REDODIN7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Αν ήταν να διαλέγατε ή έχετε ήδη διαλέξει και ξεκινήσει μια 2η γλώσσα ποιά θα προτείνατε και γιατί; Θα ήταν κάποια ευρωπαική πχ Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά ή κάποια πιο περίεργη όπως Κινέζικα /Ρώσικα κτλ; Πιστευω οτι για να εχεις ενα μεγαλο + να βρεις δουλεια μαθε καποια γλωσσα απο χωρα της Β.Ε οπως γερμανικα, σκανδιναβικα κλπ.
epp Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 1. τα αγγλικα ειναι η πιο ευκολη γλωσσα που ξερω . Παρολαυτα περιπου το 40%+ οσων τα μιλανε(ή νομιζουν οτι τα μιλανε) δεν μπορουν να συνταξουν κειμενο μιας-δυο σελιδων στα αγγλικα χωρις λαθη. Οποτε πρωτη συμβουλη θα ηταν να τελειοποιησεις τα αγγλικα σου και να μην χασεις την επαφη με αυτα. 2. οποια γλωσσα πιανεις να την πηγαινεις σε επιπεδο ~C2 ολα τα αλλα ειναι μισες δουλειες που θα σε ταλαιπωρησουν αν χρειαστει να χρησιμοποιησεις εντατικα την γλωσσα 3. προτασεις υπαρχουν πολλες ,εξαρταται απο παραγοντες οπως α) ποια γλωσσα σου αρεσει σαν γουστο , β)σκοπευεις να πας στην χωρα καποιες φορες ωστε να εξασκηθεις? σκοπευεις να βλεπεις τηλεοραση εκπομπες στην γλωσσα αυτη ωστε να "στρωσει" το αυτι σου? 4. εγω θα σου προτεινα να ακολουθησεις την εξης σειρα : 1.αγγλικα, 2.γλωσσα κεντρικης-βορειας ευρωπης το αν ειναι γαλλικα ή γερμανικα ή δεν ξερω ποια αλλη εξαρταται απτο ποια σου αρεσει πιο πολυ ωστε να μην την βαρεθεις κ τα παρατησεις(ειτε καποια γλωσσα χωρας που ενδιαφερεσαι να πας για σπουδες/εργασια) , 3. καποια πιο σπανια γλωσσα σχετικη εστω και λιγο γλωσσικα με μια απτις αλλες 2 γλωσσες που μιλας... ps : για σουηδικα κλπ τα θεωρω ωραια αλλα αν δεν εχεις σκοπο να πας εκει για σπουδες/εργασια δωρο αδωρο ειναι 1
linkin Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Άσε και εγώ πήγα να ρωτήσω σε φροντιστήριο και μόλις κατέβασε το βιβλίο και μ έδειξε τα CD ξύπνησαν οι μνήμες του απείρου "χαμένου" χρόνου και χρήματος που έχασα ως παιδί που θα μπορούσα να αξιοποιήσω αλλιώς. Στην ίδια φάση είμαι και εγώ τελειώνω το μάστερ μου και τώρα πλέον που έχω χρόνο και μπορώ λέω να τα ξεκινήσω πάλι μην πάνε και εντελώς χαμένα τα ευρώ των δικών μου. Μικρός ήθελα να μάθω ιταλικά αλλά εμένα ποιος με άκουγε , αλλά μεταξύ μας είναι ψιλό άχρηστη διότι μιλιέται μόνο στην Ιταλία και στον τομέα μου μόνο μία εταιρία γίγαντας υπάρχει (ST microelectronics). Aμα δεν ηθελες να πανε χαμενα τα λεφτα των δικων σου να καθοσουν να διαβασεις!Κοπριτη!
Finn Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Άκουγα κι εγώ αυτό "ψέμα" περί δύσκολης γερμανικής γραμματικής μεχρι που ξεκίνησα γερμανικά κι έλεγα στην καθηγήτρια "το ξέρω απ τα ρωσικά", "το ξέρω απ τα σερβικα" κτλ.Όσο προχωράς με τις γλωσσες τόσο πιο εύκολο να μάθεις μια καινούρια. Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App 1
cyberrobot Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Aμα δεν ηθελες να πανε χαμενα τα λεφτα των δικων σου να καθοσουν να διαβασεις!Κοπριτη! Για ηρέμησε λίγο εσύ...! Μαζί κάναμε μλκιες στο μάθημα της Πασ..ι στο γυμνάσιο! 1
caution Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Αυτή την στιγμή πολλοί θα πουν μάθε Γερμανικά. Επειδή όμως την γλώσσα δεν θα την μάθεις σε ένα χρόνο, κοίταξε λίγο πιο μπροστά και μάθε Κινέζικα... /my 2 cents (~0,164226091 Chinese yuan) 1
linkin Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Άκουγα κι εγώ αυτό "ψέμα" περί δύσκολης γερμανικής γραμματικής μεχρι που ξεκίνησα γερμανικά κι έλεγα στην καθηγήτρια "το ξέρω απ τα ρωσικά", "το ξέρω απ τα σερβικα" κτλ.Όσο προχωράς με τις γλωσσες τόσο πιο εύκολο να μάθεις μια καινούρια. Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App Δεν ξερω ποσες γλωσσες μιλας και ποιες ειναι αυτες,ωστοσο ενας Ελληνας με μια μετρια γνωση των αγγλικων ( γιατι οποιος μιλαει αγγλικα δεν σημαινει οτι ξερει αγγλικα) δυσκολευεται αρκετα με τα Γερμανικα καθως οι διαφορές στις δομες των 2 γλωσσων ειναι τεραστιες.Αμα τωρα ξερεις/μιλας και αλλες 5 γλωσσες η κατανοηση γινεται προφανως πιο ευκολη καθως αρχιζεις και βρισκεις "μοτιβα" στην δομη μιας γλωσσας που μπορεις να χρησιμοποιησεις σε καποια αλλη. Για ηρέμησε λίγο εσύ...! Μαζί κάναμε μλκιες στο μάθημα της Πασ..ι στο γυμνάσιο! Ωραιες εποχες!
pantelis21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Θέλω μια γλώσσα που να έχει εμπορική αξία και τουριστική. Δηλαδή να είναι ατού σε μια τουριστική θέση πχ γραφείο ταξιδίων ή σε μια επιχείρηση που θέλεις να ξεκινήσεις ως πωλητής με προοπτική να ανέβεις στο τμήμα μάρκετινγκ ή HR... Κλείνω πιο πολύ σε Γαλλικά γιατί είναι ευρωπαική και γνωστή γλώσσα και την θεωρώ πιο εύκολη από κινέζικα-ρώσικα και από Γερμανικά. Παρόλο που δεν έκανα Γαλλικά ποτέ είχα την τιμή να κάνω Γερμανικά και τα ίδια λάθη δε γίνονται. Θεωρώ τα γερμανικά απαράδεκτη γλώσσα και εξαιρετικά δύσκολη χωρίς λόγο. Αισχρά δύσκολη να πω την αλήθεια... Ακόμα και μετανάστης να πάει κάποιος για δουλειά ας μάθει τα βασικά σε 1 χρόνο και τα υπόλοιπα εκεί. Εγώ πιστεύω οτι ούτε οι ίδιοι οι γερμανοί δεν ξερουν την γραμματική τους σωστά και καθόμαστε εμείς σα τους μαλάκες και την μαθαίνουμε με όλες τις εξαιρέσεις... Πάντως θα προτιμούσα να μάθω 2 γλώσσες σε Β2 παρά μια γλώσσα σε C2 γιατί νομίζω πως μετά το Β2 είναι πιο πολύ θέμα εξάσκησης. Οπότε ίσως τελικά προτιμήσω Γαλλικά & Ισπανικά να τα πάω και τα δύο Β2. Νομίζω και στο βιογραφικό καλύτερα θα κάθεται να μιλάς δυο γλώσσες σε ανεκτό επίπεδο. Αν κρίνω από το Β2 στα αγγλικά θεωρώ πως είναι ένα επίπεδο που μπορείς να πας σε εκείνη την χώρα και να κάνεις τα πρώτα σου βήματα και μετά την τελειποποιείς... Τώρα αυτά τα λέω γιατί δεν τις παίρνω και πολύ τις γλώσσες οπότε το να πάω μια γλώσσα σε C2 για μένα είναι μη ρεαλιστικό ακόμα και για τα αγγλικά που τώρα κάνω το C2... Στα 22... Δε τα παίρνω και πολύ στις γλώσσες...
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Εγω ειμαι της γνωμης πως αν δε θελεις να μαθεις μια συγκεκριμενη γλωσσα γιατι πιστευεις πως θα σε βοηθησεις σε καποιον τομεα (εργασια, ζωη κλπ), απλα διαλεξε μια με βαση το τι σου αρεσει. Ειχα επιλεξει τα ιταλικα ως δευτερη γλωσσα, πρακτικα μου ειναι αχρηστη (και δεν ομιλειται εκτος συνορων της χωρας), αλλα μου αρεσε πολυ οποτε εφτασα στο επιπεδο μου (Celi 5 αν και δεν εχω αξιωθει να το δωσω ακομα) σχετικα ευκολα και διχως πολυ κοπο. Επομενη σκεψη ειναι τα νορβηγικα (που το θελω πολλα χρονια αλλα ολο κατι γινεται και δε μου καθεται να αρχισω) και επειτα ρωσικα ή σερβικα. Καθαρα επειδη μου αρεσουν σαν γλωσσες και το βλεπω και λιγο χομπιστικα το ολο θεμα. Επισης θεωρω πως (αν δεν εχεις καποιον λογο να βιαζεσαι) ειναι καλυτερο να τελειοποιεις οσο το δυνατον μια γλωσσα πριν αρχισεις μια αλλη. Καλυτερα να ξερεις λιγοτερα πραγματα και καλα, παρα περισσοτερα και μετρια.
pantelis21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Είναι λίγο χαζό να αρχίσω 2η γλώσσα χωρίς να έχω τελειώσει καν τα αγγλικά απλά από Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσω τα βιβλία του C2 (τώρα κάνω C1) θέλω να αρχίσω σιγά σιγά μια 2η γλώσσα ώστε να την τελειώσω μαζί με το μεταπτυχιακό. Μετά δεν ξέρω αν θα ξαναέχω χρόνο και όρεξη για ξένες γλώσσες. Όσο είσαι φοιτητής και διαβάζεις γενικότερα ε στριμώχνεις και μια γλώσσα. Μετά αν τελειώσεις πας φαντάρος γυρίσεις και βρεις και καμιά δουλειά ποιός κάθεται να ασχοληθήσει με γλώσσες πάει χαλάρωσες... Τα γερμανικά σε 2 χρόνια δε νομίζω να τα φτάσω πουθενά και τα σιχαίνομαι. Με τα γαλλικά δεν έχω εμπειρία αλλά πιστεύω πως σε 2 χρόνια φτάνουν σε Β2-C1... Τα ισπανικά σε 2 χρόνια ξέρω άτομα που τα πήγαν Γ2 κανονικά με λίγο τρέξιμο. Οπότε εκεί κλείνω γαλλικά & ισπανικά ή μόνο γαλλικά... Εμένα πάντως δε με ενοχλεί να τα έχω Β2 και τα δύο. Υπάρχουν Β2 και Β2. Άλλοι φτάνουν στο επίπεδο Β2 και το φυσάνε και άλλοι δεν έχουν ιδέα. Αυτό το είδα στα αγγλικά. Αυτό το lower όλοι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το πήρανε. Άλλοι φίλοι μου τα μιλάνε τέλεια, βλέπουν ταινίες χωρίς καν υπότιτλους κτλ και άλλοι δεν καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά και αναρωτιέμαι πως στο καλό το πήρανε... Δεν ξέρω και όλας τι ζητάνε περισσότερο. Πάντα ανάλογα με τις δουλειές βέβαια. Πάντως νομίζω ότι για μένα οι μόνες γλώσσες που μπορώ να μάθω είναι οι σχετικά εύκολες και ευρωπαικές: Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Γερμανικά. Απλά τα γερμανικά τα γερμανικά είναι μια γλώσσα όπως τα ιταλικά που μιλιέται σε μια στενή γεωγραφική περιοχή και απλά έτυχε να είναι in τα τελευταία χρόνια. Ενώ τα γαλλικά και τα ισπανικά είναι από τις πιο ευρεία ομιλούμενες γλώσσες οπότε θα ήθελα να μάθω μια από αυτές ή και τις δυο.
Finn Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξερω ποσες γλωσσες μιλας και ποιες ειναι αυτες,ωστοσο ενας Ελληνας με μια μετρια γνωση των αγγλικων ( γιατι οποιος μιλαει αγγλικα δεν σημαινει οτι ξερει αγγλικα) δυσκολευεται αρκετα με τα Γερμανικα καθως οι διαφορές στις δομες των 2 γλωσσων ειναι τεραστιες.Αμα τωρα ξερεις/μιλας και αλλες 5 γλωσσες η κατανοηση γινεται προφανως πιο ευκολη καθως αρχιζεις και βρισκεις "μοτιβα" στην δομη μιας γλωσσας που μπορεις να χρησιμοποιησεις σε καποια αλλη. Ωραιες εποχες! Αγγλικά,Σέρβικα/Κροάτικα/Ρώσικα/Βουλγάρικα-Σκοπιανά και Γερμανικά σε 2 μήνες πήγα αρκετά καλά αλλά έφυγα μετανάστης οπότε κόπηκαν τα μαθήματα. Μην υποτιμάτε καμία γλώσσα. Πχ θα μου πει κάποιος που θα σου χρησιμεύσουν τα σερβοκροάτικα. Πρώτον στο να μάθω άλλες γλώσσες και δεύτερον ποτέ δε ξέρεις ποιον μπορείς να συναντήσεις.Μου δωσαν την προηγούμενή μου δουλειά απ την οποία κέρδισα πολλά! Αν μάθεις τα σέρβικα των 7 πτώσεων ποια δοτική των γερμανικών τώρα μου λες 1
linkin Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Αγγλικά,Σέρβικα/Κροάτικα/Ρώσικα/Βουλγάρικα-Σκοπιανά και Γερμανικά σε 2 μήνες πήγα αρκετά καλά αλλά έφυγα μετανάστης οπότε κόπηκαν τα μαθήματα. Μην υποτιμάτε καμία γλώσσα. Πχ θα μου πει κάποιος που θα σου χρησιμεύσουν τα σερβοκροάτικα. Πρώτον στο να μάθω άλλες γλώσσες και δεύτερον ποτέ δε ξέρεις ποιον μπορείς να συναντήσεις.Μου δωσαν την προηγούμενή μου δουλειά απ την οποία κέρδισα πολλά! Αν μάθεις τα σέρβικα των 7 πτώσεων ποια δοτική των γερμανικών τώρα μου λες Δες εδω ανθρωπο να εμπνευστεις να μαθεις και αλλες! http://www.athensnews.gr/issue/13383/21545 32 γλωσσες.
Finn Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δες εδω ανθρωπο να εμπνευστεις να μαθεις και αλλες! http://www.athensnews.gr/issue/13383/21545 32 γλωσσες. Μακάρι να τον φτάσω αλλά προς το παρόν θα αρκεστώ στον πιο ρεαλιστικό στόχο των 5 επιπλέον με ταυτόχρονη βελτίωση αυτών που μιλάω τώρα
cyberrobot Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ εμμένω στην προσπάθεια να μιλάω καλά την Ελληνική και για δευτερεύουσα C, είναι ότι πιο universal κυκλοφορεί! 3
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Αυτή την στιγμή πολλοί θα πουν μάθε Γερμανικά. Επειδή όμως την γλώσσα δεν θα την μάθεις σε ένα χρόνο, κοίταξε λίγο πιο μπροστά και μάθε Κινέζικα... /my 2 cents (~0,164226091 Chinese yuan) Όπου για τα Κινέζικα θα χρειαστεί 6 χρόνια για την τελειοποίησή τους. Γενικά πάντως για τον topic starter, όποια γλώσσα και να πάρεις κάτσε να την μάθεις τουλάχιστον για 2 χρόνια (για να αποκτήσεις επίπεδο Β2 δηλαδή) και αν κριθεί σκόπιμο από τους καθηγητές σου μπορεί να χρειαστεί και τρίτο έτος. Μην ακούσεις καμία πίπα που θα σου πούνε από κάτι φροντηστήρια ταχύρυθμων μαθημάτων που σου λένε μάθε ξένη γλώσσα από το 0 σε 6 και 12 μήνες. Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτές δεν αναιρούν τον κανόνα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα