Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες κι απο μένα ξανά! Ώρα να ανοίξω και γω ενα τοπικ γιατι εχω μια ερωτησούλα.

Εχω εναν εξωτερικό σκληρό Westen Digital 2.5 του 1 ΤΒ, ο οποίος είναι USB 3.0.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα συνδεσιμότητας κλπ λειτουργεί απροβλημάτιστα ΑΛΛΑ:

στο toshiba satellite λαπτοπ που εχω το οποιο εχει μια θύρα USB 3.0, στην οποία το συνδέω, όταν μεταφέρω αρχεία η ταχύτητα ειναι οικτρή. Καμία σχέση με usb 3.0 υποτιθέμενη ταχύτητα.

Έψαξα λίγο να δω αλλα δεν βρήκα κάποια άκρη με αυτό, ολοι οι drivers ειναι εγκατεστημένοι, αναβαθμισμένοι και λειτουργούν μια χαρά.

Τα φώτα σας παρακαλώ και ευχαριστώ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

1. Είσαι σίγουρη ότι η μητρική υποστηρίζει usb 3.0;

2. Γιατί αναφέρεις ότι το laptop έχει τέτοια θύρα αφού δεν διαφέρει εμφανισιακά από την usb 2.0;

Δημοσ.

Γιατί

1. Δεν είμαι χθεσινή, :) (χιχι)

2. Στα σπέκς του λαπτοπ οταν το αγόρασα λέει 2 θύρες usb 2.0 και μια usb 3.0 η οποία βρίσκεται μόνη της απο τη μια μεριά του λάπτοπ και το εσωτερικό της αν την κοιτάξεις απο κοντά ειναι διαφορετικό χρώμα απο τις αλλες δυο (δεν ξέρω κατα πόσο παίζει ρόλο αυτό αλλά τα σπεκς φαντάζομαι παίζουν :)

Να το μοντέλο

http://www.skroutz.gr/s/444716/Toshiba-Satellite-L750-1L9-i5-2430M-4GB-640GB.html

Επισης η λεγόμενη θύρα ειναι η μονη που φορτιζει οταν ειναι κλειστό το λαπτοπ

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, ζητώ συγγνώμη αλλά οι ερωτήσεις είχαν διευκρινιστικό χαρακτήρα.

Άλλη μία ερώτηση, χωρίς παρεξήγηση.

Ο εξωτ. δίσκος έχει το διαφορετικού τύπου θυληκό βύσμα usb 3.0;

Δημοσ.

Βιαστήκαμε και βάλαμε τα 8ρακια μήπως ? Αν ναι δες εδώ > http://www.insomnia.gr/topic/472217-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-usb3-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80-turbox/?hl=usb3

Αν έχεις seven δες αν έχεις στο bios ρυθμίσεις usb XHCI και παίξε με αυτές.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, ζητώ συγγνώμη αλλά οι ερωτήσεις είχαν διευκρινιστικό χαρακτήρα.

Άλλη μία ερώτηση, χωρίς παρεξήγηση.

Ο εξωτ. δίσκος έχει το διαφορετικού τύπου θυληκό βύσμα usb 3.0;

Οχι δεν το εννοούσα έτσι (εξ ού και το χαμογελάκι χαχα).

Ναι έχει διαφορετικό βύσμα 3.0 ο εξωτερικός.

Βιαστήκαμε και βάλαμε τα 8ρακια μήπως ? Αν ναι δες εδώ > http://www.insomnia.gr/topic/472217-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-usb3-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80-turbox/?hl=usb3

Αν έχεις seven δες αν έχεις στο bios ρυθμίσεις usb XHCI και παίξε με αυτές.

Windows 7 εχω οχι 8. (Και ποτέ δε βιάζομαι οσον αφορά αναβαθμισεις οπότε θα περιμενω πολυυυυυ για τα 8).

Τώρα που θα πάω σπίτι θα δω στο BIOS. Και επανέρχομαι.

Ευχαριστώ και τους δυο για τα ποστ.

Δημοσ.

Το ''οικτρή'' ταχύτητα δυστυχώς δε λέει και πολλά γιατί δεν είναι αντικειμενική.Για σένα μπορεί να είναι οικτρή για τον αλλο να πηγαίνει σφαίρα.Μπορεί ας πούμε να είναι 100-120μβ/ς και να περιορίζεται από την ταχύτητα του ίδιου του δίσκου ,όπως επίσης σε μικρού μεγέθους αρχεία να είναι ακόμη μικρότερη.Πρέπει να το διευκρινήσεις αυτό.

Αν τώρα υποθέσουμε ότι αντικειμενικά είναι χαμηλή η ταχύτητα τότε ίσως να είναι πρόβλημα στο καλώδιο.Να μην ειναι δηλ.απολύτως συμβατό (ακόμη και της ίδιας εταιρίας) με usb3.0 ή να μπερδεύτηκαν και εχεις usb2.0(γιατι είναι ίδια στα τελειώματα τους),και  αυτό να τον περιορίζει σε ταχύτητες usb2.0 περίπου δηλ.25-30μβ/ς.Επειδή κατα πάσα πιθανότητα εχεις τον WD My Passport 1TB ,δες και καποιον αλλον που είχε το ίδιο πρόβλημα.http://www.amazon.com/review/R2OZ2LOTO54MU3/ref=cm_cr_pr_cmt?ie=UTF8&ASIN=B006Y5UV4A&linkCode=&nodeID=&tag=#wasThisHelpful.Αν εχεις αλλο καλώδιο που δεν εχει πρόβλημα δοκίμασε το να σιγουρευτείς αλλιώς πρεπει να επικοινωνήσεις με την εταιρία ή οπου το αγόρασες να σου στείλουν αλλο

Δημοσ.

<p>Το ''οικτρή'' ταχύτητα δυστυχώς δε λέει και πολλά γιατί δεν είναι αντικειμενική.Για σένα μπορεί να είναι οικτρή για τον αλλο να πηγαίνει σφαίρα.Μπορεί ας πούμε να είναι 100-120μβ/ς και να περιορίζεται από την ταχύτητα του ίδιου του δίσκου ,όπως επίσης σε μικρού μεγέθους αρχεία να είναι ακόμη μικρότερη.Πρέπει να το διευκρινήσεις αυτό.<br><br>

Αν τώρα υποθέσουμε ότι αντικειμενικά είναι χαμηλή η ταχύτητα τότε ίσως να είναι πρόβλημα στο καλώδιο.Να μην ειναι δηλ.απολύτως συμβατό (ακόμη και της ίδιας εταιρίας) με usb3.0 ή να μπερδεύτηκαν και εχεις usb2.0(γιατι είναι ίδια στα τελειώματα τους),και αυτό να τον περιορίζει σε ταχύτητες usb2.0 περίπου δηλ.25-30μβ/ς.Επειδή κατα πάσα πιθανότητα εχεις τον WD My Passport 1TB ,δες και καποιον αλλον που είχε το ίδιο πρόβλημα.<a href="http://www.amazon.com/review/R2OZ2LOTO54MU3/ref=cm_cr_pr_cmt?ie=UTF8&ASIN=B006Y5UV4A&linkCode=&nodeID=&tag=#wasThisHelpful">http://www.amazon.com/review/R2OZ2LOTO54MU3/ref=cm_cr_pr_cmt?ie=UTF8&ASIN=B006Y5UV4A&linkCode=&nodeID=&tag=#wasThisHelpful</a>.Αν εχεις αλλο καλώδιο που δεν εχει πρόβλημα δοκίμασε το να σιγουρευτείς αλλιώς πρεπει να επικοινωνήσεις με την εταιρία ή οπου το αγόρασες να σου στείλουν αλλο</p>

7-15 ταχύτητες μιλάμε, στην καλύτερη που εχω δει ηταν γυρω στο 30

Ευχαριστώ για το λινκ και το ποστ, θα το κοιτάξω αυτό με το καλώδιο

Δημοσ.

7-15 ταχύτητες μιλάμε, στην καλύτερη που εχω δει ηταν γυρω στο 30

Ευχαριστώ για το λινκ και το ποστ, θα το κοιτάξω αυτό με το καλώδιο

Πάντως, τώρα που διευκρίνισες τις ταχύτητες, βλέπω ότι είναι πολύ χαμηλές και δεν έχουν σχέση όχι μόνο με εκείνες του usb 3.0 αλλά ούτε και τις συνηθισμένες του usb 2.0

Έχω προσθέσει controller pci-e usb 3.0 στο desktop και σε μεταφορές μεγάλων αρχείων, σε αντίστοιχους δίσκους, έχω ταχύτητες 100-115 ενώ εάν συνδέσω δίσκο usb 2.0 ξεκινάει από ψηλά και σταδιακά κατεβαίνει και εάν πρόκειται για αρχείο 12-15 GB πέφτει και κάτω από τις ταχύτητες που βλέπεις.

Μήπως οι drivers του usb 3.0 είτε δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά είτε δεν λειτουργούν;

Δημοσ.

Πάντως, τώρα που διευκρίνισες τις ταχύτητες, βλέπω ότι είναι πολύ χαμηλές και δεν έχουν σχέση όχι μόνο με εκείνες του usb 3.0 αλλά ούτε και τις συνηθισμένες του usb 2.0

Έχω προσθέσει controller pci-e usb 3.0 στο desktop και σε μεταφορές μεγάλων αρχείων, σε αντίστοιχους δίσκους, έχω ταχύτητες 100-115 ενώ εάν συνδέσω δίσκο usb 2.0 ξεκινάει από ψηλά και σταδιακά κατεβαίνει και εάν πρόκειται για αρχείο 12-15 GB πέφτει και κάτω από τις ταχύτητες που βλέπεις.

Μήπως οι drivers του usb 3.0 είτε δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά είτε δεν λειτουργούν;

Είχα ψιλοκοιτάξει μέσα αρχικά να δω, αλλά θα το ξανακοιτάξω για τους drivers, θυμάμαι ότι δεν ειχα βρει κάτι. παω να δω στο σάιτ και επιστρέφω

Δημοσ.

λοιπον  εχω κι εγω  ενα wd my passport   ο ενας ειναι αργος   σε usb 3 δηλαδη ο δικος μου   και εναν αλλον που εβαλα  παλι της ειδια σειρας  ειναι σε ταχυτητες usb 3 γρηγοροτερος,  μπωρει να ειναι και ελλατωματικος ο δισκος σου  θελω να πω!!!

τωρα για το usb 3 συνηθως ειναι μπλε χρωμα  απ οτι ξερω η θυρα,   κανε ενα τεστ τον δισκο με καποιο διαγνωστικο,  προοληπτικα

Δημοσ.

λοιπον  εχω κι εγω  ενα wd my passport   ο ενας ειναι αργος   σε usb 3 δηλαδη ο δικος μου   και εναν αλλον που εβαλα  παλι της ειδια σειρας  ειναι σε ταχυτητες usb 3 γρηγοροτερος,  μπωρει να ειναι και ελλατωματικος ο δισκος σου  θελω να πω!!!

τωρα για το usb 3 συνηθως ειναι μπλε χρωμα  απ οτι ξερω η θυρα,   κανε ενα τεστ τον δισκο με καποιο διαγνωστικο,  προοληπτικα

μπλε χρώμα έχει και η θύρα και το καλώδιο. Θα το κοιτάξω, βρήκα κάτι προγράμματα για διαγνωστικά κλπ να δούμε αλλιώς θα τον πάω πίσω 

Δημοσ.

hard disk sendinel   ενα ειναι αυτο για διαγνωση,  αν η θυρα απο το λαπτοπ σου ειναι μπλε τοτε ειναι usb 3  

τι μαρκα ειναι ο δισκος; 

Δημοσ.

hard disk sendinel ενα ειναι αυτο για διαγνωση, αν η θυρα απο το λαπτοπ σου ειναι μπλε τοτε ειναι usb 3

τι μαρκα ειναι ο δισκος;

Καλέ μου το ξέρω οτι ειναι usb 3.0, ξέρω να τις ξεχωρίζω (μην παρεξηγηθείς).

Ο δισκος ειναι WD 2.5 1 TB

το λέω και στο πρώτο μου ποστ.Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...