Προς το περιεχόμενο

Σοβαρο Προβλημα με Εξωτ. Σκληρο!!


panos_ace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλημερα.

Εχω εναν Toshiba 500 GB Usb 3.0, τον βαζω χθες στον αποκωδικοποιητη της TV για να δω πως παιζει ταινιες κτλ. Με το που τον κουμπωνω πανω, βγαζει μηνυμα "περιμενετε οσο γινεται μορφοποιηση του σκλ δισκου". Το αφηνω, περναγε η ωρα, κολλημενο εκει. Προσπαθησα να κλεισω τον αποκωδικοποιητη, τιποτα καμια αντιδραση, οποτε μετα απο κανα 45' (μ@λ@κια το ξερω εκανα) τραβαω τον σκληρο απο τη θυρα...

Και απο τοτε εχει ξεκινησει το μαρτυριο..Τον βαζω στο laptop τιποτα, δεν τον αναγνωριζει, δεν ανογει τιποτα, αδυνατη η προσβαση στον D κτλ. Βγαζει μηνυμα για διαμορφωση, παταω ακυρο γιατι θα τα εσβηνε ολα..

Εχω απο χθες το βραδυ που διαβαζω εδω και ψαχνω να βρω λυση, αλλα τζιφος. Ενω ας πουμε το recovermyfiles τον βρισκει, στο σκαν που κανω βρισκει καποια lost αρχεια τα οποια ειναι ολα txt. Ακομα τρεχει βεβαια.

 

Επειδη εχω χαθει στη κυριολεξια, και επειδη μεσα στο σκληρο υπαρχει ουσιαστικα ολη μου η ζωη χωρις υπερβολη, παρακαλω για βοηθεια!!

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω,μπορεί να έτυχε κιόλα και να έπαθε κάτι η θήκη και για αυτό και ο δέκτης και ο Η/Υ να δυσκολεύονται με τον δίσκο,αν πάντως πράγματι έκανε διαμόρφωση επί 45' (που φαίνονται πολλά για 500gb) τότε τουλάχιστον θα έχεις χάσει πολλά από τα αρχεία σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια προτεινεις; Αυτη τη στιγμη τρεχω το recover my files, Εχει βρει αρκετα αρχεια μεχρι στιγμης. Δε ξερω πως τα σωζω στο τελος. Μου δινει επιλογη copy/paste, save? Αν και κατι μου λεει οτι θα μου ζητησει activation στο τελος..

Οπως και να χει, ποια αλλα προγραμματα προτεινεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και γω αυτο τρεχω ειναι αρκετα καλο ! παντως με το που εβαλες τον δισκο και σου εγραψε το μηνυμα για μορφοποιηση επρεπε να τον βγαλεις αμεσως ! τελος παντων τωρα εγινε ! αν εχεις  προβλημα στην αποθηκευση πες μου να σου στειλω να σου πω ..

πολυ ευκολα βρισκεις κλειδι αν σου ζητησει ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εβαλα στο recover my files να κανει αναζητηση για ολους τους τυπους αρχειων, με αποτελεσμα η αναζητηση να πηγαινει παρα μα πολυ αργα. Απο χθες το μεσημερι στις 12 μεχρι τωρα εχει σκαναρει 33 εκατ. Blocks απο τα 964 εκατ. Blocks. Εχει βρει Files & Folders 15.500 και Lost Files 1.200.000 (και συνεχιζει)
Να το κοψω και να τραβηξω οτι αρχεια εχει βρει, και να ξανακανω αναζητηση με μονο τα common αρχεια, ή να το αφησω να συνεχισει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...εγώ σου προτείνω (να βρεις σπασμένο και) να τρέξεις το Active File Recovery (και την επιλογή για "Super Scan"), όταν θες ανάκτηση αρχείων (υπ' όψιν ότι θα χρειαστείς άλλο δίσκο, ισομεγέθη σε ελεύθερο χώρο με το σύνολο του μεγέθους των αρχείων που προσπαθείς ν' ανακτήσεις, καθώς ανάκτηση στην ουσία="εύρεση κι αντιγραφή"). Κι εννοώ πρώτο σε σχέση με άλλα προγράμματα ανάκτησης (ο λόγος είναι ότι εδώ και 6-7 χρόνια που έχω δοκιμάσει πάρα πολλά προγράμματα ανάκτησης, μέχρι τώρα συνεχίζω να το προτιμώ για μια πλειάδα λόγων, καθώς είναι από τα τοπ προγράμματα, αναφορικά με τις "ικανότητές" για ανεύρεση αρχείων και σχεδόν πάντα ό,τι βρίσκει αυτό, κάποιο άλλο δεν θα βρει περισσότερα. Επίσης έχει γενικά λειτουργίες ως πρόγραμμα, που προσωπικά τις θεωρώ ξεχωριστές. Και καλό δε, είναι όταν ένας δίσκος έχει ενδεχόμενα φυσική ζημιά, ό,τι είναι να γίνει με προγράμματα, να γίνει μια κι έξω, πριν τυχόν καταρρεύσει).

 

Πριν όμως κι από αυτό, δες εδώ http://www.insomnia.gr/topic/243211-τα-έχασα-όλα-hard-disk-data-recovery/?st=30 (διάβασε όλη τη σελίδα) μήπως και καταφέρεις ν' ανακτήσεις το χαμένο partition του δίσκου, αντί για τ' αρχεία (στην ουσία δηλαδή "να επαναφέρεις τον δίσκο στην πρότερη καλή του κατάσταση"). Παίζει βέβαια να έχεις θέμα φυσικής ζημιάς ο δίσκος, οπότε δυσκολεύουν τα πράγματα (συμπεριλαμβανομένου του ότι δεν θα μπορέσει ν' ανακτηθεί το χαμένο partition). Ίσως αυτός μάλιστα να είναι ο λόγος που αργεί τόσο το RMF.

 

Τέλος, είναι δυνατόν να έχεις σε έναν μόνο δίσκο "όλη σου τη ζωή"...; Αντίγραφα (ΕΣΤΩ σε δισκάκια DVD = γύρω στο 18άρι για cake των 100 από Μαρινόπουλο, που αντιστοιχεί σε καμμιά 400GB "ωφέλιμου" εγγράψιμου χώρου, αν ζορίζεσαι οικονομικά για άλλο σκληρό που θα ήταν το καλύτερο) πότε σκόπευες να κάνεις; Και ολοκαίνουριος να είναι ένας δίσκος, μια χαρά μπορεί να σ' αφήσει με το...ποντίκι στο χέρι. Πάρε τουλάχιστον το μάθημα από το ατυχές συμβάν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεψε με το μαθημα το εχω παρει για τα καλα! Παντα ακολουθουσα αυτο που λες, αλλα αυτος ο δισκος αγοραστηκε πριν 2 βδομαδες, για να μπουνε προσωρινα ολα μεσα, για να γινει φορματ σε 2 Pc. Το τι ακολουθησε μετα γνωστο..

 

Διαβασα το τοπικ που στελνεις, απο το Σαββατο, προσπαθησα να το ακολουθησω χωρις επιτυχια. 

 

Θα αφησω το RMF μεχρι το βραδυ, θα προσπαθησω να παρω οσα αρχεια βρηκε, και μετα θα δοκιμασω και Active File Recovery.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγώ πάντως αδερφέ, όπως γράφω συχνά, δεν εμπιστεύομαι ούτε ένα δευτερόλεπτο, ακόμη και ολοκαίνουριο δίσκο. Και οι 2 βδομάδες, έχουν πολλά δευτερόλεπτα...Το άλλο ζήτημα είναι, πριν την αγορά και την μεταφορά, δεν υπήρχαν αντίγραφα από τα 2 πισιά...; Θα έπρεπε...Μάλιστα, θυμάμαι κάποιον που πρόσφατα του βάρεσαν και ο βασικός και ο δίσκος με τα αντίγραφα με διαφορά 2 ημερών (και φυσικά "δεν είχε φανταστεί ότι θα προλάβαινε να χαλάσει κι ο δίσκος με τ' αντίγραφα, πριν κάνει άλλα").. Κι αυτό όσο και αν είναι σπάνιο, είναι ενδεικτικό ότι και ένα αντίγραφο, δεν αρκεί...(το "εφικτά ιδανικό" -κι από 'κει και πέρα έχεις να φοβάσαι μόνο κλοπές, φωτιές, σεισμούς, καταποντισμούς και μετεωρίτες- είναι ένα αντίγραφο σε σκληρό κι ένα είτε σε εξωτερικό δίσκο ή έστω οπτικά δισκάκια). Εγώ δε θα έκανα καν το φορμάτ στα δύο πισιά, πριν εξασφαλίσω ΔΥΟ αντίγραφά τους, ακόμη κι αν πίεζε ο χρόνος ή τα οικονομικά. Όχι όταν πρόκειται "για σημαντικά" αρχεία...

 

Δεν στα λέω ούτε "για να κάνω τον έξυπνο", ούτε για να σου δώσω "φώτα κατόπιν εορτής", αλλά για δικό σου καλό, καθώς η μεταφορά σε νέο (κι "αδοκίμαστο" μέσο - όχι ότι δεν μπορεί να τινάξει ένας δίσκος τα πέταλα ανά πάσα στιγμή, αλλά ο "πρώτος του καιρός" και μετά κατά τα 2-3 χρόνια, είναι τα πιο "ευαίσθητα") δίσκο, στην ουσία εξέθεσε τ' αρχεί σε περισσότερο κίνδυνο (αφού στην ουσία ποτέ δεν υπήρξαν αντίγραφα). Για να πάρεις "σωστά" το μάθημα που έλεγα - κι όχι για να παίξω κι από πάνω με τον πόνο σου...(άλλωστε εδώ είμαστε για βοήθεια). Δεν εννοώ ότι άφησες καμμιά υπόννοια - απλά το τονίζω.

 

 

* Ο δίσκος έχει εγγύηση; Αν ναι, σ' ενδιαφέρει; Ή περισσότερο τα αρχεία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...σχετικό είναι τί εστί "γνωστό" για 'σένα...(ακόμη και στον...πειρατόκολπο, σίγουρα θα το βρεις). Αν πάλι δεν, σφύριξε πιεμικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικο οντως, αλλα οκ βρεθηκε!
 

Λοιπον θα συνεχισω να τρεχω το RMF μεχρι το βραδυ, θα προσπαθησω να παρω οτι βρηκε και μετα στο δικο σου.

Οπως ειπες superscan; κατι αλλο;

Παντως με το που το ανοιξα, τον βρηκε αλλα τον εμφανιζει ως unknown file system.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...