Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ήταν να διαλέγατε ή έχετε ήδη διαλέξει και ξεκινήσει μια 2η γλώσσα ποιά θα προτείνατε και γιατί;

Θα ήταν κάποια ευρωπαική πχ Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά ή κάποια πιο περίεργη όπως Κινέζικα /Ρώσικα κτλ;

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γαλλικά με τα χίλια και εάν ήταν και μια τρίτη γλώσσα, Ρώσικα. Προσωπικά γνωρίζω και τις δύο (τα Ρώσικα όχι σε τόσο καλό επίπεδο) αλλά τα Γαλλικά είναι πολύ καλύτερη επιλογή μιας και σχεδόν όλοι οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί τα θεωρούν ως ένα τεράστιο ατού.

• Like 1
Δημοσ.

Αναλόγως τι σκέφτεσαι να κάνεις για το μέλλον σου φίλε.

ΑΝ είσαι άνεργος και σκέφτεσαι για μετανάστευση θα σου πρότεινα τα γερμανικά.

Επίσης τα ισπανικά τα μιλάνε πολύ καθώς και τα ρώσικα.

Οι 5 γλώσσες με την μεγαλύτερη κάλυψη στον πλανήτη είναι:

1) Αγγλικά

2) Κινέζικα

3) Ρωσικα

4) Ισπανικά

5) Αράβικα

Δημοσ.

Αφενός θέλω μια γλώσσα που θα ισχυροποιήσει το βιογραφικό μου μιας που τα πολύ καλά αγγλικά και η πολύ καλή γνώση Η/Υ θεωρείται σχεδόν αυτονόητη στους νέους.

Προς Γαλλικά έκλεινα γιατί είναι must στην Ευρώπη. Για μετανάστευση δε σκέφτομαι και τόσο. 

Ισχυρό βιογραφικό θέλω και γιατί όχι λίγα μόρια στο δημόσιο...

Γερμανικά σκεφτόμουν στην αρχή αλλά δεν την παλεύω είναι από τις γλώσσες με την ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ γραμματική που έχω δει. Έκανα παλαιότερα και τα είχα εγκαταλήψει...

Γαλλικά με τα χίλια και εάν ήταν και μια τρίτη γλώσσα, Ρώσικα. Προσωπικά γνωρίζω και τις δύο (τα Ρώσικα όχι σε τόσο καλό επίπεδο) αλλά τα Γαλλικά είναι πολύ καλύτερη επιλογή μιας και σχεδόν όλοι οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί τα θεωρούν ως ένα τεράστιο ατού.

Αλήθεια συγκριτικά με τα αγγλικά πως είναι τα Γαλλικά; Μαθαίνονται εύκολα; Πόσους μήνες θέλεις για να φτάσεις το επίπεδο Β2;

Δημοσ.

Αλήθεια συγκριτικά με τα αγγλικά πως είναι τα Γαλλικά; Μαθαίνονται εύκολα; Πόσους μήνες θέλεις για να φτάσεις το επίπεδο Β2;

Είναι σχεδόν σαν τα αγγλικά, μόνο που έχουν κάπως λιγότερη γραμματική και πιο εύκολο συντακτικό. Αφού μάθεις όλους τους γραμματικούς κανόνες και τα φαινόμενα (2-5 μήνες, αναλόγως το επίπεδό σου και το πόσα μαθήματα κάνεις) σου μένει απλά το λεξιλόγιο. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να μάθεις για κάθε μία λέξη ξεχωριστά εάν είναι θηλυκό, αρσενικό ή ουδέτερο μιας και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να το εντοπίσεις αλλιώς (βασικά υπάρχει αλλά πρέπει να είσαι πολύ προχωρημένος). Εάν θέλεις αν σου πω περισσότερα, πες μου.

Δημοσ.

Ωχού, το δράμα των Γερμανικών. Βέβαια τα γερμανικά έχουν χάλια γραμματική γενικότερα.

Δεν έχω κάνει ποτέ γαλλικά και το σκέφτομαι από του χρόνου που θα ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου να κάνω και μια 2η γλώσσα. Τώρα σε 2 χρόνια ότι πάρω. Β2-C1 ευπρόσδεκτα όλα.

Γερμανικά για μετανάστευση δε λέει να μάθεις για πτυχίο. Εγώ αν ήταν να παώ γερμανία απλά θα καθόμουν 1 χρόνο θα μάθαινα να μιλάω και γράφω και τα υπόλοιπα θα τα μάθαινα εκεί.

Αλλά μιας που δε σκοπεύω να φύγω τουλάχιστον άμεσα ας πάρουμε μερικά μόρια. Άλλωστε και Γερμανία να πάει κάποιος και εκεί η γνώση Γαλλικών δε νομίζω να περάσει αδιάφορη.

Το σκεφτόμουν για ιδιαίτερα κανα δίωρο την βδομάδα από Σεπτέμβρη αν βρω και φθηνό καθηγητή.

Η αδερφή μου έκανε το Β2 σε 2 χρόνια σε φροντιστήριο αλλά νομίζω είναι λίγο υπερβολή τα 2 χρόνια...

Δημοσ.

Λιγοτερη γραμματικη και πιο ευκολο συντακτικο τα γαλλικα απο τα αγγλικα?? Προσωπικα το αντιθετο πιστευω. Γενικα ειναι πιο απαιτητικη γλωσσα αλλα σαν φιλοσοφια ειναι πιο κοντα στα ελληνικα με την εννοια οτι πχ αλλαζουν οι καταληξεις των ρηματων για καθε προσωπο, αλλαζουν τα ρηματα αναλογα με τον χρονο (μελλοντα,αοριστο κλπ) 

Δημοσ.

Λιγοτερη γραμματικη και πιο ευκολο συντακτικο τα γαλλικα απο τα αγγλικα??

Εννοείται! Βέβαια μπορεί να μου φαίνεται εμένα έτσι μιας και τα μιλάω 18 χρόνια αλλά γενικά δεν με θυμάμαι να με είχαν δυσκολέψει.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται! Βέβαια μπορεί να μου φαίνεται εμένα έτσι μιας και τα μιλάω 18 χρόνια αλλά γενικά δεν με θυμάμαι να με είχαν δυσκολέψει.

Τα μιλας οντως 18 χρονια ή τα ξερεις 18 χρονια?Εγω εχω C2 αλλα εχω 5-6 χρονια να τα ακουμπησω και δυστυχως δεν πιστευω οτι τα ξερω οπως τα ηξερα....

Δημοσ.

Τα μιλας οντως 18 χρονια ή τα ξερεις 18 χρονια?Εγω εχω C2 αλλα εχω 5-6 χρονια να τα ακουμπησω και δυστυχως δεν πιστευω οτι τα ξερω οπως τα ηξερα....

Ναι τα μιλάω. Ακόμα και να μην ξέρεις μια γλώσσα, άμα (προσπαθείς να) την μιλάς συνέχεια επί κάτι χρόνια, την μαθαίνεις θέλοντας και μη.

Δημοσ.

Είναι πολύ τρέντυ τα γερμανικά στις μέρες μας μέχρι και εγώ που έφτασα μέχρι και το πτυχίο αλλά του πούλησα τρέλα και κόπηκα (δύο φορές + κρατικό, ναι ναι συμπάθεια μεγάλη) έχω ψηθεί να ξεκινήσω. Στην πόλη μου τα βρίσκεις σε φροντιστήριο με 120ε/μήνα 4 ώρες την βδομάδα και μετά στα κάτεργα της Γερμανίας! 

Μήπως ξέρει κανείς τι βιβλία κάνουν αυτό το διάστημα; Γιατί κάτι Ping Pong που έκανα εγώ θα τα φάει η ανακύκλωση μου φαίνεται...!

Τώρα στην ερώτηση σου αυτή την στιγμή, εκτιμάς βάση της ειδικότητας σου και την επαγγελματική σταδιοδρομία που θες να ακολουθήσεις και διαλέγεις. Τα κινέζικα / ρώσικα είναι μία πολύ καλή επιλογή αλλά η δυσκολία είναι αυξημένη (πιστεύω) διότι αλλάζουν πολλά πράγματα, από αλφάβητο κτλπ και πέρα.... Άμα άρχιζα τώρα μάλλον κινέζικα/γιαπωνέζικα θα διάλεγα λόγο της μαζικότητας. Αλλάαα όταν μ έστελνε η μάνα μου δεν είχα μυαλό  :-D  :-D  :-D  και εκ των πραγμάτων άμα μία γλώσσα δεν χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σου την ξεχνάς. Δεν είναι όπως τα αγγλικά που τα βρίσκεις παντού.

Δημοσ.

Πάντως από τα γερμανικά πιο εύκολα θα είναι...

Τα αγγλικά μπορεί να θεωρούνται πιο εύκολα γιατί δεν έχουν άρθρα και τα ρήματα δεν αλλάζουν πολύ ούτε τα ουσιαστικά αλλά είναι πολύ εμπειρική γλώσσα με χιλιάδες εξαιρέσεις στη σύνταξη που τις μαθαίνεις έτσι όπως οι αρνήσεις των λέξεων που πρέπει να θυμάσαι πως γίνονται για κάθε λέξη, επίσης αυτή η ανωμαλία με τα Phrasal verbs Κτλ κτλ

Νομίζω ότι τα αγγλικά έχουν εύκολη γραμματική αλλά με χιλιάδες εξαιρέσεις και εμπειρικούς κανόνες...

Για τα γαλλικά δε μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμα. Με την προφορά τι παίζει; Είναι σαν των αγγλικών εμπειρική ή σαν των ιταλικών/γερμανικών που είναι στάνταρ;

Είναι πολύ τρέντυ τα γερμανικά στις μέρες μας μέχρι και εγώ που έφτασα μέχρι και το πτυχίο αλλά του πούλησα τρέλα και κόπηκα (δύο φορές + κρατικό, ναι ναι συμπάθεια μεγάλη) έχω ψηθεί να ξεκινήσω. Στην πόλη μου τα βρίσκεις σε φροντιστήριο με 120ε/μήνα 4 ώρες την βδομάδα και μετά στα κάτεργα της Γερμανίας! 

Μήπως ξέρει κανείς τι βιβλία κάνουν αυτό το διάστημα; Γιατί κάτι Ping Pong που έκανα εγώ θα τα φάει η ανακύκλωση μου φαίνεται...!

Τώρα στην ερώτηση σου αυτή την στιγμή, εκτιμάς βάση της ειδικότητας σου και την επαγγελματική σταδιοδρομία που θες να ακολουθήσεις και διαλέγεις. Τα κινέζικα / ρώσικα είναι μία πολύ καλή επιλογή αλλά η δυσκολία είναι αυξημένη (πιστεύω) διότι αλλάζουν πολλά πράγματα, από αλφάβητο κτλπ και πέρα.... Άμα άρχιζα τώρα μάλλον κινέζικα/γιαπωνέζικα θα διάλεγα λόγο της μαζικότητας. Αλλάαα όταν μ έστελνε η μάνα μου δεν είχα μυαλό  :-D  :-D  :-D  και εκ των πραγμάτων άμα μία γλώσσα δεν χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σου την ξεχνάς. Δεν είναι όπως τα αγγλικά που τα βρίσκεις παντού.

Πω πω που τα θυμήθηκες τα ping pong. Μόλις θυμηθηκα όλα τα απαίσια γερμανικά και όλα τα χαμένα χρόνια για να τα κουτσομάθω...

Απλά η εποχή είναι τέτοια που δεν κάθεσαι και προσπαθείς να ισχυροποιηθείς και η γλώσσα είναι κάτι που ποτέ δεν πάει χαμένο...

Αλλά επειδή και η πιθανότητα να μη την μιλήσεις είναι μεγάλη μη μας βγει και το λάδι (κινέζικα). 

Δεν χρειάζομαι για κάποιον πρακτικό λόγο 2η γλώσσα (μετανάστευση, σπουδές ή κάτι άλλο) απλά έλεγα να ξεκινήσω μια 2η έτσι να υπάρχει...

Αν δεν είχα σιχαθεί τόσο τα γερμανικά αυτά θα διάλλεγα. Και ακόμα ψήνομαι λίγο να τα ξεκινήσω αλλά και αυτή η γερμανία πόσους έλληνες εργάτες θα σηκώσει;;;

Δημοσ.

Άσε και εγώ πήγα να ρωτήσω σε φροντιστήριο και μόλις κατέβασε το βιβλίο και μ έδειξε τα CD ξύπνησαν οι μνήμες του απείρου "χαμένου" χρόνου και χρήματος που έχασα ως παιδί που θα μπορούσα να αξιοποιήσω αλλιώς. Στην ίδια φάση είμαι και εγώ τελειώνω το μάστερ μου και τώρα πλέον που έχω χρόνο και μπορώ λέω να τα ξεκινήσω πάλι μην πάνε και εντελώς χαμένα τα ευρώ των δικών μου.

Μικρός ήθελα να μάθω ιταλικά αλλά εμένα ποιος με άκουγε   ^_^ , αλλά μεταξύ μας είναι ψιλό άχρηστη διότι μιλιέται μόνο στην Ιταλία και στον τομέα μου μόνο μία εταιρία γίγαντας υπάρχει (ST microelectronics).

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να βλέπω να γράφει ο καθένας ό,τι του κατέβει και να μην υπάρχει ένας χριστιανός να διορθώσει τις ασυναρτησίες. Να ξεκινήσω λοιπόν...

1. Τα γαλλικά ΔΕΝ έχουν ουδέτερο γένος.

2. Τα γαλλικά έχουν δυσκολότερη γραμματική σε σχέση με τα αγγλικά.

3. Τα γαλλικά έχουν δυσκολότερη σύνταξη σε σχέση με τα αγγλικά, ιδίως για τον έλληνα.

4. Φοιτητής αγγλικής/ιταλικής φιλολογίας είμαι σε γαλλόφωνο πανεπιστήμιο, ακόμα δεν έχω δει τις χιλιάδες εξαιρέσεις στη σύνταξη που έχει η αγγλική γλώσσα. Μάλλον θα είναι μάθημα επόμενου εξαμήνου.

5. Επίσης μάλλον μάθημα επόμενου εξαμήνου θα είναι και οι αρνήσεις λέξεων που θα πρέπει να τις θυμάμαι για κάθε λέξη.

6. Από πότε τα phrasal verbs θεωρούνται ανωμαλία; ΚαραLOOOOOOL!

7. Εμπειρική προφορά τα αγγλικά; IPA το έχουμε ακουστά; Αν δυσκολεύουν τα αρχικά, λεξικό όταν ανοίγουμε, προσέχουμε κάποια αλαμπουρνέζικα σύμβολα που υπάρχουν δίπλα σε κάθε λέξη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...