tsomby Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Θα ήθελα την βοήθεια των έμπειρων για ένα θέμα. Φίλος μου έχει σύνδεση ADSL στο μαγαζί του. Σχεδόν απέναντι, γύρω στα 80 μέτρα απόσταση, είναι το σπίτι του. Θέλουμε με κάποιο τρόπο να βάλουμε ίντερνετ στο σπίτι του. Οι δύο λύσεις προφανώς είναι ασύρματα και ενσύρματα. Για την ενσύρματη λύση, έχουμε υπολογίσει από που πρέπει να περάσει το καλώδιο και μετρήσαμε οτι η διαδρομή είναι λίγο λιγότερο από 100 μέτρα. Περίπου 90. Ξέρω οτι το όριο για το ethernet είναι τα 100 μέτρα θεωρητικά, στην πράξη όμως δεν ξέρω ποιο είναι το μέγιστο όριο για να μην έχεις απώλεια σε ταχύτητα. Θα χρειαστεί να μπει ενδιάμεσα κάποιος αναμεταδώτης? Στην άλλη άκρη πάντως θα υπάρχει κάποιο switch ή κάποιο modem που θα λειτουργεί σαν switch. Για την ασύρματη λύση, έχω διαβάσει τον οδηγό εδώ στο φόρουμ που εξηγεί τι χρειάζεται και πως γίνεται, αλλά εδώ η απόσταση είναι πολύ μικρότερη και νομίζω δεν χρειάζεται τέτοιος εξοπλισμός. Οπτική επαφή άμεσα δεν υπάρχει γιατί μεσολαβεί στροφή στο δρόμο. Περιμένω τις προτάσεις σας! Ευχαριστώ!
rfc Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Καλα εισαι... αν περασεις καποιο πολυ καλης ποιοτητος καλωδιο UTP (5e και πανω) δε θα δεις καμια διαφορα. Εχω βαλει και 110 μ. μετρημενα και επαιζε μια χαρα. Το καλωδιο ομως ηταν ψιλοακριβο.
tsomby Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Ωραίος ευχαριστώ. Απλά επειδή είναι λίγο δύσκολο να μπεί καλώδιο, όχι ακατόρθωτο πάντως, μήπως υπάρχει τρόπος να το κάνουμε ασύρματα πιο απλά; Υπάρχει κάποια κεραία κατευθυντική που να μπορώ να χρησιμοποιήσω;
rfc Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 ουυυυυ.... πολλες, εχεις πληρη οπτικη επαφη? Ν πρωτοκολλο? θα χασεις παντως σε bitrate ασυρματα και καλυτερα να πας στα 5ghz. Προτασεις θα σου πουνε εδω τα γατακια πολλες παντως, αναμενε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα