Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το ZTE ZXV10 H108L Wireless Router και δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ.

Συγκεκριμένα, ενώ οι φωτεινές ενδείξεις στο ίντερνετ είσαι σε σωστή λειτουργία για κάποιο λόγο δεν μπορώ να συνδεθώ.

Επικοινώνησα λοιπόν με τον ΟΤΕ και αρχικά έκανα την ασύρματη εγκατάσταση όπου στην συνέχεια δοκίμασα και την ethernet... παρόλα αυτά τίποτα, ο υπάλληλος μετά από αρκετή προσπάθεια μου είπε πως είναι βλάβη!

Εγώ πιστεύω πως κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις γι`αυτό και είπα να το συζητήσω κι εδώ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Χωρίς να γνωρίζω, και πιθανολογώντας πάντα, μήπως τρέχει κάποιο firewall και δεν έχει ρυθμιστεί σωστά; Έχεις σιγουρευτεί πως όλες οι λυχνίες είναι αναμένες και πράσινες; Βάζεις σωστά τα στοιχεία της σύνδεσης σου στο internet; (Στο router) Είσαι σίγουρος πως βάζεις τα στοιχεία σου σωστά για ασύρματη σύνδεση;

Πολλά μπορούν να συμβαίνουν.... Αν είναι όλα όπως θα έπρεπε, η ζήτα να σου στείλουν νέο εξοπλισμό, η δες τον υπολογιστή σου μήπως είναι σωστά ρυθμισμένος και δεν φταίει κάτι από εκεί, η ανάφερε στον ΟΤΕ το πρόβλημα και ζήτα τους να ελέγξουν αν πράγματι η βλάβη είναι από αυτούς....

Χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη, είναι κομματάκι δύσκολο να σε βοηθήσουμε...

Αν μπορείς να μας κάνεις στιγμιότυπα/screenshots με το sniping tool των windows, από όλες τις ρυθμίσεις του router σου (και στην σελίδα με τα logs), κρύβωντας φυσικά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σου (username/password/external ip), θα μας βοηθούσε αρκετά ώστε να σου πούμε αν οι ρυθμίσεις που έχεις στο router είναι σωστές η όχι

Δημοσ.

Το πρόβλημα το έχω μόνο στο συγκεκριμένο router άρα δεν τίθεται θέμα ΟΤΕ, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν μπορώ να συνδεθώ στην σελίδα 192.168.1.1! Αυτό γιατί συμβαίνει;

Όσον αφορά τα καλώδια έχω ξεχωριστή σύνδεση τηλεφώνου με ίντερνετ άρα τα καλώδια είναι εγκατεστημένα σωστά.

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις hard "reset" στις ρυθμίσεις του modem/router σου και να ξαναδοκιμάσεις; Πως θα το κάνεις;

Πίσω, κοντά στις θύρες Ethernet υπάρχει μια εγκοπή που γράφει λογικά reset. Μπορεί να έχει και κάποιο κουμπάκι, μερικά έχουν κουμπάκι.

Σε περίπτωση εγκοπής, βάλε μια οδοντοφλυφίδα ας πούμε εκεί, πίεσε το όχι με δύναμη, θα δεις, θα καταλάβεις, για 7-10 δευτερόλεπτα, η όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να αναβοσβήσουν όλες οι λυχνίες. Αφού αναβοσβήσουν, το αφήνεις, περιμένεις λίγο μέχρι να σταθεροποιηθούν οι λυχνίες και δοκιμάζεις πάλι από την αρχή:

1. Κάτω από το router υπάρχει το όνομα ssid και το wireless key. Χρησιμοποίησε αυτά για αρχή

2. Ξαναβάλε τις ρυθμίσεις σου για το internet. Username/Password κτλ κτλ

Δοκίμασε να δεις αν μπαίνει στην σελίδα του router. Αν μπαίνει, πάει αύτό, παρακολούθησε αν έχεις ιντερνετ κανονικά, πχ φόρτωσε σελίδες, άστο λίγη ώρα να δεις αν εξακολουθείς και έχεις internet όπως θα έπρεπε.

Απενεργοποίησε όποιο τυχόν firewall έχεις εκτός των windows...

Χωρίς να μας δώσεις παραπάνω στοιχεία, δυστυχώς προσωπικά δεν μπορώ να πω, η να σου προτείνω κάτι άλλο :)

Ελπίζω να διορθωθεί το πρόβλημα σου το ταχύτερο δυνατό :) :)

Δημοσ.

Δοκίμασα reset και όσον αφορά τους κωδικούς τους είχα δώσει και στον υπάλληλο του ΟΤΕ. Θα επικοινωνήσω μία τελευταία φορά με τον OTE και θα δείξει... antivirus δεν έχω άρα δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημοσ.

καλο ειναι να αναφερεις ποια ηταν η αιτια οποτε αν καποιος εχει προβλημα παρομοιο με το δικο σου να ξερει τι εφταιγε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...