρκικα. Κατα τα αλλα εγώ δεν θα επενδυα χρόνο για εκμάθιση αλλης γλώσσας πέρα απο τα αγγλικά αλλά θα έδινα μεγαλύτερη βαση σε αλλου ειδους γνώση.
pantelis21 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Ναι νομίζω τα πτυχία πλην των βασικών είναι λίγο χάσιμο χρόνου. Αυτό που ζητάτε ειδικά έξω είναι να ξέρεις την δουλειά. Το να πάρει κάποιος πτυχίο γερμανικών και να το αξιοποιήσει μετά από 5 χρόνια τι νόημα έχει; Στα 2 χρόνια τα ξέχασες όλα. Και το λέω από προσωπική πήρα καθώς είχα κάνει γερμανικά μέχρι το lower το οποίο δεν πήρα και μετά από 2-3 χρόνια που πήγα να τα συνεχίσω δε θυμώμουν ΤΙΠΟΤΑ. Τώρα ανάλογα και με την δουλειά που θέλει κάποιος ή την χώρα που σκέφτεται να πάει. Γενικά αν χρειαστείς όντως μια γλώσσα πχ θέλω να φύγω γερμανία για δουλειά, τότε την μαθαίνεις ταχύρυθμα σε 1 χρόνο (δε μιλάμε για πιστοποιήσεις μιλάμε να μάθεις να μιλάς) και πηγαίνοντας στη χώρα αυτή την τελειποιείς. Πλέον αγγλικά σε c2 και ecdl θεωρούνται στάνταρ ότι τα έχει κάποιος και απολυτήριο λυκείου φυσικά. Τώρα αν δεν έχει ο άλλος ecdl και ξέρει υπολογιστές δε θα του την πει και κανείς. Αλλά ο ΑΣΕΠ πχ βλέπεται το ζητάει. Σε άλλες δουλειές που βλέπω το αναφέρουν. Εντάξει χαζό πτυχιάκη αλλά δείχνει ότι κατέχεις τα βασικά. Γιατί όλοι νομίζουμε ότι ξέρουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι το ecdl το core με τις 7 ενότητες δίνει χρήσιμες γνώσεις και είναι ωραία δομημένο. Εγώ το είχα πάρει πρωτοετής και μου χρησίμευσαι πάρα πολύ σε εργασίες-παρουσιάσεις και γενικότερα σαν φοιτητής ότι έμαθα δομημένα κάποια καθημερινά προγράμματα. Και εγώ ψηνόμουν άγρια για 2η ξένη γλώσσα και ειδικά γερμανικά γιατί είναι in αλλά δεν αξίζει τον κόπο νομίζω αφού θα τα ξαναξεχάσω. Αφήστε που θεωρώ πως είναι από τις πιο δύσκολες γλώσσες γραμματικά... Κακή γραμματική με άπειρες εξαιρέσεις και άρθρα σε κάθε λέξη. Δε νομίζω πως την ξαναπαλεύω να μπλέξω με αυτά...
viper2005 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 παντως αυτες οι γλωσσες που προτεινετε δεν ανηκουν στην αιχμη του δορατος... και σας το αναλυω οσο θελετε. η βασικη ερωτηση που δεν εχει απαντηθει ειναι: τι δουλεια θελει να κανει και αν θελει να ειναι εργαζομενος ή εργοδοτης...
sphinxgr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 εχεις καποια παραδειγματα? ccna , ccnp, MCSE etc και επιπλέον μια ερώτηση ου πρέπει να απαντηθεί, είναι, τι θα ήθελες να κάνεις σαν εργασία στη ζωή σου, στην οποία υπάρχουν θέσεις, έχει μέλλον , δεν θα σε κουράζει και θα σε ευχαριστεί. Έτσι ξεκινάμε. Το να ξέρεις υπολογιστές και Αγγλικά, it's ok. Τι να κάνεις δηλαδή?
thermo-sifounas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Για να απαντησω παραπανω, την ξενη γλωσσα φυσικα και την ξεχνουν γιατι ολοι θελουν ενα χαρτι και μετα την παρατανε. Αν φροντιζεις να μενεις σε επαφη με την γλωσσα (να διαβαζεις εφημεριδες,λογοτεχνικα,site) μια χαρα την θυμασαι, αν βλεπεις το χαρτι ως αυτοσκοπο για να πιασεις δουλεια τοτε λογικο ειναι να την ξεχασεις. Προσωπικα μου αρεσει πολυ να ερχομαι σε επαφη με ξενους πολιτισμους και να μπορεις να επικοινωνησεις/διαβασεις κειμενα απ την αρχικη τους πηγη Και μην φτασουμε στο να θεωρουμε αδικο κοπο το να μαθαινει κανεις ξενες γλωσσες, αυτο ειναι η δικαιολογια του τεμπελη. Οσον αφορα το θεμα μας οι πλεον ανερχομενες γλωσσες παγκοσμιως ειναι τα ισπανικα και τα κινεζικα. Βεβαια αυτο δε σημαινει οτι ολοι θα πρεπει να αρχισουν να τις μαθαινουν, εξαρταται σε τι πεδιο θες να πιασεις δουλεια. Αν θες οικονομικα μαθε γερμανικα, εμποριο- ναυτιλιακα κινεζικα η ρωσσικα κοκ
Chrisxxx Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 παντως αυτες οι γλωσσες που προτεινετε δεν ανηκουν στην αιχμη του δορατος... και σας το αναλυω οσο θελετε. θελουμε.
viper2005 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 so προσωπικες αποψεις απο το μωσαικο της παρατηρητικότητας μου [τουτεστιν δεν θα σας τα κανω τσουρεκια με ακαδημαικα, το αφηνω για τους υπολοιπους] μιλατε οτι για μηχανολογικα καλο θα ηταν να μαθει καποιος γερμανικα. okay, αλλα ποσους θα παρει αυτη η γερμανια (με αυτην την υφεση)? Επισης, γιατι παιρνω emails για μηχανολογικο placement στην ΚΙΝΑ...? [δεν ειμαι των μηχανολογων]. Extra σημειωση: την προηγουμενη εβδομαδα επαιξε αρθρο στο bussinessweek που ελεγε οτι στην Brazil, χρειαζονται τεχνολογικα εκαπιδευμενο προσωπικο, επειδη η χωρα δεν εχει επενδυσει στην εκπαιδευση. [$2500 τον μηνα ειναι καλα, για καποιον που θελει να ειναι εργαζομενος] θελετε τουρκικα επειδη υπαρχει αναπτυξη. okay, αλλα θα πρεπει να θυμαστε οτι η τουρκικη λιρα πηρε ενα 20%. φανταζομαι οτι ξερετε το ρητο " the one that will emerge victorious from the currency wars, will be the one who will have the weakest currency"... και ειναι και αλλα πολλα που δεν ειναι της ωρας, μιας και δεν ξερουμε τι θελει να κανει ο OP Αλλα αυτο που δεν ακουω καποιον να ρωταει ειναι το: "θες να μαθεις την γλωσσα ή την κουλτουρα?" Σημειωση: αυτα τα 2 δεν πανε μαζι... επειδη ξεχασα: πετυχαινω διαφημισεις για επενδυσεις και αναπτυξη μονο για αφρικη και ινδονησια... just a thought
vk13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Γεια σας! Ως 16αρης και εγω σκεφτομαι το μελλον και βλεπω οτι παντου ζητουν χαρτια (εννοω για την εργασία). Εχω παρει το Cambridge Proficiency και σκεφτομαι να δωσω και αλλα πτυχια πιο πανω απο αυτο γιατι πραγματικα αγαπω τα αγγλικά. χεχε. Επισης με το που τελειωσω του χρόνου το Λυκειο θα ξεκινησω 2η ξενη γλωσσα (λογικα καποια ανατολικη Αραβικα-Ινδικά-δεν ξέρω) Αλλα, θελω να παρω και κανα πτυχιο για γνωσεις Η/Υ. Από μικρος ημουν με ενα λαπτοπ και γενικοτερα τα σκαλιζα τα πραματα. Αν και δεν ειμαι κανας ειδικος κανα δυο πραματα πανω κατω τα ξερω. (εννοω above the average). Μεχρι προσφατα ημουν χρηστης Windows και τωρα πηγα στα Mac. Εχω ακουσει για το E.C.D.L. αλλα δεν εχω ιδεα τι ειναι. Μπηκα στο site τους αλλα δεν καταλαβα πολλά. Αυτο ειναι μονο για Windows ή και για Mac? Υπαρχει τιποτα καλύτερο? Το αναγνωρίζουν? Και βασικα χρειαζεται (ουσιαστικά) καπου? Αυτά. Επισης θα ηθελα να που προτεινετε και τιποτα αλλα τετοια πτυχιακα που θα μπορουσα να παρω για να γεμισω το bio μου. Σας ευχαριστω!!! H απάντηση στις ερωτήσεις σου είναι εξαρτάται...Με το τι θες να κάνεις και να ασχοληθείς στη ζωή σου. Το να κάθεσαι να παίρνεις πτυχία μέχρι τα 30, πχ 1 πτυχίο, 3 μεταπτυχιακά, αγγλικά,ιταλικά, ισπανικά επίπεδο lower, ecdl, iskills, άπειρα (άχρηστα) πιστοποιητικά κτλπ μας τα παν και άλλοι.... Όπως σου είπε και κάποιος άλλος η μόδα του έχω 10 πτυχία πέρασε και δεν μετράει πια. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις και ένα χαρτί. Ισχύει το λίγα και καλά. Καταρχάς κοίτα όταν έρθει η ώρα να διαλέξεις μια καλή ειδικότητα και αν σε παίρνει ένα μεταπτυχιακό μετά σε ένα καλό πανεπιστήμιο. Μετά και μία ξένη γλώσσα αρκεί αλλά να τη φτάσεις στο ανάλογο επίπεδο. Χϊλιες φορές μία ξένη γλώσσα σε υψηλό επίπεδο παρά 3 σε επίπεδο lower. Και μπράβο που είσαι κάτοχος proficiency σε αυτή την ηλικία. Εγώ θα πήγαινα να μάθω και Γερμανικά πάντως και μετράει πολύ αν τη φτάσεις σε ανάλογο επίπεδο. Αγγλικά λίγο πολύ όλοι ξέρουν. Και μετά κοίτα να έχεις κάποια δραστηριότητα πάνω σε αυτό που θες να κάνεις ή έμαθες: προϋπηρεσία προϋπηρεσία προϋπηρεσία. Εγώ αυτό θα έλεγα ως γενικό μπούσουλα σήμερα. Το ecdl το ξεχνάς. Άχρηστο είναι και το έχω κ εγώ. Χώρια ότι κόστιζε αρκετά όταν το έιχα δώσει εγώ. (δίδακτρα, εξετάσεις κτλπ) Απλά πιστοποιεί ότι ξέρεις τα βασικά πράγματα πάνω σε windows και office. Νομίζω ότι δεν είναι για mac . Παρόλα αυτά αναγνωρίζεται στον ΑΣΕΠ και αλλού. Το αν υπάρχει κάτι καλύτερο επίσης δεν γνωρίζω,ας σου γράψει κάνας άλλος. Επίσης πτυχία σχετικό με πληροφορική αν θες τη γνώμη μου μην πάρεις. Κορεσμός μεγάλος. Όλα τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική μου άποψη.
sphinxgr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Να προσθέσω απλά κάτι. Η ECDL είναι εταιρία που προσφέρει δίπλωμα πιστοποίησης γνώσης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παρόμοιες εταιρίες υπάρχουν πολλές και με αρκετά καλύτερες τιμές. Διαφορά καμία στο μάθημα όπως και στην επαγγελματική αναγνώριση. Μεγάλη στις τιμές όμως. Η μόνη διαφορά είναι πως η ECDL έχει κάνει μεγαλύτερης εμβέλειας διαφήμιση αυτές είναι α) ECDL Eλλάς Α.Ε. (1.2.2006), β) Vellum Global Educational Services S.A. (22.2.2006), γ) Infotest (22.2.2006) δ) ΙCT Hellas Α.Ε. (22.2.2006) ή ICT Europe (18.7.2007 αλλαγή ονομασίας της ΙCT Hellas Α.Ε.) ε) ΚΕΥ−CERT (5.4.2006) στ) ACTA Α.Ε. (17.5.2006) ζ) I SKILLS A.E. (14.9.2007) η) ΤΕΛΕΦΩΣ ΤΡΕΙΝΙΝ − TELEFOS TRAINING ΕΠΕ (18.12.2007)
Makedonissa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά! Έχετε απόλυτο δίκιο για τις ξένες γλώσσες, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε είναι προτέρημα! και δουλειά να μη βρεις στο αντικείμενο σου, κάτι θα μπορέσεις να κάνεις. Είμαι 19 και σπουδάζω μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά, συνεχίζω τα γαλλικά που είχα σταματήσει και κάνω και αραβικά. Οι γλώσσες είναι το ''μέλλον''. Αν μιλάς 4,5 ξένες γλώσσες σου ανοίγουν δρόμοι σε πολλούς τομείς. Ψαχνόμουν κι εγώ για ecdl αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα. Ξέρω τα βασικά ενός υπολογιστή αλλά θα ήθελα να μάθω και να έχω ένα παλιόχαρτο που να αξίζει..Για το ecdl όσο το ψάχνω δεν ακούω και τα καλύτερα. Έχετε να προτείνετε κάτι αξιόπιστο που να αναγνωρίζεται διεθνώς; Α, όσο για τις γλώσσες πάλι, θα πρότεινα ρώσικα, αραβικά και κινέζικα. Ιταλικά, ισπανικά, γαλλικά τις μιλάνε πολλοί (όχι οτι δεν είναι χρήσιμες βέβαια). Και κάτι τελευταίο για τις ''δύσκολες'' γλώσσες και για όλες δηλαδή, είναι καλύτερο να δώσουμε λίγα χρήματα παραπάνω και να απευθυνθούμε στα κατάλληλα ινστιτούτα για την κάθε γλώσσα π.χ. αγγλικά-Ελληνοαμερικανική ένωση, γαλλικά-γαλλικό ινστιτούτο, αραβικά-αιγυπτιακή πρεσβεία, ρώσικα-ινστιτούτο πούσκιν και τα λοιπά και τα λοιπά...Κάτι ευρωδιάσταση,ευρωγνώση που υπόσχονται σ'ένα χρόνο διπλώματα είναι μούφα. ΤΓο θέμα είναι να μάθεις όχι να μάθεις, να παπαγαλίσεις και μετά το ξέχασες... 1
pantelis21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 4-5 ξένες γλώσσες... Τυχεροί αυτοί που το έχουν με τις γλώσσες. Εγώ με το ζόρι μαθαίνω αγγλικά στο C1 τώρα... Πάντως συμφωνώ ότι αν θέλει κάποιος να μάθει μια γλώσσα να ψαχθεί σωστά και όχι σε φροντιστήρια που μαθαίνουν 2-3 πράγματα πασαλέιματα για το χαρτί μόνο... Φυσικά είναι τι θέλει ο καθένας. Μπορεί κάποιος πχ να θέλει ένα B2 στα ιταλικά μόνο και μόνο για μόρια στο δημόσιο αλλά κάποιος άλλος να θέλει να μάθει να τα μιλάει σωστά για κάποιον λόγο... Αλήθεια γιατί αραβικά; Αναρωτιέμαι και εγώ τι 2η γλώσσα να πιάσω από του χρόνου... Σκεφτόμουν γαλλικά καθώς είναι ευρωπαική από τις πιο γνωστές και πιο εύκολη από τα γερμανικά...
Finn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δε πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερο "χαρτί" από τις γλώσσες. Αν παίζεις μπάλα με 2 τότε πας πιο εύκολα στις επόμενες. Εγώ έκανα 2 μήνες εντατικά γερμανικά και τέλειωσα Α1 και Α2. Μου λεγε η δασκαλά να έχουμε αυτή την ανωμαλία πχ και εγώ της εξηγούσα τι παίζει γιατί παρόμοιο ήταν στα ρώσικα. Μπορεί να είναι η μια γερμανική και η άλλη σλάβικη αλλά οι γλώσσες μοιράζονται πολλά γραμματικά στοιχεία.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 4-5 ξένες γλώσσες... Τυχεροί αυτοί που το έχουν με τις γλώσσες. Εγώ με το ζόρι μαθαίνω αγγλικά στο C1 τώρα... Πάντως συμφωνώ ότι αν θέλει κάποιος να μάθει μια γλώσσα να ψαχθεί σωστά και όχι σε φροντιστήρια που μαθαίνουν 2-3 πράγματα πασαλέιματα για το χαρτί μόνο... Φυσικά είναι τι θέλει ο καθένας. Μπορεί κάποιος πχ να θέλει ένα B2 στα ιταλικά μόνο και μόνο για μόρια στο δημόσιο αλλά κάποιος άλλος να θέλει να μάθει να τα μιλάει σωστά για κάποιον λόγο... Αλήθεια γιατί αραβικά; Αναρωτιέμαι και εγώ τι 2η γλώσσα να πιάσω από του χρόνου... Σκεφτόμουν γαλλικά καθώς είναι ευρωπαική από τις πιο γνωστές και πιο εύκολη από τα γερμανικά... Αραβικά μιλάνε γύρω στα 300m άνθρωποι(υπάρχουν διάλεκτοι βέβαια αλλά οκ) απο όλη την Β.Αφρική μέχρι το Ιράκ και είναι αρκετά δυσκολη γλώσσα. Είναι αρκετά δυνατό χαρτί ειδικά αν σκοπεύεις να πας να εργαστείς εκεί.
Makedonissa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 4-5 ξένες γλώσσες... Τυχεροί αυτοί που το έχουν με τις γλώσσες. Εγώ με το ζόρι μαθαίνω αγγλικά στο C1 τώρα... Πάντως συμφωνώ ότι αν θέλει κάποιος να μάθει μια γλώσσα να ψαχθεί σωστά και όχι σε φροντιστήρια που μαθαίνουν 2-3 πράγματα πασαλέιματα για το χαρτί μόνο... Φυσικά είναι τι θέλει ο καθένας. Μπορεί κάποιος πχ να θέλει ένα B2 στα ιταλικά μόνο και μόνο για μόρια στο δημόσιο αλλά κάποιος άλλος να θέλει να μάθει να τα μιλάει σωστά για κάποιον λόγο... Αλήθεια γιατί αραβικά; Αναρωτιέμαι και εγώ τι 2η γλώσσα να πιάσω από του χρόνου... Σκεφτόμουν γαλλικά καθώς είναι ευρωπαική από τις πιο γνωστές και πιο εύκολη από τα γερμανικά... Κοίταξε, τα γαλλικά για να τα μάθεις πρέπει να τα αγαπήσεις. Αφού μαθαίνεις με το ζόρι αγγλικά, πιστεύω οτι γαλλικά δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή. Παίζει ρόλο βέβαια και το τι σου αρέσει. Το ''κακό'' με τα αραβικά ξέρετε ποιο είναι? αυτό που ανέφερε παραπάνω ο ZAKKWYLDE. υπάρχουν πολλοί διάλεκτοι αλλά ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός και να πάει να μάθει modern standard arabic, σα να λέμε νέα ελληνική. Αυτή χρησιμοποιείται στον τύπο και παντού. Το θέμα είναι ότι όλοι οι άραβες θα σε καταλαβαίνουν, εσύ όμως όχι γιατί αυτοί έχουν τόσες διαλέκτους. Και να πω, επίσης ότι μοιάζουν με τα ελληνικά σε κάποιο βαθμό!Δεν θα έλεγα οτι είναι δύσκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα