Sadako Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα.. Πριν 2-3 εβδομαδες με έπιασε ένα κρύωμα, χωρίς υψηλο πυρετό, αλλά με τα υπόλοιπα συμπτώματα, πονοκεφάλους, συμφόρηση στην μύτη και στον λαιμό, για πρώτη φορά με έπιασαν και πόνοι στην μέση.. Βασικά, το έβλεπα να'ρχεται εδώ και καιρό, μιας και εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια κάθομαι ΠΟΛΛΕΣ ώρες στο PC, και συνήθως σε ΛΑΘΟΣ στάση (μισοξαπλωτός κι έτσι). Το θέμα είναι ότι αυτό ήρθε κάπως απότομα, οπότε δεν ήξερα αν έπρεπε να αποδώσω στο κρύωμα, στην αγυμνασιά (η πιο πρόσφατη γυμνατιστική που έκανα είναι που κυνηγούσα την ανιψούλα μου γύρω από το τραπέζι), σε αυτό που είπα για την στάση σώματος ή συνδυασμός.. Αυτό που με ανησύχησε είναι πως για πρώτη φορά ένιωσα και πόνο στο πόδι, ψηλά (στο ύψος του πισινού). Από τότε βέβαια ο πόνος έχει υποχωρήσει αρκετά, πιάνει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες στάση του σώματος και ελάχιστες φορές στο περπάτημα. Εδώ και πολύ καιρό λέω να ξεκινήσω γυμναστήριο και βρίσκω 1002 λόγους να το αναβάλω. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν είναι καλύτερα να ξεκινήσω τώρα, ή μήπως αυτό που χρειάζεται περισσότερο αυτήν την στιγμή είναι ξεκούραση και "οριζοντίωση", ίσως καμιά αλοιφή, κανά μασάζ κλπ. Δηλαδή μήπως η άσκηση (ειδικά από την κατάσταση πλήρους αγυμνασιάς που βρίσκομαι τώρα) κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.. Δεν νομίζω πως είναι κάτι τόσο σημαντικό ώστε να πάω να βγάλω ακτινογραφίες κλπ..
scullyist Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Επειδή όλα τα παραπάνω κάνουν ένα ωραίο deja vu περί δισκοκήλης, θα το ξανασκεφτόμουν το "Δεν νομίζω πως είναι κάτι τόσο σημαντικό...". Αν επιμένεις να το παίξεις ρουλέτα και να μην το ψάξεις με πιθανότητα αν είναι όντως αυτό να το χειροτερέψεις, κι αν συνεχίσεις να βρίσκεις λόγους να αναβάλεις το γυμναστήριο, δεν χάνεις τίποτα να κάνεις τουλάχιστον στο σπίτι ραχιαίους+κοιλιακούς (αυτό προτείνουν οι γιατροί από γυμναστική για δισκοκήλη). 1
leftermann Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 λοιπόοοοον: προφανώς ο πόνος στην μέση και το κρυολόγημα δεν συνδέονται. Ή, καλύτερα, δεν φταίει το κρυολόγημα για το πρόβλημα της μέσης σου. Το βλέπεις και από μόνος σου άλλωστε. Ίσως απλά το κρυολόγημά σου, με την γενική ατονία που φέρνει στο σώμα σου, να βοήθησε στο να εκφραστεί εντονότερα το πρόβλημα της μέσης. Ίσως λέγω. Προφανώς φταίει η κακή στάση σου και η αγυμνασιά σου. Ο πόνος στο πόδι, και το ότι εμφανίζεται σε συγκεκριμένες στάσεις, δείχνουν θέμα με μεσοσπονδύλιο δίσκο. Το ότι ο πόνος δεν είναι συνεχής και ότι υποχώρησε σύντομα δείχνουν ότι το θέμα δεν είναι και πολύ σημαντικό. Για παραπάνω διαπιστώσεις, μάλλον καλό είναι να σε δει κάποιος ειδικός από κοντά. Το γυμναστήριο στην φάση που είσαι δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Υπάρχουν ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν, αλλά δεν είναι ασκήσεις γυμναστηρίου, είναι ασκήσεις φυσικοθεραπευτηρίου. Μασαζάκι επίσης συνήθως βοηθάει, καθώς επίσης και καμιά αλοιφή ή και κάνα κουμπί (μυοχαλαρωτικά και αντιφλεγμονώδη δίνουν συνήθως οι γιατροί, αλλά δεν ξέρω να σε πω παραπάνω, δεν είμαι γιατρός). Όταν με το καλό σταματήσεις να πονάς, καλά θα κάνεις: 1) να διορθώσεις την στάση του σώματός σου στην καρέκλα (και παντού), 2)να γράψεις στα @@ σου τους 1002 λόγους που βρίσκεις για να αναβάλλεις την γυμναστική και να βρεις έστω και έναν για να την ξεκινήσεις. Αυτάαααα. Με απόδειξη 50, χωρίς απόδειξη 40. 1
Weiss Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μπορει να εχεις κανει καποια κηλη η οποια εκδηλωθηκε τωρα. Εχεις πονους οταν σηκωνεις βαρη ή οταν στεκεσαι πολλες ωρες ορθιος? Τωρα που πλησιαζει καλοκαιρι κανε αρκετο κολυμπι ειναι η καλυτερη ασκηση για τη μεση. 1
Sadako Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 @sculyist Να σου πω την αλήθεια, ένας λόγος που θορυβήθηκα, είναι ότι (μάλιστα λίγο πριν πάθω αυτό που έπαθα) συγγενικό πρόσωπο έπαθε δισκοκήλη. Αλλά όταν μίλησα μαζί του, αυτός δεν μπορούσε να κάνει βήμα, πλακώθηκε στις ενέσεις. Οπότε είπα μήπως παίζει κάτι τέτοιο.. Κοιλιακούς είχα ξεκινήσει τακτικά λίγο πριν κρυώσω, με την βοήθεια μηχανήματος (που -θεωρητικά τουλάχιστον- βοηθάει στην στάση και την μικρότερη καταπόνηση της μέσης. όχι; ) @leftermann Ναι οκ, δεν εννοούσα πως το κρυολόγημα ήταν η αιτία, απλά είπα (με το φτωχό μου το μυαλό ίσως) μήπως το σύμπτωμα του ξαφνικού πόνου είχε να κάνει με την συγκυρία. Ίσως με τον έντονο βήχα ή το δυνατό φύσημα της μύτης κλπ κάτι "τραβήχτηκε" ξέρω γω;
leftermann Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 ...Κοιλιακούς είχα ξεκινήσει τακτικά λίγο πριν κρυώσω, με την βοήθεια μηχανήματος (που -θεωρητικά τουλάχιστον- βοηθάει στην στάση και την μικρότερη καταπόνηση της μέσης. όχι; ) α) όχι. β) πακέτο με κοιλιακούς πάντα κάνουμε ραχιαίους. γ)χλωμό σε κόβω για γυμναστική πάντως... Ίσως με τον έντονο βήχα ή το δυνατό φύσημα της μύτης κλπ κάτι "τραβήχτηκε" ξέρω γω;ναι. Ο βήχας μπορεί να στείλει για βολτίτσα έναν ασταθή δίσκο, όπως καλή ώρα προφανώς είναι ο δικός σου (λόγω αγυμνασιάς).
johnbond Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 @sculyist Να σου πω την αλήθεια, ένας λόγος που θορυβήθηκα, είναι ότι (μάλιστα λίγο πριν πάθω αυτό που έπαθα) συγγενικό πρόσωπο έπαθε δισκοκήλη. Αλλά όταν μίλησα μαζί του, αυτός δεν μπορούσε να κάνει βήμα, πλακώθηκε στις ενέσεις. Οπότε είπα μήπως παίζει κάτι τέτοιο.. Κοιλιακούς είχα ξεκινήσει τακτικά λίγο πριν κρυώσω, με την βοήθεια μηχανήματος (που -θεωρητικά τουλάχιστον- βοηθάει στην στάση και την μικρότερη καταπόνηση της μέσης. όχι; ) @leftermann Ναι οκ, δεν εννοούσα πως το κρυολόγημα ήταν η αιτία, απλά είπα (με το φτωχό μου το μυαλό ίσως) μήπως το σύμπτωμα του ξαφνικού πόνου είχε να κάνει με την συγκυρία. Ίσως με τον έντονο βήχα ή το δυνατό φύσημα της μύτης κλπ κάτι "τραβήχτηκε" ξέρω γω; Εγώ είχα πάθει θλάση στην πλάτη μετά απο δυνατό φύσημα της μύτης. Είχε βέβαια γίνει ήδη κάποιο μικρό τράβηγμα απο βάρη αλλά το φύσηγμα το αποτελείωσε. Αλλά θα έπρεπε να το καταλάβεις τη στιγμή που το έπαθες.Εμένα ήταν τρομερός ο πόνος τη στιγμή της θλάσης και μετά δε μπορούσα ούτε σε καρέκλα να καθίσω.
PCharon Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 προφανώς ο πόνος στην μέση και το κρυολόγημα δεν συνδέονται. Αν και το εξηγείς μετά, βεβαίως ένα κρυολόγημα μπορεί να συνδέεται με πόνους στο μυοσκελετικό που επιδεινώθηκαν λόγω της κακής ζωής που κάνει. Πολλές ιώσεις έχουν ως συμπτώματα τέτοιους πόνους. Ο πόνος στο πόδι, και το ότι εμφανίζεται σε συγκεκριμένες στάσεις, δείχνουν θέμα με μεσοσπονδύλιο δίσκο. Όταν κάθεσαι δεν είναι δυνατόν να οφείλεται ο πόνος στο πόδι σε πάθηση στη σπονδυλική στήλη. Αυτό που είπες το λένε γι αυτούς που στηρίζονται περισσότερο στο ένα πόδι λόγω προβλήματος στη μέση. Για να στηρίζεσαι, πρέπει να είσαι όρθιος, όχι καθιστός... // Ξεκίνα με σωστό ΒΡΑΔΙΝΟ ύπνο (και βεβαιώσου μήπως στραβοκοιμάσαι και μήπως έχεις πρόβλημα με τη στάση στον ύπνο) και σιγά σιγά βάλε την άσκηση στο πρόγραμμά σου. Άσκηση δε σημαίνει «ξεκινάω γυμναστήριο». Άκηση σημαίνει «δεν κάθομαι όλη μέρα σε μια καρέκλα». Με το να κάνεις μια ώρα άσκηση κάθε δύο μέρες ή μισή ώρα κάθε μέρα και να κάθεσαι το υπόλοιπο 24ωρο, ΔΕ θεωρείσαι άνθρωπος που ασκείται και δεν αποκομίζεις τα πλήρη οφέλη και τη μακροζωΐα που προσφέρει η άσκηση. Ε, κι όταν κάθεσαι στη καρέκλα, κάτσε σαν άνθρωπος, όχι σα φίδι, πρόσεξε να μη καταπονείς τις αρθρωσεις σου σε μη φυσιολογικές στάσεις. Όπως είπες σωστά και μόνος σου δεν είναι ένα, είναι πολλά μικρά μαζί που συμβάλλουν κάποια στιγμή στο «σκούριασμα». Πάντως αν προσέξεις 1) τον ύπνο και 2) αρχίσεις να κινείσαι εκτός σπιτιού, σύντομα θα νιώσεις άλλος άνθρωπος. Ούτε γυμναστήρια, ούτε τίποτα φοβερό, απλά πράγματα. Αν ξεκινήσεις να κάνεις φυσιολογική ζωή και ύστερα ανακαλύψεις επίμονους πόνους, τότε πας και σε ένα ορθοπεδικό. 1
dhmhtrhs79 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Αν και το εξηγείς μετά, βεβαίως ένα κρυολόγημα μπορεί να συνδέεται με πόνους στο μυοσκελετικό που επιδεινώθηκαν λόγω της κακής ζωής που κάνει. Πολλές ιώσεις έχουν ως συμπτώματα τέτοιους πόνους. Όταν κάθεσαι δεν είναι δυνατόν να οφείλεται ο πόνος στο πόδι σε πάθηση στη σπονδυλική στήλη. Αυτό που είπες το λένε γι αυτούς που στηρίζονται περισσότερο στο ένα πόδι λόγω προβλήματος στη μέση. Για να στηρίζεσαι, πρέπει να είσαι όρθιος, όχι καθιστός... Εδώ είσαι λάθος. Έχω δισκοκήλη (2 για την ακρίβεια) και μου έχει γυρίσει εδώ και πολύ καιρό σε ισχυαλγία και γενικά "κάψιμο" στο αριστερό μου πόδι από το γοφό μέχρι και την γάμπα, κυρίως όμως στο δικέφαλο. Ο πόνος είναι καθημερινός παρότι είμαι 8-10 ώρες καθισμένος στο γραφείο, άλλες 2-3 στο σπίτι και άλλες 1-2 στο αμάξι, κάνω δηλ. καθιστική ζωή και καθόλου ορθοστασία. Σύμφωνα με σένα δεν θα έπρεπε να πονάω στο πόδι. Και όμως πονάω ακόμα και όταν χαλαρώνω στον καναπέ.
PCharon Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μπορεί οι δισκοκήλες που έχεις εσύ να είναι σε σημείο που «βαράει» πάνω στο νωτιαίο μυελό (συγκεκριμένα στο σημείο απ'όπου εκφύονται οι νευρώσεις των κάτω άκρων), οπότε η εμφάνιση πόνου στα κάτω άκρα να είναι νευρολογικής φύσης. Αυτό που περιέγραψα εγώ (υποθέτω κι αυτό που εννοούσε ο συμφορουμίτης) είναι άλλο, είναι καταπόνηση ενός μέρους του σώματος εξαιτίας προβλήματος σε κάποιο άλλο κι άρα δε κάνω λάθος. Βεβαίως δε θα το λύσουμε εδώ κάνοντας διάγνωση στο καθένα ξεχωριστά, δεν είμαστε και γιατροί εξάλλου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα