Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άνετα (πάντα σε γενικές γραμμες και δίχως στοχοποίηση).

Αυτός που φτιάχνει γραφείο κτλ δεν είναι άσχετος ή με τον σταυρό στο χέρι. Το κάνει εν γνώση του και συνήθως όχι για πρώτη/δεύτερη φορά. Επίσης το στοματάκι και το ψέμα παν ροδάνι, αρκετά καλό επίπεδο ηθοποιείας και αν χρειαστεί και ύψωση φωνής ώστε να σου κοπεί ο βήχας και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να τολμήσεις να απαντήσεις/επιτεθείς/ανταποδώσεις...

Υπάρχει περίπτωση να δεις το ίδιο και σε "θεϊκά δηλωμένο και καλά" γραφείο ευρέσεως εργασίας που να δώσεις φράγκο και να μήνεις με "ρομαντισμό" στο τέλος.

Επίσεις μπορείς να έχεις δηλωμένο το γραφείο αρκετά μακριά από κέντρο πόλης, ώστε να το σκέφτετε ο ίδιος να έρθει προσωπικά σε επαφή μαζί σου.

Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα να φτιάξει κανείς πανεύκολα (και λόγο κρίσης) εικονικό γραφείο, μέσω εταιρείας που το προσφέρει ως υπηρεσία της, και να τηλεφωνώ εγώ να σε βρω αθήνα και εσύ να είσαι Σόφια.

(μην παρεξηγηθεί η χρήση μου, σου, του, σε κτλ.. :-D )

Δημοσ.

Άνετα (πάντα σε γενικές γραμμες και δίχως στοχοποίηση).

Αυτός που φτιάχνει γραφείο κτλ δεν είναι άσχετος ή με τον σταυρό στο χέρι. Το κάνει εν γνώση του και συνήθως όχι για πρώτη/δεύτερη φορά. Επίσης το στοματάκι και το ψέμα παν ροδάνι, αρκετά καλό επίπεδο ηθοποιείας και αν χρειαστεί και ύψωση φωνής ώστε να σου κοπεί ο βήχας και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να τολμήσεις να απαντήσεις/επιτεθείς/ανταποδώσεις...

Υπάρχει περίπτωση να δεις το ίδιο και σε "θεϊκά δηλωμένο και καλά" γραφείο ευρέσεως εργασίας που να δώσεις φράγκο και να μήνεις με "ρομαντισμό" στο τέλος.

Επίσεις μπορείς να έχεις δηλωμένο το γραφείο αρκετά μακριά από κέντρο πόλης, ώστε να το σκέφτετε ο ίδιος να έρθει προσωπικά σε επαφή μαζί σου.

Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα να φτιάξει κανείς πανεύκολα (και λόγο κρίσης) εικονικό γραφείο, μέσω εταιρείας που το προσφέρει ως υπηρεσία της, και να τηλεφωνώ εγώ να σε βρω αθήνα και εσύ να είσαι Σόφια.

(μην παρεξηγηθεί η χρήση μου, σου, του, σε κτλ.. :-D )

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη, μήπως πήγαινε σε άλλο topic  η απάντηση ;

Δημοσ.

Εγώ πάντως σκοπευώ να μην ρωτήσω αν θα πληρωθώ γιατί μάλλον θα μου πούνε όχι και αν δεν θέλεις φύγε και μετά όταν τελικά με διώξουν που είναι και το πιθανότερο να κάνω μια μίνι φασαρία έτσι για την φάση.

Θα μου πείτε γιατί πάω σε μια τέτοια δουλειά. Πρώτον γιατί με έχει κουράσει η σαπίλα και κάτι πιο σοβαρό δεν υπάρχει και δεύτερον για την περίπτωση που με κρατήσουν έστω και 1-2 βδομάδες και βγάλω 100-200 ευρώ.

Δημοσ.

Γενικά σου δίνω ένα σενάριο για να ξέρεις τι μπορεί να περιμένεις.

Φίλη μου πχ πέρισυ στην Θεσσαλονίκη (μην με ρωτήσετε γραφείο κτλ) και της έγιναν κάτι τέτοια. Φυσικά δεν πήρε φράγκο και ήταν χαμένος χρόνος στην τελική.

Δοκιμαστικές περίοδοι έχω δει σε εταιρεία και αρκετά καλά από το 2011. Είτε για τηλεφωνητές, είτε για πωλήτές ή προοθητές, έχουν τους ίδιους κανόνες σε γενικές γραμμές.

Δημοσ.

Εγώ πάντως σκοπευώ να μην ρωτήσω αν θα πληρωθώ γιατί μάλλον θα μου πούνε όχι και αν δεν θέλεις φύγε και μετά όταν τελικά με διώξουν που είναι και το πιθανότερο να κάνω μια μίνι φασαρία έτσι για την φάση.

Θα μου πείτε γιατί πάω σε μια τέτοια δουλειά. Πρώτον γιατί με έχει κουράσει η σαπίλα και κάτι πιο σοβαρό δεν υπάρχει και δεύτερον για την περίπτωση που με κρατήσουν έστω και 1-2 βδομάδες και βγάλω 100-200 ευρώ.

Μία εταιρεία που ξέρω ότι πληρώνει είναι η CENTRONET , έχει βάλει αγγελία στο kariera τώρα. Έχουν και αυτοί βέβαια δοκιμαστική περίοδο ( 2 μέρες ) αν την παλέψεις θα σε πληρώσουν , είχε πάει η μάνα μου κάποτε εκεί για κανα 20ημερο ( έχει εμπειρία όμως σε πωλήσεις ). Την είχα δασκαλέψει βέβαια να πάρει τη σύμβαση και γενικά να τους πιέσει για την πληρωμή. Δεν ξέρω τι κάνουν γενικά, τη μάνα μου πάντως την πλήρωσαν.

Πάντως και μην είχε τότε να κάνει ένα σεμινάριο για αυτό και παραιτήθηκε νωρίς δε θα καθόταν και πολύ. Της είχε κάνει εντύπωση που τους μάζευαν όλους μαζί και τους επέπλητταν για τις πεσμένες πωλήσεις σαν να είναι σχολιαρόπαιδα...

Γενικά σου δίνω ένα σενάριο για να ξέρεις τι μπορεί να περιμένεις.

Φίλη μου πχ πέρισυ στην Θεσσαλονίκη (μην με ρωτήσετε γραφείο κτλ) και της έγιναν κάτι τέτοια. Φυσικά δεν πήρε φράγκο και ήταν χαμένος χρόνος στην τελική.

Δοκιμαστικές περίοδοι έχω δει σε εταιρεία και αρκετά καλά από το 2011. Είτε για τηλεφωνητές, είτε για πωλήτές ή προοθητές, έχουν τους ίδιους κανόνες σε γενικές γραμμές.

Πρέπει να σταματήσουν άπαντες να πηγαίνουν σε δοκιμαστικά να καταλάβουν ότι ο τσάμπας πέθανε.Έχω ακούσει άπειρες φορές σε διάφορες συνεντεύξεις Πειραιά - Αθήνα και γενικά Αττική να ψάχνουν άτομο τσαμπέ τουλάχιστον ένα μήνα μαζί με κλάψα ότι περιμένουν το τάδε πρόγραμμα και να ανανεώνω την κάρτα ανεργίας κ.λ.π. Η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια " δε ψάχνω δουλειά για χόμπι , αν πάρετε εργαζόμενο με κάποιο πρόγραμμα καλέστε με". Εν τω μεταξύ πάντα ρωτάνε αν μένεις με γονείς ή όχι, ψάχνουν άτομα να μένουν με γονείς με τη λογική ότι θα άτομα αυτά θα χαρτζηλικώνονται οπότε θα είναι πιο εκμεταλλεύσιμα.

Ένας το είχε προχωρήσει κιόλας το θέμα ήθελε τσαμπέ άτομο για 1,5 μήνα που να είναι γραμματέας - project manager να πηγαίνει σε εταιρείες για παρουσιάσεις προιόντων με δικά του έξοδα κ.λ.π. Ε τι να κάνουμε τώρα και εγώ θα ήθελα να είμαι η Ζιζέλ, γίνεται , εμ δε γίνεται...

• Like 1
Δημοσ.

σε γενικές γραμμές... δεν υπάρχει το ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ! Απο την στιγμη που καθεσαι να δουλεψεις τυπικα ειναι υποχρεωμενοι να σε προσλαβουν. Αν δεν προχωρήσει η δουλειά... τουλάχιστον να πάρετε στο χερί τα ημερομίσθια μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές. Μην χαρίζεστε σε κανένα. Ειδικά σε τέτοια τηλελαμόγια... καλέστε επιτοπου αστυνομία.

• Like 2
Δημοσ.

σε γενικές γραμμές... δεν υπάρχει το ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ! Απο την στιγμη που καθεσαι να δουλεψεις τυπικα ειναι υποχρεωμενοι να σε προσλαβουν. Αν δεν προχωρήσει η δουλειά... τουλάχιστον να πάρετε στο χερί τα ημερομίσθια μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές. Μην χαρίζεστε σε κανένα. Ειδικά σε τέτοια τηλελαμόγια... καλέστε επιτοπου αστυνομία.

Κάτσε γιατί εσύ καλά τα λες αλλα το καλέστε επί τόπου αστυνομία έχει κάποιο πρακτικό νόημα?

Τί θα τους κάνει η αστυνομία δηλαδή?

Δημοσ.

Κάτσε γιατί εσύ καλά τα λες αλλα το καλέστε επί τόπου αστυνομία έχει κάποιο πρακτικό νόημα?

Τί θα τους κάνει η αστυνομία δηλαδή?

Υποθετω πως θα καταγραψει απλα το γεγονός ...Κατι που είναι υπερ αρκετο!
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αυτό ανήκει στην δικαιοδοσία της αστυνομίας.

Επίσης, μπορούν να αρνηθούν την παρουσία σου (ως εργαζομένου) οι εργοδότες αν δεν έχεις μάρτυρες.

Δημοσ.

Εγώ τη μόνη περίπτωση δοκιμαστικής που είδα να πήγε καλά ήταν της γυναίκας μου. ΑΛΛΑ βλέπεις σημάδια ότι υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα. Της είπαν βασικά ότι περιμένουν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ να την εντάξουν. Μέχρι να την εντάξουν της έδιναν τον ΜΕΙΚΤΟ μισθό της στο χέρι. Τελικά πέρασε το 3μηνο και την προσέλαβαν κανονικά με πρόγραμμα.

Οκ παράνομο μεν αλλά τουλάχιστον είναι ένα δείγμα καλής θέλησης, που σου εμπνέει μια Α εμπιστοσύνη. 

Δημοσ.

Εγώ τη μόνη περίπτωση δοκιμαστικής που είδα να πήγε καλά ήταν της γυναίκας μου. ΑΛΛΑ βλέπεις σημάδια ότι υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα. Της είπαν βασικά ότι περιμένουν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ να την εντάξουν. Μέχρι να την εντάξουν της έδιναν τον ΜΕΙΚΤΟ μισθό της στο χέρι. Τελικά πέρασε το 3μηνο και την προσέλαβαν κανονικά με πρόγραμμα.

Οκ παράνομο μεν αλλά τουλάχιστον είναι ένα δείγμα καλής θέλησης, που σου εμπνέει μια Α εμπιστοσύνη. 

Ναι αλλά αυτό μπορεί να σου βγει και μπουμεραγκ , να ανανεώνεις κανονικά εσύ την κάρτα και στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου να σου πουν " δε μας κάνεις ". Να δω μετά πώς θα κάνεις καταγγελία, έχοντας διαπράξει ήδη και εσύ λαμογιά ...Καλά εννοείται ότι αν παίρνεις και κανα επίδομα και πηγαίνεις μαύρος στο 3μηνο μη σε πιάσει έλεγχος...

Αν μιλάμε τώρα περί προγράμματος πτυχιούχων έχει μέσα κάποια προυπόθεση για ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να μην έχει γίνει μείωση προσωπικού, προφανώς και μαγειρεύονται πλέον και οι προσλήψεις - αποχωρήσεις.

Δοκιμαστικό ( πληρωμένο ) έχω κάνει μόνο 4 μέρες ( σε περιοχή που ήξερα τον ελεγκτή του ΙΚΑ ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...