m1spl4ced Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Κοίταξες καλά; ναι αλλα πουθενα Φίλε, που ξεκίνησες το θέμα, δε θα επιλέξεις τώρα που θα μπεις. Έχεις καιρό για αυτό, αφού βγούνε τα αποτελέσματα. Πάρε όσο περισσότερα μόρια μπορείς και μετά αποφασίζεις. Μη χάνεις το χρόνο σου... πρεπει ν'αρχισω να ψαχνω τις σχολες ομως... Καταρχάς έχεις καμία υποδομή σε προγραμματισμό ή σε ενδιαφέρει γιατί όλοι λένε ότι "η πληροφορική είναι το μέλλον"; Αν δεν έχεις, η γνώμη μου είναι να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Ο προγραμματισμός χρειάζεται υποδομή και να γράφεις πολύ κώδικα σε πρακτικό επίπεδο, 20 ώρες τη μέρα! Αν δεν έχεις γράψει κώδικα ποτέ στην ζωή σου μην νομίζεις ότι επειδή αποφοιτείς από ΑΕΙ, ξαφνικά θα σε πάρουν από junior απόφοιτο και θα σε βάλουν σε θέση αναλυτή ή μανατζερ. Δεν ειμαι τοσο αφελης.Και υποδομη εχω λιγη,αλλα λατρευω προγραμματισμο. Ειλικρινα πιστευω οτι ειναι ο μονος τομεας που θα μπορουσα να ακολουθησω και μαλιστα να διαπρεψω σε αυτο.Οι περισσοτεροι μου λενε ακριβως το αντιθετο για να σου πω την αληθεια..."Ολοι πληροφορικη πανε, τι θα πας να κανεις και εσυ?" Δεν έχεις χρήμα να πας στο εξωτερικό να δουλέψεις, ενώ έχεις για 5-6 χρόνια σε ΑΕΙ και για μεταπτυχιακό έξω; Να πω την αλήθεια, αν είχε ψώνιο με τον προγραμματισμό, θα είχες κάτσει να μάθεις ήδη τουλάχιστον από τα 14. Είτε το έχεις εμφυτό, είτε όχι. Επίσης κατανοείς ότι θα βγεις στην αγορά εργασίας στα 30; Και όχι στα 19-20. Στα 30 εγώ είχα ήδη 10 χρόνια επαγγελματική εμπειρία, και εσύ θα έχεις 0. Και δεν θα σχολιάσω καν τους υπόλοιπους, μιας και είναι οι γνωστοί που γκρινιάζουν για την ανεργία στην Ελλάδα. Και η πρώτη ενασχόλησή τους με τον προγραμματισμό ήταν στα 18+ από τις διάφορες σχολές, ενώ η πρώτη πραγματική δουλειά τους στο χώρο ήταν στα 30+ ή ποτέ. Ένα θα πω. Είτε ακούς τα πρόβατα, τα οποία τα βλέπεις έξω από το παράθυρο, ή κάποιον που έχει ιδία επαγγελματική εμπειρία και θέλει πραγματικά να δώσει μια καλή συμβουλή. Από εκεί και μετά, αν θες να δουλεύεις για 300-500 ευρώ το μήνα μετά τα 30+, και αβέβαιο μέλλον, ακολούθα το flock. το θεμα ειναι οτι μετα απο 5-6 χρονια θα εχουν αλλαξει οι καταστασεις. Τα οικονομικα της οικογενειας αυτη τη στιγμη ειναι πολυ χαλια αλλα σιγα σιγα απ'οτι φαινεται θα βελτιωθουν.επισης ναι, ειναι πιο ευκολο να δωσω λεφτα για τις σπουδες εδω παρα για εξωτερικο, μιας και εδω εχω σπιτι κτλπ. Και δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρια να κατσω να μαθω απο τα 14.Στα 14 δεν ηξερα καν τι ειναι ο προγραμματισμος, μονο το DotA,AoM και το Battle for middle earth ηξερα (α, και το MU) απο υπολογιστες.Οταν αρχισα να μαθαινω για προγραμματισμο πηγα να αρχισω λιγο Basic αλλα συντομα αρχισα σχολεια και φροντιστηρια και δεν ειχα ορεξη μετα να συνεχισω. Η αληθεια ειναι πως δεν με ενδιαφερει περι επαγγελματικης εμπειριας και το ποτε αρχισα να μαθαινω και ολα αυτα.Οτι θα ασχοληθω με πληροφορικη δεν αλλαζει πλεον, εκει εχω κατασταλαξει, αυτο μ'αρεσει(και τιποτα αλλο βασικα). Τωρα τη δυνατοτητα για εξωτερικο θα την ψαξω αλλα τη βλεπω πολυ χλωμη.
djcat Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 πρεπει ν'αρχισω να ψαχνω τις σχολες ομως... Καλώς ή κακώς, η επιλογή σου θα εξαρτηθεί από τα μόρια σου. Και να καταλήξεις τώρα πως θες να μπεις ας πούμε στο ΕΚΠΑ, αν δε γράψεις καλά θα αναγκαστείς να πας σε ένα ΤΕΙ. Οπότε, διάβαζε, πάρε όσο περισσότερα μόρια μπορείς και μετά έχεις αρκετό χρόνο να διαλέξεις τη σχολή που θες. Γράψε καλά, για να έχεις περισσότερες επιλογές ... 1
m1spl4ced Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Καλώς ή κακώς, η επιλογή σου θα εξαρτηθεί από τα μόρια σου. Και να καταλήξεις τώρα πως θες να μπεις ας πούμε στο ΕΚΠΑ, αν δε γράψεις καλά θα αναγκαστείς να πας σε ένα ΤΕΙ. Οπότε, διάβαζε, πάρε όσο περισσότερα μόρια μπορείς και μετά έχεις αρκετό χρόνο να διαλέξεις τη σχολή που θες. Γράψε καλά, για να έχεις περισσότερες επιλογές ... με βαση τα λογικα του πατερα μου,αν δεν περασω σε ΑΕΙ θα ξαναδωσω πανελλαδικες, οποτε... :ρ Αλλα ναι συμφωνω με αυτο που λες...απλα θελω λιγο να ξερω τι μου γινετε.
Downloadpercent Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ως φοιτήτρια στο DIT (ναι την Πληροφορική της Αθήνας λέω), όπου είχα πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό επειδή ήμουν τέρμα στην καβλάντα με προγραμματισμό και έψαχνα κι εγώ αυτό το "καθαρά προγραμματισμός", θέλω να σου πω να έχεις ανοιχτό το μυαλό σου τώρα που είναι νωρίς. Συμμετείχα στο Λύκειο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πληροφορικής με Pascal, ήμουν τέρμα εθισμένη σε αυτό το πράγμα. Ε μπήκα στο DIT και αλλαξοπίστησα. Πέρα από το τρομερό λιώσιμο για προγραμματιστικά μαθήματα, έμαθα να εκτιμώ άλλους κλάδους. Συστήματα επικοινωνιών, ηλεκτρονικά κυλώματα κλπ, αλλά το τεράστιο κόλλημα έγινε για μένα η αρχιτεκτονική Η/Υ. Είναι εκεί που ξεκινάνε όλα ρε παιδί μου. Παρ'όλα αυτά η σχολή σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς με java, php, mysql, prolog, haskell και μια άλλη άκυρη που δε θυμάμαι, πέρα από τις υποχρεωτικές c/c++. Δυνατό χαρτί, αλλά δυνατό επίπεδο. Θα σου φύγει ο πάτος. Χωρίς πλάκα. Εγώ πριν μπω γούσταρα τρελά HW και τώρα μου αρέσει περισσότερο το Sοftware, επίσης και οι ΒΔ μου αρέσουν. Η αγάπη μου ήταν τα κυκλώματα, να φτιάξουμε και να προγραμματίσουμε εμείς από 0 αλλά μου έφυγε αυτό το πράγμα γιατί ίσως δεν κάνουν τέτοια πράγματα... σου δίνουν έτοιμο έναν μικροελεγκτή 8051 και σου λένε προγραμμάτισέ το και βάλτον στην πλακέτα... δεν πολυγούσταρα...
Apoll Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Η αληθεια ειναι πως δεν με ενδιαφερει περι επαγγελματικης εμπειριας και το ποτε αρχισα να μαθαινω και ολα αυτα. Όταν βγεις στην αγορά εργασίας 30 ετών όπως οι άλλοι, μην γκρινιάζεις για τον μισθό πείνας, ή το ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά. Φυσικά τότε, θα χρειαστείς να μάθεις τις τεχνολογίες τις εποχής για να μπορείς τουλάχιστον να έχεις μία πιθανότητα πρόσληψης. Και στα 30+δεν έχεις την όρεξη να ξοδεύεις 10 ώρες την εβδομάδα από τον προσωπικό σου χρόνο για εκπαίδευση. (ακόμα και όταν εργάζεσαι). Μιας και ο προγραμματισμός εξελίσεται συνέχεια και πρέπει να τον παρακολουθείς. Θες να σπουδάσεις κάτι καλύτερο χωρίς να πάνε τσάμπα τα λεφτά και τα χρόνια; Και να αποσυρθείς στα 50 μετά από μόνο 20-25 χρόνια εργασίας; Προσπάθησε για μια ειδήκευση στης εξορύξεις (Γεωλογία ή engineering). Εγώ αυτό θα έκανα σήμερα. Και θα το έκανα αν είχα το κεφάλαιο να πάω 3 χρόνια σε κάποιο κολέγιο εδώ στην Αγγλία, ακόμα και στα 36.
gnsX Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δηλαδή Apoll στην εταιρία που εργάζεσαι είναι όλοι χωρίς πτυχία; Επίσης μη ξεχνάς ότι ήσουν 20 χρονών το 95 ps:Δεν βγαίνεις στα 30 αλλά στα 23-25,ανάλογα
Apoll Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ναι. Κανείς δεν έχει πτυχίο και από τα 15 άτομα και όλοι είναι 34-60 με δεκαετίες ως προγραμματιστές και σε πολλές διαφορετικές εταιρίες. (ως προγραμματιστής καριέρας αλλάζεις εταιρία τουλάχιστον κάθε 2-3 χρόνια) Το ίδιο και στα κεντρικά στην Δανία. Και έτσι ήταν σε όλες τις εταιρίες που δούλεψα μέχρι τώρα. Ένας ήταν με πτυχείο (29 ετών Άγγλος), και τον είχαν για χαμαλοδουλειές στην υποστήριξη, μιας και δεν είχε ιδέα για πραγματικό προγραμματισμό. Όσον αφορά την ηλικία, θα δεις ότι με τα χρωστούμενα μαθήματα, τις γνωστές καθηστερήσεις με αναβολή (και τυχόν μεταπτυχιακά που ανέφερε ο ΟΡ) και στρατό, θα δεις πως φτάνεις τα 29-30.
m1spl4ced Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Όταν βγεις στην αγορά εργασίας 30 ετών όπως οι άλλοι, μην γκρινιάζεις για τον μισθό πείνας, ή το ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά. Φυσικά τότε, θα χρειαστείς να μάθεις τις τεχνολογίες τις εποχής για να μπορείς τουλάχιστον να έχεις μία πιθανότητα πρόσληψης. Και στα 30+δεν έχεις την όρεξη να ξοδεύεις 10 ώρες την εβδομάδα από τον προσωπικό σου χρόνο για εκπαίδευση. (ακόμα και όταν εργάζεσαι). Μιας και ο προγραμματισμός εξελίσεται συνέχεια και πρέπει να τον παρακολουθείς. Θες να σπουδάσεις κάτι καλύτερο χωρίς να πάνε τσάμπα τα λεφτά και τα χρόνια; Και να αποσυρθείς στα 50 μετά από μόνο 20-25 χρόνια εργασίας; Προσπάθησε για μια ειδήκευση στης εξορύξεις (Γεωλογία ή engineering). Εγώ αυτό θα έκανα σήμερα. Και θα το έκανα αν είχα το κεφάλαιο να πάω 3 χρόνια σε κάποιο κολέγιο εδώ στην Αγγλία, ακόμα και στα 36. Δεν υπαρχει περιπτωση ρε φιλε. 1000 δικια να εχεις εγω με πληροφορικη θα ασχοληθω. Δεν αντεχω να κανω κατι αλλο. τι engineering και γεωλογιες λες, δεν θα καταφερω καν να τελειωσω το πανεπιστημιο αν παω να σπουδασω τετοια.
tass0s Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Επειδη μιλατε γι αυτο το θεμα, Ποιο ειναι το επιπεδο της σχολης των Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Υπολογιστων του ΕΜΠ στο κομματι του προγραμματισμου?
UncleBens Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Τηλεπικοινωνιών? Είμαι άτομο που λειτουργει καθαρα με διαθεση, και δεν νομιζω να ειχα διαθεση να μαθαινω για δικτυα τηλεπικοινωνιων,γι'αυτο και παραπάνω είπα "σχολές καθαρού προγραμματισμου" Θα το κοιτάξω όμως. Εδώ απλά να σημειώσω καλού κακού σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες ότι το "τηλεπικοινωνιών" δεν αναφέρεται σε τηλεφωνα ΟΤΕ συρματένια καλώδια κινητά κτλ... Αν ξέρεις μονο αλγόριθμος είσαι πρακτικά άχρηστος σχεδόν ένας ολοκληρωμένος προγραμματιστής πρέπει να ξέρει και από hardware και τους τρόπους που αυτό επικοινωνεί (τόσο του εσωτερικού του υπολογιστή όσο και τερματικό με τερματικό) και το κομμάτι των τηλεπικοινωνιών αφορά -από το πρίσμα του προγραμματιστή δηλαδή σε επίπεδο κώδικα και θεωρίας- το πως επικοινωνεί ένα δίκτυο τις τεχνολογίες και γενικά τον κώδικα (LAN όπως στα internet καφέ WAN όπως το δίκτυο ενός ISP που δίνει internet VPN κτλ)
Prof_Chaos Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 μην προτιμήσεις ιδιωτικές σχολές προγραμματισμού εγχώριες.. δηλαδή ΙΕΚ και κολλέγια... Τα περισσότερα είναι για τα πανηγύρια και θα βγεις στην αγορά εργασίας με ενα πιστοποιητικό που δεν θα έχει καμία αναγνώριση.Πεταμένα λεφτά οι περισσότερες αν όχι όλες. Η λύση ειναι τα ελληνικά πανεπιστήμια ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία δεν πραγματεύονται μόνο προγραμματισμό. Επίσης υπάρχει το εξωτερικό. Το ΕΑΠ γιατι κακή επιλογή; εχει πολύ καλό επίπεδο σπουδών και ειναι ενα απο τα πιο δύσκολα και απαιτητικά ΑΕΙ της χώρας.Βέβαια δεν το προτείνω σε άτομα μικρής ηλικίας γιατι θέλει αυτο παρακίνηση και πολύ αυστηρό πρόγραμμα μελέτης.Μην ξεχνάμε οτι ο προγραμματισμός ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση και απαιτείτε συνεχής ενασχόληση με το αντικείμενο τα μαθήματα του (θεματικές ενότητες) ειναι τα εξής. ΠΛΗ10 - Εισαγωγή στην ΠληροφορικήΠΛΗ11 - Αρχές Τεχνολογίας ΛογισμικούΠΛΗ12 - Μαθηματικά για Πληροφορική ΙΠΛΗ20 - Διακριτά Μαθηματικά και Μαθηματική ΛογικήΠΛΗ21 - Ψηφιακά ΣυστήματαΠΛΗ22 - Βασικά ζητήματα Δικτύων Η/ΥΠΛΗ23 - Τηλεματική, Διαδίκτυα και ΚοινωνίαΠΛΗ30 - Θεμελιώσεις Επιστήμης Η/ΥΠΛΗ31 - Τεχνητή Νοημοσύνη - ΕφαρμογέςΠΛΗ32 - Γραμμικός Προγραμματισμός και ΜοντελοποίησηΠΛΗ35 - Προστασία και Ασφάλεια Συστημάτων ΥπολογιστώνΠΛΗ36 - Σύγχρονα Δίκτυα και ΥπηρεσίεςΠΛΗ37 - Πληροφορική και EκπαίδευσηΠΛΗ40 - Πρακτική Εξάσκηση σε Θέματα ΛογισμικούΠΛΗ42 - Ειδικά θέματα τεχνολογίας ΛογισμικούΠΛΗ44 - Σήματα και Επεξεργασία Εικόνας ΠΛΗ47 - Κατανεμημένα Συστήματα Λογισμικού
Anubis13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Επειδη μιλατε γι αυτο το θεμα, Ποιο ειναι το επιπεδο της σχολης των Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Υπολογιστων του ΕΜΠ στο κομματι του προγραμματισμου? Kαλο ειναι αλλα θα πρεπει να επιλεξεις κατευθυνση πληροφορικης. Γενικοτερα θα δεις πολυ C / αρκετη java και διαφορες αλλες γλωσσες αλλα αν δεν ασχοληθεις μονο σου δεν..
leftis95 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μ'αρέσει η άποψη του Apoll, και πάντα με τράβαγαν οι αντισυμβατικές απόψεις. Έχω σκεφτεί και εγώ τον δρόμο χωρίς πανεπιστήμιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει πάρα πολλά ρίσκα. http://www.youtube.com/watch?v=pOaYSGHAEnQ Επίσης ένα ωραίο βιβλίο για όσους την ψάχνουν είναι το εξής:
thanasis00 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Για μένα δεν έχει σημασία πιο ΤΕΙ/ΑΕΙ/ΙΕΚ θα τελειώσεις σαν προγραμματιστής. Πιο πολύ θα πας σε κάποια σχολή για να σε βάλει στο δρόμο του διαβάσματος, αν δε μπορείς να συγκεντρωθείς μόνος σου. Η πιο σωστή ενασχόληση είναι το προσωπικό διάβασμα και η συνεργασία με άτομα του ίδιου κλάδου. Μόνο έτσι μπορείς να αποκομίσεις κάποιες εμπειρίες και να μάθεις πράγματα. Από το διάβασμα των μαθημάτων της σχολής δε θα βγεις έτοιμος για την αγορά εργασίας. Σκέψου ότι σε κάθε δουλειά θα περνάς από ένα intense training πάνω στους τομείς της εταιρείας, οπότε θα πρέπει να είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις σε αυτό, που σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα αρκετά καλά, τα οποία δε τα μαθαίνεις από τη σχολή, αλλά μόνος σου. Γι' αυτό για μένα δεν έχει σημασία η σχολή, ένα πτυχίο πάνω στον τομέα αρκεί.
pantelis21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Έχοντας τελειώσει πληροφορική σε ΑΕΙ και χωρίς να ξέρω τι ακριβώς παίζει σε ΤΕΙ αλλά μιλώντας με άτομα που το κυνήγησαν για προγραμματιστές (εγώ δε το γουστάρω και γενικά δε το συνηστω το θεωρώ μαλακία δουλειά) μπορώ να πω πως το ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι ελαφρώς σπατάλη χρόνου αν θες να γίνεις προγραμματιστής. Εγώ είχα 59 μαθήματα. Από αυτά προγραμματισμός ήταν τα 5-6. Και μετά είχαμε δίκαιο. στατιστική, μαθηματικά, κτλ κτλ κτλ Καλά όλα αυτά και με μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλά αν θες να γίνεις απλός προγραμματιστής τράβα σε κανένα ΙΕΚ και όπως λένε μερικοί με προσωπική ενασχόληση-ψάξιμο-δικτύωση... Εγώ πάντως το μετάνιωσα ειλικρινά που διάλλεξα πληροφορική. Δε μου άρεσε στην πορεία καθόλου. Οπότε πρόσεξε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα