Προς το περιεχόμενο

[ΟΔΗΓΟΣ] Πώς να καθαρίσετε το "OTHER" στο iPhone σας


iMarilina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

front.jpg

Τον τελευταίο χρόνο παρατήρησα ότι όταν συγχρονίζω το iPhone μου με τον υπολογιστή, τα δεδομένα επονομαζόμενα ως "Other" καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Δεν εννοώ απλά μερικά ΜΒ, μιλάω για σχεδόν 3GB! Όταν το iPhone είναι μόνο 16GB και χάνει 3GB ή παραπάνω, αυτό είναι πολύ και δεν περνάει απαρατήρητο όταν το iPhone σας είναι γεμάτο μουσική, εφαρμογές και φωτογραφίες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν την άνοδο των "Other" δεδομένων σας. Σε αυτόν εδώ τον οδηγό θα εξετάσουμε διαφορετικές λύσεις για να ελαχιστοποιήσουμε ή να εξαλείψουμε εντελώς τα δεδομένα "Other" στο iPhone σας. Αυτές οι λύσεις θα πρέπει επίσης να δουλέψουν με το iPad, iPod ή οποιαδήποτε άλλη iOS συσκευή.

Το Safari fix
Tα προσωρινά αρχεία του Σαφάρι καθώς και τα δεδομένα του σώζονται στην κατηγορία "Other". Αυτά είναι πολύ εύκολα να καθαριστούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στις Ρυθμίσεις, και μετά να πάτε στο Safari. Σε αυτή τη σελίδα, πατάτε τα Clear History / Clear Cookies and Data. Αυτό θα καθαρίσει κάποια από τα δεδομένα στο "Other".



3.jpg




Καθαρισμός μηνυμάτων SMS
Αυτή επίσης είναι μια άλλη εύκολη διαδικασία. Έχετε μήνες ή ακόμη και χρόνια μηνυμάτων SMS? Καθαρίστε τα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το DiskAid για να τα καθαρίσετε εύκολα, ή μπορείτε απλά να τα διαγράψετε χειροκίνητα από το iPhone σας όπως θα κάνατε κανονικά. Αφότου τελειώσετε, κάνετε ένα συγχρονισμό του iPhone για να δείτε αν αυτό καταλάμβανε χώρο στο "Other" και αν έχει κατέβει. 

Η λύση του Diskaid
Το Diskaid είναι ένα εργαλείο μεταφοράς για iPhone, iPad και iPod. Είναι διαθέσιμο και για PC και για Mac. Θα σας επιτρέψει να δείτε σχεδόν τα πάντα τα οποία βρίσκονται μέσα στο iPhone σας. Μόλις εγκαταστήσετε το Diskaid, απλά συνδέετε τη συσκευή σας και σιγουρεύεστε ότι την έχετε κάνει back up. Τώρα ανοίγετε το πρόγραμμα. Στην αριστερή μεριά θα δείτε διάφορα διαφορετικά εικονίδια. Πατάτε στο File System, μπορεί να εμφανιστεί ένα κουτί το οποίο σας ρωτάει αν ξέρετε τί κάνετε. Πατάτε OK επειδή ξέρουμε τί κάνουμε. Στη συνέχεια, πατάτε το Media, μετά iTunes_Control, μετά Music. Θα δείτε αρκετούς φακέλους (όπως στην παρακάτω φωτογραφία), και τους σβήνετε όλους. 



1.jpg



Τώρα ανοίγετε το iTunes και συγχρονίζετε το τηλέφωνό σας πρώτα χωρίς μουσική. Μετά το ξανασυγχρονίζετε με τις playlists και τη μουσική σας. Θα παρατηρήσετε ότι το μέγεθος του "Other" έχει πέσει δραματικά!

Αν συνεχίσετε να βλέπετε μεγάλο μέγεθος δεδομένων στο "Other", τότε ξανασυνδέετε το iPhone σας πάλι και κάνετε backup όλες σας τις φωτογραφίες ώστε να μπορείτε να τις έχετε στον υπολογιστή σας. Ξαναπάτε στο Diskaid και πάτε στο File System ξανά και πατάτε το Camera Roll. Κάνετε το ίδιο και εκεί, διαγράφετε τα πάντα. Ο λόγος είναι γιατί μερικές φορές ειδικά αν έχετε το iPhone σας για καιρό, θα αποθηκεύσει παλιές φωτογραφιές και βίντεο σε "phantom" folders για κάποιο λόγο. 



2.jpg



Αν δεν δουλέψουν τα παραπάνω, κάνετε Restorε
Αν αυτές οι λύσεις δε δουλέψουν για σας, τότε ίσως να χρειάζεται να κάνετε restore το iPhone σας. Προσωπικά, οι παραπάνω λύσεις με βοήθησαν στο πρόβλημά μου και δε χρειάστηκε να κάνω restore. 


ΠΗΓΗ

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το iCleaner για τους jailbrokαρισμένους κάνει καλή δουλειά:

 

http://files2.thebigboss.org/moreinfo/depiction.php?file=icleanerDp

Ναι το έχω είναι πολύ καλό 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...