funbreaker Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Πήγα σήμερα για μια συνέντευξη σε τηλεφωνικό κέντρο από αυτά που πρήζουν τον κόσμο για τηλεφωνικές συνδέδεις. Αφού μου είπε για μισθό ώρες κτλ μου είπε πως αν επιλεγώ θα περάσω 2ωρη εκπαίδευση και 2 μέρες δοκιμαστικά και μετά θα προσληφθώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως επειδή το πιθανότερο είναι να μην με κρατήσουν αν κανονικά πληρώνεται αυτό το πράμα ή αν νομικά μπορεί να σταθεί κάπως αυτό που κάνουν.
PCharon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Η εκπαίδευση πληρώνεται, για «δοκιμαστικές» ώρες εργασίας δε γνωρίζω την απάντηση. Ειδικά για τη συγκεκριμένη «δουλειά» με τα διαφημιστικά τηλέφωνα, αν θυμάμαι καλά κάπου εδώ μέσα είχα διαβάσει πως το κολπάκι τους είναι να «δοκιμάζουν» άτομα αμισθί, οπότε σκέψου, αν ο καθένας δουλεύει από δύο μέρες τσάμπα κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να πληρώνουν. Επίσης μπορούν να σου βάλουν ένα όριο «επιτυχίας» που προφανώς στο «δοκιμαστικό» δε θα πιάσεις, οπότε σε βοηθούν να φύγεις χωρίς να δώσουν δραχμή... Αυτά νομίζω είχα διαβάσει κάπου εδώ. 4
thanasis00 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Συμφωνώ με τα λεγόμενα του συμφορουμίτη PCharon, μου έχει τύχει ανάλογο σε τηλεφωνικό κέντρο. Μου είπαν δοκιμαστικά για 1 βδομάδα κιόλας! Πήγα τη πρώτη μέρα και ρώτησα αν θα πληρωθώ αυτή τη μια βδομάδα, και μόλις μου είπαν "όχι" απλά έφυγα. Δε νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς με τέτοια δουλειά, κυρίως θα χάσεις το χρόνο σου. Εκτός αν πραγματικά το χεις στο λέγειν, όποτε μπορεί να σε κρατήσουν. 2
panos2171 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Στο δοκιμαστικό δεν πληρώνεσαι σε καμία δουλειά του ποδαριού, όχι γιατί έτσι λέει κάποιος νόμος ας πουμε αλλά γιατί εκμεταλλεύονται. Και σαν σερβιτόρος να πας στο δοκιμαστικό δεν πληρώνεσαι αλλά εκεί είναι κάπως αλλίως. Δεν μπορούν να κάνουν συνεχώς δοκιμαστικά και να αλλάζουν σερβιτόρους, χαλάει η εικόνα για το μαγαζί ,οπότε αν είσαι καλος σε κρατάνε. Σε τέτοιες εταιρίες με τηλέφωνα δεν τους προβληματίζει να αλλάζουν κάθε 2 μέρες άτομα. Άλλωστε είναι θέμα τύχης το ποιός θα καταφέρει να έχει τα περισσότερα συμβόλαια. 2
Dharmakaya Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Γενικοτερα ειναι της μοδας το "δοκιμαστικα ανευ πληρωμης - τον πουλο - ο επομενος"... Ξερω εταιρια που μηνες τωρα τη βγαζει ετσι με πωλητες για προωθηση site. Και δοκιμαστικα για ενα μηνα, οχι 2 μερες ή μια βδομαδα που λετε εσεις... 1
black_widow Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 1 φορά μου έχει τύχει να κάνω δοκιμαστικό 4 μέρες και να τις πληρωθώ τις μέρες κανονικά ( μου τις βάλαν ως bonus στη μισθοδοσία αλλά έχασα ασφαλιστικές ημέρες ) όχι σε θέση πωλήσεων. Σε όλα αυτά τα telemarketing δεν έχω καμία εμπιστοσύνη και δε σπάω τόσο εύκολα την κάρτα ανεργίας ( αμφιβάλλω πολύ αν από όλους αυτούς που καλούν συνέχεια κρατάνε έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό ) και έχω βαρεθεί να ξοδεύω λεφτά σε μετακινήσεις σε μούφα δουλειές... Βέβαια έχω ακούσει και σε πολλές άλλες δουλειές ακόμα χειρότερα πράγματα , του στυλ 1 μήνα δοκιμαστικά ή ένα μήνα χωρίς πρόσληψη μαύρα " για να μη τρέχουν με προσλήψεις ". Όταν τους έλεγα τουλάχιστον να κοπεί απόδειξη δαπανών όπως κάνουν οι διαφημιστικές για λίγες μέρες εργασίες μάσαγαν τα λόγια τους... Δοκιμαστική εργασία σημαίνει εργασία χωρίς αποζημίωση , δηλαδή μέχρι 1 χρόνο σε διώχνει χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση ( δικαιούσαι βέβαια ότι μέρες αδείας δεν έχεις πάρει , επίδομα αδείας αν δεν το έχεις πληρωθεί και αναλογία δώρου ). Αυτό σημαίνει δοκιμαστική εργασία . Επίσης μπορεί να σε πάρουν και με σύμβαση ορισμένου χρόνου αν θέλουν . Όλα τα άλλα είναι ιστορίες να έχουμε να λέμε για να μην πληρώνουμε ... Και όπου ακούτε να σε πάρω μαύρα και εσύ συνέχισε να ανανεώνεις την κάρτα ανεργίας να είστε προσεκτικοί γιατί δυσκολεύει η διεκδίκηση χρημάτων και ενσήμων μετά. Περί καταγγελιών σε αυτές τις εταιρείες φυσικά και γίνονται αλλά όλο είναι προειδοποιημένοι και κρύβουν τον κόσμο στις σκάλες και σε διάφορους χώρους...
funbreaker Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Επειδή νομίζω πως το πιθανότερο είναι να με διώξουν και θα εκνευριστώ με την 2ήμερη εκμετάλευση ήθελα να ξέρω αν στέκει νομικά μια 2ήμερη δοκιμαστική εργασία άνευ πληρωμης ώστε αν δεν στέκει όταν με διώξουν να τα ζητήσω και αν δεν μου τα δίνουν να απειλήσω με επώνυμη καταγγελία. Κι εγώ δεν θέλω να ασχολούμαι με τέτοιες δουλειές του κώλου και για την κάρτα ανεργίας και για το άσκοπο του όλο εγχειρήματος αλλά δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό και αν συνεχίσω να περνάω τα πρωινά μου κάνοντας refresh στο insomnia θα καταλήξω σε κανένα ίδρυμα.
black_widow Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Όχι, φυσικά δεν στέκει νομικά κάτι τέτοιο, από την πρώτη μέρα πρέπει να υπάρχει πρόσληψη και εγγραφή στο βιβλίο προσωπικού ( πριν αναλάβεις εργασία, πριν μπεις για εκπαίδευση ) . Με τις καταγγελίες πιο πολύ σημασία δίνει το ΙΚΑ γιατί χάνει ένσημα από όλους αυτούς τους δοκιμαστικούς αλλά για να βεβαιώσει πρόστιμα το ΙΚΑ πρέπει να τους πιάσει επιτόπου τους ανασφάλιστους . Οι καταγγελίες στην επιθεώρηση για μη πληρωμή αποδοχών αργούν πάρα πολύ καιρό και για να πας δικαστικά πρέπει να έχει μαζευτεί μεγάλο διάστημα ώστε να έχει νόημα να μπεις σε έξοδα και να ταλαιπωρηθείς ( αυτά από φίλη μου δικηγόρο - έχουν πήξει στα εργατικά που αργούν πάρα πολύ να εκδικαστούν ).
Dharmakaya Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Επειδή νομίζω πως το πιθανότερο είναι να με διώξουν και θα εκνευριστώ με την 2ήμερη εκμετάλευση ήθελα να ξέρω αν στέκει νομικά μια 2ήμερη δοκιμαστική εργασία άνευ πληρωμης ώστε αν δεν στέκει όταν με διώξουν να τα ζητήσω και αν δεν μου τα δίνουν να απειλήσω με επώνυμη καταγγελία. Ακομα κι αν δεν στεκει νομικα να μη σε πληρωσουν, ακομα κι αν κανεις καταγγελια, ψιλοχλωμο σε κοβω. Για να καταλαβεις, υπαλληλοι εταιριας που ειχαν να πληρωθουν 6 μηνες εκαναν επισχεση και καταγγελια...1 χρονο μετα δεν εχουν παρει φραγκο...πηγαν να κινηθουν νομικα και ο δικηγορος τους ειπε οτι και στα δικαστηρια να τον πανε λεφτα γρηγορα δεν προκειται να δουν. Ο τυπος στο μεταξυ συνεχιζει να χει την εταιρια του και την βρηκε με τους δοκιμαστικους...ενα μηνα δοκιμαστικα χωρις πληρωμη, δε μου κανεις, αλλος κτλ...Η επιθεωρηση μια μαντρα του κλασε. Ελλαδαρα, μη την ψαχνεις... Κι εγώ δεν θέλω να ασχολούμαι με τέτοιες δουλειές του κώλου και για την κάρτα ανεργίας και για το άσκοπο του όλο εγχειρήματος αλλά δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό και αν συνεχίσω να περνάω τα πρωινά μου κάνοντας refresh στο insomnia θα καταλήξω σε κανένα ίδρυμα.
aris1986 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Ναι μην μπλεξετε καν με αυτα. Αφηστε τα για τους χαζους που παντα θα υπαρχουν για να ζει και αυτο το "συστημα".
antonl Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 [...] Δοκιμαστική εργασία σημαίνει εργασία χωρίς αποζημίωση , δηλαδή μέχρι 1 χρόνο σε διώχνει χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση ( δικαιούσαι βέβαια ότι μέρες αδείας δεν έχεις πάρει , επίδομα αδείας αν δεν το έχεις πληρωθεί και αναλογία δώρου ). Αυτό σημαίνει δοκιμαστική εργασία . [...] Αυτό δεν είναι standard σε όλες τις δουλειές (δοκιμαστικές και μη);
black_widow Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Αυτό δεν είναι standard σε όλες τις δουλειές (δοκιμαστικές και μη); Τον όρο δοκιμαστική εργασία εξηγώ. Κάποτε ( προ ΔΝΤ ) έπαιρνες αποζημίωση μετά από 2 μήνες αν είχες σύμβαση αορίστου αν θυμάμαι καλά. Η έννοια της δοκιμαστικής εργασίας αυτή είναι, η ευελιξία που δίνεται στον εργοδότη να απολύει πριν τον 1 χρόνο χωρίς αποζημίωση , δηλαδή να έχει προσωπικό αναλώσιμο χωρίς καν να έχει να σκεφτεί το " κόστος αντικατάστασης " τους. Φυσικά αυτή τη ρύθμιση την έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρον όσοι κρύβονται πίσω από πολλές επιχειρήσεις , κάνουν μπάλα το προσωπικό από τη μία στην άλλη ! Είσαι για πάντα δοκιμαστικός ένα πράγμα... Δοκιμαστική εργασία δε σημαίνει να δουλεύεις τσάμπα...
funbreaker Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Πάντως οι τύποι είναι πολύ προσεκτικοί. Για να μπεις περνάς 2 πόρτες με κάμερα και σου ανοίγουν μόνο αν πεις το όνομά σου. Οπότε και εισβολή για έλεγχο να κάνουν μέχρι να μπουν οι ελεγκτές θα έχουν κρύψει τους εργαζόμενους σε κανένα υπόγειο.
HamerZ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Μπορεί να έχουν και κονέ σε υπηρεσίες δικαστηκές, κρατικές και να τους κάνει κάθε φορά και ένα μπιπ οπότε να μην ανοίγουν καν κτλ.
black_widow Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Πάντως οι τύποι είναι πολύ προσεκτικοί. Για να μπεις περνάς 2 πόρτες με κάμερα και σου ανοίγουν μόνο αν πεις το όνομά σου. Οπότε και εισβολή για έλεγχο να κάνουν μέχρι να μπουν οι ελεγκτές θα έχουν κρύψει τους εργαζόμενους σε κανένα υπόγειο. Έχω αναφερθεί σε αυτό ακριβώς στο topic με τα παράδοξα στην εύρεση εργασίας. Ειδικά αν είναι και καμία επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας σου λέει " έχουμε βάλει την κάμερα για λόγους ασφαλείας "... Μπορεί να έχουν και κονέ σε υπηρεσίες δικαστηκές, κρατικές και να τους κάνει κάθε φορά και ένα μπιπ οπότε να μην ανοίγουν καν κτλ. Μπα υπάρχει και συνθηματικό ; Αυτό δεν το ήξερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα