Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω τι κανουν αυτη εγω ξερω οτι πολλες φορες σε δημοσιο νοσοκομειο εχω πληρωσει.

Αυτό είναι θέμα ταμείου, όχι θέμα νοσοκομείου.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό είναι θέμα ταμείου, όχι θέμα νοσοκομείου.

Μα αφου ειναι δημοσιο γιατι να πληρωνεις και γιατι το ταμειο να μην σε καλυπτει ???

Επισης οπως ειπα και πιο πανω εχουμε πληρωσει αρκετες φορες πραγματα που πρεπει να παρεχει το νοσοκομειο αλλα δεν εχει.

Δημοσ.

Δεν ξέρω το σκεπτικό δικαιολόγησης εξόδων κάθε ταμείου. Ούτε και το σκεπτικό πίσω από διαφορές στη διαδικασία, όπως γιατί με βιβλιάριο δημοσίου καθαρίζεις επιτόπου ενώ με ΙΚΑ πρέπει να πληρώσεις και να πάρεις μετά τα λεφτά πίσω.

Αλλά "επειδή είναι δημόσιο" δεν πάει να πει πως πρέπει να 'ναι όλα τσάμπα, αλλά μόνο τα απαραίτητα και όσα δικαιολογούνται. Κι εγώ μπορεί να θέλω να κάνω 5 μαγνητικές το μήνα και να κάνω προληπτικά PCR σε κάθε τεστ Παπ, τι πα να πει.

Όσο για αυτό που λες ότι έχεις πληρώσει για παροχές, χωρίς να το αμφισβητώ γιατί στην ίδια χώρα ζούμε, δεν μπορώ να ξέρω αν η θεώρησή σου στο τι "πρέπει" να παρέχει ένα νοσοκομείο είναι λογική. Από τη μία έχω δουλέψει σε συνθήκες που δεν είχε ολόκληρο νοσοκομείο κωλοφάκην βαμβάκι, από την άλλη έχω δει ανθρώπους να γκρινιάζουν γιατί η τηλεόραση δεν έπιανε nova.

Δημοσ.

Μα αν "επειδη ειναι δημοσιο ολα επρεπε να ειναι δωρεαν", τοτε γιατι να πληρωνουμε ασφαλιστικες εισφορες και να εχουμε βιβλιαρια; α πηγαιναμε ολοι μονο στα δημοσια νοσοκομεια και θα τελειωνε η φαση.

Δυστυχως ομως, το "δημοσιο"¨δεν συνεπαγεται αυτοματα και εξ'ολοκληρου δωρεαν.  Σε ολες τις δημοσιες υπηρεσιες το ιδιο γινεται.

• Like 1
Δημοσ.

Αν χρησιμοποιούσαμε όλοι το δικαίωμα μας, αυτο που πληρωνουμε δηλαδη πανάκριβα, να πηγαίνουμε σε δημοσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ για ότι χρειαστουμε, ο μισός κόσμος θα πέθαινε στην ουρά και στην αναμονή...

Αν κάποιος απο εσάς είχε την ατυχία να πάει σε δημοσιο νοσοκομειο καθημερνη βράδυ, επειδή είχε πχ ένα προβλημα με τη καρδιά, αν έκανε το λάθος να τον πανε με αμάξι και όχι με ασθενοφόρο...απλά κινδυνεύει να πεθάει.

Δεκάδες φορεία που μπαίνουν με προτεραιότητα και απ έξω ο κακός χαμός...

Εν πάση περιπτωση, το θέμα του τοκετου ειναι σοβαρότατο...πληρωνουμε ΙΚΑ και αυτο κόβει τα πάντα...

Δημοσ.

Μπορείς να γεννήσεις δωρεάν και χωρίς έξοδα.

Την έγκυο την παρακολουθεί ο γυναικολόγος του δημόσιου νοσοκομείου, κάνει όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις εκεί και πάει και γεννάει εκεί όταν έρθει η ώρα της.

Στο δωμάτιο την ώρα του πόνου θα είναι με 2-3 ακόμα που θα γκαρίζουν όλες από τον πόνο,

Την ώρα του τοκετού αν δεν είναι τυχερή να γεννήσει σαββατοκύριακο αλλά καθημερινή θα παίρνουν μάτι τον τοκετό όλοι οι σπουδαστές ιατρικής,

και μετά θα είναι σε δωμάτιο με άλλες 5-7 γυναίκες.

Το ξέρω από την γειτόνισσά μου, κάποια χρόνια πριν, που βρέθηκαν σε ανάγκη και δεν μπορούσαν να πληρώνουν γυναικολόγο και γέννες κτλ. Δεκάρα τσακιστή δεν πλήρωσε σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ούτε στην γέννα.

Δημοσ.

Την έγκυο την παρακολουθεί ο γυναικολόγος του δημόσιου νοσοκομείου, κάνει όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις εκεί και πάει και γεννάει εκεί όταν έρθει η ώρα της.

Στο δωμάτιο την ώρα του πόνου θα είναι με 2-3 ακόμα που θα γκαρίζουν όλες από τον πόνο,

Την ώρα του τοκετού αν δεν είναι τυχερή να γεννήσει σαββατοκύριακο αλλά καθημερινή θα παίρνουν μάτι τον τοκετό όλοι οι σπουδαστές ιατρικής,

και μετά θα είναι σε δωμάτιο με άλλες 5-7 γυναίκες.

Το θαύμα της ζωής και σε όποιον αρέσει.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξέρω από την γειτόνισσά μου, κάποια χρόνια πριν, που βρέθηκαν σε

ανάγκη και δεν μπορούσαν να πληρώνουν γυναικολόγο και γέννες κτλ. Δεκάρα

τσακιστή δεν πλήρωσε σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ούτε στην

γέννα.

To έχω ακουσει και εγω αυτό. Καλή φάση. Ας πουμε όλες οι γυναικες εδω των παιδιών του φόρουμ, πλούσιες οι φτωχές, ονειρεύονται να γεννήσουν με αυτό το τρόπο. Να μου πεις απ το να γεννησεις στο χωράφι οπως πριν 100 χρόνια, καλυτερα έτσι :P

Άσχετο αλλά αν πάει μια ετοιμόγεννη σε ένα οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο που εφημερεύει (μια ανηλικη, μια που δεν έχει στον ηλιο μοιρα ρε παιδί μου), και αυτο δε τυχαίνει να συνεργάζεται με τον δημόσιο ΕΟΠΠΥ(καταλαβαίνεται το πόσο μεγάλη μλκ μπορει να ειναι αυτό, αλλα εν πάση περιπτωση)...τι θα της πουνε?Οχι δε σε ξεγενάμε επειδή δεν έχεις λεφτά ή δε θα της δώσουν το παιδί μετά??

Δημοσ.

Θα γίνει ο τοκετός κανονικά και θα κληθεί κοινωνικός λειτουργός για να δουν τι θα γίνει με το παιδί.

Δημοσ.

Το παιδί δεν θα της το δίνουν όχι γιατί δεν έχει να τους πληρώσει, αλλά γιατί είναι ανήλικη και δεν έχει στον ήλιο μοίρα, οπότε επεμβαίνουν οι κοινωνικοί λειτουργοί για την ασφάλεια του βρέφους.

Όσο για την γειτόνισσα, μια χαρά παλήκαρο δύο μέτρα έβγαλε, καμιά διαφορά με τον δεύτερό της που πλήρωσαν τα μαλλιοκέφαλά τους. Αν δεν σε πειράζει να είσαι σε 8κλινο δωμάτιο παρέα με τσιγγάνους και αλλοδαπούς, πρόβλημα δεν θα έχεις.

Το μάτι που την πήραν οι φοιτητές το ψιλοφχαριστήθηκε, γιατί την ώρα του πόνου το αίσθημα της ντροπής το ξεχνάς ως διά μαγείας, και όταν βγήκε ο μπέμπης όλοι οι φοιτητές πλακώθηκαν στα χαμόγελα, φωνές και χειροκροτήματα, αγωνιούσαν μαζί της.

Δημοσ.

Πάντως δεν είναι όλα τα δημόσια νοσοκομεία συμβεβλημένα με όλα τα ταμεία. Δεν ξέρω αν τώρα έχει αλλάξει κάτι, πάντως όταν χτύπησε η γυναίκα μου στο πόδι πριν από 4 χρόνια, την πήγα στο Θριάσιο (έτσι γράφεται ;). Ήταν το πιο κοντινό εκείνη την ώρα. Όταν με ρώτησαν το ταμείο μου και τους είπα ότι είχα ΤΕΒΕ, μου είπαν ότι θα πρέπει να πληρώσω κανονικά και όντως πλήρωσα για να της βγάλουν ακτινογραφία και να την εξετάσουν. Η γυναίκα στο ταμείο με παρότρυνε να κάνω γραπτό ερώτημα στο ΤΕΒΕ, γιατί δεν μας καλύπτει, αλλά δεν το έκανα. 

Η πλάκα είναι ότι κάποια ιδιωτικά νοσοκομεία ΕΙΝΑΙ συμβεβλημένα (τα εξωτερικά ιατρεία) με το ΤΕΒΕ, και για παράδειγμα έμαθα ότι θα μπορούσα να έχω πάει πχ στο Ντυνάν (τότε υπήρχε ακόμα και ήταν εξαιρετικό) και να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ. Και το επιβεβαίωσα με το ΤΕΒΕ, αν και χρειάστηκε να ανοίξουν βιβλίο για να το εξακριβώσουν, καθώς δεν ήταν σίγουροι. 

Περίεργα πράγματα. Σκέφτομαι τη φάση να έχει κάποιος χτυπήσει και να μπαίνει στη διαδικασία να ρωτήσει αν καλύπτεται, πάρα το γεγονός ότι μιλάμε για δημόσια νοσοκομεία. Τότε τα 700άρια του ΤΕΒΕ πού ακριβώς πηγαίνουν; Στις συντάξεις που μάλλον δεν θα πάρουμε ποτέ ή θα είναι ευτελή ποσά; Βέβαια, αν δεν κάνω λάθος, κάποιος μου είπε ότι σε εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά (άμεσος τοκετός, έμφραγμα, ανακοπή, κλπ) τα ταμεία μας καλύπτουν κανονικά γιατί θεωρούνται νοσηλείες άμεσης ανάγκης, κρίσιμης για τη ζωή. Αν δεν κάνω λάθος το διάβασα και στο web κάπου, πριν από καιρό. Εμένα λογικό μου ακούγεται να καλύπτεται κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν και μπροστά μου, όταν έπεσε σχεδόν λιπόθυμος ο πατέρας μου επισκεπτόμενος συγγενή που νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, για να του κάνουν καρδιογράφημα, μας έβαλαν πρώτα να πληρώσουμε και θυμάμαι ότι φώναζα έξαλλος επειδή ο άνθρωπος δεν ήταν καλά και αυτοί απαιτούσαν να περάσουμε από το ταμείο. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό τελικά.

Δημοσ.

Πάντως δεν είναι όλα τα δημόσια νοσοκομεία συμβεβλημένα με όλα τα ταμεία.

Mα αυτό ειναι το αστειο της υπόθεσης...

Το δημόσιο δεν ειναι συμβεβλημένο με το δημόσιο :P

Θα γίνει ο τοκετός κανονικά και θα κληθεί κοινωνικός λειτουργός για να δουν τι θα γίνει με το παιδί.

To έθεσα λάθος γιατι ξέχασα μια σημαντικη παράμετρο.

Αν ο μη έχων στον ηλιο μοιρα, έχει ασφάλεια στο ΙΚΑ αλλά το νοσοκομειο που θα γεννησει (το δημοσιο), δε συνεργάζεται, τι παιζει?

Λεφτά δεν υπάρχουν, ΙΚΑ υπάρχει.

Πάλι της παιρνουν το παιδί, επειδή δε μπορουσε να πληρωσει?

Δημοσ.

Προφανώς, εκτός αν το παιδί τρώει σφραγίδες ΙΚΑ. Το πώς θα το μεγαλώσει είναι το πρόβλημα, όχι αν θα έχει ΙΚΑ ή ΤΣΜΕΔΕ.

Δημοσ.

Oπότε το προβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ειναι αν θα πάει σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ νοσοκομείο.

Αν κάνει το λάθος και το πάει αλλού "θα τη καταλάβουν".

Σωστό το σκεπτικό?

(άσχετα με αυτο, και επειδή ασχολουμε αρκετά με το θεμα, τα ιδρύματα ειναι τιγκα στα παρατημένα παιδάκια από γονείς που αδυνατούν να τα μεγαλώσουν. Ακόμα και με 10χρονα, 12χρονα κτλ...φευγουν οι γονεις εξωτερικο και τα αφηνουν στο ίδρυμα για να τα ξαναπάρουν οταν θα έχουν χρημα. Ανεξαρτητα με την τραγικότητα της πράξης, πραγματικά πιστεύεις οτι το κράτος θα πάρει το μωρό της άλλης επειδη θα πει, οτι δεν έχει να πληρωσει τη γεννα τη στιγμη που έχει να θρέψει τόσα στοματα?

Δημοσ.

Καλά και με ΕΟΠΠΥ δε νομίζω η αντιμετώπιση να είναι η ίδια με το να πας να κάνεις εξετάσεις. Θα αξιολογηθεί αν έχεις κάνει προγεννητικούς ελέγχους, υπερήχους, ακόμα και οι αιματολογικές/τοξικολογικές. Άλλη φάση μια τύπισσα που της έκατσε το ατύχημα και έχει στένες αλλά προσπαθεί να κάνει αυτά που πρέπει και άλλο να σου σκάσει η Νιγηριανή που απλώς ήρθε όταν ήταν να γεννήσει, χωρίς εξετάσεις κτλ. Η πρώτη θα μπορούσε νωρίτερα να κυνηγήσει και έκτρωση αν ήξερε ότι δεν την παίρνει, αλλά συνήθως οι ανασφάλιστες είναι μετανάστριες από συγκεκριμένες χώρες ή αθίγγανες.

Και ναι, θα της το πάρουν, γιατί το κράτος ανεξάρτητα από το τι ζόρι τραβάει, εκεί εκπροσωπείται από κοινωνικούς λειτουργούς. Δεν έχω ξαναδεί πιο σκυλιασμένους ανθρώπους. Θυμάμαι μια φορά μας είχαν φέρει με το ζόρι 12 τροφίμους από το Δαφνί για τεστ Παπ, όταν ξεπαρθένιασα την πρώτη με τον κολποδιαστολέα, θυμήθηκαν να ρωτήσουν πόσες από αυτές είχαν actually ερωτικές επαφές ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...