Προς το περιεχόμενο

κομπρεσερ αερος


Vakis07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψαχνω ενα κομπρεσερ αερος για διαφορες μικροδουλειες στο χωριο που
χρειαζεται π.χ. καθαρισμος διαφορων εργαλειων,φουσκωμα σε κανενα λαστιχο
κτλ. εχετε να προτεινετε κατι για την περιπτωση μου η κατι
δοκιμασμενο.. :mellow:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται για τι δουλειές θέλεις να κάνεις.

Εάν πρόκειται να φουσκώσεις λάστιχο φορτηγού, χρειάζεσαι χρειάζεσαι κομπρεσσέρ με θάλαμο αέρος και σ' αυτή την κατηγορία υπάρχουν τα κινέζικα που μπορείς να τα βρεις στα μαγαζιά με εργαλεία.

Για μικρότερες δουλειές υπάρχουν μηχανάκια που μοιάζουν με βαλιτσάκι και έχουν μέσα ένα κομπρεσσέρ μικρό (1100W), καλώδιο ρεύματος, σωλήνα αέρος και ένα σετ με πιστόλι και ακροφύσια, δηλαδή όλα τα απαραίτητα για να κάνεις ολες τις δουλειές.

Έχω πάρει ένα τέτοιο (NUAIR) από το praktiker σε προσφορά και φουσκώνω όχι μόνο όλα τα γνωστά (μπάλες, ποδήλατο κλπ), φυσάω το pc (προσεκτικά και από μακρυά) και το keyboard αλλά και το μπαλόνι του πιεστικού της αντλίας νερού !!!

 

Έχω δει το ίδιο και σε Einchell (Γερμανικό) και συστήνω αυτό τον τύπο ανεπιφύλαχτα για τις απλές δουλειές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σκεφτηκα να σου πω την αληθεια να παρω ενα με καζανι μιας και οι διαφορα τους στην τιμη ειναι της ταξεως των 30 ευρω αλλα μιας και για τα χρηματα που προκειτε να διαθεσω σε κινεζικο βλεπω να πηγαινω με ανυσηχει το γεγονος οτι εχει περισοτερα εξαρτηματα επανω και αυτο συνεπαγεται και μεγαλυτερη πιθανοτητα βλαβης..ωστοσο επειδη θα το χρησιμοποιει ο πατερας μου μενει μονιμα εκει ολο και καπου θα χρειαστει το καζανι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα πλεονέκτημα της άλλης λύσης, που δεν είπα προηγουμένως, είναι ότι το βαλιτσάκι αποθηκεύεται οπουδήποτε ενώ το κομπρεσσέρ με καζάνι θέλει το χώρο του.

 

Όπως και νάναι, η επιλογή και η απόφαση είναι δική σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μην πάρεις αυτά τα μικρά, αν δουλέψουν πάνω από 5 λεπτά υπερθερμαίνονται.

πάρε καλύτερα ένα με θάλαμο.

 

 

ελάχιστα μέρη έχουν συντήρηση, ο θάλαμος μια στο τόσο θέλει άνοιγμα για να φύγει τυχόν νερό που μαζεύει, (έχει τάπα στο κάτω μέρος), και κανένα λάστιχο αν κοπεί αντικατάσταση, δεν έχει και τίποτα άλλο.

 

είχαμε μάθει στο στρατό μέχρι και σέρβις να τους κάνουμε στα μεγάλα αλλά δε θυμάμαι τίποτα εκτός από ότι ήταν πολύ εύκολο.



ένα με θάλαμο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα πάντα, μέχρι και για βάψιμο, απλά δεν είναι τόσο φορητό όσο ένα μικρούλι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω αυτό εδώ http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=TLS.050322

Έχει δυνατό μοτέρ όπως εκείνα με το ρεζερβουάρ. Το πήρα γιατί συνεχώς φουσκώνω λάστιχα ποδηλάτου και καμιά φορά κι αυτοκινήτου κι είχα πάρει ένα μικρό με 15€ (αυτά που μπαίνουν σε αναπτήρα) το οποίο είναι ΓΤΠ, δεν έχει αρκετή δύναμη αν ζοριστεί. Με το παραπάνω κάνω τη δουλειά μου σε δευτερόλεπτα.

Πάντως δε μου φαίνεται κατάλληλο για μόνιμη λειουργία, το χρησιμοποίησα για κάτι φυσήματα και ζεσταινόταν αρκετά. Κοίταξα με λεπτομέρεια στις οδηγίες και γράφει πως έχει Operating mode S3-15%-10min. Είδα ένα λινκ σχετικό http://support.automation.siemens.com/WW/llisapi.dll/33387921?func=ll&objId=33387921&objAction=csView&nodeid0=10803984&lang=en&siteid=cseus&aktprim=0&extranet=standard&viewreg=WW&load=content&prodLstObjId=28176473&subtype=133000 ...αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει 100% τί εννοεί. Ίσως εννοεί 1,5 λεπτό το λειτουργείς και 8,5 λεπτά το αφήνεις να κρυώσει.

 

 

Τελικά, είναι πολύ χρήσιμο το ρεζερβουάρ, αν δεν είναι πρόβλημα που θα πιάνει μεγαλύτερο χώρο. Όχι μόνο για να μην υπερθερμαίνονται, αλλά επειδή αυτά κάνουν και πολύ θόρυβο, οπότε το να αποθηκεύεις τον αέρα είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

 

Αν μπορούσα θα έφτιαχνα ένα χειροποίητο ρεζερβουάρ, αλλά δεν έχω ηλεκτροκόλλήση για να στερεώσω τις βαλβίδες. Ψήνομαι για πατέντα πάντως με τίποτα μπουκαλάκια (το βλέπω το ΜΠΑΜ να έρχεται).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...