Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να περάσω καλώδια. Ούτε να συνδέσω με μετρητές, πίνακες και να τοποθετήσω διακόπτες Άρα είναι εξειδικευμένη :-) 

Τα κεραμίδια ο γείτονας μπορεί και να σε πλήρωνε για να τα βάλει γιατί σε συμπαθεί πολύ και είσαι και γαμώ τα άτομα. Αν είχες και θείο δικηγόρο μπορεί να σου έκανε δωρεάν καμιά υπόθεση δεν θα περίμενες κάτι ανάλογο από όλους τους δικηγόρους!

• Like 1
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συζητάτε στον αερα χωρις βασεις!! Τα υλικα ποιος θα τα πάρει; ;;

Υ.Γ

Φωνάξτε τον γειτονα να φτιαξει σχέδιο να το θεωρήσει και να βαλει την υπογραφη του για τα 15 επομενα χρονια ασφαλούς λειτουργίας! !!

• Like 3
Δημοσ.

Εξειδικευμενη γνωση το περασμα ενος καλωδιου και η συνδεση με ενα διακοπτη ? Για ενα ηλεκτρολογο ? Εγω ενα φιλο εφερα και μεχρι να πουμε τα νεα μας μου ειχε αντικαταστησει καμμια 10 πριζοδιακοπτες (εβγαλα κατι παμπαλαιες).

Εδώ είναι που κάνετε όλοι λάθος, από την αρχή το έγραψα. Νομίζετε πως «έλα μωρέ τώρα να περάσει δυο καλώδια κει χάμω και να τα συνδέσει στο πίνακα κτλ, πόση ώρα θα κάνει, να τον πληρώσω με το μεροκάματο».

Το είπα και πολύ νωρίτερα, στα πιο «απλά κι εύκολα» κάνεις τα πιο σοβαρά λάθη. Ακριβώς αυτή την ευθύνη παίρνει ο ΣΟΒΑΡΟΣ ηλεκτρολόγος. Να βάλει τα σωστά υλικά με το σωστό τρόπο. Παίζεται η ασφάλεια της περιουσίας και της ζωής σου και γι αυτό υπάρχει και σχετική ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ που απαγορεύει όλα αυτά να γίνονται από ερασιτέχνες ή κομπογιανίτες.

Επιπλέον ένας μη σωστός επαγγελματίας θα σε κλέψει και στα υλικά ακόμα και δε θα χαμπαριάσεις, με κύρια συνέπεια βέβαια τη ποιότητα και την ασφάλεια της εγκατάστασης. Άμα ξαναδείτε ηλεκτρολόγο, κάντε του μια μικρη συνέντευξη για το τί έχουν δει τα ματάκια του από «ηλεκτρολόγους» και θα καταλάβετε. Διότι υπάρχουν πολλοί που το παίζουν ηλεκτρολόγοι αλλά είανι άσχετοι ή κάποιοι ηλεκτρολόγοι που παίρνουν πολύ λίγα αλλά σε δουλεύουν κανονικά στο τί φτιάχνουν.

Είναι δίκαιο που αναφέρεται η ελεύθερη αγορά, η προσφορά και η ζήτηση, όμως είναι απολύτως άκυρο το να κάτσουμε να μετράμε τα χνάρια του ηλεκτρολόγου και πόση ώρα θα κάνει. Το έργο του μετράει, το πόση ώρα θα κάνει είναι προσωπικό του καθενός, μπορεί κάποιος να είανι πιο γρήγορος ή πιο αργός, δεν έχει νόημα να πληρωθεί με τη ώρα. Ο νόμος λέει πως ο ηλεκτρολόγος είναι ο υπεύθυνος μετατροπών σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κι αυτή ακριβώς την ευθύνη αναλαμβάνει και γι αυτό πληρώνεται.

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, ξέρω κι εγώ να βάζω μπρίζες και να υπολογίζω καλώδια και το έχω κάνει, αλλά δε θεωρώ πως αντικαθιστώ ένα ηλεκτρολόγο. Επίσης όταν πήγα στη ΠΡΑΞΗ να κάνω κάποια πράγματα μόνος μου, παρά του πόσο απλό φαίνεται έκανα λάθη. Βεβαίως τα κατάλαβα λίγο μετά κι άνοιξα πάλι και τα διόρθωσα διότι είχα τη γνώση του σωστού και λάθους, όμως είναι προφανές πως η έλλειψη πείρας ακόμα κι εμένα που θεωρώ τον εαυτό μου ικανό και ξερόλα για τέτοια με έκανε να κάνω λάθη. Νομίζω τα λόγια είναι περιττά, για το ποιός πρέπει να κάνει κάποιες δουλειές.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά επειδή βλέπω το αναπτύξατε πολύ το θέμα...κοιτάξτε τι γίνεται. Μου ζήτησαν 1200 με τα υλικά δικά τους. Τα σκαψίματα στους τοίχους έχουν γίνει απο άλλο συνεργείο  και έχει περαστεί σοβάς. Όταν τον πίεσα τον έναν μου είπε οτι θέλει απο τα 1200 τα 400 δικιά του αμοιβή. 

Πλάκα μας κάνουν? 400 ευρώ σε ένα μήνα βγάζω παίζοντας το κεφάλι μου κάθε μέρα να μπω μέσα χιλιάδες ευρώ,  ...Άσε που το "τα υλικά είναι δικά μου" ποιος ξέρεις πόσο καπέλο θα μου τα πουλήσει και αυτά.

Με λίγα λόγια είπα να σας ρωτήσω μπας και ξέρετε που κυμαίνονται οι τιμές 

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάντως

Δημοσ.

<p>Παιδιά επειδή βλέπω το αναπτύξατε πολύ το θέμα...κοιτάξτε τι γίνεται. Μου ζήτησαν 1200 με τα υλικά δικά τους. Τα σκαψίματα στους τοίχους έχουν γίνει απο άλλο συνεργείο  και έχει περαστεί σοβάς. Όταν τον πίεσα τον έναν μου είπε οτι θέλει απο τα 1200 τα 400 δικιά του αμοιβή. </p>

<p>Πλάκα μας κάνουν? 400 ευρώ σε ένα μήνα βγάζω παίζοντας το κεφάλι μου κάθε μέρα να μπω μέσα χιλιάδες ευρώ,  ...Άσε που το "τα υλικά είναι δικά μου" ποιος ξέρεις πόσο καπέλο θα μου τα πουλήσει και αυτά.</p>

<p>Με λίγα λόγια είπα να σας ρωτήσω μπας και ξέρετε που κυμαίνονται οι τιμές </p>

<p>Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάντως</p>

Στο cablel.gr μπήκες να δεις τιμες?? Η δεν σε ενδιαφέρει και θες απλα να πεις κάτι;

Δημοσ.

Παιδιά επειδή βλέπω το αναπτύξατε πολύ το θέμα...κοιτάξτε τι γίνεται. Μου ζήτησαν 1200 με τα υλικά δικά τους. Τα σκαψίματα στους τοίχους έχουν γίνει απο άλλο συνεργείο  και έχει περαστεί σοβάς. Όταν τον πίεσα τον έναν μου είπε οτι θέλει απο τα 1200 τα 400 δικιά του αμοιβή. 

Πλάκα μας κάνουν? 400 ευρώ σε ένα μήνα βγάζω παίζοντας το κεφάλι μου κάθε μέρα να μπω μέσα χιλιάδες ευρώ,  ...Άσε που το "τα υλικά είναι δικά μου" ποιος ξέρεις πόσο καπέλο θα μου τα πουλήσει και αυτά.

Οταν λες τα υλικα... μεχρι ποιο σημειο θα βαλει υλικα; Μονο καλωδια; Πριζες; Καλωδια τηλεωνου; Καλωδια δικτυου; Πινακα;, Ντουι;

Με τα υλικα δικα του, τα 1200 για ολοκληρο σπιτι μου φαινονται πολυ λιγα.

• Like 2
Δημοσ.

Πες μου κάτι, τα 400€ της αμοιβής του είναι Μαύρα ή με απόδειξη.

Δημοσ.

.Μπες σε σαιτ , παρε ενα τιμοκαταλογο , διαλεξε τι σου αρεσει (διακοπτες , πινακας), δες ποσο κανουν , και με τι εκπτωση μπορει να τα παρει ο ηλεκτρολογος.Ποσα μετρα καλωδιο θα χρειαστουν.Αμα το βλεπεις χυμα , χυμα μπορει να το δει και αυτος (ειδικα αμα δεν ειναι σοβαρος επαγγελματιας που λενε και οι απο πανω) και να σου ριξει και καπελο που λες, και ποιος ξερει για την ποιοτητα.

Εδώ είναι που κάνετε όλοι λάθος, από την αρχή το έγραψα. Νομίζετε πως «έλα μωρέ τώρα να περάσει δυο καλώδια κει χάμω και να τα συνδέσει στο πίνακα κτλ, πόση ώρα θα κάνει, να τον πληρώσω με το μεροκάματο».

Το είπα και πολύ νωρίτερα, στα πιο «απλά κι εύκολα» κάνεις τα πιο σοβαρά λάθη. Ακριβώς αυτή την ευθύνη παίρνει ο ΣΟΒΑΡΟΣ ηλεκτρολόγος. Να βάλει τα σωστά υλικά με το σωστό τρόπο. Παίζεται η ασφάλεια της περιουσίας και της ζωής σου και γι αυτό υπάρχει και σχετική ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ που απαγορεύει όλα αυτά να γίνονται από ερασιτέχνες ή κομπογιανίτες.

Επιπλέον ένας μη σωστός επαγγελματίας θα σε κλέψει και στα υλικά ακόμα και δε θα χαμπαριάσεις, με κύρια συνέπεια βέβαια τη ποιότητα και την ασφάλεια της εγκατάστασης. Άμα ξαναδείτε ηλεκτρολόγο, κάντε του μια μικρη συνέντευξη για το τί έχουν δει τα ματάκια του από «ηλεκτρολόγους» και θα καταλάβετε. Διότι υπάρχουν πολλοί που το παίζουν ηλεκτρολόγοι αλλά είανι άσχετοι ή κάποιοι ηλεκτρολόγοι που παίρνουν πολύ λίγα αλλά σε δουλεύουν κανονικά στο τί φτιάχνουν.

Είναι δίκαιο που αναφέρεται η ελεύθερη αγορά, η προσφορά και η ζήτηση, όμως είναι απολύτως άκυρο το να κάτσουμε να μετράμε τα χνάρια του ηλεκτρολόγου και πόση ώρα θα κάνει. Το έργο του μετράει, το πόση ώρα θα κάνει είναι προσωπικό του καθενός, μπορεί κάποιος να είανι πιο γρήγορος ή πιο αργός, δεν έχει νόημα να πληρωθεί με τη ώρα. Ο νόμος λέει πως ο ηλεκτρολόγος είναι ο υπεύθυνος μετατροπών σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κι αυτή ακριβώς την ευθύνη αναλαμβάνει και γι αυτό πληρώνεται.

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, ξέρω κι εγώ να βάζω μπρίζες και να υπολογίζω καλώδια και το έχω κάνει, αλλά δε θεωρώ πως αντικαθιστώ ένα ηλεκτρολόγο. Επίσης όταν πήγα στη ΠΡΑΞΗ να κάνω κάποια πράγματα μόνος μου, παρά του πόσο απλό φαίνεται έκανα λάθη. Βεβαίως τα κατάλαβα λίγο μετά κι άνοιξα πάλι και τα διόρθωσα διότι είχα τη γνώση του σωστού και λάθους, όμως είναι προφανές πως η έλλειψη πείρας ακόμα κι εμένα που θεωρώ τον εαυτό μου ικανό και ξερόλα για τέτοια με έκανε να κάνω λάθη. Νομίζω τα λόγια είναι περιττά, για το ποιός πρέπει να κάνει κάποιες δουλειές.

Το ελα μωρε τωρα ειναι λιγο υπερβολη για χαρη της κουβεντας και της ''γκρινιας'' περι των οικονομικων ,ποσο μαλλον σε τετοιους καιρους.Και ουτε προτεινω σε καποιον αλλο να παιξει το μαστορα αρα και με την ζωη του .Αλλα δεν θα το κανουμε και πυρηνικη φυσικη ουτε θα πρεπει να το χρυσοπληρωσουμε ως τετοιο.Ουτε τον ηλεκτρολογο , ουτε τον υδραυλικο , ουτε τον ξυλουργο,τον κλειδαρα κοκ.

Δημοσ.

.Μπες σε σαιτ , παρε ενα τιμοκαταλογο , διαλεξε τι σου αρεσει (διακοπτες , πινακας), δες ποσο κανουν , και με τι εκπτωση μπορει να τα παρει ο ηλεκτρολογος.Ποσα μετρα καλωδιο θα χρειαστουν.Αμα το βλεπεις χυμα , χυμα μπορει να το δει και αυτος (ειδικα αμα δεν ειναι σοβαρος επαγγελματιας που λενε και οι απο πανω) και να σου ριξει και καπελο που λες, και ποιος ξερει για την ποιοτητα.

Το ελα μωρε τωρα ειναι λιγο υπερβολη για χαρη της κουβεντας και της ''γκρινιας'' περι των οικονομικων ,ποσο μαλλον σε τετοιους καιρους.Και ουτε προτεινω σε καποιον αλλο να παιξει το μαστορα αρα και με την ζωη του .Αλλα δεν θα το κανουμε και πυρηνικη φυσικη ουτε θα πρεπει να το χρυσοπληρωσουμε ως τετοιο.Ουτε τον ηλεκτρολογο , ουτε τον υδραυλικο , ουτε τον ξυλουργο,τον κλειδαρα κοκ.

Η διαφορα ειναι εδω. Στο ποσο δηλαδη θεωρουμε χρυσοπληρωμη. Οταν για μια τετοια δουλεια, καποιος θεωρει οτι τα 1200 ειναι κλεψιμο, και μπορει να γινει η συγκεκριμενη δουλεια του με 200 η 300 η 400... Πρεπει λοιπον να δουμε, απο μια τετοια δουλεια, τι κερδος υπαρχει, και αν τελικα αυτο το κερδος ειναι σωστο ή ηθικα υπερβολικο.

Δημοσ.

500 ηλεκτρολογος + 500 υδραυλικος + 500 χτιστης +500σοβατζης +500πλακας +500βαφεας +500καλουπατζης + 500ξυλουργος +1000 διαφοροι ....αρα με 5000+τα υλικα θα φτιαξουμε σπιτι!!! Γιατι ειμαστε γαματοι τυποι τα ξερουμε ολα, και στο κατω κατω δεν ειναι καμια πυρηνικη φυσικη...ενα απλο σπιτι....με 50μεροκαματα το φτιάξαμε! !!

Γρεκοι αθάνατοι! !!!

Δημοσ.

Οποιοι αισθανονται κουβαρνταδες μπορουν να πληρωσουν και μια 100ρουμπα τον διακοπτη.Και να κερασουν και καφε.Να βγαλουν και κανα μεζε στο μαστορα που καταδεχεται να μοιραστει το λιγοτερο την υπερτατη σοφια χρονων.Win-win η κατασταση για τους υπολοιπους αφου θα κινηθει και η αγορα.Δωστε και μια 200ρουμπα για να σας κανουν φορματ (υπαρχει και σχετικο νημα )  :-)

Αληθεια, τα σπιτια ποσο πουλιουνται τωρα ?

Δημοσ.

Ο ηλεκτρολόγος με 400€ αν βγάλει καθαρό που λέτε από τον TS, ούτε την ασφάλιση του μήνα δε του φτάνουν να πληρώσει. Δεν είναι υπάλληλος, ελ/επ είναι και τα κέρδη του ανά δουλειά, αν είναι ανάλογα με το μισθό το δικό σας (του στυλ 25€ το 8ωρο) πολύ απλά δε μπορεί να συνεχίσει να κάνει αυτή τη δουλειά. Επίσης ο ηλεκτρολόγος θα πάει παρέα με 1-2 βοηθούς που επίσης θα πρέπει να πληρώσει. Με 400€ καθαρά ανά τέτοια δουλειά, θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο τέτοια το μήνα μόνο και μόνο να βγάλει την ασφάλιση, χωρίς να έχει περίσσευμα 1€ για σουβλάκι.

Δε μπορείς να θες να εξισώσεις τα κέρδη που πρέπει να έχει ένας ελ/επ με το βασικό μισθό του υπάλληλου. Το κομπλεξάρισμα που αντιλαμβάνομαι εδώ είναι αδικαιολόγητο. Δε μπορείς να κοστολογείς τη δουλειά ενός ελ/επ με την ώρα όπως νομίζετε εσείς, είτε είναι ηλεκτρολόγος, είτε γραφίστας είτε οτιδήποτε.

Όσο για τις κρίσεις που διάβασα περί του πόσο δύσκολο είναι αν είναι πυρηνική Φυσική κτλ, νομίζω πως είναι επιεικώς αστήρικτα όσα γράφτηκαν, δηλώνουν άγνοια και μόνο. Αν είναι έτσι κι εγώ όταν θα ζητήσω κάτι από εσάς να πω «εντάξει, τί έκανες, δεν είναι και τόσο δύσκολο για σένα» να δω πώς θα σας φανεί και πόσο δίκιο θα έχω. Ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του, απλά πράγματα. Κάτι τέτοια που λέτε γυρνάνε μπούμεραγκ και μετά πονάνε περισσότερο. Αυτός είναι κι ο μόνος λόγος που κάθομαι εδώ τώρα και υπερασπίζομαι τον άγνωστο ηλεκτρολόγο, γιατί σπάζομαι με αυτά που διαβάζω.

• Like 1
Δημοσ.

<p>Οι γνωστες του νηματος γιατι δεν βγαζουν ενα κοστολογιο λοιπον ? Αν οχι 1200..ποσα ?</p>

Δεν νομιζω οτι ειμαστε φορουμ ζητησης και προσφορας εδω.Και ακομα κ να ειμαστε, πως θα βγει προσφορα χωρις να υπαρχει αντικειμενο; ή πιστευεις οτι παει με τα τετραγωνικα; μήπως με το κιλο;;

Δημοσ.

Ενταξει .Εγω εχω 25 πριζες/διακοπτες περιπου στο σπιτι.Ποιο πιστευεις οτι θα ηταν το λογικο κοστος για την αντικατασταση τους ? Μονο απλη αντικατασταση τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...