Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Ο πεθερος μου στα νιατα του ηταν κυνηγος και εχει πεθανει 4 χρονια τωρα και εχει μεινει μια καραμπινα και ενα δικανο απο οτι ξερω στο σπιτι στο χωριο. Τα ειχε δηλωσει κανονικα Τι πρεπει εγω να κανω τωρα για να παραμενουνουν σπιτι σαν κειμιλιο νομιμα εστω αν δεν εχω σκοπο να τα χρησιμοποιησω Ευχαριστω
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Ο πεθερος μου στα νιατα του ηταν κυνηγος και εχει πεθανει 4 χρονια τωρα και εχει μεινει μια καραμπινα και ενα δικανο απο οτι ξερω στο σπιτι στο χωριο. Τα ειχε δηλωσει κανονικα Τι πρεπει εγω να κανω τωρα για να παραμενουνουν σπιτι σαν κειμιλιο νομιμα εστω αν δεν εχω σκοπο να τα χρησιμοποιησω Ευχαριστω Είναι λίγο μπέρδεμα! Πρέπει να πας στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα μαζί με μια ληξιαρχική πράξη θανάτου και την άδεια του όπλου και να ζητήσεις να γίνει μεταβίβαση σε σένα. Αν η άδεια έχει λήξει θα πληρώσεις πάλι παράβολα κλπ (νομίζω φτάνουν μέχρι 120 ευρώ). Επίσης το όπλο ανήκει στους νόμιμους κληρονόμους και για να μεταβιβαστεί σε άλλους θα πρέπει να συμφωνήσουν γραπτώς όλοι για την παραχώρηση και επίσης να μην έχει λήξει η άδειά του. Επίσης ο νέος κάτοχος εκτός από τα παράβολα πρέπει να προσκομίσει και πιστοποιητικό γιατρού (για την βεβαίωση ικανότητας κατοχής όπλου)... Αν θέλεις απλά να μείνει στο σπίτι το όπλο, αρκεί η κατάθεση του πιστοποιητικού θανάτου στο αστυνομικό τμήμα από τους νόμιμους κληρονόμους και η μεταβίβαση της άδειας σε κάποιον από αυτούς. Αν όμως η άδεια έχει λήξει, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και δεν ξέρω αν έχεις τη διάθεση για τόσες διαδικασίες... Γενικώς η παραμονή του όπλου στο σπίτι μετά το θάνατο του κατόχου θεωρείται παράνομη και πρέπει να γίνουν είτε τα παραπάνω, είτε να παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα από τους συγγενείς του. Μετά την παράδοση στο Α.Τ, το όπλο παραμένει εκεί μέχρι τη λήξη της άδειάς του και μέχρι τότε μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητηθεί πίσω σε περίπτωση που θέλει κάποιος να το αγοράσει/μεταβιβάσει. Αν δεν ζητηθεί μέχρι τότε, καταστρέφεται. 1
Waldo_Vrs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Μπορείς να το πάρεις όπως είπε ο φίλος παραπάνω. 120ε για κάθε όπλο και δηλώνεις για σκοποβολή και τέλος. Απλά θα πας σε ψυχίατρο να πάρεις ένα χαρτί πως έχεις σώας τας φρένας πως λέγετε τελσπ. Ακόμα και να έχει λήξει τώρα είχαν δώσει περίοδο χάριτος για όλα όσα είχαν λήξει οι άδειες τους, οπότε πήγαινε σήμερα αύριο γιατί δεν θυμάμε μέχρι πότε ήταν. (για κάτι λίγους μήνες ήταν) Νομίζω για κειμείλιο κτλ πρέπει να έχει κάπια ηλικία συγκ. Αν είναι καινούργια καραμπίνα δεν γίνετε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Ευχαριστω...Ο πεθερος αφησε γυναικα και μια κορη μονο και η πεθερα μου προσφατα πεθανε και αυτη αρα μενει μονο η γυναικα μου Αυτη πρεπει να κανει τα παραπανω αν καταλαβα καλα Hλικια πρεπει να εχουν πανω απο 50 χρονια
Waldo_Vrs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Άμα είναι 50ετιας ρώτα μήπως και δεν χρειάζετε σαν κειμίλιο ρε συ μην τρέχεις τζάμπα...είναι αρχαία αυτά...δουλεύουν? Και στο λέω ΓΙΑΤΙ..πρόσεξε...αν πας και τα δηλώσεις ενώ ας πούμε μπορούσαν να "ξεχαστούν" μιας και είναι εν μέρη άχρηστα, μετά θα χρειάζετε κάθε χρόνο ή 2 χρόνια δεν θυμάμε να πληρώνεις για την άδεια. Εν ολίγεις τζάμπα λεφτά για 2 πράγματα που θα είναι διακοσμητικά στο τοίχο. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Άμα είναι 50ετιας ρώτα μήπως και δεν χρειάζετε σαν κειμίλιο ρε συ μην τρέχεις τζάμπα...είναι αρχαία αυτά...δουλεύουν? Και στο λέω ΓΙΑΤΙ..πρόσεξε...αν πας και τα δηλώσεις ενώ ας πούμε μπορούσαν να "ξεχαστούν" μιας και είναι εν μέρη άχρηστα, μετά θα χρειάζετε κάθε χρόνο ή 2 χρόνια δεν θυμάμε να πληρώνεις για την άδεια. Εν ολίγεις τζάμπα λεφτά για 2 πράγματα που θα είναι διακοσμητικά στο τοίχο. Ευχαριστω...Στην αστυνομια να ρωτησω ? Στην αδεια κατοχης που ειχε θα αναφερεται η χρονολογια κατασκευης του οπλου ? Η καραμπινα παντως μια φορα που δοκιμασα πριν 3-4 χρονια δουλευε.
Waldo_Vrs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Ρώτα πρώτα κάπου αλλού γιατί η αστυνομία θα σου πει φέρτα απο εδώ 100% να τα δούμε και να σου ανανεώσουν την άδεια...για κειμίλιο κτλ δεν ξέρω τι παίζει...και αυτό γιατί είναι αρκετά παλιά όπως λες. Στην άδεια ναι θα πρέπει να γράφει έτος κατασκευής κατασκευαστής είδος και χρήση. Μην πας κατευθείαν στην αστυνομία πάντως...γιατί σκέψου θα δίνεις κοντά 250ε για 2 πράγματα που εν ολίγεις είναι άχρηστα ρε συ. Φυσικά απογορεύετε να σε πιάσουν με αυτά...ούτε καν μέσα στο αυτοκίνητο. Αν έχεις άδεια και δηλώσεις σκοποβολή κτλ θα πρέπει να μεταφέρονται σε δικιά τους θήκη και λημένα κτλ κτλ. Την άδεια την βγάζεις μεν αλλά πρέπει να πληρώνεις μετά κάθε 2 χρόνια για ανανέωση οπότε αν τα έχεις στο τοίχο είναι άχρηστο. Απο την άλλη αν τα δηλώσεις εσύ μια φορά και μετά τα "ξεχάσεις" αν γίνει ένας έλεγχος για αδήλωτα όπλα θα πιάσουν εσένα...στη προκειμένη περίπτωση ο κάτοχος έχει πεθάνει οπότε θα ψάχνουν πιος τα πήρε κτλ τρέχα γύρευε αν βγάλουν άκρη. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Να επανελθω και να ρωτησω κατι .Υπαρχει τροπος να "αχρηστευτουν" τεχνικα με την εννοια της μη δυνατοτητας βολης και να παραμεινουν απλα σαν κειμιλια ?
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Να επανελθω και να ρωτησω κατι .Υπαρχει τροπος να "αχρηστευτουν" τεχνικα με την εννοια της μη δυνατοτητας βολης και να παραμεινουν απλα σαν κειμιλια ? χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, μπορείς να αιτηθείς καταστροφή του όπλου και νομίζω οτι σου αφαιρούν επικρουστήρα και σου "ακυρώνουν" την άδεια αν δεν κάνω λάθος, αλλά για σιγουριά ρώτα σε ενα αστυνομικό τμήμα. τώρα απο μόνος σου μπορείς να αφαιρέσεις τον επικρουστήρα για να αχρηστεύσεις το όπλο, αλλά θα συνεχίσει να είναι κανονικά δηλωμένο ( όχι οτι θα σε ελέγξει κάποιος ). κατα τη γνώμη μου αν τα όπλα είναι λειτουργικά και οι κάνες τους είναι οκ, γεια ασφάλεια αν δεν μπορείς να τα έχεις εκτεθειμένα, βγάλε τους επικρουστήρες, κρύψε τους και ανανέωνε καθε 10 χρόνια την άδεια κανονικά. ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να αποκτήσουν αξία μετά απο χρόνια. 1
cuspid Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Κρίμα να μακελέψεις πλήρως λειτουργικά όπλα. Ακόμα και σαν κειμίλια, η αξία τους μετά από χρόνια θα είναι πολλαπλάσια αν παραμένουν λειτουργικά. Αν πάλι το έχεις πάρει απόφαση, ο δρόμος είναι: Οπλουργός για μόνιμη και μη αναστρέψιμη συγκόληση κινητών μερών και βούλωμα κάνης (κοινώς πέφτει ηλεκτροκόλληση), έλεγχος από αστυνομία και έκδοση άδειας συλλέκτη. Την παραπάνω διαδικασία την είχε ξεκινήσει γνωστός μου πριν χρόνια (για ένα Mauser ή Enfield - δεν θυμάμαι - του 1930κάτι), αν τον πετύχω θα τον ρωτήσω αν τελικά έβγαλε άκρη...
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Ευχαριστω.Οντως είναι κριμα αλλα και το "χαρατσι" κάθε τοσο και η γραφειοκρατια είναι πολύ μεγαλη. Όταν μαθεις πες μου .Σε ευχαριστω.
Adon1s Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Να επανελθω και να ρωτησω κατι .Υπαρχει τροπος να "αχρηστευτουν" τεχνικα με την εννοια της μη δυνατοτητας βολης και να παραμεινουν απλα σαν κειμιλια ? Νομίζω ναι Χθες διάβαζα στο Lifo εκείνο το άρθρο για το Μουσείο Εγκληματολογίας . Εκεί λέει έχουν καραμπίνες , πιστόλια , καριοφύλλια κλπ τα οποία προκειμένου να τα έχουν σαν εκθέματα , κάποια υπηρεσία (του στρατού; του Πολεμικού Μουσείου ; ) προηγουμένως τα έχουν απενεργοποιήσει και καταστήσει μη λειτουργικά . Άρα πιστεύω πως γίνεται . 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Νομίζω ναι Χθες διάβαζα στο Lifo εκείνο το άρθρο για το Μουσείο Εγκληματολογίας . Εκεί λέει έχουν καραμπίνες , πιστόλια , καριοφύλλια κλπ τα οποία προκειμένου να τα έχουν σαν εκθέματα , κάποια υπηρεσία (του στρατού; του Πολεμικού Μουσείου ; ) προηγουμένως τα έχουν απενεργοποιήσει και καταστήσει μη λειτουργικά . Άρα πιστεύω πως γίνεται . Ευχαριστω αλλα πως γινεται ??
Adon1s Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 ιδέα δεν έχω στην αστυνομία αν πας πιστεύω θα βοηθήσουν . 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 ιδέα δεν έχω στην αστυνομία αν πας πιστεύω θα βοηθήσουν . Ισως αλλα μπορει και να με μπλεξουν σε γραφειοκρατικες διαδικασιες...Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα