yog35 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Γεια σας σκέφτομαι να βάλω πόρτα ασφαλείας τι έχετε να μο προτείνετε και τι πρεπει να προσεξω;
sphinxgr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Όλες οι πόρτες ασφαλείας καλές είναι αρκεί να αγοραστεί απο κατασκευαστή που να έχει άμεση σχέση με το επάγγελμα του κλειθροποιού και όχι κάποιον τυχαίο. Έπειτα πρέπει να κοιτάξεις την κλειδαριά. *Να έχει κλειδαριά τύπου αφαλού, με καταπέλτη. *Αφαλό ασφαλείας (CISA RS3 S, keso 2000s ή 4000) κλπ *Defender Υπολογίζεις περίπου στα 1000-1100 για τη χρυσή τομή. Μερικοί κατασκευαστες μάλιστα βάζουν 2 κλειδαριές στην πόρτα προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσωπικά πιστευω πως πρέπει να αποφύγεις ηλεκτρονικές κλειδαριές και ίσως με κλειδιά τύπου ομέγα - απλά επειδή υπάρχουν πολλά χρόνια να σημειώσω για τους μελλοντικούς αναγνώστες, πως τα κλειδιά ασφαλείας τύπου χρηματοκιβωτίου , έχουν καταργηθεί και δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια. Οι κλοπές είναι καθημερινές και ο χρόνος που απαιτείται για να ανοιχθούν είναι ελάχιστος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αλλαχθούν άμεσα. 1
pabou13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 @yog35: Οι καλυτερες λυσεις σημερα ειναι η omega plus καθως και καλες κλειδαριες αφαλου με καταπελτη και defender. Εγω προσωπικα προτιμω την omega για λογους τους οποιους εξηγω εδω: http://www.insomnia.gr/topic/341902-να-κλειδωνετε-τις-πορτες-ασφαλειας/page-26 (26-27η σελιδα) Mπορεις να ριξεις και μια ματια στο saek.gr για οποιες αποριες εχεις! @sphinxgr: Το οτι ειναι τοσα χρονια στην αγορα και δεν εχει ακομα ανοιχτει δειχνει το επιπεδο ασφαλειας που προσφερει.
PCharon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Σίγουρα το Νο1 είναι η κλειδαριά. Η δική μου τώρα που το κοίταξα έχει αφαλό keso 2000, πρέπει να είναι πάνω από 5-6 ετών τοποθέτηση. Παίζει να έχει κατασκευαστεί αντικλείδι για πιο παλιά μοντέλα αφαλών σαν το δικό μου; Επίσης η αλήθεια είναι πως όταν είμαι μέσα δεν κλειδώνω. Βασικά δε φοβάμαι να προσπαθήσει να μπει κάποιος όσο είμαι μέσα, αρκεί να τον πάρω χαμπάρι να μη με πιάσει στον ύπνο, γιατί τότε, ε, εντάξει. Εκείνο που αναρωτιόμουν πάντα είναι πόσο εύκολο είναι να ανοίξει κάποιος τη πόρτα (επαναλμβάνω ξεκλείδωτη) χωρίς να τον πάρω χαμπάρι, δηλαδή να μην κάνει αρκετό θόρυβο. Γίνεται με κανά μεταλλικό φύλο σα ταυτότητα ας πούμε λέτε; Έτσι που το κοίταξα δε μου φαίνεται και πολύ εύκολο να μπει κάτι και να στρίψει για να φτάσει τη γλώσσα να τη σπρώξει. Δε ξέρω κιόλας, δε προσπάθησα ποτέ να τη παραβιάσω (λολ).
sphinxgr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δεν παυει όμως να είναι τόσα χρόνια στην αγορά . προσωπικά θεωρώ ζήτημα χρόνου να βγει εργαλείο να τις ανοίγει. Απο κει κ περα, ναι αυτή τη στιγμή θεωρούνται απαραβίαστες. Σίγουρα το Νο1 είναι η κλειδαριά.Η δική μου τώρα που το κοίταξα έχει αφαλό keso 2000, πρέπει να είναι πάνω από 5-6 ετών τοποθέτηση. Παίζει να έχει κατασκευαστεί αντικλείδι για πιο παλιά μοντέλα αφαλών σαν το δικό μου;Επίσης η αλήθεια είναι πως όταν είμαι μέσα δεν κλειδώνω. Βασικά δε φοβάμαι να προσπαθήσει να μπει κάποιος όσο είμαι μέσα, αρκεί να τον πάρω χαμπάρι να μη με πιάσει στον ύπνο, γιατί τότε, ε, εντάξει. Εκείνο που αναρωτιόμουν πάντα είναι πόσο εύκολο είναι να ανοίξει κάποιος τη πόρτα (επαναλμβάνω ξεκλείδωτη) χωρίς να τον πάρω χαμπάρι, δηλαδή να μην κάνει αρκετό θόρυβο. Γίνεται με κανά μεταλλικό φύλο σα ταυτότητα ας πούμε λέτε; Έτσι που το κοίταξα δε μου φαίνεται και πολύ εύκολο να μπει κάτι και να στρίψει για να φτάσει τη γλώσσα να τη σπρώξει. Δε ξέρω κιόλας, δε προσπάθησα ποτέ να τη παραβιάσω (λολ). Όχι για την KESO δεν έχει υπάρξει κάτι ακόμα. Πόσο έυκολο? 4 δευτερόλεπτα υπόθεση κυριολεκτικά. Παίξε μόνος σου στην πόρτα σου, και αν το καταφέρεις μια φορά, οι επόμενες είναι ρουτίνα. Είναι το ελάχιστο αφελές να κοιμάσαι με την πόρτα ξεκλείδωτη. 1
PCharon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Κοίτα, σκέφτηκα να παίξω, αλλά έχει ένα λάστιχο η πόρτα και δεν έχω όρεξη να το χαλάσω για να δω αν θα την ανοίξω εύκολα. Δε ξέρω γιατί είναι μόνο 4". Πρέπει να κάνει μια γωνία αυτό που θα βάλει. Με κάτι σαν ταυτότητα ας πούμε δε βλέπω να γίνεται, θα κολλήσει στο λάστιχο. Με καμιά πιο σκληρή πλαστική κάρτα πάλι δε γίνεται, δε θα λυγίζει στη γωνία. Δε ξέρω αν έχουν κανά μεταλλικό φύλλο που βάζουν, ίσως. Κυρίως βέβαια με ενδιαφέρει πόσο αθόρυβα γίνεται. Τέλος πάντων, θα γυρίζω και το σύρτη άμα είναι. Υ.Γ. Περί αντικλειδιών μάλλον πρέπει να παρακολουθούμε και τα κινέζικα να δούμε μη βγάλουν κάτι, λολ. Θυμάμαι κάποτε είχα πετύχει ένα εξειδικευμένο σάιτ που είχε απίστευτα αντικλείδια, κυρίως γι αυτοκίνητα (δε πίστευα πως είχαν αντικλείδια για τόοοοσα πολλά μοντέλα). Πρέπει να βρεθεί κάποιο σάιτ να μας ενημερώνει για το πότε κάποιες κλειδαριές «λήγουν», λολ.
pabou13 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 @sphinxgr: Αν ηταν θα ειχε βγει μεχρι τωρα, δεν πας ομως με αυτην την λογικη, πας με το ποια ειναι καλυτερη και ασφαλεστερη αυτην την χρονικη στιγμη. Ετσι οπως το θετεις μπορει να βρεθει εργαλειο οποιαδηποτε στιγμη και για τις κυλινδρου που ανεφερες.
ekikou Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Οι καλες πορτες ασφαλιας θα πρεπει να ειναι απαραβιαστες, ερμητικά στεγανές, αντισεισμικες. Προσοχη ομως καισ την κλιδαρια που θα βαλεις στην πορτα... Προτιμισε μια πιο ακριβη για να εισαι και σιγουρη... Εγω παντως σου προτινω αυτον http://www.euro-porta.gr/index.php/portes-asfaleias-ependiseis, αυτος εβαλε την εξωπορτα του σπιτιου μου...
mclein Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 εγω σαν κλειδαρας θα ελεγα να αγορασει καποιος μια οσο το δυνατον "γεμισμενη" πορτα... με όσο πιο πολυ χαλυβα, σιδερο, αλουμινιο ειναι επενδυμενη εσωτερικα, τοσο καλυτερη πορτα. οσο πιο πολλες μπαρες που να μην λειτουργουν απλα για εφε αλλα να ενωνουν μεταξυ τους, τοσο πιο ασφαλης. η κλειδαρια, απλα κινει τους μηχανισμους. προσφερει το 30% της ασφαλειας της πορτας. το υπολοιπο ειναι τοποθετηση, υλικα κλπ. κλειδωμενες κλειδαριες ασφαλειας δεν ξεκλειδωνουν τοσο ευκολα οσο νομιζουν μερικοι. ουτε παλαιου - ουτε νεου τυπου...το οτι υπαρχει φοβος κ ο κοσμος δεν αξιζει να αλλαζει συνδιασμους αλλα κατευθειαν κλειδαρια ειναι αλλο ζητημα. οσο για τις ωμεγα που ειπε το παληκαρι επανω, ωραια κλειδαρια αλλα με ενα τρυπημα (οχι μεγαλο) εγω προσωπικα την απενεργοποιω κ ανοιγω με κατσαβιδι. οτι πιο συγχρονο κ χρονοβορο ειναι αυτο που ανελυσε μερικως ο "σφινξ". να θυμαστε, οσο λιγοτερο τσιγκουνηδες στα υλικα της πορτας & οσο καλυτερη τοποθετηση γινει, τοσο πιο ασφαλεις. θα κρατησει για χρονια + δε θελεις να μαθεις ποσο ευκολα στραβωνουν οι πορτες αυτες, ούτε ποσο γρηγορα κρεμάνε ή κολλανε οι μηχανισμοι μεσα κ πολλα ακομη. υγ - τωρα αν αγορασει κάποιος πορτα με 499+φπα, καταλαβαινει οτι αγοραζει τιμια μια απλη πορτα που ονομαζεται θωρακισμενη..
tstavrou Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 εγω σαν κλειδαρας θα ελεγα να αγορασει καποιος μια οσο το δυνατον "γεμισμενη" πορτα... με όσο πιο πολυ χαλυβα, σιδερο, αλουμινιο ειναι επενδυμενη εσωτερικα, τοσο καλυτερη πορτα. οσο πιο πολλες μπαρες που να μην λειτουργουν απλα για εφε αλλα να ενωνουν μεταξυ τους, τοσο πιο ασφαλης. η κλειδαρια, απλα κινει τους μηχανισμους. προσφερει το 30% της ασφαλειας της πορτας. το υπολοιπο ειναι τοποθετηση, υλικα κλπ. κλειδωμενες κλειδαριες ασφαλειας δεν ξεκλειδωνουν τοσο ευκολα οσο νομιζουν μερικοι. ουτε παλαιου - ουτε νεου τυπου...το οτι υπαρχει φοβος κ ο κοσμος δεν αξιζει να αλλαζει συνδιασμους αλλα κατευθειαν κλειδαρια ειναι αλλο ζητημα. οσο για τις ωμεγα που ειπε το παληκαρι επανω, ωραια κλειδαρια αλλα με ενα τρυπημα (οχι μεγαλο) εγω προσωπικα την απενεργοποιω κ ανοιγω με κατσαβιδι. οτι πιο συγχρονο κ χρονοβορο ειναι αυτο που ανελυσε μερικως ο "σφινξ". να θυμαστε, οσο λιγοτερο τσιγκουνηδες στα υλικα της πορτας & οσο καλυτερη τοποθετηση γινει, τοσο πιο ασφαλεις. θα κρατησει για χρονια + δε θελεις να μαθεις ποσο ευκολα στραβωνουν οι πορτες αυτες, ούτε ποσο γρηγορα κρεμάνε ή κολλανε οι μηχανισμοι μεσα κ πολλα ακομη. υγ - τωρα αν αγορασει κάποιος πορτα με 499+φπα, καταλαβαινει οτι αγοραζει τιμια μια απλη πορτα που ονομαζεται θωρακισμενη.. Οταν αναφερεσαι για την ωμεγα εννοεις τις κλειδαριες που τοποθετει στις πορτες του μπαλομενου? Επισης γνωριζει κανεις για την οικονομικη σειρα του μπαλομενου (στα 600 περιπου κλειδαρια+πορτα) τι περιλαμβανει και αν αξιζει?
mclein Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Οταν αναφερεσαι για την ωμεγα εννοεις τις κλειδαριες που τοποθετει στις πορτες του μπαλομενου? Επισης γνωριζει κανεις για την οικονομικη σειρα του μπαλομενου (στα 600 περιπου κλειδαρια+πορτα) τι περιλαμβανει και αν αξιζει? ο μπαλομενος ηταν απ'τους πρώτους που τοποθετουσε ωμεγα. πλεον δεν την προτεινει καν. στη θεση της (250€-300€) εχει την 3d. η περιπτωση κλειδαρια - πορτα στα 600€ περιλαμβανει -->>> fiam-iseo κλειδαρια / απλο ατσαλινο προστατευτικο / iseo r6 κυλινδρο / διακοσμητικα = κατι που αγοραζεις 130€-140€ κανονικά κ στην ελλαδα το πληρωνεις 170€ έως 250€ αλλα η πορτα που χρησιμοποιει ειναι καλυτερη απ'τις no-name των 400€-500€.
tstavrou Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 ο μπαλομενος ηταν απ'τους πρώτους που τοποθετουσε ωμεγα. πλεον δεν την προτεινει καν. στη θεση της (250€-300€) εχει την 3d. η περιπτωση κλειδαρια - πορτα στα 600€ περιλαμβανει -->>> fiam-iseo κλειδαρια / απλο ατσαλινο προστατευτικο / iseo r6 κυλινδρο / διακοσμητικα = κατι που αγοραζεις 130€-140€ κανονικά κ στην ελλαδα το πληρωνεις 170€ έως 250€ αλλα η πορτα που χρησιμοποιει ειναι καλυτερη απ'τις no-name των 400€-500€. Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. 1
b3ta Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 @mclein Υπάρχει περίπτωση αν αγοράσω τέτοια κλειδαριά να ταιριάζει στις "θωρακισμενες" πόρτες που κυκλοφορούν στη χώρα μας; https://www.kickstarter.com/projects/2136537678/bowley-lock-relaunch Ευχαριστώ
mclein Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 μπορεις να μετατρεψεις την πορτα σου ωστε να δεχεται οτιδηποτε. γιατι να βαλεις ένα μπλοκ ομως ; τι θα κερδιζες ; και γιατι αυτο το αμερικανικο (?) κ οχι ενα της mul-t-lock ; δε θα ηταν καλυτερο να βαλεις διπλη κλειδαρια με ή χωρίς μπλοκ με μικροεπεμβασεις αντι για ενα σχετο deadbolt ?
takis-4 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Παιδια εχει κανεις να μου προτείνει καμια καλη εταιρια για πορτες ασφαλειας στην θεσσαλονικη ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις