Προς το περιεχόμενο
evagreece88

Προβλημα με format windows xp σε λαπτοπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

 

Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα με το λαπτοπ μου.Για κάποιο λογο κολλάει στην μπλε οθόνη τον windows xp.Δοκιμασα safe mode και τα παντα αλλά το ίδιο κόλλημα.Σκέφτηκα ότι τελευταία λύση είναι το φορματ.Το λαπτοπ είναι 6 ετίας και δεν έχει recovery disc και έχω χάσει τα σιντι των windows.Κατέβασα λοιπόν ενα iso των windows και εκανα ενα boutable usb.Το διαβάζει και φορτώνει αρχεία και μετά δείχνει μια μαυρη οθόνη και ξανα μια μπλέ όπου έχει κατι κινέζικα και το μόνο αναγνώσιμο μήνυμα είναι στο τέλος γράφει stop.  0X0000007B και μια άλλη παρένθεση με επίσης μηδενικα.Έψαξα λίγο στο ίντερνετ και νομίζω ότι είναι η απουσία sata drivers.Τον δίσκο (WD) τον βλέπει στο bios.Είναι όντως τα sata drivers??Kαι απο που τα κατεβάζω μπηκα στη Fujitsu Siemens και δίνει ένα γενικό driver για την μητρική μου είναι εκει μέσα?Εσείς τη μου προτείνεται να κάνω??

 

 

Το laptop μου ειναι ενα fujitsou siemens AMILO L1310G ΚΑΙ σας δίνω και το λινκ της εταιρίας http://support.ts.fujitsu.com/Download/Showfiles.asp?OSOpenedTree=&IsOSSelected=YES&RHRead=&Microsoft%20Windows%20XP-Childs=0&OSText=665F4A20-6E31-43C3-82C2-D98CE773007C_Windows%20XP_True

 

Ευχαριστώ πολύ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε εν πρώτοις να αφαιρέσεις το σκληρό δίσκο και να εγκαταστήσεις τα Windows 7 (Υποθέτω ότι αυτά έχεις περάσει στο USB Stick) τοποθετώντας τον σε ένα Desktop PC.

Αν το πρόβλημα οφείλεται σε απουσία SATA drivers επαναφέροντας το δίσκο στο laptop θα ξεκινήσει κανονικά και θα εγκατασταθούν στη συνέχεια οι οδηγοί των υπολοίπων συσκευών.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν λες αυτό,ATI SB400 SM Bus Driver, τότε ναι ενδέχεται να είναι αυτό, είναι για το south bridge που ευθύνεται και για τους δίσκους.

Γενικά το πρόβλημα σου από αυτό πρέπει να είναι,διάβασε και τι λέει η microsoft

http://support.microsoft.com/kb/324103/el

 

Καμιά φορά θέλει και απλά low level format ο δίσκος και στρώνει.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ευχαριστώ καταρχάς για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας.

 

 

Δοκίμασε εν πρώτοις να αφαιρέσεις το σκληρό δίσκο και να εγκαταστήσεις τα Windows 7 (Υποθέτω ότι αυτά έχεις περάσει στο USB Stick) τοποθετώντας τον σε ένα Desktop PC.

Αν το πρόβλημα οφείλεται σε απουσία SATA drivers επαναφέροντας το δίσκο στο laptop θα ξεκινήσει κανονικά και θα εγκατασταθούν στη συνέχεια οι οδηγοί των υπολοίπων συσκευών.

Το λαπτοπ δεν μπορεί να σηκώσει τα windows 7 στο στικάκι είχα φορτώσει xp.Έχω ένα desktop PC αν βάλω τον σκληρό πάνω στο pc και βγάλω τον δικό του σκληρό και περάσω τα xp πάνω και έστω ότι πετύχει..και βάλω το σκληρό ξανά στο λάπτοπ θα παίξει κανονικά??

 

 

Αν λες αυτό,ATI SB400 SM Bus Driver, τότε ναι ενδέχεται να είναι αυτό, είναι για το south bridge που ευθύνεται και για τους δίσκους.
Γενικά το πρόβλημα σου από αυτό πρέπει να είναι,διάβασε και τι λέει η microsoft
http://support.microsoft.com/kb/324103/el

Καμιά φορά θέλει και απλά low level format ο δίσκος και στρώνει.

Αυτό μπορώ να το κάνω με το nlite δηλαδή???Γιατι δοκίμασα και το κατάβασα  και διάβασα τον οδηγό απλά στο βήμα που φορτώνεις τα windows στο nlite (2 βήμα) κάνω unrar to ISO αλλά δεν το φορτώνει γιατί μου λεει δεν υπάρχει ο κατάλογος iscii το δοκίμασα με πολλά iso των windows και τπτ.Τι κάνω λάθος?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παράξενο,το πρόγραμμα ζητάει τον φάκελο i386 όπου είναι τα αρχεία τον windows αυτό το iscii πρώτη φορά το ακούω σε σχέση με εγκατάσταση windows...

 

Τέλος πάντων,μπορείς όπως κατέβασες το πρώτο iso να κατεβάσεις ένα έτοιμο iso που να γράφει και sata στον τίτλο όπου σχεδόν σίγουρα θα βλέπει τον δίσκο σου.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παράξενο,το πρόγραμμα ζητάει τον φάκελο i386 όπου είναι τα αρχεία τον windows αυτό το iscii πρώτη φορά το ακούω σε σχέση με εγκατάσταση windows...

 

Τέλος πάντων,μπορείς όπως κατέβασες το πρώτο iso να κατεβάσεις ένα έτοιμο iso που να γράφει και sata στον τίτλο όπου σχεδόν σίγουρα θα βλέπει τον δίσκο σου.

Tο δοκίμασα αυτό βρήκα ένα αλλα τπτ το ίδιο πρόβλημα.Αυτό με το desktop  και το φορμάτ γίνεται?

 

Παράξενο,το πρόγραμμα ζητάει τον φάκελο i386 όπου είναι τα αρχεία τον windows αυτό το iscii πρώτη φορά το ακούω σε σχέση με εγκατάσταση windows...

 

Τέλος πάντων,μπορείς όπως κατέβασες το πρώτο iso να κατεβάσεις ένα έτοιμο iso που να γράφει και sata στον τίτλο όπου σχεδόν σίγουρα θα βλέπει τον δίσκο σου.

Οσο αναφορά το nlite αυτό που μου λέει ακριβώς είναι : Detected incompatible path C;\USERS/ΕΥΑ\Downloads\WINDOWS.XP.SP3.GREEK.PROFESSIONAL.MSDN

Pleaase be sure that the files are located in a ASCII named folder

For example  'C:xpcd

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο αναφορά το nlite αυτό που μου λέει ακριβώς είναι : Detected incompatible path C;\USERS/ΕΥΑ\Downloads\WINDOWS.XP.SP3.GREEK.PROFESSIONAL.MSDN

Pleaase be sure that the files are located in a ASCII named folder

For example  'C:xpcd

Εμ,έτσι ναι,άλλο το ascii και άλλο το iscii,κάνε αυτό που λέει,δηλαδή μόνο λατινικούς χαρακτήρες σε όλη την διαδρομή και στο όνομα αρχείου, το c:\xpcd που προτείνει είναι ότι καλύτερο.

Αυτό με το desktop πιάνει σε vista και μετά και πάλη όχι πάντα και γενικά μπορεί να εμφανίσει προβλήματα αργότερα.

 

Τα σενάρια που λέει η microsoft τα κοίταξες καθόλου;;;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμ,έτσι ναι,άλλο το ascii και άλλο το iscii,κάνε αυτό που λέει,δηλαδή μόνο λατινικούς χαρακτήρες σε όλη την διαδρομή και στο όνομα αρχείου, το c:\xpcd που προτείνει είναι ότι καλύτερο.

Αυτό με το desktop πιάνει σε vista και μετά και πάλη όχι πάντα και γενικά μπορεί να εμφανίσει προβλήματα αργότερα.

 

Τα σενάρια που λέει η microsoft τα κοίταξες καθόλου;;;

Sorry από το ζόρι μου το έγραψα λάθος!Λοιπόν θα βάλω μέσα στους drivers το driver που δίνει fujitsou siemens για τη μητρική λογικά εκεί δεν θα είναι οι sata drivers?που αλλού μπορέι να βρίσκονται?Θα το περάσω στο usb Loader για χp να βάλω και sp3??η δεν είναι απαραίτητο??

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά ναι, μέσα εκεί θα είναι οι sata drivers,αν δεν είναι τότε θα πρέπει να μάθουμε ποιον controller έχει για να ψάξουμε τον σωστό.

 

WINDOWS.XP.SP3.GREEK.PROFESSIONAL.MSDN

Αν αυτό είναι το Iso σου τότε όπως λέει είναι sp3(service pack 3).

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς μου έκανε πάλι τα ίδια μόνο που αυτή τη φορά φορτώνοντας τα αρχεία έκανε επανεκκίνηση ξανα φόρτωσε και μετά εδείξε πάλι τα κινέζικα με το μήνυμα STOP μπλα μπλά...Άρα πιθανότητα ο driver δεν ήταν μέσα εκεί.Πως μπορώ να μάθω ποιο controller εχω? σε προειδοποιώ ότι το ΒΙΟS ςίναι πρωτόγονο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

TheELF

"Αυτό με το desktop πιάνει σε vista και μετά και πάλη όχι πάντα και γενικά μπορεί να εμφανίσει προβλήματα αργότερα"

Το χρησιμοποίησα πρόσφατα με ΧΡ μεταφέροντας σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή της υπογραφής μου σε άλλον με επεξεργαστή Ρ4 και Intel Chipset 915 και λειτούργησε κανονικότατα και εξακολουθεί να λειτουργεί εδώ και 10 μέρες χωρίς πρόβλημα.

Με την πρώτη εκκίνηση εγκατέστησε αυτόματα τους οδηγούς για το 915 και με επανεκκίνηση εγκατέστησα χειροκίνητα και τους υπόλοιπους.

Τον ίδιο σκληρό είχα χρησιμοποιήσει και όταν πριν 6 μήνες άλλαξα τη μητρική που είχα (Asus P5Q Deluxe) με αυτή που έχω τώρα και πάλι με την ίδια διαδικασία, πάντα χωρίς πρόβλημα.

Συνοψίζοντας, δεν έχω επανεγκαταστήσει λειτουργικό στο δίσκο μεταφέροντάς τον από Asus P5Q Deluxe με Ρ45 σε Asus P8H77-V με Η77 και τώρα σε ένα παλιό με Albatron PX915GC Pro-G με 915.

Δε γνωρίζω αν θα λειτουργούσε σε υπολογιστή με σημερινό όχι Intel Chipset.

Πριν από μερικά χρόνια το είχα ξαναχρησιμοποιήσει μεταφέροντας τον ίδιο σκληρό από την Albatron PX915GC Pro-G σε Asus P5N-E SLI με AMD Chipset αλλά είχα αφαιρέσει πριν τη μεταφορά όλους τους οδηγούς συσκευών από το Device Manager χειροκίνητα και πάλι δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.

Σήμερα το ίδιο λειτουργικό έχει μεταφερθεί με Norton Ghost στον υπολογιστή της υπογραφής μου σε partition 100 GB σκληρού ST31500341AS 1,5ΤΒ από τον οποίο γράφω και για του λόγου το αληθές επισυνάπτω και σχετικό Snapshot, στο οποίο φαίνεται ότι το λειτουργικό έχει εγκατασταθεί προ 1595 ημερών (Τότε φυσικά δεν υπήρχε ούτε το H77 Chipset ούτε σκληρός δίσκος 1,5ΤΒ).

Δε χάνει λοιπόν τίποτε αν δοκιμάσει τη διαδικασία με προηγούμενη αφαίρεση των οδηγών από το Device Manager χειροκίνητα.

 

Είτε επιτύχει είτε αποτύχει, θα της μείνει η εμπειρία.

post-98859-0-39764400-1363427730_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.