Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Bασικα κριτηριο θα ηταν καποιος που εζησε 2-3 πραγματα Πχ στην ΕΣΣΔ πολλα πραγματα ηταν στραβα, καποιοι που εφυγαν και αυτομολησαν στην Δυση στο τελος της ζωης τους ηταν happy? (αφηνω στην ακρη ανθρωπους που περασαν βασανιστηρια που ολα μετα θα τους φαινονταν τελεια) Επισης, μιας και ειμαστε αρκετα πιο γαματοι απο αλλες χωρες, ας ρωτησει καποιος εναν Πακιστανο ή Σομαλο μεταναστη. Τα βρισκει κομπλε στην Ελλαδα? Αν θα μπορουσαν θα πηγαιναν αλλου? Γιατι αν ειναι το Πακισταν να ειναι στον πατο, η Βενεζουελα λιγο πιο πανω, και εμεις ελαχιστα πιο πανω και κανεις να μην θελει να μεινει σε αυτες τις χωρες, δεν νομιζω οτι ειναι προς τιμη μας και "τι καλα που εχουμε αυτους που εχουμε και οχι Τσαβες" Να ρωτάμε ανθρώπους από τις ίδιες κοινωνικές τάξεις όμως. Κατά τη γνώμη, πρέπει να ξεκινάμε (και ενδεχομένως να τελειώνουμε) από αυτές που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση. Γιατί μπορεί κάποιοι να έχουν πρόβλημα που δεν μπορούν να αγοράσουν πλέον iPhone ή να έχουν ADSL γραμμή και ίντερνετ, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν πρόβλημα φαγητού και περίθαλψης (αυτή τη στιγμή είμαστε μια χώρα στην οποία αν αρρωστήσει τέτοιος άνθρωπος, το πιθανότερο πεθαίνει και αυτό συμβαίνει). Αυτοί που έφυγαν από την ΕΣΣΔ δεν ήταν οι φτωχοί που ξαφνικά βρέθηκαν με σπίτι, φαγητό, μόρφωση και περίθαλψη. Μάλλον κάποιοι που δεν άντεχαν χωρίς αυτοκίνητο έφυγαν. Οι μετανάστες που περιγράφεις και βρίσκονται στην Ελλάδα, από όσο γνωρίζω, προσπαθούν και θα ήθελαν να φύγουν.
HALF EVIL Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Λόγω κάτοικος εξωτερικού, παρακολουθώ καθημερινά ειδήσεις γαλλόφωνες. Εδώ και χρόνια. Διεθνές προσκήνιο δεν τον λες τον τύπο, εκτός όπως είπα αν είσαι κομματοποιημένος αριστερός ή παρακολουθείς CNN και τα της Αμερικής. Ένας απλός ηγέτης λατινικής χώρας ήταν, αμφιβάλλω αν το 80% των ελλήνων άκουσε το όνομά του πριν από τον θάνατό του....κι εδώ απλές αναφορές έχουν γίνει, παιδιά στο πανεπιστήμιο που ρώτησα ιδέα δεν είχαν ποιος είναι. Μου αρέσει που επιμένεις :lol: :lol:
LRoi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Όσο έχουμε ψηφοφόρους σαν τον Φώτη, δεν φοβάμαι τίποτα. Η Ελλάδα του δικομματισμού θα ξαναμεγαλουργήσει και θα φιλήσει πάλι κατουρημένες ποδιές για να προασπιστεί και το ρητό: Βίλες, πισίνες και Cayenne δεν θα τα πάρεις Όλι Ρεν. 2
Fotis13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Γιατι τοση επιθετικοτητα Lroi ? Σου γκρεμισαν και σενα τα ονειρα για μια θεση στο δημοσιο ε? Δεν πειραζει κανεις δεν παει χαμενος μην τρομαζεις.Απο την αλλη καποια στιγμη πρεπει να αποφασισετε ολοι εσεις τι σκατα θελετε και αντιφασιστες και υποστηρικτες καθεστωτων δεν ταιριαζει οχι επειδη ειναι το χρωμα που μας συμφερει προσωρινα να το υποστηριζουμε και ας εσφαξε χιλιαδες στα γκουλαγκ.Αυτο για εκεινους που ανεφεραν την ΕΣΣΔ ελεος τι αλλο θα ακουσουμε . Ενα καρο μαλακιες λετε 4 χρονια τωρα που την φαγατε και σας τσουζει στην τσεπη και ηρθε ο κοσμος σας πανω κατω και δεν σας πειραζει κανεις.Αυτο λεγεται δημοκρατια ,αν εστω και ενας απο εσας τους γραφικους ελεγε το παραμικρο ,το ελαχιστο σε αυτες τις χωρες που λετε ,τωρα θα τον ψαχναμε σε κανα χαντακι. Αλλα ετσι ειναι εδω στην χειροτερη χωρα της Ευρωπης δικαιο ειναι οτι συμφερει τον καθεναν ετσι ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ? Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2013 από Fotis13 1
LRoi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Πρώτα απ' όλα τι δουλειά έχω εγώ με την ΕΣΣΔ στο ίδιο post? Δεύτερον, αυτά τα καθεστωτικά συζήτησε τα με κανέναν Killik ή με το παπί, δεν με αγγίζουν. Τρίτον, στις απόψεις σου επιτίθεμαι, αλλιώς θα έβαζα ένα "δεν μου αρέσει η φάτσα σου" και θα καθαρίζαμε. Ακροβατείς συνεχώς ανάμεσα στη λογική και στην κατ' επίφαση νομιμότητα που έχουν επιβάλλει τα κόμματα που ψηφίζεις 3 δεκαετίες τώρα, εσύ και οι δικοί σου. Να το προσέξεις αυτό, υποδηλώνει ανισορροπία. 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Παντως επειδη φοριεται πολυ το επιχειρημα "και τι μας νοιαζει που το καθεστως ηταν δικτατορικο ή που δεν υπηρχε ελευθερια λογου κλπ, σημασια εχει που αναβαθμισε τους φτωχους αρα ειναι και καλυτερο καθεστως απο την δικη μας "δικτατορια" ", καλο ειναι να θεωρησουν ορισμενοι οτι με τις πολιτικες συνθηκες της Βενεζουελας δεν θα μπορουσαν να επιβιωσουν παραπανω απο 1 μηνα ως Ελληνες. Και δεν ειναι θεμα δυτικων προτυπων και κεφαλαιου και καπιταλιστικου συστηματος που μας εχει κανει εξαρτημενα προβατα του, ειναι θεμα στοιχειωδων δημοκρατικων δικαιωματων (που στην Ελλαδα τυγχανει να ισχυουν εδω και μερικες χιλιαδες χρονια, πριν την ελευση του καπιταλισμου). Και μπορει η δημοκρατια στην Ελλαδα να εχει λανθανουσα μορφη, αλλα οπως και να εχει δεν στερει καποια στοιχειωδη δικαιωματα οπως συμβαινει σε αλλα καθεστωτα. Μπορει εκ του ασφαλους να το παραβλεπουμε αυτο και να εξισωνουμε αβιαστα δικτατορικο καθεστως με προβληματικη δημοκρατια, αλλα δεν ειναι και τοσο ομοια η κατασταση... 3
Fotis13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Πρωτον ειπα" αυτο για εκεινους που ανεφεραν την ΕΣΣΔ" επομενως δεν ηταν για σενα.Δευτερον εγω δεν τα εχω ψηφισει αυτα τα κομματα και για αυτο δικαιουμαι να μιλαω και οταν λεω αυτα εννοω ολα ανεξαιρετως .Ανισορροπια δηλωνουν οι αποψεις σας που τα θελετε ολα δικα σας(εξηγησα πιο πανω γιατι) Και κατι τελευταιο λογω δουλειας αλλα και ως χομπι εχω την τυχη να εχω ταξιδεψει σε πολλες χωρες επομενως αυτα που φανταζεστε ολοι εσεις τα εχω δει απο κοντα και εχω συνομιλησει με αρκετους ντοπιους. Αν καποια στιγμη πατε πιο μακρια απο την Κορινθο θα δειτε πως τα πραγματα δεν ειναι οπως τα εχετε στο μυαλο σας αλλα η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη.
gigisoni Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μου αρέσει που επιμένεις :lol: :lol: Εγώ επιμένω, ή εσύ που θυμήθηκες να με quotάρεις μετά από 5 σελίδες; Μετά τους thread necromancer ακολουθάς εσύ σαν post necromancer.... 1
LRoi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Ναι Φώτη, μόνο εσύ ταξιδεύεις, όλοι οι άλλοι γεννηθήκαμε στα δέντρα και πάμε στη δουλειά με κάρο. 2
kirileman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Πάντως, πρώτη φορά ακούω για δικτάτορα στο θάνατο του οποίου ο λαός οδύρεται και η πλουτοκρατία πανηγυρίζει. Φακντ απ κατάσταση. 8
LRoi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δευτερον εγω δεν τα εχω ψηφισει αυτα τα κομματα και για αυτο δικαιουμαι να μιλαω και οταν λεω αυτα εννοω ολα ανεξαιρετως . Ρε συ Φώτη, εξήγησε μου πως γίνεται να μην τα έχεις ψηφίσει και όμως να είσαι από τους ενθερμότερους υποστηρικτές της πολιτικής που εφαρμόζουν.
Fotis13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Ενθερμος υποστηρικτης του να μπουμε σε μια σειρα ειμαι και σιγουρος πως οτι ισχυει μεχρι τωρα απετυχε ,οτι ειχαμε μαθει .ολο το πολιτικο σκηνικο στην Ελλαδα μαζι με εμας τους πολιτες. Η μονη ελπιδα που εχω τωρα, ειναι οτι δεν αποφασιζουμε εμεις ,αλλα οι αλλοι ,οσες φορες αποφασισαμε εμεις αποτυχαμε για αυτο και εχουμε χρεωκοπησει 4 φορες σε 180 χρονια.Ειμαστε ο πιο αχρηστος ,κομπλεξικος λαος στην Ευρωπη by far.Και καθε μερα που περναει το επιβεβαιωνουμε ολο και περισσοτερο. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2013 από Fotis13
LRoi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Και γιατί δεν πας να ζήσεις με κανέναν από τους προοδευτικούς λαούς της Ευρώπης να ησυχάσουμε και εμείς? Και στην τελική ποιοι αποφασίζουν? Αυτοί που σε κατέστρεψαν ανέλαβαν να σε σώσουν. Πλάκα μας κάνεις? 1
LRoi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μας κατέστρεψαν οι τροϊκανοί; Αλήθεια? Αυτοί κυβερνάνε? Ε πείτε το έτσι ρε παιδιά να μη μιλάμε για δημοκρατίες και πράσινα άλογα. Και μετά σας φταίει ο Τσάβες και οι ανύπαρκτες πολιτικές ελευθερίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις