qsis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Πολύ συχνά θέλουμε να ανεβάσουμε μια φωτογραφία είτε απο τον υπολογιστή μας που χάλασε , είτε απο οτιδήποτε άλλο και το πιο απλό πράγμα που έχουμε δίπλα μας είναι το κινητό μας. Tα βήματα που θα περιγράψω παρακάτω δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο , αλλά πιστεύω οτι θα βοηθήσουν αρκετούς ή έστω κάποιους που μπορεί να μη γνωρίζουν. Εγώ προσωπικά έχω βολευτεί αρκετά με την εφαρμογή του photobucket , συνεπώς και με βάση αυτό θα περιγράψω τα βήματα. Να πούμε μόνο ότι το photobucket απαιτεί εγγραφή/λογαριασμό (δωρεάν εννοείται) , οπότε είτε από τον υπολογιστή σας είτε απο το κινητό φτιάξτε ένα , στη συνέχεια κατεβάστε την εφαρμογή απο το play και καντε login . Την εφαρμογή θα τη βρείτε εδω Βήμα 1ο τραβάτε τη φωτογραφία , ας πούμε μια τετοια Βήμα 2ο Πηγαίνετε στη gallery και επιλέγετε το κουμπί share (ή όπως τελοσπάντων εμφανίζεται το share/share via ανάλογα την έκδοση android που έχετε) και επιλέγετε το photobucket και περιμενετε να ανέβει η φωτογραφία . Eμένα μου το έχει ήδη πάνω δεξιά σαν πρώτη επιλογή, γιατί είναι η πιο συνηθισμένη εφαρμογή μου για share. Βήμα 3ο Mόλις η φωτογραφία ανέβει και βγει η ειδοποίηση στη status bar, την επιλέγετε απο κει και αν θέλετε τη βλέπετε. Αφού η φωτογραφία ανέβει έχετε δύο επιλογές που έχουν να κάνουν με το ποια από τις συσκευές σας βολεύει εκείνη τη στιγμή : α) Μπαίνετε από τον υπολογιστή σας στο site του photobucket , βλέπετε τη φωτογραφία και αντιγράφετε το link. Προτείνω αυτό που λέει IMG code , γιατί το βλέπει το συγκεκριμένο forum ,και πρακτικά όλα, απευθείας χωρίς καμιά επιπλέον ενέργεια (απλά κάνετε κλικ και είναι έτοιμο το λινκ για επικόλληση στο post που θέλετε να κάνετε ) β) Είτε το κάνετε από την εφαρμογή του photobucket στο κινητό , σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε την εφαρμογή του insomnia ,ή το mobile site ή το κανονικό site απο το κινητό σας. Με λίγα λόγια σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεται καθόλου ο υπολογιστής. Όπως είπα πριν μόλις ανέβει η φωτογραφία θα βγει ειδοποίηση στη status bar , επιλέγετε την ειδοποίηση και βλέπετε τη φωτογραφία ,ή τρέχετε την εφαρμογή και βρίσκετε τη φωτογραφία που σας ενδιαφέρει και την επιλέγετε. Καθώς βλέπετε τη φωτογραφία από την εφαρμογή αν πατήσετε το κουμπί των επιλογών (3 τελίτσες στη περίπτωση μου, hard button σε άλλα κινητά ) θα βγουν τα παρακάτω: Επιλέγετε το view links και απλά αγγίζετε το IMG code για να γίνει αντιγραφή του link (θα εμφανιστεί το μήνυμα copied IMG.. ) Εδώ να τονίσω πως ανάλογα το λινκ που θέλετε μπορείτε να επιλέξετε κάτι άλλο, στο talk πχ θα βολεύει καλύτερα το direct link , γιατι το img δε θα φαίνεται καν , αλλά ακόμα και εδώ στο forum αν δε θέλετε να εμφανίζεται όλη η φωτογραφία και να είστε πιο διακριτικοί είναι επίσης βολικό Βήμα 4ο Τέλος μπορείτε να πάτε στο post που επιθυμείτε και να κάνετε paste το IMG code Στον υπολογιστή , περίπτωση (α) , φαντάζομαι ότι ξέρετε να κάνετε επικόλληση εκεί που θέλετε . Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε πώς να κάνετε paste στο android, απλά επιλέγετε τη περιοχή που θέλετε να ποστάρετε (είτε μιλάμε για browser , είτε για εφαρμογή στυλ insomnia ή tapatalk ή για οτιδήποτε στο οποίο γράφετε ) , κρατάτε παρατεταμένα το δαχτυλό σας μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή paste αφού κάνετε paste το λινκ θα έχει μια τέτοια μορφη , θα ειναι δηλαδη αναμεσα στα , οπότε μόλις κάνετε τη δημοσίευση θα φανεί αμέσως η φωτογραφία και σε σας και τους υπόλοιπους που θέλετε να τη δείξετε . και βασικά αυτό ήταν! Να πω εδώ ότι οι εικόνες στη συγκεκριμένη σελίδα γίνονται resize σε αρκετά μικρότερο μέγεθος από το κανονικό (εως 1024 x 768) για εξοικονόμηση χώρου προφανώς, οπότε αν θέλετε να ανεβάζετε εικόνες σε πλήρες μέγεθος μπορείτε να κοιτάξετε και άλλες λύσεις Eλπίζω να βοήθησα, αν έχετε κάποια επιπλέον ερώτηση, ρωτήστε ΥΓ η εφαρμογή υπάρχει φυσικά και στο ios (δεν ξέρω για wp ) και δουλεύει μια χαρά, όμως δεν έχω τέτοια συσκευή στη διαθεσή μου. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2013 από qsis 3
DaveMurray Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Πολύ καλός Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που διάθεσες Θα πρότεινα να το/στο μεταφέρεις/ουν είτε στο Wiki εδώ, είτε να στο κάνουν sticky Πολύ χρήσιμο
qsis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 σε ευχαριστώ , ναι αν θεωρηθεί χρήσιμο ας το κάνουν ο,τι θέλουν οι μοντεράτορες 1
iMarilina Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Ωραιος ο οδηγός αλλα με μπέρδεψε ελαφρώς. Ειναι οδηγός για να ανεβάζει κανείς φωτο στο ινσόμνια συγκεκριμένα; Αν ναι, γιατί να μην ανεβάσει φωτό απλούστατα απο την εφαρμογή; (Εκτος αν στο αντροιντ διαφερει η εφαρμογή του φορουμ). Οσο για υπολοιπα σάιτ, για να μαθαίνω κι γω, δεν υπαρχει δυνατότητα σε desktop mode να πατησετε την επισυναψη/upload φωτογραφιας οπως στον υπολογιστή; Γιατι ο σαφαρι στο αειφον εχει αυτη τη δυνατοτητα.ψ Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple
Fronimitis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Οχι δεν ειναι μονο για το ινσομνια αλλα για ολα τα φορουμ που ειτε εχουν περιορισμενα αριθμο kb για επισυναψη οποτε θα πρεπει ο χρηστης να κανει το resize. Επισης δουλεια στο Αντροιντ(δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται και με αλλα λειτουργικα) μπορεις να κανεις και με το dropbox.
iMarilina Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Οχι δεν ειναι μονο για το ινσομνια αλλα για ολα τα φορουμ που ειτε εχουν περιορισμενα αριθμο kb για επισυναψη οποτε θα πρεπει ο χρηστης να κανει το resize.<br> Επισης δουλεια στο Αντροιντ(δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται και με αλλα λειτουργικα) μπορεις να κανεις και με το dropbox. NΑι γινεται και με το dropbox. Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple
qsis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 @marillina βασικά ανεβάζεις φωτογραφία και την κάνεις οτιδήποτε θες ή τη στέλνεις όπου θες , απλά η συγκεκριμένη εφαρμογή βολεύει σε όλα ουσιαστικά τα φόρουμ λόγω του img code που αν θυμάμαι καλά δε σου βγάζει το dropbox , θα μου πεις ότι αν χρειαστεί το γράφεις και μόνος σου , όπως και τα spoiler το dropbox έχει το θετικό ότι μπορείς να ανεβάσεις full size εικόνες όσο για την εφαρμογή του φόρουμ έχω δύο προβλήματα το ένα είναι πως οι εικόνες που ανεβαίνουν στο φόρουμ βγαίνουν πατικωμένες και πρέπει να τις ανοίξεις εκ νέου να τις δεις σωστά και το μεγαλύτερο δικό μου πρόβλημα το οποίο έχω αναφέρει , αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία , είναι ότι η εφαρμογή του Insomnia για android κοντεύει χρόνο να πάρει update και δε δουλεύει σωστά με την έκδοση android που έχω, βασικά από τότε που έχω jelly bean δε δουλεύει σωστά οπότε την έχω παρατήσει. Μακάρι να είχαμε και tapatalk όπως κάποτε, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε.
iMarilina Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 @marillina βασικά ανεβάζεις φωτογραφία και την κάνεις οτιδήποτε θες ή τη στέλνεις όπου θες , απλά η συγκεκριμένη εφαρμογή βολεύει σε όλα ουσιαστικά τα φόρουμ λόγω του img code που αν θυμάμαι καλά δε σου βγάζει το dropbox , θα μου πεις ότι αν χρειαστεί το γράφεις και μόνος σου , όπως και τα spoiler το dropbox έχει το θετικό ότι μπορείς να ανεβάσεις full size εικόνες όσο για την εφαρμογή του φόρουμ έχω δύο προβλήματα το ένα είναι πως οι εικόνες που ανεβαίνουν στο φόρουμ βγαίνουν πατικωμένες και πρέπει να τις ανοίξεις εκ νέου να τις δεις σωστά και το μεγαλύτερο δικό μου πρόβλημα το οποίο έχω αναφέρει , αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία , είναι ότι η εφαρμογή του Insomnia για android κοντεύει χρόνο να πάρει update και δε δουλεύει σωστά με την έκδοση android που έχω, βασικά από τότε που έχω jelly bean δε δουλεύει σωστά οπότε την έχω παρατήσει. Μακάρι να είχαμε και tapatalk όπως κάποτε, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε. Καλά γενικά η εφαρμογή έχει θέματα, απλά ρώτησα γιατι στο iphone δεν έχει κάποιο θέμα με το ανέβασμα φωτό. Και γι'αυτό ρώτησα και για τον browser αν μπορείς απευθείας να ανεβάσεις φωτό. Κατα τ αλλα (προς θεού δεν είπα κάτι για τον οδηγό είναι λεπτομερέστατος και πολύ βολικός).
qsis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 μα δεν είπα ότι είπες απλά σου εξηγώ τις σκέψεις μου χρησιμοποιώ πάντως αυτή τη μέθοδο και σε άλλα φόρουμ στα οποία γράφω (και βασικά από αλλού ξεκίνησα να τη χρησιμοποιώ που δεν υπάρχουν επιλογές για ανέβασμα εικόνων ), αλλά δουλεύει εξίσου καλά παντού και πάντα αν είσαι στο κινητό με tapatalk πάντως (που είναι το πιο συνηθισμένο σενάριο κανονικά) βολεύει απίστευτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα