limbonicart Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα Xτες απέκτησα τον Kingston 120GB SSD Now V300 ο οποίος θα εγκατασταθεί στο σύστημα της υπογραφής μου σε windows 7-64bit Δεν το έχω αγγίξει γιατί με προβληματίζει η εγκατάσταση μιας και είμαι εντελώς άσχετος με τους ssdΔιαβάσα αρκετά θέματα από διάφορα μέλη και θα ήθελα να κάνω τα εξής ερωτήματα1)Αποσυνδέω τους δύο μηχανικούς δίσκους, συνδέω τον ssd, μπαίνω στο bios, βάζω achimode, δίνω εντολή να ξεκινήσει boot απο το dvd και ξεκινάμε εγκατάσταση;;;2)Αφού τελειώσει με την εγκατάσταση πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες αυτές: Site: http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/">SSD tips - tweaks & trim support και μετά να περάσω drivers ή μπορώ να κάνω τις οδηγίες αυτές όποτε θέλω;;;;3)Στον σκληρό δίσκο μου έναν 500gb έχω ήδη εγκατεστημένα τα windows 7.Αφού τον συνδέσω μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού στον ssd θα υπάρχει κανένα θέμα στην εκκίνηση του υπολογιστή;;;;Εννοώ μήπως γίνει μπέρδεμα με τα windows.Μήπως πρέπει να τον κάνω format πρίν αρχίσω την διαδικασία με τον ssd;;; 4)Είμαι σε IDE mode στο bios το οποίο θα γυρίσει σε ΑΗCI όταν μπεί ο ssd.Θα έχω κάποιο πρόβλημα μετά όταν συνδέσω τους δύο μηχανικούς δίσκους;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
qsis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 βαλε απλα ahci πριν εγκαταστησεις το λειτουργικο στον ssd (δε θα εχεις κανενα προβλημα με τους μηχανικους ) και εισαι ετοιμος δε χρειαζεσαι κατι αλλο ΥΓ οσο για την ερωτηση σου στο (3) , ο υπολογιστης θα μπουταρει απο κει που θα του πεις εσυ μεσω bios να μπουταρει αν τους πεις απο τον 500αρη, θα μπουταρει απο τον 500αρη, αν του πεις απο τον ssd θα μπουταρει απο τον ssd δε μπερδευεται , απλα ενα πραγμα θα μπουταρει τη φορα και τον αλλο δισκο ,ας εχει λειτουργικο μεσα , θα τον βλεπει απλα σαν ενα επιπλεον σκληρο
limbonicart Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Τα κατάφερα και εγκατέστησα επιτυχώς τον δίσκο ssd αλλά έχω πρόβλημα με τους άλλους δύο εσωτερικούς Έκανα εγκατάσταση του ssd(σε ΑΗCI mode χωρίς κανέναν μηχανικό δισκό πάνω στο Pc),περάσα τα windows,πέρασα τους drivers,πέρασα και όλα τα υpdates και λέω ήρθε η ώρα να βάλω πάνω στο μηχάνημα τους δύο εσωτερικούς Συνδέω τους δύο μηχανικούς στο σύστημα και ανοίγω την υπολογιστή.Μπαίνω στο bios ορίζω πρώτη επιλογή για boot τον ssd (ahci mode) μου βγάζει πολύ γρήγορα μια μπλέ οθόνη και ξανά restart....Mπαίνω πάλι στο bios βάζω ide mode και κάνεi boot απο τον μηχανικό δίσκο.... Τι κάνω τώρα?????
Stavmitsos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο που εχει γινει λογικα, ειναι να προσπαθει να bootαρει απο το μηχανικο. Εαν εχεις εγκαταστησει windows me ide και το γυρισεις μετα σε ahci πεταει μπλε οθονη. Υπαρχει fix, αλλα ειναι αλλο θεμα αυτο. ΣΙγουρεψου οτι εχεις δωσει ως πρωτο τον ssd και πες μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα