Προς το περιεχόμενο
Συνδεθείτε  
**G**

Spikes (choppy) σε mouse / ήχο CPU load.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

 

Έχω το εξής θέμα και θέλω τη βοήθειά σας. Σε περίπτωση που εκτελώ ένα πρόγραμμα που "γράφει" πολύ πράμα στη ram/"διαβάζει" πολύ πράμα απ το δίσκο (πχ Eclipse), έχω choppy mouse κίνηση, και σε περίπτωση που έχω κάτι σε flash να παίζει (πχ youtube), ο ήχος του flash είναι κι αυτός choppy (stuttering). Βέβαια και το keyboard κολλάει παράλληλα με το mouse και τον ήχο, αλλά αυτό ποιος το κοιτάει? Αυτό λοιπόν εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά, 2-3 μήνες αφού εγκατέστησα τα Windows 8. Εγώ το απέδωσα στο λειτουργικό (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι εντελώς ηλίθιο και ανούσιο σύστημα, προσωπική άποψη πάντα) και ξαναπέρασα τα 7. Και έχω ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

 

Τί έκανα μέχρι στιγμής:

1) Κοίταξα για hardware interrupts, τα οποία δε μου φαίνονται υπερβολικά. Της τάξης 8-15% CPU usage.

2) Ξαναεγκατέστησα όλα τα IDE controllers στα windows. Ενεργοποίησα και απενεργοποίησα οτιδήποτε ανέφερε τη λέξη DMA στα IDE controllers στα BIOS δοκιμάζοντας παράλληλα (αν έφυγε το πρόβλημα). Ο δίσκος μου είναι SATA2 και είναι μόνος του μέσα στο μοναχικό του κουτί.

3) Εγκατέστησα τους C-MEDIA (σιμίδια) drivers της κάρτας ήχου. Με τα σιμίδια ακόμα τα ίδια.

4) Έκανα memtest τις μνήμες μου. 100% οκ. Chekara αν είναι dual channel. Done.

5) Έκανα bios reset, το πρόβλημα αυτό πρώτη φορά το βλέπω σ αυτό το PC οπότε μπορεί να το διόρθωνε κάτι που μου είχε διαφύγει μέσα στο βιός.

 

Τι ΔΕΝ έκανα:

1) Windows Update

2) Δοκιμή άλλης RAM.Δοκιμή ΜΙΑΣ ram. (ίσως αυτό το κάνω αφού ποστάρω το ποστ μου)

3) Έγραψα driver για το nForce 500, το οποίο όπου κι αν κοίταξα, το κρύβουν σαν να είναι εξωγήινη τεχνολογία.

 

Τι παρατήρησα:

1) Για πρώτη φορά βλέπω ότι η μνήμη μου είναι 4194304b αλλά της λείπουν μερικά byte Ο.ο. Κάνα 10άρι mb? κάπου εκεί. Άλλοι είπαν ότι μπορεί να usarεται απο συσκευές. Δεν ξέρω. Στο χωριό μου την είχα πάντα όλη available.

2) Όταν έχω network lag από την παράλληλη χρήση του ασύρματου δικτύου μεταξύ δύο ατόμων, έχω choppyness στο LoL (league of legends). Άμα κολλάει ο ISP είμαι οκ (με delay βέβαια). Άμα κατεβάζω εμετούς, πάλι είμαι οκ. Όταν όμως ανοίγω πχ android στο ασύρματο, tsak! framedrop-spikes!

 

Τι πιστεύω:

1) Όπως πάντα, φταίει ο USB controller.

 

Σύστημα:

M2N-E SLI, ASUS Motherboard, του '08 . C-MEDIA CM-6501 κάρτα ήχου. Τελευταίο BIOS ver: 1301, nVidia nForce 500 SLI chipset.

CPU AMD athlon x2 64, 6000+ standard, με χαμηλές θερμοκρασίες και παστούλα.

600Watt PSU (μάρκα Meka pses)

 

Ευχαριστώ που διαβάσατε. (όχι γενικά. Για το μήνυμά μου λέω).

Ελπίζω να το ανέλυσα επαρκώς. 

 

Cheers :D

Επεξ/σία από **G**

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.