Προς το περιεχόμενο

Διαμοιρασμός Nova σε δύο τηλεοράσεις


johnnylzep

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, πρόσφατα τοποθέτησα nova στο διαμέρισμα που μένω. Στο διαμέρισμα έχω δύο τηλεοράσεις, μία στο σαλόνι (όπου και βρίσκεται ο δέκτης nova) και άλλη μία στο δωμάτιο. Στην πολυκατοικία υπαρχει εντοιχισμένο καλώδιο κεραίας που καταλήγει ξεχωριστά στο κάθε διαμέρισμα. Μέσω αυτού του καλωδίου και αφού έβαλα ένα combiner(κεραία+πιάτο) στην ταράτσα, κατέβασα το σήμα πιάτου και κεραίας στο διαμέρισμα, όπου με δύο splitter (ένα για κάθε τηλεόραση) μπορώ να έχω σήμα κεραίας και πιάτου στο σαλόνι και σήμα κεραίας στο δωμάτιο (προφανώς το καλώδιο που προορίζεται για το διαμερισμα κάπου στον τοίχο splittarei σε 2 καλώδια) . Η απορία μου είναι αν μπορώ να μεταφέρω από το σαλόνι το σήμα της nova στο δωμάτιο (δεν με πειράζει που θα έχω το ίδιο σήμα). Προσπάθησα μέσω της εξόδου rf out του δέκτη να τον συνδέσω πίσω με το splitter αλλά δεν έχω ανταπόκριση στην τηλεόραση του δωματίου. Δεν ξέρω τι ακριβώς δεν κάνω καλά, και για αυτό θα ήθελα τα φώτα σας!
ΥΓ: Συγχωρέστε μου την άγνοια μου, αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με καλωδίωση..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς επειδή ειμαι αρχάριος, αναρωτιόμουν αν έχω κάνει κάποιο λάθος στη σύνδεση ή σε ποιο κανάλι θα έπρεπε να ψάξω το σήμα της nova στη δεύτερη τηλεόραση..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα χρειαστεις rf modulator.  Ψαξε στο νετ για αγορα ειναι γυρω στα 40 50 euro απο οτι γνωριζω και επισης θα βρεις και πως θα κανεις την συνδεση.

Από ότι έχω διαβάσει, οι καινούριοι δέκτες της nova περιλαμβάνουν ενσωματωμένο rf modulator, για αυτό και επιχείρησα να τραβήξω καλώδιο από την εξοδο rf out του δέκτη προς την πρίζα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει ή τι δεν κάνω καλά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...