panos_90 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά!Σαν φοιτητής και γω έφτασα στο 5ο έτος του τμήματος Στατιστικής και ενώ με όσο έπρεπε διάβασμα τον τελευταίο χρόνο έφτασα στο σημείο να τελειώνω σιγά σιγά.Η αλήθεια είναι πως μπορεί να πέρασα τα μαθήματα χωρίς πολύ κόπο επειδή στις παραδόσεις τα καταλάβαινα τα περισσότερα όμως στην εξεταστική έκανα ένα πρόχειρο διάβασμα για να πάω να δώσω και όπως καταλαβαίνετε ο ΜΟ είναι χαμηλός αρκετά.Έχω απογοητευτεί λίγο μήπως επειδή δεν ήμουν τόσο βαθμοθηρικός αλλά περισσότερο του ουσιαστικού διαβάσματος ο βαθμός πτυχίου(<6) αποτελεί κάτι καταστροφικό για το μέλλον;;; Η αλήθεια είναι πως όσο μπορώ σε προσωπικό επίπεδο κάθομαι και διαβάζω και ειδικά στις εργασίες που αποδίδω πολύ καλύτερα από ότι στις εξετάσεις Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2013 από panos_90
linkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Φιλε μου με Μ.Ο μικροτερο απο 6 πρεπει να τα ξυνες με τσουγκρανα στις εξεταστικες. Tωρα αμα ειναι καταστροφικο για την συνεχεια εξαρταται απο το τι θες να κανεις στην συνεχεια.Σε θεματα δουλειας,δεν θα εχεις προβλημα.Απο την αλλη,αμα θες να συνεχισεις για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο κλπ ενα θεματακι θα το εχεις... 3
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Με γκασμά γιατί η τσουγκράνα αφήνει κενά. 3
turismi Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Χαλαρώστε λίγο ρε παιδία, δεν ήταν σε κανένα τμήμα μάρκετινγκ το παιδί. Ολόκληρο τμήμα στατιστικής είχε να βγάλει, δεν νομίζω να ήταν και πολλά τα μαθήματα που ήταν εύκολο να πάρεις βαθμό.
weissheit Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ και δεν λέει ν' ανοίξω νέο θέμα: Το 7 θεωρείται καλός βαθμός πτυχίου για μεταπτυχιακό στην Ελλάδα;
4saken Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μια χαρα ειναι.Εγω εκανα με 6.25.Απλα ειχα γραψει καλο GMAT (620 αν θυμαμαι καλα). Εξαρταται βεβαια για τι μεταπτυχιακο μιλαμε!
black_widow Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δε μας λες τι μέσο όρο έχει το τμήμα, μέσο όρο αποφοίτησης κ.λ.π. Ρώτα στη γραμματεία της σχολής μήπως έχουν τέτοια δεδομένα, εγώ για το ΤΕΙ είχα δει στο site που τα είχαν ανεβάσει ( μέχρι τότε νόμιζα ότι ο μέσος όρος μου είναι πολύ μέτριος ...). Τα τμήματα Στατιστικής θεωρούνται δύσκολα αλλά και το <6 για ακαδημαικούς σκοπούς δεν ακούγεται και πολύ καλό ( επαναλαμβάνω βέβαια ότι τα τμήματα αυτά δεν είναι εύκολα όπως αυτό που τέλειωσα εγώ ας πούμε ). Έχεις καλούς βαθμούς στα μαθήματα σχετικά με το μεταπτυχιακό που θες να κάνεις ; Υπάρχει κάποιο περιθώριο να κόψεις μαθήματα και να τα ξαναδώσεις ( ένας συμφοιτητής μου τουριστάκος το έκανε αυτό , όταν το πήρε απόφαση όμως δεν έκανε τίποτα άλλο, παρακολουθήσεις, διάβασμα , εργασίες κ.λ.π. ); Βέβαια λες ότι στις εργασίες τα πήγαινες πολύ καλύτερα , πιστεύω θα μετρήσει για το μεταπτυχιακό αυτό πολύ !
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 προσωπικά το θεωρώ καλύτερο να τελειώσεις στον προβλεπόμενο χρόνο με <6, παρά στα 7+ χρόνια με 7 1
weissheit Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μια χαρα ειναι.Εγω εκανα με 6.25.Απλα ειχα γραψει καλο GMAT (620 αν θυμαμαι καλα). Εξαρταται βεβαια για τι μεταπτυχιακο μιλαμε! Στις ανθρωπιστικές επιστήμες δεν πιστεύω να υποβάλλεσαι σε GMAT! Το μεταπτυχιακό που έκανες ήταν με ή χωρίς δίδακτρα;
black_widow Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 προσωπικά το θεωρώ καλύτερο να τελειώσεις στον προβλεπόμενο χρόνο με <6, παρά στα 7+ χρόνια με 7 Καλά αυτά είναι υποκειμενικά , ανάλογα με το αντικείμενο. Αν ο άλλος τέλειωσε στα 7 χρόνια αλλά δούλευε, έκανε εργασίες κ.λ.π. δε θα τον δεχτούν ; Δε μας διευκρίνισε αν μιλάει για ακαδημαικό μέλλον ή επαγγελματικό μέλλον .Π.χ. Νομική που έχει τελειώσει μία φίλη μου σε όλες τις δουλειές ζήταγαν να δουν και το μέσο όρο της (πριν πάρει το Master μιλάμε και είχε τελειώσει και ακριβώς στα 4 χρόνια ). Π.χ. ο συμφοιτητής μου θυμήθηκε προς το τέλος ότι θέλει να συνεχίσει σε ακαδημαικό επίπεδο ( στο MBA της ΑΣΣΟΕ πάει τώρα ), εγώ είχα σχετικά καλή βαθμολογία αλλά φοιτούσα part-time και δε με ενδιέφερε το θέμα , χίλιες φορές να κάνω και κάτι άλλο ( κάποιο σεμινάριο , πιστοποίηση κ.λ.π. ) παρά να κόβω και να ξαναδίνω μαθήματα για να βγάλω το γαμάτο μέσο όρο...Και δεν παίζουν και τα λεφτά έτσι και αλλιώς ούτε για δίδακτρα ούτε για να με συντηρούν άλλοι όσο σπουδάζω . Ανάλογα με το τι θες να κάνεις πάνε αυτά !
dhmhtrhs79 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Το φάγατε το παιδί! Επειδή και εγώ την ίδια σχολή έχω τελειώσει στο ΠΑ.ΠΕΙ., δεν είναι εύκολη σχολή, μάλλον από τις δυσκολότερες που υπάρχουν. Ούτε έχει υψηλούς Μ.Ο. ετών αποφοίτησης και βαθμών. Εγώ τότε που σπούδαζα θυμάμαι ότι μιλούσαν για 7 χρόνια Μ.Ο. αποφοίτησης. Για βαθμούς δεν θυμάμαι. Και εγώ 7 χρόνια έκανα για να τελειώσω και το έβγαλα με βαθμό 7 παρόλο που ήμουν άριστος μαθητής στο σχολείο (του 18+). Βεβαια εγω δουλευα full-time από το πρώτο έτος και δεν πατούσα ποτέ στη σχολή, παρά μόνο για να δώσω και για αυτό δυσκολεύτηκα. Είχα μόνο κάτι επαφές με παιδιά για να μου δίνουν σημειώσεις και sos. Αν μιλάμε για την ίδια σχολή (του ΑΕΙ), δεν μου φαίνεται περίεργο ένας "νορμάλ" μαθητής (του 15-16) να τη τελειωσει με 6. Για τα μεταπτυχιακά δεν ξέρω να πω, δεν με απασχόλησε το θέμα, μου κακοφαινόταν να πληρώσω τόσα λεφτά για κάτι που δεν ήξερα αν θα πιάσει τόπο, καθώς ήδη δούλευα και δεν ήταν απαραίτητο στη δουλειά μου.
panos_90 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν με ένοιαζαν οι βαθμοί στην σχολή αλλά το να μάθω το μάθημα ώστε να ξέρω πως το χω κατανοήσει για να πάω στην εξεταστική να το δώσω αλλά δίχως δίαβασμα πολύ γιατί δεν είναι και εύκολο να μάθεις πόσους τύπους σε κάθε μάθημα ενώ σε άλλες σχολές τους δίνουν .Ξέρω άτομα που ούτε να χρησιμοποιούν τα στατιστικά προγράμματα ενώ στα γραπτά είναι άριστοι.Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει στο θέμα δουλειάς,για μεταπτυχιακό ίσως σε Ελλάδα σε Μάρκετινγκ που η Στατιστική έχει μεγάλη εφαρμογή. Sent from my iPhone using Insomnia
linkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Χαλαρώστε λίγο ρε παιδία, δεν ήταν σε κανένα τμήμα μάρκετινγκ το παιδί. Ολόκληρο τμήμα στατιστικής είχε να βγάλει, δεν νομίζω να ήταν και πολλά τα μαθήματα που ήταν εύκολο να πάρεις βαθμό. Aμα νομιζεις οτι τμημα στατιστικης ελληνικου πανεπιστημιου ειναι δυσκολο και απαιτητικο,μην κανεις ποτε το λαθος και βγεις για σπουδες σε αναπτυγμενη χωρα.Θα βαλεις τα κλαματα. Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ και δεν λέει ν' ανοίξω νέο θέμα: Το 7 θεωρείται καλός βαθμός πτυχίου για μεταπτυχιακό στην Ελλάδα; Αναλογως την σχολη αλλα γενικα ειναι ψιλοκομπλε. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν με ένοιαζαν οι βαθμοί στην σχολή αλλά το να μάθω το μάθημα ώστε να ξέρω πως το χω κατανοήσει για να πάω στην εξεταστική να το δώσω αλλά δίχως δίαβασμα πολύ γιατί δεν είναι και εύκολο να μάθεις πόσους τύπους σε κάθε μάθημα ενώ σε άλλες σχολές τους δίνουν .Ξέρω άτομα που ούτε να χρησιμοποιούν τα στατιστικά προγράμματα ενώ στα γραπτά είναι άριστοι.Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει στο θέμα δουλειάς,για μεταπτυχιακό ίσως σε Ελλάδα σε Μάρκετινγκ που η Στατιστική έχει μεγάλη εφαρμογή. Sent from my iPhone using Insomnia Φιλε μου μην εχεις ψευδαισθησεις. Μεσος ορος μικροτερος του 6 σημαινει οτι περναγες ολα τα μαθηματα οριακα.Δεν ξερω πως ''πιστευεις'' οτι εχεις κατανοησει ενα μαθημα οταν οι βαθμοι σου ειναι 5 και 6. Αλλα απο την στιγμη που σε ενδιαφερει δουλεια,τοτε μην αγχωνεσαι.
panos_90 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Χαλαρώστε λίγο ρε παιδία, δεν ήταν σε κανένα τμήμα μάρκετινγκ το παιδί. Ολόκληρο τμήμα στατιστικής είχε να βγάλει, δεν νομίζω να ήταν και πολλά τα μαθήματα που ήταν εύκολο να πάρεις βαθμό. Aμα νομιζεις οτι τμημα στατιστικης ελληνικου πανεπιστημιου ειναι δυσκολο και απαιτητικο,μην κανεις ποτε το λαθος και βγεις για σπουδες σε αναπτυγμενη χωρα.Θα βαλεις τα κλαματα. Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ και δεν λέει ν' ανοίξω νέο θέμα: Το 7 θεωρείται καλός βαθμός πτυχίου για μεταπτυχιακό στην Ελλάδα; Αναλογως την σχολη αλλα γενικα ειναι ψιλοκομπλε. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν με ένοιαζαν οι βαθμοί στην σχολή αλλά το να μάθω το μάθημα ώστε να ξέρω πως το χω κατανοήσει για να πάω στην εξεταστική να το δώσω αλλά δίχως δίαβασμα πολύ γιατί δεν είναι και εύκολο να μάθεις πόσους τύπους σε κάθε μάθημα ενώ σε άλλες σχολές τους δίνουν .Ξέρω άτομα που ούτε να χρησιμοποιούν τα στατιστικά προγράμματα ενώ στα γραπτά είναι άριστοι.Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει στο θέμα δουλειάς,για μεταπτυχιακό ίσως σε Ελλάδα σε Μάρκετινγκ που η Στατιστική έχει μεγάλη εφαρμογή. Sent from my iPhone using Insomnia Φιλε μου μην εχεις ψευδαισθησεις. Μεσος ορος μικροτερος του 6 σημαινει οτι περναγες ολα τα μαθηματα οριακα.Δεν ξερω πως ''πιστευεις'' οτι εχεις κατανοησει ενα μαθημα οταν οι βαθμοι σου ειναι 5 και 6. Αλλα απο την στιγμη που σε ενδιαφερει δουλεια,τοτε μην αγχωνεσαι. το θέμα είναι πως στο τμήμα παίζουν λίγοι που βγάζουν βαθμό και αυτοί που βγάζουν καλό βαθμό βάζουν ρήτρες το οποίο νομικά δεν είναι σωστό.Απλά εγώ επικεντρωνόμουν στην ουσία της επιστήμης όπς κάνω και μέχρι στιγμής με το να προσθέτω γνώσεις.Βέβαια δεν με ενδιαφέρει να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου πχ αλλά με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την στατιστική ως επάγγελμαSent from my iPhone using Insomnia
linkin Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Αναλογως την σχολη αλλα γενικα ειναι ψιλοκομπλε. Φιλε μου μην εχεις ψευδαισθησεις. Μεσος ορος μικροτερος του 6 σημαινει οτι περναγες ολα τα μαθηματα οριακα.Δεν ξερω πως ''πιστευεις'' οτι εχεις κατανοησει ενα μαθημα οταν οι βαθμοι σου ειναι 5 και 6. Αλλα απο την στιγμη που σε ενδιαφερει δουλεια,τοτε μην αγχωνεσαι. το θέμα είναι πως στο τμήμα παίζουν λίγοι που βγάζουν βαθμό και αυτοί που βγάζουν καλό βαθμό βάζουν ρήτρες το οποίο νομικά δεν είναι σωστό.Απλά εγώ επικεντρωνόμουν στην ουσία της επιστήμης όπς κάνω και μέχρι στιγμής με το να προσθέτω γνώσεις.Βέβαια δεν με ενδιαφέρει να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου πχ αλλά με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την στατιστική ως επάγγελμαSent from my iPhone using Insomnia Aμα σε ενδιαφερει καθαρα ως επαγγελμα τοτε κομπλε,δεν θα σου ζητησει κανεις να δει τον μεσο ορο σου.Εγω αναφερθηκα σε σπουδες στο εξωτερικο που δυσκολα θα σε δεχτει σοβαρο πανεπιστημιο με μεσο ορο μικροτερο του 6.Οσα και να ξερεις,και οσο να εχεις ασχοληθει με ενα αντικειμενο,αντε να πεισεις καποιον που διαβαζει την αιτηση σου οτι το 58% πχ δεν σε αντιπροσωπευει κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα