Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είναι το πρώτο μου post και αν έχω κάνει κάποιο λάθος συγχωρέστετό μου.

Έχω ένα laptop lenovo και έμπαινα κανονικά ασύρματα από το wifi  του σπιτιού μου.

Μια μέρα άνοιξα το laptop και δεν μπορούσε να βρει κανένα wifi ούτε του σπιτιού μου ούτε 15 άλλα που έβρισκε συνήθως.

Έχω τσεκάρει το κουμπάκι που ανοιγοκλείνει το wifi του laptop και στις " ρυθμίσεις ασύρματης συσκευής" η επιλογή "Κάρτα δικτύου" είναι ενεργοποιημένη.

Ακόμη , δοκίμασα να μπω μέσω άλλου laptop και κινητού και έμπαινα κανονικά και απ τα δύο. 

Πήρα τηλέφωνο τον ΟΤΕ και μου παν ότι στη σύνδεση είναι όλα καλά αφού μπορώ να μπαίνω με άλλους υπολογιστές και ίσως φταίει η κάρτα δικτύου.

Τέλος , αγόρασα ένα ασύρματο στικάκι tp-link λέγεται το εγκατέστησα κανονικά και όταν πάω στην επιλογή "Παρακαλώ επιλέξτε κάποιο ασύρματο adapter δικτύου" να επιλέξω το στικάκι αυτό μου βγάζει μήνυμα "Είστε σίγουροι ότι θέλετε να αλλάξετε τον ασύρματο adapter δικτύου?" Πατάω "ΝΑΙ" και μου βγάζει μήνυμα  "Αποτυχία αλλαγής του ασύρματου adapter δικτύου" .

Αυτή την στιγμή είμαι συνδεδεμένος με καλώδιο και λειτουργεί κανονικά.

Όποιος έχει καμιά ιδέα για το τι να κάνω ή μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Μπορείς να κατεβάσεις το driver genius! Είναι πρόγραμμα που κάνει αναβάθμιση στους driver σ'όλο το hardware του υπολογιστή σου!

Ίσως έτσι να σου λυθεί το πρόβλημα...

Δημοσ.

το λαμπακι του wifi στο λαπτοπ σου αναβει οταν γυριζεις το διακοπτακι?

οταν πας να κανεις αλλαγη με το στικακι δοκιμασε να εχεις απενεργοποιήσει τη καρτα δικτύου πρωτα

Δημοσ.

Μπορείς να κατεβάσεις το driver genius! Είναι πρόγραμμα που κάνει αναβάθμιση στους driver σ'όλο το hardware του υπολογιστή σου!

Ίσως έτσι να σου λυθεί το πρόβλημα...

Το driver genius και άλλα τέτοιου είδους προγράμματα , πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Δηλαδή σε περιπτώσεις που ο χρήστης δεν βρίσκει πουθενά drivers για συγκεκριμένο υλικό.

Ποιός ο λόγος να αναβαθμίσει τους drivers σε όλο το hardware επειδή δεν δουλεύει σωστά το wi-fi του?

Αν εγκατασταθεί λάθος driver σε υλικό που τώρα δουλεύει κανονικά, θα αποκτήσει νέο πρόβλημα.

crazydaffy, όπως είπε και ο mastor10 για να δουλέψει το wireless στικάκι σου, πρέπει να απενεργοποιήσεις το wifi.

Πήγαινε από διαχείριση συσκευών, στους προσαρμογείς δικτύου. Με δεξί κλικ πάνω στο wireless , σου δίνει τις επιλογές για κατάργηση και για απενεργοποίηση.

Αρχικά δοκίμασε να κάνεις κατάργηση εγκατάστασης. Τα windows θα το επανεγκαταστήσουν και ίσως να λυθεί το πρόβλημα σου.

Αν όχι...απενεργοποίησε το και δούλεψε με το εξωτερικό usb stick.

• Like 1
Δημοσ.

Το driver genius και άλλα τέτοιου είδους προγράμματα , πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Δηλαδή σε περιπτώσεις που ο χρήστης δεν βρίσκει πουθενά drivers για συγκεκριμένο υλικό.

Ποιός ο λόγος να αναβαθμίσει τους drivers σε όλο το hardware επειδή δεν δουλεύει σωστά το wi-fi του?

Αν εγκατασταθεί λάθος driver σε υλικό που τώρα δουλεύει κανονικά, θα αποκτήσει νέο πρόβλημα.

crazydaffy, όπως είπε και ο mastor10 για να δουλέψει το wireless στικάκι σου, πρέπει να απενεργοποιήσεις το wifi.

Πήγαινε από διαχείριση συσκευών, στους προσαρμογείς δικτύου. Με δεξί κλικ πάνω στο wireless , σου δίνει τις επιλογές για κατάργηση και για απενεργοποίηση.

Αρχικά δοκίμασε να κάνεις κατάργηση εγκατάστασης. Τα windows θα το επανεγκαταστήσουν και ίσως να λυθεί το πρόβλημα σου.

Αν όχι...απενεργοποίησε το και δούλεψε με το εξωτερικό usb stick.

Προσαρμογείς δικτύου 

-> broadcom netlink Fast Ethernet

->TP-LINK 150Mbps Wireless N Nano USB Adapter

->Προσαρμογέας δικτύου Broadcom 802.11g

Πάνω σε ποιό από τα 3 να πατήσω δεξί κλικ?

το λαμπακι του wifi στο λαπτοπ σου αναβει οταν γυριζεις το διακοπτακι?

οταν πας να κανεις αλλαγη με το στικακι δοκιμασε να εχεις απενεργοποιήσει τη καρτα δικτύου πρωτα

Ναι το λαμπάκι ανάβει και σβήνει όταν το ανοίγω και το κλείνω αντίστοιχα. 

Όχι και αφού το απενεργοποιώ εξακολουθεί και μου γράφει "Αποτυχία αλλαγής του ασύρματου adapter δικτύου" .

Δημοσ.

αυτο που λεει η μαγδαληνη το δοκιμασες? να τους απεγκαταστησεις τελειως?

τι win εχεις? δοκιμασε να απεγακταστησεις και τους 2 και του στικ και του λαπτοπ και μετα περνα μονο του στικ

Δημοσ.

Πω Πωωω...έγραφα τόση ώρα και μου βγήκαν αλαμπουρνέζικα....χαχαχα και σου τα έγραφα τόσο αναλυτικά crazydaffy!!

Προσαρμογείς δικτύου 

-> broadcom netlink ™ Fast Ethernet

Αν είχες στο on το wi-fi σου όταν έδειχνε τα παραπάνω στους προσαρμογείς δικτύου, επιλέγεις το τελευταίο και κάνεις επανεκκίνηση. Οταν μπεις και πάλι στα windows, θα εντοπίσουν το άγνωστο υλικό και θα το εγκαταστήσουν. Ελεγξε τότε αν δουλεύει.

Επειδή όμως τα windows έχουν παραξενιές και ιδιοτροπίες, αφαίρεσε το καλώδιο από την θύρα ethernet, όπως και το TP-LINK, το οποίο συμφωνώ με τον mastor10 απεγκατέστησε το επίσης και επανεγκατέστησε το εκ νέου, μήπως έκανες κάτι λάθος.

Δημοσ.

Πω Πωωω...έγραφα τόση ώρα και μου βγήκαν αλαμπουρνέζικα....χαχαχα και σου τα έγραφα τόσο αναλυτικά crazydaffy!!

Προσαρμογείς δικτύου 

-> broadcom netlink ™ Fast Ethernet

Αν είχες στο on το wi-fi σου όταν έδειχνε τα παραπάνω στους προσαρμογείς δικτύου, επιλέγεις το τελευταίο και κάνεις επανεκκίνηση. Οταν μπεις και πάλι στα windows, θα εντοπίσουν το άγνωστο υλικό και θα το εγκαταστήσουν. Ελεγξε τότε αν δουλεύει.

Επειδή όμως τα windows έχουν παραξενιές και ιδιοτροπίες, αφαίρεσε το καλώδιο από την θύρα ethernet, όπως και το TP-LINK, το οποίο συμφωνώ με τον mastor10 απεγκατέστησε το επίσης και επανεγκατέστησε το εκ νέου, μήπως έκανες κάτι λάθος.

Δεν έκανα κάτι λάθος στην εγκατάσταση γιατί το ξαναεγκατέστησα και πάλι το ίδιο μήνυμα μου βγάζει.

Απεγκατέστησα την 3η επιλογή "προσαρμογέας ...." έκανα επανεκκίνηση αλλά όταν το άνοιξα σύνδεση μόνο μέσω bluetooth μου είχε όχι μέσω ασύρματου δικτύου. Προσπάθησα να δημιουργήσω μια καινούρια αλλά το ίδιο πρόβλημα. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να έγινε έτσι ξαφνικά ενώ δούλευε κανονικά να μην μπορεί να βρει καμιά συσκευή και να μην επιτρέπει και στο "φλασάκι" να βρει...

Δημοσ.

1 Ποια windows έχεις?

2 Μετά την κατάργηση της εγκατάστασης και την επανεκκίνηση, είδες να αναζητούν drivers τα windows και να σε
ενημερώνουν, οτι το υλικό είναι έτοιμο προς χρήση?

3 Πήγες μετά την επανεκκίνηση , πάλι στην διαχείριση συσκευών, να δεις τι γράφει στους προσαρμογείς δικτύου? Εχει κανένα κίτρινο ερωτηματικό?

4 Εκανες απενεργοποίηση του wi-fi σου , από την διαχείριση συσκευών, πριν ξανα προσπαθήσεις να συνδεθείς με το στικάκι?

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά εφόσον προσπαθούμε εξ αποστάσεως και γραπτώς να συνεννοηθούμε, είναι απαραίτητες.

Δημοσ.

υποψην οταν κανεις απεγκατασταση του wifi του λαπτοπ μετα να κλεινεις και το διακοπτακι για να μη το βλεπει το win (αν εχεις 7 ή 8) και ξανακανει εγκατασταση

Δημοσ.

mastor, το ζητούμενο στην απεγκατάσταση είναι να το δουν και να το επανεγκαταστήσουν τα windows, για να δει το παιδί, μήπως λύθηκε το πρόβλημα του.

Αν τελικά δεν δει κάποια αλλαγή, τότε πάει για απενεργοποίηση, ώστε να δουλέψει το εξωτερικό στικ.

Μπερδεψαμε τα μπούτια μας, με την απεγκατάσταση και την απενεργοποίηση :lol:

Δημοσ.

απεγκατασταση απο τη μια απενεργοποιηση απο την αλλη λογικο το βρισκω :lol:

το θεμα ειναι οτι μπορει να τα εχει ψιλοφτύσει το wifi του λαπτοπ ή και το διακοπτακι να μη δινει εντολη(?) γιατι εχω δει τελευταια κατι διαφορα κουλα

οποτε το λεω αυτο για να περασει κατευθειαν σε λειτουργια με το στικ, ειναι και μικρουλι αποτι ειδα οποτε δεν θα του ειναι και μεγαλο προβλημα

παντως το να κανει απεγκατασταση και τον εναν και τον αλλον και παλι να εχει conflict μου φαινεται λιγο καπως

χμμ κατι αλλο, αμα εκανε bridge το tplink με το broadcom λες να δουλευε, μια ιδεα ριχνω

Δημοσ.

Και μένα το μυαλό μου, πήγε αμέσως στο ότι "τίναξε τα πεταλα"  το wi-fi :lol: , αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρη, οπότε είπα να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα.

Πάντως το ότι δεν επιτρέπει , ούτε στο usb stick να συνδεθεί, πρώτη φορά το ακούω ( βέβαια για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά ) και δεν βρίσκω και καμμιά παρόμοια αναφορά στο google.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...