Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα router στον δεύτερο όροφο και ένα repeater στον πρώτο.

Πριν λίγο καιρό είχα το baudtec αλλά επειδή άλλαξα από adsl σε vdsl τώρα έχω το ZTE.

Όσο είχα το baudtec δούλευε με το repeater μια χαρά, με το που έβαλα το ZTE δεν έχω internet στο repeater...

Το repeater (tp-link) έχει:

ίδιο SSID με το router

ίδιο τύπο security με το router

disabled το DHCP (και enabled στο router)

στατική IP 192.168.1.2 (το router έχει την 192.168.1.1 και ο DHCP ξεκινάει να μοιράζει από την 192.168.1.5)

Υποψιάζομαι ότι φταίει κάποια ρύθμιση στο ZTE μιας και με το baudtec δούλευε αλλά τι; το ψάχνω εδώ και 2 βδομάδες...

Ένα άλλο κουφό που κάνει είναι το εξής: η φίλη μου έχει ένα xperia u το οποίο συνδεόταν κανονικά στο wifi με το baudtec με το ΖΤΕ συνδέεται για λίγο και μετά μπλοκάρει όλο το σύστημα και δεν έχω internet ούτε στις άλλες συσκευές...

Η λύση που βρήκα για αυτό μετά από πολλές δοκιμές ήταν να αλλάξω το encryption σε TKIP όπου συνδεόταν κανονικά το xperia αλλά πλέον το wireless γινόταν 802.11g από n λόγω του TKIP. 

Όποιος δεν βαρεθεί να διαβάσει το κατεβατό και ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει please help

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Καλημέρα,

Τελικά σχεδόν το έλυσα το πρόβλημα...

Μετά από πολύ ψάξιμο το κατάφερα, αυτό που έκανα είναι ότι γύρισα το ZTE από 802.11n σε 802.11g και τώρα δουλεύει.

Είπα πιο πάνω σχεδόν γιατί ναι μεν δουλεύει αλλά 2 android συσκευές δεν μπορούν να πάρουν αυτόματα IP παρά μόνο στατική, 2 iOs συσκευές παίρνουν κανονικά... Τα ίδια android αν τα πάρω πάνω που είναι το ZTE παίρνουν και αυτά αυτόματα IP.

Τέλος πάντων κουράστηκα να το ψάχνω οπότε θα το αφήσω έτσι.

@gasin ευχαριστώ, το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο post και σχεδόν οποιοδήποτε post που είχε την λέξη repeater μέσα :)

Δημοσ.

Eίπα πιο πάνω σχεδόν γιατί ναι μεν δουλεύει αλλά 2 android συσκευές δεν μπορούν να πάρουν αυτόματα IP παρά μόνο στατική, 2 iOs συσκευές παίρνουν κανονικά... Τα ίδια android αν τα πάρω πάνω που είναι το ZTE παίρνουν και αυτά αυτόματα IP.

Έχεις κλειστό το dhcp στο repeater?

Δημοσ.

Επειδη αυτα τα zte ειναι για κλωτσες, αν στο tplink μπορεις να δηλωσεις gateway το zte, ανοιξτε και σε αυτο το dhcp αλλα σε αλλο range ομως για να μην εχετε ip conflict, αλλιως κρατηστε το zte κλειστο και μολις το ανοιξετε, ανοιχτε τα μηχανηματα σας ενα ενα να παιρνουν ip και οχι ολα μαζι. αν δεν μπαινανε τα android, βαλε αυτα πρωτα για να ξεκολλησει το dhcp leased.

Δημοσ.

Λοιπόν, νόμιζα ότι διορθώθηκε αλλά τελικά δεν παίρνει κανένα IP αυτόματα, μόνο με στατική δουλεύουν...

@gasin ναι κλειστό το έχω 

@rfc το έχω δοκιμάσει αυτό με τα διαφορετικό range που λες και γινόταν το εξής: έπαιρνε IP από το 200 και πάνω που του είχα πει αλλά έπαιρνε για DNS ή για gateway (δεν θυμάμαι) την IP του repeater (192.168.1.2) και όχι του router (192.168.1.1) παρ όλο που στο repeater όπου είχε να βάλεις gateway είχα βάλει την 192.168.1.1

Δημοσ.

Εχε τοτε αυτοματα τις ips και απλα δηλωνε το Dns μονο στα πισια.... και αυτο θα παιξει. Πρεπει να κλεινεις το zte για κανα λεπτο και οταν το ανοιγεις να βαζεις πρωτα αλλο μηχανημα να παιρνει ip, για να ξεκολλαει ο DHCP server του zte.

Βαλε oποιουσδηποτε open dns για να εχεις ιντερνετ οπου και να συνδεεσε (σπιτι, καφετεριες, hot spot, κ.λ.π.), με ατοματες ip's που να καταχωρουντε απο το ΑΡ και οχι απο το zte. Aυτο ειναι η καλυτερη λυση μεχρι να βγει κανα firm, ή να αλλαξεις ρουτερ.

Δημοσ.

Απο οτι ομως καταλαβα, παλι θα σου δινει gateway το tplink....

Αυτο το εχω παρατηρησει στα φθηνα ΑΡ, αλλα δε θαπρεπε να ειναι ετσι. Δες αν εχει καποιο routing σε καποιο iptables ετσι ωστε να του λες οτι χτυπαει στο 200, να το στελνει στο 1.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...