nikosl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Γειά σας, φεύγω στην ξενιτιά στην αλλη πλευρά του Ατλαντικού και το πανεπιστήμιο μου παρέχει laptop apple δωρεάν (τονώνουν την εγχώρια παραγωγή ). Πηγαίνω λοιπόν για MBPR 15". Έχω δουλέψει το MacOS X, σε macbook air παρόλα αυτά 1) δεν είναι παραγωγικό για μένα το περιβάλλον εργασίας του και 2) δεν υπάρχουν συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία χρειάζομαι. Άρα η μόνη λύση για μένα είναι bootcamp και windows. Το ερώτημά μου είναι το τί ασυμβατότητες υπάρχουν με τα windows με το συγκεκριμένο μηχάνημα, εκτός από το γνωστό θέμα του ότι ενεργοποιείται μόνιμα η dedicated κάρτα γραφικών (σαν desktop replacement θα χρησιμοποιηθεί, οπότε η διάρκεια της μπαταρίας είναι δευτερεύουσα για μένα). Sleep, touchpad, thunderbolt κλπ λειτουργούν απροβλημάτιστα? Κάποιος κάτοχος να μοιραστεί εμπειρίες?
Prof_Chaos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Αυτά ειναι.... κανονικά όλα θα δουλέψουν γιατί θα κατέβουν και οι οδηγοί της apple για τα windows οπότε δεν θα χέις κανένα προβλημα.
iMarilina Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σήμερα είμουν με φίλο με MBPR 15αρι το οποίο ειχε μαζί και έχει bootcamp μέσα και το τσεκάρισα και τον ρώτησα επειδή είχα δει το τοπικ. Μου είπε οτι δεν έχει συναντήσει κάποιο πρόβλημα.<br><br> Ειπε επισης οτι πρεπει να κατεβάσεις το windows support package απο την apple και θα ειναι μια χαρά. Sent from my iPhone using Insomnia
panos2000gr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ως πρωην κάτοχος MACBOOK Retina 15" επί 2 μήνες , να καταθέσω και εγώ την γνώμη μου. Το θέμα με την dedicated κάρτα γραφικών στο bootcamp είναι πολύ σοβαρό. Όχι τόσο για το θέμα αυτονομίας, όσο για τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Δυστυχώς θα διαπιστώσεις ότι κάνοντας πολύ απλά πράγματα, οι θερμοκρασίες είναι δυσανάλογα υψηλές. Στις δε απαιτητικές εργασίες μπορεί να φτάσεις άνετα και γρήγορα σε επίπεδα 100 βαθμών κελσίου. Στο bootcamp παραδοσιακά δεν λειτουργούν σωστά οι drivers γιατί αυτή την πολιτική έχει επιλέξει να ακολουθήσει η Apple. Με αρκετό ψάξιμο, πατέντες στον χρονισμό της CPU και 2-3 προγραμματάκια (π.χ. trackpad ++, power plan κτλ) θα τα βάλεις σε μια σχετική τάξη, αλλά επαναλαμβάνω ότι κάποια μικροπροβληματάκια θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Επίσης εφόσον επιλέξεις Retina μοντέλο θα διαπιστώσεις ότι λόγω της υπερβολικής native ανάλυσης (2880χ1800), θα πρέπει να δουλεύεις με 200% dpi, με ότι προβλήματα συνεπάγεται αυτό σε ορισμένα προγράμματα. Γνώμη μου να προτιμήσεις κάποιο μοντέλο με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (intel 4000), εφόσον το MACBOOK είναι μονόδρομος και εφόσον πρόκειται να δουλεύεις μόνιμα σε bootcamp. Αν οι απαιτήσεις σου σε επεξεργαστική ισχύ είναι "μικρότερες" νομίζω ότι το MACBOOK Air με i7 με 8gb ram θα σε καλύψει απόλυτα, ενώ θα κερδίσεις και από πλευράς φορητότητας. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2013 από panos2000gr
Tablet Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Φίλε μου πιο Πανεπιστήμιο χαρίζει Μac????
Prof_Chaos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Ως πρωην κάτοχος MACBOOK Retina 15" επί 2 μήνες , να καταθέσω και εγώ την γνώμη μου. Το θέμα με την dedicated κάρτα γραφικών στο bootcamp είναι πολύ σοβαρό. Όχι τόσο για το θέμα αυτονομίας, όσο για τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Δυστυχώς θα διαπιστώσεις ότι κάνοντας πολύ απλά πράγματα, οι θερμοκρασίες είναι δυσανάλογα υψηλές. Στις δε απαιτητικές εργασίες μπορεί να φτάσεις άνετα και γρήγορα σε επίπεδα 100 βαθμών κελσίου. Στο bootcamp παραδοσιακά δεν λειτουργούν σωστά οι drivers...... να σε ρωτήσω το ίδιο ισχύει και για τα widows με parallels desktop; δηλαδή έχουμε πάλι χρήση της dedicated αποκλειστικά; και αν ναι με πιο προγραμματάκι μπορώ να το πιστοποιήσω;
panos2000gr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 να σε ρωτήσω το ίδιο ισχύει και για τα widows με parallels desktop; δηλαδή έχουμε πάλι χρήση της dedicated αποκλειστικά; και αν ναι με πιο προγραμματάκι μπορώ να το πιστοποιήσω; Αν θυμάμαι καλά τo parallels "απαιτούσε" την dedicated κάρτα για να δουλέψει. Ακόμη και αν χρησιμοποιείς το utility gfxstatus για forced επιλογή κάρτας γραφικών, νομίζω ότι τo παρακάμπτει. Μέσω parallels λογικά οι θερμοκρασίες θα είναι μικρότερες, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις επιδόσεις.
nikosl Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Φίλε μου πιο Πανεπιστήμιο χαρίζει Μac???? Δεν χαρίζει κανένας, τμήμα υποτροφίας είναι Εχουν 4-5 μοντέλα της apple και 2 thinkpad της lenovo τα οποία όμως είναι με χαμηλή ανάλυση και μέτρια/κακά specs, και έλεγα να τα αποφύγω... Αλλά αν είναι όντως κακή η υποστήριξη των drivers της apple τότε αναγκαστικά πάω σε thinkpad. Όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες !
panos2000gr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δεν χαρίζει κανένας, τμήμα υποτροφίας είναι Εχουν 4-5 μοντέλα της apple και 2 thinkpad της lenovo τα οποία όμως είναι με χαμηλή ανάλυση και μέτρια/κακά specs, και έλεγα να τα αποφύγω... Αλλά αν είναι όντως κακή η υποστήριξη των drivers της apple τότε αναγκαστικά πάω σε thinkpad. Όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες ! Με καλούς ή κακούς drivers είναι αμαρτία να επιλέξεις ένα κακό thinkpad, όταν υπάρχει διαθέσιμο ένα MACBOOK PRO RETINA. Πάρε το Retina, βάλε και μια καλή βάση για ψύξη σε περίπτωση που δουλεύεις Windows και καλή τύχη.
iMarilina Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δεν χαρίζει κανένας, τμήμα υποτροφίας είναι Εχουν 4-5 μοντέλα της apple και 2 thinkpad της lenovo τα οποία όμως είναι με χαμηλή ανάλυση και μέτρια/κακά specs, και έλεγα να τα αποφύγω... Αλλά αν είναι όντως κακή η υποστήριξη των drivers της apple τότε αναγκαστικά πάω σε thinkpad. Όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες ! Με καλούς ή κακούς drivers είναι αμαρτία να επιλέξεις ένα κακό thinkpad, όταν υπάρχει διαθέσιμο ένα MACBOOK PRO RETINA. Πάρε το Retina, βάλε και μια καλή βάση για ψύξη σε περίπτωση που δουλεύεις Windows και καλή τύχη. Ετσι ακριβώς!Sent from my iPhone using Insomnia
Tablet Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δεν χαρίζει κανένας, τμήμα υποτροφίας είναι Εχουν 4-5 μοντέλα της apple και 2 thinkpad της lenovo τα οποία όμως είναι με χαμηλή ανάλυση και μέτρια/κακά specs, και έλεγα να τα αποφύγω... Αλλά αν είναι όντως κακή η υποστήριξη των drivers της apple τότε αναγκαστικά πάω σε thinkpad. Όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες ! αα λεω και εγώ..Συγχαρητιρια φίλε για την υποτροφία, θα σου πρότεινα και εγώ ασυζήτητη το retina σε σχεση με τα αλλα που σου δίνουν.. Και απο θεμα δυνατοτητων και απο θεμα χρημάτων..Μιλαμε για διπλασιας αξιας laptop..(Νομιζω οτι κανεις δεν θα επιλεξει το thinkpad εκτος αν ειναι κάποιος απο τον Πόντο...χιχιχι Καλή σταδιοδρομία εύχομαι! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα