Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και τι θα γίνει αν βγουν οι αγανακτισμένοι στους δρόμους και διαμαρτυρηθούν; Θα αποκτήσει η χώρα ως δια μαγείας λεφτά;

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δώστε μας τζάμπα το iphone5.

post-237343-0-24694800-1362923146_thumb.jpg

Που πας? Ελα να σου δωσουμε το iphone?

post-237343-0-23701900-1362923178_thumb.jpg

-Γιατι κλαις?

-Ο μπαμπάς δε μου παίρνει το iphone.

post-237343-0-14830600-1362923226_thumb.png

Eχω και εγω δικαίωμα στο iphone5

post-237343-0-88284400-1362923269_thumb.jpg

Eντάξει ρε παιδιά...το iphone πήγα να πάρω απ το public...μη βαράτε.

post-237343-0-24080700-1362923312_thumb.jpg

Και τι θα γίνει αν βγουν οι αγανακτισμένοι στους δρόμους και διαμαρτυρηθούν; Θα αποκτήσει η χώρα ως δια μαγείας λεφτά;

Και τι θα γίνει αν δε βγουνε? Θα αποκτήσει η χωρα ως δια μαγείας λεφτά?

Δε καταλαβαίνω προς τι ολη αυτη η ειρωνία. Δεν ενοχλουν κανέναν.

• Like 7
Δημοσ.

Που είδες την ειρωνία εσύ;

"Δεν ενοχλούν κανέναν"

Πράγματι δεν ενοχλούν. Απλώς αποπροσανατολίζουν. Η χώρα έχει έλλειψη χρημάτων αυτή τη στιγμή. Όχι διαδηλώσεων.

Δημοσ.

Οχι δε το έγραψα για εσένα για την ειρωνεία.

Πράγματι έλλειψη χρημάτων έχει. Έχεις εσυ κάποιο τροπο να βρεθουν αυτά τα χρήματα?

Δουλειά δεν υπάρχει, οι φόροι ειναι αβάσταχτοι, και οι άλλοι στη Βουλη βριζονται. Τι πρέπει να κάνει ο κόσμος? Να κάθεται περιμένοντας τον επομενο φόρο?

Επισης δε καταλαβαινω απο τι αποπροσανατολιζει μια ειρηνικη διαμαρτυρία...

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν εγώ έκανα μια κρίση για το αν μια συγκεκριμένη ενέργεια (αγανακτισμένοι) θα φέρουν χρήματα. Θεωρώ πως όχι δεν θα φέρουν. Κάθε ενέργεια πρέπει να αποσκοπεί και κάπου. Εφόσον οι αγανακτισμένοι δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλο το πανηγύρι.

Ο μόνος τρόπος να βρει χρήματα η χώρα είναι κάποιος να τα φέρει. Πως θα τα φέρει; Με επενδύσεις. Όσο δεν έρχονται αυτά τα χρήματα τόσο θα κόβονται μισθοί και θα αυξάνονται φόροι.

edit. Αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα της χώρας.

Είναι σαν να χρωστάς ένα ποσό στην τράπεζα, να μην μπορείς να το αποπληρώσεις και αντί να βάλεις το μυαλό σου και όλες τις προσπάθειες σου να σκεφτείς πως θα αποκτήσεις εισόδημα με το οποίο θα αποπληρώσεις το δάνειο, να βγαίνεις στις πλατείες και να φωνάζεις ότι φταίει ο δήμαρχος, ή η τράπεζα.

Δημοσ.

Καταρχήν εγώ έκανα μια κρίση για το αν μια συγκεκριμένη ενέργεια (αγανακτισμένοι) θα φέρουν χρήματα. Θεωρώ πως όχι δεν θα φέρουν. Κάθε ενέργεια πρέπει να αποσκοπεί και κάπου. Εφόσον οι αγανακτισμένοι δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλο το πανηγύρι.

Ο μόνος τρόπος να βρει χρήματα η χώρα είναι κάποιος να τα φέρει. Πως θα τα φέρει; Με επενδύσεις. Όσο δεν έρχονται αυτά τα χρήματα τόσο θα κόβονται μισθοί και θα αυξάνονται φόροι.

Ωραία. Ποιός αλλος πέρα απο αυτων που κυβερνάνε τον τόπο, ειναι υπεύθηνος για να φέρει τέτοιες επενδυσεις στην Ελλάδα?Εγω?Προφανως όχι.

Ποιός ειναι αυτός που αποφασιζει να φορολογεί με τον τρόπο που φορολογεί, τις επιχειρήσεις?

Ποιος αποφασιζει να παγώσει η αγορά, ριχνοντας μισθους, αυξάνοντας τους φόρους σε τιμές αγαθων πρώτης ανάγκης?

Αυτός ο κάποιος που αποφασιζει, δε ξέρει πως πρώτα κοιτάς να φέρεις επενδύσεις στην Ελλάδα, να καταπολεμήσεις την ανεργία και μετά να δεις, ΑΝ ο κόσμος μπορει να πληρωσει φόρους?

Ποιος ειναι αυτός που βάζει άδικους φόρους στον κόσμο?

Γιαυτα τα πράγματα γκαρίζει ο κόσμος. Απαιτεί απ τον εκάστοτε πολιτικο να κάνει τη δουλειά για την οποία ορκιστηκε να κάνει.

Το να τα γράφει κάποιος σε ένα φορουμ και να κερδίζει πολλά like, δε λέει κάτι. Δε θα τα διαβάσει ο πρωθυπουργος ή ο υπουργος ανάπτυξης.

Αντθετα όταν έχεις 100.000 ανθρωπους κάθε μέρα και φωνάζουν έξω απ τη Βουλή, αναγκαστηκά τους ακούς.

Και ανάλογα πράτεις. Ας πουμε ο τελευταίος αποφάσισε να τους δείρει. Το να προχωρήσει σε μειωση φορων για τους αδύναμους, σε αύξηση για τους υψηλά εισοδηματίες, σε απολυσεις επιορκων κτλ κτλ, ας πουμε δε του πέρασε απ το μυαλό.

Στο φινάλε, το οτι κάποιοι ειναι βολεμένοι και ψηφίζουν συνεχως τους ιδιους, δε μας κάνει όλους το ιδιο πράγμα

Δημοσ.

Παιζει να ειναι παγιδα ωστε να συγκεντρωθει ο κοσμος για το μεγαλυτερο Harlem Shake ever.

Ειρωνια γιατι ειδα και τα προπερσινα που οδηγησανε...Πουθενα.40%+ στις εκλογες.Με κατσαρολες δεν γινεται δουλεια...

Δεν θελει οργανωση, δεν ειναι η αποβαση στην Νορμανδια.Επρεπε να ταν κατι αυθορμητο και οχι 2-3 φορες τον χρονο.

Μαζευτηκαν οι Πορτογαλοι, ε ας μαζευτουμε και μεις.

Και τι κατάφεραν οι Πορτογάλοι;Η οι Ισπανοί;Μόνο με τις πορείες και τα συνθήματα δεν γίνεται τίποτα.Εγώ είμαι πολύ απογοητευμένος.Προχτές αποθέωσαν τον ΓΑΠ χτες τον Α.Σ τι άλλο πρέπει να μας κάνουν δηλαδή για να ξυπνήσουμε;όταν είχαμε την ευκαιρία που δεν υπήρχαν ούτε μηχανισμοί στήριξης ούτε τίποτα να απειλήσουμε με μία στάση πληρωμών έιμαστε δύο λαλούν και τρεις χορεύουν.Τώρα και για τα επόμενα 70 χρόνια τον μπούλο αρμ

Δημοσ.

Να δω σε πόσες σελίδες θα κλειδωθεί και αυτό το θέμα, αφού γυρίσει πάλι η συζήτηση στα γνωστά μονοπάτια.

Ήμουν κι εγώ εδώ!

Όσο για τους αγανακτισμένους, Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης έλεγαν οι παλιοί. Δεν περίμεναν τον Μάη να είναι σίγουροι; :P

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αυτό το απολιτίκ που σχεδόν επιβάλεται κάθε φορά από τους "διοργανωτές" των αγανακτισμένων, το βλέπω αρνητικά. Που πάνε χωρίς στόχους; Χωρίς μια βασική πολιτική ταυτότητα (όχι κομματική, όχι ότι το ένα αποκλείει το άλλο).

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην λέμε πολλά και μέσα στα πολλά χάνεται η άκρη.

Όλα αυτά που λες Cossutius περί φόρων, μείωσης μισθών κτλ είναι αποτέλεσμα της μη ύπαρξης χρημάτων του κράτους. Είναι δεδομένο το ουκ αν λάβοις παρα του μη έχοντος. Εφόσον το κράτος είναι πτωχευμένο, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν περικοπές παντού.

Ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν έσοδα (και δεν ενοώ από φορολογία) είναι να έρθει ξένο χρήμα στη χώρα.

Τι και αν γκαρίζει ο κόσμος; Τι και αν παγώνει στο σπίτι του; Άν δεν υπάρχει χρήμα αυτό είναι αναπόφευκτο. Γιαυτό αντί να γκαρίζει ο κόσμος καλύτερα ας αφήσει το κράτος να κάνει τη δουλειά μήπως και κάποια στιγμή γίνει κάτι.

Δημοσ.

Ναι είδα και όταν διαδηλωναμε ειρηνικά  τον Νοεμβριο του 2011 μέσα στις βροχές, με στόχους κτλ, πόσο μας έλαβαν υπόψη τους.

Ξύλο, λιγμένα δακρυγόνα, κοροιδία απο τις διπλα καφετέρειες απο βολεμένους, κουκουλοφόροι να σπάνε τα μαγαζιά του κόσμου και τα ματ να κάνουν επιθέσεις στον απλο κόσμο κτλ κτλ

Δημοσ.

Ο Αϊνστάιν κάποτε είχε πει δύο πράγματα δεν έχουν όρια η το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία χωρίς να είμαι σίγουρος για το πρώτο.Αυτό το επιχείρημα ότι οι αγανακτισμένοι πάνε για να πάρουν iphone εντάσσεται στην δεύτερη κατηγορία.Καμία φορά όσο αντίθετη γνώμη και να έχουμε ακόμα και να φτάνει στα όρια της εμπάθειας και πάλι πρέπει να σκεφτόμαστε πριν το ανοίξουμε το ρημάδι.  

• Like 5
Δημοσ.

Γιαυτό αντί να γκαρίζει ο κόσμος καλύτερα ας αφήσει το κράτος να κάνει τη δουλειά μήπως και κάποια στιγμή γίνει κάτι.

Δε βλέπω να εμποδιζουν με κάποιο τροπο οι αγανακτισμένοι, το κράτος στο να κάνει τη δουλειά του. Σε χωρες οπως η Ολλανδία δεν υπαρχουν διαμαρτυρίες πιστεύεις?

Αν το κράτος έκανε τη δουλειά του, δε θα διαμαρυρόνταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Εδω και τόσα χρόνια, αφήνουμε το κράτος να "κανει τη δουλειά του". Τι κατάφερε??

Και άντε να πω οτι το κατάλαβαν το 2009. Εχουμε 2013 και ειμαστε χειρότερα απο ποτέ...Τι δουλεια κάνει το κράτος?

Δημοσ.

Ναι είδα και όταν διαδηλωναμε ειρηνικά  τον Νοεμβριο του 2011 μέσα στις βροχές, με στόχους κτλ, πόσο μας έλαβαν υπόψη τους.

Ξύλο, λιγμένα δακρυγόνα, κοροιδία απο τις διπλα καφετέρειες απο βολεμένους, κουκουλοφόροι να σπάνε τα μαγαζιά του κόσμου και τα ματ να κάνουν επιθέσεις στον απλο κόσμο κτλ κτλ

Έτσι είναι, δεν διαφωνώ, απλά πιστεύω πως με αυτές τις συγκεντρώσεις δεν λύνεται κάτι. Όχι ότι είναι κακό να γίνονται, αν και κατά τη γνώμη μου δεν υπήρξαν ανάλογα θετικές αλλαγές. Ναι μεν καθιερώθηκαν οι ανοιχτές συνελεύσεις, έκατσε ο κόσμος μαζί και συζήτησε τα προβληματά του (οι οποίες συνελεύσεις διαδόθηκαν και γίνονται ακόμα και σήμερα σε επίπεδο δήμων, με πορείες, διαμαρτυρίες, ανταλλακτικά/χαριστικά παζάρια κλπ), αλλά και πολύς από τον κόσμο που πήγαινε στο σύνταγμα τότε, χάθηκε. Τους ψάχναμε από εδώ, τους ψάχναμε από εκεί, τους βρήκαμε τελικά κρυμμένους στο 7% της Χ.Α. τον Ιούνιο του '12.

Κατά τη γνώμη μου, αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο με γενική απεργία διαρκείας (όπως γινόταν άλλωστε πάντα), πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει.

Δημοσ.

Για να μην λέμε πολλά και μέσα στα πολλά χάνεται η άκρη.

Όλα αυτά που λες Cossutius περί φόρων, μείωσης μισθών κτλ είναι αποτέλεσμα της μη ύπαρξης χρημάτων του κράτους. Είναι δεδομένο το ουκ αν λάβοις παρα του μη έχοντος. Εφόσον το κράτος είναι πτωχευμένο, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν περικοπές παντού.

Ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν έσοδα (και δεν ενοώ από φορολογία) είναι να έρθει ξένο χρήμα στη χώρα.

Τι και αν γκαρίζει ο κόσμος; Τι και αν παγώνει στο σπίτι του; Άν δεν υπάρχει χρήμα αυτό είναι αναπόφευκτο. Γιαυτό αντί να γκαρίζει ο κόσμος καλύτερα ας αφήσει το κράτος να κάνει τη δουλειά μήπως και κάποια στιγμή γίνει κάτι.

Και έχεις εμπιστοσύνη σε αυτούς που κυβερνούν σήμερα να φέρουν επενδύσεις;Αν είναι να φέρουν επενδύσεις συνολικής αξίας τον μισθό του Μέσι στην Μπαρτσελόνα να μην φέρουν τις καθόλου.Άκου εκεί ολόκρηρο κοίτασμα χρυσού 11.000.000 ευρώ.Και γαμώ τα έσοδα....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...