GP7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλη την παρέα του insomnia. Το τελευταίο διάστημα έχω έντονους πόνους στον αυχένα εξαιτίας των αρκετών ωρών που αφιερώνω μπροστά στον υπολογιστή, καθώς και της κακής ποιότητας ύπνου που κάνω με το τωρινό πολύ κακό μαξιλάρι, με αποτέλεσμα να κοιμάμαι και να ξυπνάω με πονοκεφάλους. Για το πρώτο "φαινόμενο", προσπαθώ να κάθομαι όσο το δυνατόν σε ορθή γωνία ακουμπώντας την πλάτη στην επιφάνεια της πολυθρόνας και προσπαθώ και να μειώσω και την ώρα που κάθομαι στον υπολογιστή. Για το δεύτερο "φαινόμενο" σκέφτομαι την αγορά ενός καλού ορθοπεδικού μαξιλαριού που θα βοηθά στη σωστή κατανομή βάρους σε κεφάλι-αυχένα-πλάτη σε λογική τιμή (~30 Ε) Αν βέβαια πρόκειται να κοστίσει και παραπάνω, επειδή με την υγεία δεν παίζουμε μπορεί να γίνει και κάποια υπέρβαση. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο καλό δοκιμασμένο μαξιλάρι, θα σας ήμουν ευγνώμων. Όπως φυσικά και για οποιαδήποτε ακόμη συμβουλή που θα μπορούσε να βοηθήσει επί του προβλήματος..
leftermann Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 ως προς τον υπολογιστή: σωστή εργονομία χώρου, που σημαίνει εν συντομία: οθόνη στο σωστό ύψος (με το βλέμμα σου οριζόντιο θα πρέπει να βλέπεις λίγο πιο κάτω από το πάνω άκρο της), σωστή πολυθρόνα, σωστό ύψος επιφάνειας εργασίας (με τον βραχίονα οριζόντιο και τον αγκώνα σε ορθή γωνία οι καρποί πρέπει να στηρίζονται πάνω στο γραφείο), λίγα λεπτά διάλειμμα (έγερση και καναδυό ασκησούλες) ανά ώρα εργασίας. Ως προς το μαξιλάρι, προσωπικά ποτέ δεν συστήνω ορθοπαιδικό-ανατομικό (φυσικοθεραπευτής είμαι, για την ιστορία). Πολλοί παίρνουν και το λατρεύουν, δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς αυτό, πάνε εκδρομή και το κουβαλάν μαζί τους. Άλλοι τόσοι το πετάν την δεύτερη νύχτα. Τύχη είναι. Πιστεύω ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο εξής: τα μαξιλάρια αυτά είναι σχετικά σφιχτά, έχουν μια καμπύλη μορφή που υποτίθεται ότι στηρίζει την σπονδυλική σου στήλη στην σωστή θέση. 1)δεν είναι δυνατόν να θες το ίδιο μαξιλάρι, εφόσον αυτό είναι σκληρό και δεν έχει "πλαστικότητα") όταν ξαπλώνεις ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι, 2) δεν είναι δυνατόν να θέλουμε το ίδιο μαξιλάρι εγώ κι εσύ, ένας δίμετρος μαντράχαλος με μια κοντοστούπα θείτσα, ή ένα γομάρι 100 κιλά με έναν αδύνατο μικροφτιαγμένο. Το σκληρό, μη "πλαστικό" μαξιλάρι θα είχε νόημα αν το φτιάχνανε μετρημένο για σένα και μόνο. Θα σύστηνα μαλακό μαξιλάρι, με πάχος ανάλογα με την διάπλασή σου, σίγουρα όχι πολύ χοντρό, προσωπικά προτιμώ τα πουπουλένια αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό. Σημαντικό είναι όταν ξαπλώνεις ανάσκελα πάνω το μαξιλάρι να μην είναι μόνο το κεφάλι σου, αλλά και το πάνω μέρος του θώρακα, περίπου ως το μέσο των ωμοπλατών (ασπούμε 15 εκ κάτω από τους ώμους). Με τον τρόπο αυτόν όλη η αυχενική μοίρα είναι πάνω στο μαξιλάρι και όχι στον αέρα, και στηρίζεται σε όσο το δυνατόν πιο ευθυγραμμισμένη θέση, εφόσον το μαλακό μαξιλάρι παίρνει το σχήμα σου.
GP7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη απάντησή σου! Το γεγονός πως είναι και η ειδικότητά σου αυτή, κάνει τα λεγόμενά σου ακόμα πιο βαρυσήμαντα. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα δώσει βάρος σε όλες τις λεπτομέριες που ανέλυσες στην πρώτη παράγραφο, που σημαίνει πως υπάρχουν περαιρετέρω πράγματα που θα πράττω από εδώ και στο εξής προκειμένου να βοηθηθώ. Επίσης είναι όντως πολύ λογικό πως ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι δεν μπορεί να ταιριάζει σε όλους τους τύπους σώματος, οπότε εφόσον κινηθώ για την αγορά του θα φροντίσω να πάρουν τα "μέτρα" μου προκειμένου να με εξυπηρετήσει. Οπότε υποθέτω πως θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα που λαμβάνουν τέτοιου είδους παραγγελίες. Το τωρινό μου μαξιλάρι είναι τόσο λεπτό που είναι σχεδόν ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα το βάρος να μοιράζεται δυσανάλογα και γι'αυτό το θεωρώ απ'τους βασικούς υπαίτιους των πόνων. Σε περίπτωση που η παραγγελία ενός ορθοπεδικού μαξιλαριού είναι ασύμφορη, θα κινηθώ σε κάποιο μαλακό πουπουλένιο, μιας και του ίδιου τύπου μαξιλάρι μου έχει προταθεί κι από οικεία πρόσωπα προς εμένα. Σ'ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο και το χρόνο που αφιέρωσες να απαντήσεις!
leftermann Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 α, όταν είπα "θα είχε νόημα αν το φτιάχνανε μετρημένο για σένα και μόνο" μιλούσα υποθετικά, δεν ξέρω αν γίνεται. Για την ακρίβεια, νομίζω ότι δεν γίνεται. Ξέρεις κάποια εταιρεία που φτιάχνει μαξιλάρια κατά παραγγελία; επίσης, αν δώσεις στον γούγλη "pc posture", "good posture" κλπ, θα βρεις πολλά, τσέκαρε και ταίριαξέ τα στον εαυτό σου, στο μέγεθός σου, στις ιδιαιτερότητες του χώρου σου κλπ.
GP7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Ούτε εγώ γνωρίζω και γι'αυτό είπα ότι "υποθέτω".. Αν δεν γίνεται, ή θα αρχίσω να δοκιμάζω μαξιλάρια μήπως βρω κάποιο που να είναι τυχαία στα μέτρα μου, ή θα πάρω κάποιο απλό με τις προδιαγραφές που είπαμε..
leftermann Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 ένα καλό πουπουλένιο παίζει στα 25-30 ευρώ. Με φτερά είναι λίγο πιο φτηνά. Στο ΙΚΕΑ έχει πολλά μαξιλάρια, και μάλιστα σε διάφορα πάχη/μεγέθη, ανάλογα με το μέγεθος (και τα βίτσια) του καθενός, και σε καλές τιμές. Έχω πάρει για τα παιδιά μου, μια χαρά τα βρίσκω.
GP7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Έχω ΙΚΕΑ πολύ κοντά στο σπίτι μου, οπότε θα μπορέσω άμεσα να περάσω μια βόλτα και να δω τί παίζει..
gatokoritso Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Απο το ικεα εχω πάρει ενα μαξιλάρι που ειναι με αφρολεξ σαν μνημη κάπως σκληρό και το έχω λατρέψει . Με τοσα που έχει σίγουρα θα βρεις κάποιο να σε βολέψει.
GP7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Βλέπω οι απόψεις για ΙΚΕΑ συγκλίνουν.. Οπότε από βδομάδα πηγαίνω καρφωτός.
mary Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Είμαι απο αυτους που έχουν μαξιλάρι ανατομικό και το έχουν λατρεψει! Το ειχα πάρει απο ικεα στα 15-20 ευρώ νομίζω(οχι παραπανω) Ο λογος ειναι οτι κοιμαμαι κυριως στο πλαι σε σταση εμβρυου οπότε πλεον δε το αποχωριζομαι ευκολα. Το ειχα προτεινει πχ και στη μαμά μου και την βόλεψε και στο μπαμπά αλλά δεν τον βόλεψε καθόλου. Οπως ειπε και ο lefterman παει ανάλογα τον καθε τυπο σωματος. Το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις ενα(λχ στο ικεα) και να αποφασισεις.
GP7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Κι άλλος συμφορουμίτης που βρήκε λύση στο ΙΚΕΑ και αγοράζοντας ανατομικό κιόλας.. Άρα έχει και από αυτά! Και η τιμή είναι πολύ καλή.. Ελπίζω μόνο να μην πρέπει να σημειώσεις στο χαρτάκι ποιες κότες να μαδίσεις για να το φτιάξεις μόνος σου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα