Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά καλησπέρα.

Επιδι δεν ξέρω και πολλά από δίκτυα θέλω να μου πείτε εάν γίνετε να συνδέσω 2 wifi ρουτερ που έχω ( tp-link w8960n , και της on) ασύρματα  ώστε να έχω internet kai στο σαλόνι. H παροχή του οτε βρίσκετε σε δωμάτιο μαζί με τον ένα pc συνδεδεμένο με lan καλώδιο στο tp-link router.

Δημοσ.

Ασυρματα τα συγκεκριμενα οχι φιλε. Μπορεις να συνδεσεις το ενα με το αλλο με καλωδιο και να κανεις το TPlink Αccess point ομως.

Δημοσ.

Εάν αγοράσω το σύστημα που μεταφέρει το internet μέσα από τα καλώδια του ρεύματος, στο σαλόνι θα μπορώ να συνδέσω το άλλο router ώστε οι συσκευές ( pc ,ps3.....)να παίρνουνε internet με καλώδιο ;

Διαθέσιμα router που έχω tp-link w8960n , της on,και της conex philips wifi

Δημοσ.

Μονοφασικό έχω.

1)  Αλλά μετά πως θα μοιράσω το δίκτυο στο σαλόνι σε όλες τις συσκευές ενσύρματα? θα συνδέσω πάνω στο powerline το δεύτερο router?

2) Στο powerline μπορώ να βάλω και δεύτερο δέκτη σε άλλη πρίζα σε άλλο δωμάτιο?

3) Το δίκτυο μέσω powerline είναι αξιόπιστο ή έχει θέματα με παρεμβολές και απώλειες σε ταχύτητα?

4) Έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα  συγκεκριμένη ή κάποιο μοντέλο  για powerline?

​ ευχαριστώ εκ τον προτέρων 

Δημοσ.

Μονοφασικό έχω.

1)  Αλλά μετά πως θα μοιράσω το δίκτυο στο σαλόνι σε όλες τις συσκευές ενσύρματα? θα συνδέσω πάνω στο powerline το δεύτερο router? Και αυτο γινεται

2) Στο powerline μπορώ να βάλω και δεύτερο δέκτη σε άλλη πρίζα σε άλλο δωμάτιο? Τι εννοει ο ποιητης εδω? Μηπως με τον ορο δεκτη εννοεις εκπομπο τυπου Access point? Αν ναι... φυσικα γινεται. Τα powerlines σου φτιαχνουν δικτυο μεσω συχνοτητος του ρευματος.

3) Το δίκτυο μέσω powerline είναι αξιόπιστο ή έχει θέματα με παρεμβολές και απώλειες σε ταχύτητα? Μια χαρα θα εισαι πιστυεω... τωρα με τα μηχανηματα του διαβολου, ποτε δε ξερεις.

4) Έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα  συγκεκριμένη ή κάποιο μοντέλο  για powerline?  Γενικως αποφευγω να προτεινω συγκεκριμενες μαρκες... πιθανον να σου πουνε αλλοι φιλοι εδω

​ ευχαριστώ εκ τον προτέρων 

Δημοσ.

Φίλε rfc 

ευχαριστώ για τις απαντήσεις 

to  powerline εάν το έχω καταλάβει καλά αποτελείτε από 2 μέρη. Το ένα μπαίνει στην πρίζα όπου έχουμε κοντά το internet, όπου θεωρητικά είναι ο πομπός,  και μέσα από τα καλώδια του ρεύματος , βάζοντας σε άλλη πρίζα το δεύτερο κομμάτι, όπου θεωρητικά είναι ο δεκτής,  έχουμε internet και στην άλλη πρίζα. Δεν παίρνω και όρκο ότι δουλεύει έτσι. Η ερώτηση μου εννοούσε ότι εάν προσθέσω και άλλον έναν δεκτή σε άλλη πρίζα αλλού δωματίου θα έχω και εκεί internet?

Δημοσ.

Αυτα ειναι τα powerlines

Οπως βλεπεις απο την αλλη μερια βγαζουν ethernet που μπορεις να το συνδεσεις με ενα switch και να προσθεσεις πανω στα switches και αλλα πισακια, κ.λ.π.  

Εγω προσωπικα εχω βαλει μεχρι 3 που παιζανε ανετα, ομως λογω του περιορισμου της συχνοτητος του ρευματος (50hz) αν βαλεις πολλα θα δεις μειωση της ταχυτητος του δικτυου σου που ουτως η αλλως στα powerlines εχεις high bitrate. 

Δημοσ.

οπότε λες ότι με 3 powerlines μπορώ να παίξω σε 3 διαφορετικά σημεία (γραφειο με παροχή ιντερνετ, σαλόνι , υπνοδωμάτιο).

Αν συνδέσω  σε αυτο στο σαλόνι και το δεύτερο router (tp-link w8960n),μπορώ να χρησιμοποιήσω το router σαν switcher για να περνουν καλωδιακά πολλές συσκευές internet?   

Δημοσ.

Σαφως και μπορεις να το χρησιμοποιησεις σας switch (λεγεται), απο τη στιγμη που ειναι built in switch. Αυτο το σκεπτικο που εχεις λειτουργει αρκει να ξερεις σιγουρα οτι σε ολους τους χωρους σου εχεις την ιδια φαση.

Αν ειναι και ασυρματο το ρουτερ που θες να χρησιμοποιησεις σαν switch εχεις αυτοματα και AP για τυχον ασυρματα. Αλλαζεις τις ips ομως για να μην εχεις conflict με το modem-router που βγαινεις ιντερνετ, του κλεινεις τον dhcp, κ.λπ. ρυθμισεις που κανεις στα ΑΡ. Οχι τπτ δυσκολα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ 

το έψαξα λίγο και μάλλον καταλήγω σε αυτά TP-LINK POWERLAN TL-PA511 STARTER KIT 500MBPS και TP-LINK POWERLAN TL-PA511 500MBPS απο e-shop.Πώς σου φαίνονται ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...