Haldol Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Ανέλαβα να επισκευάσω ένα σκάκι για έναν φίλο μου που είχε ένα μεγάλο σπάσιμο... πέραν αυτού, το είχε "γράψει" κιόλας, οπότε ήθελε να φύγουν κι αυτά... Έκοψα και αφαίρεσα με κοπίδι μια περιοχή 2×3 (αυτή που είχε το πρόβλημα). Καθάρισα τις άκρες, αφαίρεσα όσο υλικό χρειαζόταν και το στόκαρα... έτοιμο! Ήθελα πλέον απλά να το ξαναβάλω στη θέση του, με ξυλόκολλα, ενώνοντάς το με δεύτερο κομματάκι ξύλο που θα έβαζα από κάτω για "στήριξη". Θέλοντας όμως να καθαρίσει και η επιφάνεια από όσα είχε γράψει, δανείζομαι από γνωστό μια πλάνη, για να βγάλω 0,2mm υλικού. Και... το έκανα σύσκατο. Μάλλον δε τη χειρίστηκα καλά... κι αλλού έφυγε λίγο, αλλού πολύ, σ' ένα σημείο άνοιξε τρύπα... Τώρα ψάχνω να βρω ένα φύλλο ινοσανίδας ή μοριοσανίδας ή κόντρα-πλακέ ή whatever 2-3 mm. Παντού βρίσκω χοντρότερα. Ξέρουμε περισσότερα;
Haldol Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Με σώζεις. Ούτε που μου πέρασε απ'το μυαλό. Περνάω λοιπόν μια μπάλσα 3mm από μέσα για στήριξη, κι ακόμα μία 1mm από έξω για να ξαναφτιάξω την επιφάνεια. Thanks!
gamanos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Σωστός ο τουφας. Ξερει και από μπαλσάμικο ξέρει και από μπάλσα !
Haldol Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Μια ακόμα σκέψη που μου ήρθε τώρα. Η αρχική ιδέα, ήταν να "μασκάρω" με χαρτοταινία την ξύλινη επιφάνεια στα σημεία που δε θέλω να πάει μπογιά και να βάψω τις ακάλυπτες επιφάνειες με πιστόλι με χρωματιστή ριπολίνη. Πολλή δουλειά όμως αυτό με τη χαρτοταινία, έτσι; Συν το χρόνο που θα μου πάρει, (για 2-3 "χέρια") συν την ταλαιπωρία να καθαρίζω το πιστόλι κάθε λίγο... Οπότε πλέον που θα το κάνω με φύλλα μπάλσας, σκέφτηκα το εξής: Να κόψω 64 μικρά τετραγωνάκια 33×33 mm, τα οποία θα χρωματίσω ξεχωριστά, δηλαδή έξω απ' το σκάκι. Μόλις είναι όλα έτοιμα, απλά τα κολλάω με ξυλόκολλα πάνω στην άδεια επιφάνεια... και περνάω με το πιστόλι ένα διάφανο βερνίκι για επιπλέον προστασία κι εμφάνιση... η μπάλσα κόβεται και δουλεύεται πολύ εύκολα, γι αυτό το σκέφτηκα αυτό... έχω και παχύμετρο για να βγάλω ακριβώς τα κομμάτια... πιστεύω θα το καταφέρω, δε νομίζω να βγει κακό;
bluesattack Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Μια ακόμα σκέψη που μου ήρθε τώρα. Η αρχική ιδέα, ήταν να "μασκάρω" με χαρτοταινία την ξύλινη επιφάνεια στα σημεία που δε θέλω να πάει μπογιά και να βάψω τις ακάλυπτες επιφάνειες με πιστόλι με χρωματιστή ριπολίνη. Πολλή δουλειά όμως αυτό με τη χαρτοταινία, έτσι; Ναι αλλα πιο μερακλιδικο
arxaggelos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δεν αντέχω άλλο, θα ρωτήσω. Γιατί να επισκευάσεις ένα σκάκι με πολύ αμφίβολο αποτέλεσμα και να μην πάρεις απλά ένα καινούριο; Είναι πάμφθηνα.
bluesattack Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Υπαρχει και πιο φθηναρικος και γρηγορος τροπος , αισθησιακα μμμ .Ταινια ''ξυλου'' με κολλα απο αυτη που την θερμαινεις και κολαει (με το σιδερο πχ).Απλα κοβεις με το ψαλιδι τα κομματια .Αν το σκακι ειναι φετα , που λογικα ειναι , παιζει να του εβαζα και ενα τζαμακι μετα απο πανω .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα