Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλαξα το μηχανισμό αέρος που είχε το καζανάκι μου με έναν φτηνό Spek (αυτόν συγκεκριμένα http://spek.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=131&category_id=82&option=com_virtuemart&Itemid=63&lang=el) που πήρα από τα Praktiker. Δυστυχώς δεν είχε οδηγίες συναρμολόγησης με αποτέλεσμα να μην ξέρω που να βάλω ένα μαυρο λαστιχάκι. Δεν εννοώ το μεγάλο που μπαίνει στο κάτω μέρος εξωτερικά.

Το καζανάκι λειτουργεί κανονικά τώρα αλλά έχει μια μικρή διαρροή εντός της λεκάνης με αποτέλεσμα να χάνει όλο το νερό σε ένα λεπτό. Πιθανώς θα φταίει το λαστιχάκι που δεν έβαλα.

Ξέρει κανένας που έπρεπε να το τοποθετήσω;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μαύρο λαστιχάκι, πως είναι ακριβώς;

Εάν είναι ελαστικό και μοιάζει με το μεγάλο που αναφέρεις (φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία στο σάιτ που δίνεις, κάτω από το κίτρινο), τότε τοποθετείται εσωτερικά στο καζανάκι και τέρμα κάτω, για την στεγανοποίηση του χώρου.

Εάν είναι σαν αυτό

lastixakifloter.JPG

τότε θα πρέπει να ξεβιδώσεις το πάνω μέρος του μηχανισμού (εκεί που κουμπώνει το λαστιχάκι) και να το τοποθετήσεις εκεί μέσα. Αν και θα έπρεπε ήδη να υπάρχει εκεί μέσα.

Δημοσ.

δε χρειάζεται ποτέ να αλλάξεις μηχανισμό εκτός αν τον έχεις σπάσει.

και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ανταλλακτικά (πχ. να αλλάξεις κουμπί-και βάση κουμπιού μόνο , με 3-4 ευρώ)

μόνο λαστιχάκια αλλάζεις με κόστος 2-3 ευρώ.

όσο για το συγκεκριμένο, κοίτα αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω.

Μπαίνει μόνο με τον τρόπο που φαίνεται στην εικόνα, και πρέπει να εφαρμόζει τέλεια και να μην τσακίζει πουθενά πριν βιδώσεις το καπάκι από πάνω και βάλεις ξανά το σωληνάκι.

αν πάλι χάνει, κράτα το καπάκι του καζανακιού ανοιχτό για να δεις αν ,
την ώρα που πατάς το κουμπί και αδειάζει το νερό και κατεβαίνει το φλοτέρ, μήπως σκαλώνει πάνω στο μηχανισμό και δεν τον αφήνει να κατέβει μέχρι κάτω να κλείσει την τρύπα τελείως.

αν ναι, κοιτάς να βρεις την κατάλληλη θέση στο ματσούκι με το φλοτέρ για να μη σκαλώνει πάνω στη φούσκα ή στο σωληνάκι όταν κατεβαίνει (το στρίβεις κλπ.)

Δημοσ.

Σιλικόνη. :)

Είχα πάρει κι εγώ τον μηχανισμό που λες από το Praktiker κι είχα δυσκολευτεί όντως στην τοπεθέτησή του. Είχα κι εγώ διαρροές... τις οποίες καταπολέμησα με... μάντεψε.

Δημοσ.

Τελικά το συναρμολόγησα από την αρχή. Το λαστιχάκι που δεν είχα βάλει δεν φαίνεται στη φωτογραφία. Ξεβίδωσα το κίτρινο καπάκι και το έβαλα μέσα. Νομίζω ότι δεν έχει πλέον διαρροές πουθενά. Απαράδεκτο πάντως να μην έχει οδηγίες το πως να το εγκαταστήσεις. Και να φανταστείτε εργοστασιακά έρχεται με βιδωμένο το κίτρινο καπάκι και εσύ πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου για να καταλάβεις ότι χρειάζεται να το βγάλεις ώστε να τοποθετήσεις εκεί μέσα ένα μαύρο λαστιχάκι.

ΥΓ1. Έψαξα να δω πόσο κοστίζει να καλέσω υδραυλικό και ήθελαν ολοι 30 ευρώ ταρίφα! Για κάτι που χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα εάν το έχεις ξανακάνει.

ΥΓ2. Η όλη διαδικασία γινόταν σε hard mode διότι είχα μέσα στο καζανάκι μια ταμπλέτα που βάφει το νερό μπλε ώστε να λειτουργεί και ως καθαριστικό. Βάλτε με το μυαλό σας πως έγινε όλο το μπάνιο.....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

εχω αλλαξει τα παντα,εχω βαλει και σιλικονη,παλι τρεχει.τι να κανω?τρεχει απο το κεντρικο και μεσα στην τουαλτετα και εξωτερικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τρέχει το καζανάκι ΜΟΝΟ μέσα στην λεκάνι (κανονικά) τότε παίζει απλά να υπερχειλίζει.
Αν τρέχει στην ένωση λεκάνης/δεξαμενής αλλάζει "φλάντζα" και σφίγγεις καλύτερα.

Πάντως μην το βλέπεις σαν ταλαιπωρία, δες το σαν ευκαιρία.

Ούτε στο γαμήσι, ούτε στο παρκάρισμα. Ο άντρας ο σωστός φαίνεται στο καζανάκι! :)

Επεξ/σία από caution
  • Like 4
Δημοσ.

Αν τρέχει το καζανάκι ΜΟΝΟ μέσα στην λεκάνι (κανονικά) τότε παίζει απλά να υπερχειλίζει.

Αν τρέχει στην ένωση λεκάνης/δεξαμενής αλλάζει "φλάντζα" και σφίγγεις καλύτερα.

Πάντως μην το βλέπεις σαν ταλαιπωρία, δες το σαν ευκαιρία.

Ούτε στο γαμήσι, ούτε στο παρκάρισμα. Ο άντρας ο σωστός φαίνεται στο καζανάκι! :)

Παιδάκι είσαι ακόμα....

Η φλαντζούλα που στεγανοποιεί την "εκφορά" του μηχανισμού είναι,το είπαν πιό πάνω.

• Like 1
Δημοσ.

εχω δωσει 16,50 ευρω μεχρι τωρα.εχω αλλαξει φλαντζεσ λαστιχακια ολο το συστημα υδρωσα και καταφερα να εχω διαρροη μεσα και λιγο οταν παταω το καζανακι βγαινει απο το κεντρικο νερο.ποσο αλλο να το σφιξω και με τι εργαλειο?εβαλα και σιλικονη.ευχαιστω για τις απαντησεις.ολα ξεκινησαν με νερα που εσταζαν απο το κεντρικο,μετα ειδα νερα και στις βιδες απο κατω,μετα και στον σωληνα που παει στον τοιχο.οι βιδες ηταν σκουριασμενες,τις αλλξα(οκ),στον σωληνα τοιχου εβαλα σιλικονη(οκ),το κεντρικο το εβγαλα ειχε σπασει το πλαστικο φαγωμενες φλαντζες τα αλλαξα μα ακομαη υπαρχει θεμα σε λιγοτερο βαθμο,αλλα γιατι,πρωτη φορα τοσο πολυ παιδευομαι.αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι παταω απο μεσα το μηχανισμο και παλι με κλειστο συστημα πεφτει νερο μεα στην λεκανη.απο που?σταγονες.

Δημοσ.

Αν χάνεις απλά λίγες σταγόνες - παίζει σε μία εβδομάδα τα άλατα να το τακτοποιήσουν μόνα τους.

Αν χάνεις περισσότερο, σφίγγεις τις πεταλούδες (?) και άλλο. Αλλά πάντα με το χέρι και χωρίς υπερβολές, μην σπάσεις τίποτα :)

Δημοσ.

....και θάδινε άλλα τόσα για τοποθέτηση.Ναι;

Δύο βίδες ξεβίδωνε, ένα παξιμάδι ξέσφιγγε και άλλα τόσα μετά βίδωνε και έσφιγγε ξανά.

Αφού δεν γνωρίζεις καν τι χρειάζεται, γιατί θέλεις και γράφεις; 

Και άλλα τόσα να έδινε για τοποθέτηση, για βγάλε τι σύμφερε τελικά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...