Προς το περιεχόμενο

Χρησιμοποιήστε τη Reading List του Safari για να στέλνετε και να μοιράζεστε links μεταξύ συσκευών iOS και Macs


iMarilina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

see-reading-list-ios.jpg



To reading list είναι ένα καταπληκτικό χαρακτηριστικό του Safari, το οποίο συγχρονίζει αποθηκευμένες ιστοσελίδες μεταξύ Safari για όλους τους Mac και τις iOS συσκευές σας. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες για να διαβάσετε αργότερα και λειτουργεί σαν το Pocket και το Instapaper, με τη διαφορά ότι δεν απαιτεί οποιεσδήποτε πρόσθετες λήψεις, γραμμές εργαλείων, plugins, ή εφαρμογές τρίτων για να τη χρησιμοποιήσετε, γιατί είναι όλα ενσωματωμένα στο Safari σε OS X και iOS.

Αν και μπορεί να φαίνεται να ανταγωνίζονται άμεσα με παρόμοιες εφαρμογές τρίτων, όπως το Pocket, το Reading List συχνά λειτουργεί καλύτερα ως μια προσωρινή υπηρεσία διαμοιρασμού σελιδοδεικτών, επιτρέποντάς σας να στείλετε και να μοιραστείτε συνδέσμους από μία από τις δικές σας συσκευές σε μια άλλη και από υπολογιστή σε υπολογιστή, χωρίς να υπερφορτώνεται το μενού σελιδοδεικτών με συνδέσμους και ιστοσελίδες στις οποίες μπορεί να χρειαστείτε πρόσβαση μόνο μία ή δύο φορές. Αυτό είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο για πολλούς χρήστες, γι 'αυτό να θυμάστε όταν χρησιμοποιεί το Reading List, και μην το δείτε ως αντικατάσταση των Pocket / Instapaper.

Xρησιμοποιώντας το Reading List στο Safari για Mac OS X

Yπάρχουν μερικές βασικές εντολές τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε για να σώσετε και να μοιραστείτε συνδέσμους με το Reading List στο Safari του OS X:


  • Κάνετε Shift+Click ένα σύνδεσμο στο Safari για να το σώσετε κατευθείαν στο Reading List.
  • Command+Shift+D για να σώσετε κατευθείαν την τρέχουσα σελίδα στο Reading List.
  • Command+Shift+L για να εμφανιστεί ή να κρυφτεί το Reading List.
  • Δεξί κλικ σε ένα σύνδεσμο και επιλογή "Προσθήκη στο Reading List".

reading-list-safari.jpg


Οι ιστοσελίδες που σώζωνται στο Reading List συγχρονίζονται αμέσως με το Safari όλων των Mac ή iOS συσκευών οι οποίες είναι σεταρισμένες με τον ίδιο λογαριασμό iCloud, αλλά χωρίς το λογαριασμό iCloud δεν θα συγχρονιστούν. 

Χρησιμοποιώντας το Reading List στο Safari για iOS

Στο iOS, η χρήση του Reading List είναι ακόμη πιο απλή από αυτή του OS X, και για το σώσιμο συνδέσμων και για το διάβασμά τους:


  • Πατάτε και κρατάτε πατημένο οποιοδήποτε σύνδεσμο στο Safari, και μετά επιλέγετε "Add to Reading List" για να σώσετε μια ιστοσελίδα για αργότερα.
  • Στο iPad: Πατάτε το κουμπί bookmark, μετά πατάτε το εικονίδιο με τα γυαλιά κάτω κάτω για να ανοίξει το Reading List.
  • Στο iPhone και iPod touch: Πατάτε τα bookmarks - Reading List

reading-list-ios.jpg


Μπορεί να παρατηρήσατε ότι και το Twitter για iPhone έχει μια επιλογή "Save for Later" αλλά αντιθέτως από την εφαρμογή Twitter for iPad, τα σωσμένα δεν τα στέλνει στο Pocket ή στο Instapaper, αντιθέτως στέλνει τους σωσμένους συνδέσμους στο Reading List. 

Αν δε χρησιμοποιείτε καθόλου το Reading List, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε ως την προσωπική σας υπηρεσία διαμοίρασης bookmarks αντί απλά ως έναν reader, και μπορεί να ανακαλύψετε ότι είναι αρκετά χρήσιμο. 

ΠΗΓΗ: osxdaily.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...