Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απανταω γενικα επειδη το μελλον του topic starter το εχει ηδη αποφασισει ο πατερας του

Ο προγραμματισμος ειναι απο τα επαγγελματα που μεγαλυτερη βαρυτητα εχει η προσωπικη ενασχοληση με (πχ) open source projects και η εμπειρια. Το χαρτι ερχεται σε δευτερη προτεραιοτητα. Οι σχολες δεν ειναι απολυτα αχρηστες αλλα δεν ειναι το παν στην αρχη. Το να διδαχθει καποιος προχωρημενη συστηματοποιηση χωρις να μπορει να γραψει με ανεση τρεις γραμμες κωδικα για ενα service, δεν εχει νοημα. Το "πτυχιο πληροφορικης/προγραμματισμου μετα το λυκειο" ισως να βοηθαει καποιους αλλα πρακτικα ειναι αδυνατον καποιος να μαθει να γραφει κωδικα απλα παρακολουθωντας μια σειρα μαθηματων. Πιθανοτερο ειναι να καταληξει πτυχιουχος χαμαλης σε εταιρια του κλαδου η να κοιταξει επαγγελματα σε αλλη κατευθυνση. Ανεκαθεν, στην αρχη θα ξεκινησει με απλα πραγματα και αργοτερα θα περασει στο σταδιο να σχεδιαζει και να αναπτυσσει projects. Αν θεωρει οτι μετα το ΑΕΙ/ΤΕΙ θα εχει επαρκεια να αναλαβει τετοιες ευθυνες χωρις να εχει portofolio τοτε δυο πραγματα ενδεχεται να συμβουν:
ειτε θα κλαιει το χρονο που εχασε η δεν αξιοποιησε πιο σωστα
ειτε το παραμυθι "τα πτυχια ειναι το παν" θα εχει ριζωσει τοσο πολυ στις πεποιθησεις του που μετα θα του φταινε οι εταιριες που δεν τον προσλαμβανουν 

Οσοι ενδιαφερονται μπορουν επισης να τσεκαρουν το harvard cs50 online course
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με παραπάνω.

Και για κάποιους που είναι ήδη στον δρόμο της καριέρας με 10 χρόνια εμπειρία, καλό είναι να ακολουθήσουν τα ελεύθερα προγράμματα του Stanford University τουλάχιστον.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως ξερω οτι οι διαφοροι κουμπιουτεραδες που τρεχουν σαιτ απο φιλους μου δλδ ειναι ανιδεικευτοι αυτοδιδακτοι.. αντε να τελειωσε κανε ιεκ κανας απο αυτους.. αρα μεγαλος βαθμος ειναι και θεμα καψιματος..

Δημοσ.

Η σχολές όλες δίνουν μόνο τα βασικά. Από κει και πέρα είναι προσωπική ενασχόληση.

Εγώ έχω φίλους που έβγαλαν την πληροφορική και δεν ξέρουν καλά καλά να δουλεύουν το powerpoint και καθόλου το excel και άλλους που έχουν μάθει παπάδες.

Τα course της σχολής είναι πάντα αρκετά γενικά και μπορείς εύκολα να γλυτώσεις πράγματα που δε σου αρέσουν πχ αλλάζοντας μαθήματα με άλλα και δε ξέρω γω τι.

Το τι και πόσα θα μάθεις είναι βάση του προσωπικού σου ενδιαφέροντος.

Παρόλο που εμένα δε μου αρέσει ο προγραμματισμός χαίρομαι που βλέπω άτομα που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν.

Ελπίζω μόνο να μην κάνουν λάθος...

Εγω παντως ξερω οτι οι διαφοροι κουμπιουτεραδες που τρεχουν σαιτ απο φιλους μου δλδ ειναι ανιδεικευτοι αυτοδιδακτοι.. αντε να τελειωσε κανε ιεκ κανας απο αυτους.. αρα μεγαλος βαθμος ειναι και θεμα καψιματος..

Καψίματος...Ακριβώς. Όπως το λέει ο καθένας βέβαια. Ένας εξωτερικός παρατηρητής το βλέπει ως κάψιμο (και εγώ μαζί). Αυτός που το κάνει το λέει χόμπυ, γούστο, μεράκι και γενικά το γουστάρει.

ΆΛλωστε πίστεψε με καμία σχολή δε θα σου μάθει να τρέχεις σωστά ένα site. Να το χτίζεις δηλαδή.

Ακόμα και οι ιδιωτικές σχολές. Τώρα αν πηγαινεις σε κολλέγιο πληροφορικής και σου μαθένουν dreamweaver τότε άστο φίλε.

Και δε το λέω έτσι γνώρισα άτομο που σπούδαζε πληροφορική σε κολλέγιο. Πέρα που ήξερε λιγότερα και από εμάς στα κρατικά ελληνικά πανεπιστήμια και πέρα ότι πουλούσε μούρη για το τοσοδά που είχε μάθει (οπότε και δεν ασχολήθηκα) όταν μου έλεγε τι πίπες κάναν γελούσα μέχρι δακρύων. Φιλαράκι αυτά έναν 18άρι που το γουστάρει να βάλεις θα τα μα΄θει μόνος του...

Δημοσ.

Ναι. Κανείς δεν έχει πτυχίο και από τα 15 άτομα και όλοι είναι 34-60 με δεκαετίες ως προγραμματιστές και σε πολλές διαφορετικές εταιρίες. (ως προγραμματιστής καριέρας αλλάζεις εταιρία τουλάχιστον κάθε 2-3 χρόνια)

Το ίδιο και στα κεντρικά στην Δανία.

Και έτσι ήταν σε όλες τις εταιρίες που δούλεψα μέχρι τώρα. Ένας ήταν με πτυχείο (29 ετών Άγγλος), και τον είχαν για χαμαλοδουλειές στην υποστήριξη, μιας και δεν είχε ιδέα για πραγματικό προγραμματισμό.

Μια ερωτηση η οποια δεν παει σε σενα αποκλειστικα απλα quotαρω το πανω γιατι μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση αφου μιλαμε πια για ολοκληρη εταιρια και εμφαση στο 'ιδεα για πραγματικο προγραμματισμο' που εγραψες στο τελος.

Ας πουμε βγαζω απ εξω ψευτοκατασκευη site, και προγραμματα στυλ "hello world" που μαθαινω κι εγω να φτιαχνω σε μια βδομαδα.

Ερχεται Στην εταιρια μια τραπεζα/χρηματοπιστωτικος οργανισμος και ζηταει να του φτιαξετε ενα προγραμμα διαχειρισης/optimisaion χαρτοφυλακιου. Η ερχεται μια εταιρια σαν τη FedEx και σας ζηταει να της φτιαξετε ενα προγραμμα διαχειρισης δρομολογιων ωστε να ελαχιστοποιησετε τις περιττες διαδρομες των φορτηγων. Η ερχεται η Cosco και ζηταει προγραμμα διαχειρισης των container ωστε να υπαρχει minimum slack time. Η μια αεροπορικη εταιρια η μια εταιρεια σα την Amazon και ζηταει προγραμμα για real time pricing ωστε να αποφερει τα μεγιστα κερδη. Η η Avis ζηταει προγραμμα forecasting για τη διαχειριση κ τη ζητηση των αυτοκινητων. Η μια εταιρια δανειων η σουπερμαρκετ ζηταει προγραμμα ευρεσης patterns στη συμπεριφορα των καταναλωτων για να ανταπεξερθει καταλληλα. Η μια πετρελαικη που ζηταει προγραμμα προσομειωσης για ζητηση ενεργειας και worst case scenarios αναλυση.

Τελος παντων η λιστα ειναι ατελειωτη και δεν εχω πιασει καν χιλιαδες αλλους εξειδικευμενουσ κλαδους οπως τα game physics και το high frequency trading. Χωρις θεωρητικο/μαθηματικο υποβαρθρο πως θα στησετε τετοια προγραμματα? Η δεν τα αναλαμβανετε καθολου?

Παρολο που ισχυει οτι χωρις στρωσιμο δεν προκειται το πτυχιο να σου μαθει τιποτα, προσεχετε τι συμβουλευετε τα νεα παιδια οι εποχες εχουν αλλαξει. Αν πας σε καμια Xerox, Accenture, IBM η σε κανα City και τους πεις "ειμαι αυτοδιδακτος, δωστε μου μια ευκαιρια" δεν θα περασεις ουτε την πορτα. Και δεν μιλαμε καν για Google, Microsoft etc.

Δημοσ.
Πραιτοριανέ, τα software houses, έχουν δομή με project managers, αρχιτέκτονες, αναλυτές και DBA που κάνουν όλη την δουλειά.  Και οι προγραμματιστές, είναι απλά coders που πέρνουν ένα PBI (ως μασημένη τροφή) και απλά την καταπίνουν. Eκτός από ένα γρήγορο unit test δεν κοιτάνε καν παραπάνω το lifecircle. 

Δούλεψα σε τέτοιo σύστημα σε finance εταιρία (Callcredit) για ένα διάστημα το 2011, και σε πληροφορώ δεν με ικανοποιούσε προσωπικά καθόλου. Το απλά να γράφεις κώδικα σαν ζόμπυ, είναι κάτι το οποίο δεν μπόρεσα να κάνω πάνω από ένα τρίμηνο εκεί.  

Πηγαίνοντας σε software house μετά για ένα 6 μηνο, και εκεί τα ίδια. Είναι για όλους όσους θέλουν να "καούν" γρήγορα ή δεν τους ενδιαφέρει η δημιουργία.  Δεν είναι για μακροπρόθεσμη καριέρα. (γιατί πήγα σε αυτές της εταιρίες είναι άλλοι λόγοι). 

Οπότε γύρισα πίσω στο περιβάλλον μου. Πλήρης ανάπτυξη εφαρμογών από το 0, σε εταιρία που το λογισμικό δεν είναι κύρια ασχολία αυτής. 

Αυτές οι εταιρίες απαιτούν πλήρες lifecircle από το προγραμματιστή, αλλά και πολλά περίεργα (interface με hardware κλπ). 

Αλλά τα καλά είναι ότι :  πληρώνουν καλά, περισσότερα από όσα θα πάρεις ως coder. Δεν βρίσκονται σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, αλλά στην μέση του πουθενά στην επαρχία. Δεν είσαι άλλος ένας αριθμός, που μπορεί να απολυθεί γιατί απλά τελείωσε το project. Εκτιμούν την προσωπική σου γνώμη, ιδέες και ενθουσιασμό. Κάνεις πάνω από 2 πράγματα ταυτόχρονα. Συνήθως υποστήριξη/ανάπτυξη υπαρχόντων συστημάτων, και ανάπτυξη νέων. Βλέπεις τον κώδικα να δουλεύει και το improvement και αξία που έφερες στην εταιρία. 

Φυσικά πιο απαιτητική εργασία, η οποία χρειάζεται εμπειρία την οποία αποκομείς μόνο αν κάνεις παρόμοιο πράγμα για χρόνια. 

Και τί λογισμικό φτιάχνεις. Για ασφαλή εξόρυξη κάρβουνου, μεταφορά, γέφυρες, interfacing με hardware. Μέχρι έλεγχο κάμερες, πύλες, μπάρες, πλοία, τρένα, και ολόκληρο το lifecircle ενός container ή φορτηγού. Και φυσικά EDI, clients κλπ. 

Όσον αφορά τα μαθηματικά, στα 16 χρόνια επαγγελματική καριέρα, τα πιο δύσκολα μαθηματικά τα οποία χρειάστηκε να λύσω, ήταν να πάρω τα σημεία από ένα scatter graph/datatable και να φτιάξω την correlation και την φυσικά το μαθηματικό μοντέλο. 

Και να παρουσιάζω το παραπάνω σε 4 axis graph χρησιμοποιώντας MS report control σε ASP.NET σελίδα. Σημείωση τα δεδομένα ήταν live τα οποία έπερνα από τον sensor στην κεφαλή του κοπτικού ρότορα και με αυτό, ρύθμιζα την ροή και πίεση αέρα και νερού, καθώς και την ταχύτητα περιστροφής, ώστε να μην δημιουργηθεί φούσκα μεθανίου και σκάσει το ορυχείο άνθρακα (deep mine). 

Και αυτά είναι μαθηματικά Λυκείου/A-Level. 
Δημοσ.

Κοιτα Apoll σου εχω ξαναπει οτι εχεις απεριοριστο respect που οντας αυτοδιδακτος μπορεις κι επιλεγεις δουλειες στην Αγγλια.

Για το θεμα των software houses συμφωνω στο οτι εισαι ενας στους χιλιαδες αλλα αυτο δεν ισχυει μονο στους προγραμματιστες. Και λογιστης αμα εισαι, αλλη ελευθερια και υπευθυνοτητα εχεις αμα ειστε 20 ατομα κι αλλη αμα εισαι στην PwC. Απο την αλλη αν εισαι 10 χρονια προγραμματιστης στην IBM και ακομα κανεις το code monkey ε δεν σου φταιει η εταιρια.

Τα παραπανω case studies που εγραψα ομως, δεν μπορουν να αναλυθουν και να κατασκευαστουν απο καποιον αυτοδιδακτο οσο αριστος κι αν ειναι. Και δεν το λεω για να το παιξω εξυπνος η να πω οτι αυτοδιδακτος=αποτυχια ισα ισα. Απλα για ενα επιπεδο προγραμματων και πανω, 48 ωρες τη μερα να λιωνεις την καρεκλα, δεν θα μπορεις να ανταπεξελθεις. Εκτος αν πεις δεν με ενδιαφερει αυτο το κομματι, το αποκλειω απο τη ζωη μου κι ολα καλα, μια χαρα λεφτα βγαζω, μια χαρα δουλεια εχω, ακρως σεβαστο.

Ειναι κριμα ομως να ξεκινησει καποιος πιτσιικασ ετσι χυμα στο κυμα και στα μισα να καταλαβει οτι το σολο δεν του βγαινει γι αυτα που θελει να κανει και πρεπει να ξαναγυρισει στα θρανια για να μαθει.

• Like 2
Δημοσ.

Όσον αφορά το αρχικό ερώτημα του topic starter:

Σκέφτηκες να μην πας σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ και να ασχοληθείς αποκλειστικά με certifications; π.χ Java certified Professional/Developer, Microsoft dot net certified, Oracle certified associate, Cisco Certified Accociate/Professional κτλ

Δυστυχώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στον κόσμο που στα μαθαίνει όλα αυτά, θα τα ξέρεις πολύ επιφανειακά όταν τελειώσεις Β.Sc/M.Sc πανεπιστημίου αλλά αν δεις τις αγγελίες αυτά ζητάνε οι περισσότεροι εργοδότες...

Τώρα ανοίγω ένα τεράστιο πολυσυζητημένο ερώτημα: πτυχίο ΑΕΙ ή πολλά certifications από τα 18; 

ΑΝ τα έχεις ΟΛΑ αυτά τα certifications και έχεις διαβάσει πραγματικά θα είσαι άπιαστος στην πληροφορική.

ΑΛΛΑ ένας με ΑΕΙ θα μπορεί να κάνει και δουλειές άσχετες με πληροφορική μόνο και μόνο επειδή έχει πτυχίο (π.χ υπάλληλος γραφείου κάπου). Στη δεύτερη περίπτωση τα certificates είναι άχρηστα. Άσε που τα certificates λήγουν κάθε 2 χρόνια.

Δυστυχώς να κάνεις και τα δύο το θεωρώ αδύνατο αν μόνο φανταστείς τις ποσότητες της ύλης που έχεις να διαβάσεις.

Ρίσκο, τι να πω; 

Την άποψή μου λέω από προσωπική εμπειρία στον χώρο...

Δημοσ.

Καλά και τα certificates και δίνουν ακριβώς ότι ζητάει η αγορά εργασίας αλλά ναι η αλήθεια είναι ότι για άσχετες δουλίτσες το πτυχίο θα σε βοηθήσει καλύτερα ειδικά για δουλειές γραφείου. Επίσης χτυπάς και ένα μεταπτυχιακό.

Αν είσαι αποφασισμένος να περάσεις όλη σου την ζωή ως προγραμματιστής και αυτό θες μόνο τότε καλύτερα μάθε εστιασμένα. 

Αλλά μιλάμε μόνο να προγραμματίζεις δηλαδή σκλάβος μια ζωή.

Ενώ στο πτυχίο μαθαίνεις πράγματα που θα σε βοηθήσουν κάποια στιγμή να γίνεις πχ project manager.

Μαθαίνεις ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων.

Γιατί όταν μιλάμε για προγραμματισμό μιλάμε για μέγάλα έργα πολλών ατόμων.

Οι προγραμματιστές είναι στη βάση της πυραμίδας και έχουμε επίσης αναλυτές, σχεδιαστές, testers, αυτούς που κάνουν μελέτες τάσεων, project managers, άτομα που μιλάνε με τον πελάτη και προσπαθούν να δουν τις αναγκες, μαρκετίστες, εκπαιδευτές and go on...

Αν θες να πηγαίνεισ σε ένα team και απλά να παιρνεις το κομμάτι σου και να προγραμματίζεις τότε ΟΚ γραμμή για πιστοποιήσεις γιατί αυτές θα δείξουν στον project manager που ψάχνει να στελεχώσει ότι μπορείς να τον καλύψεις για ένα στάνταρ κομμάτι.

Αλλά αν θες να έχεις δυνατότητες να κάνεις και άλλα πράγματα πάλι στην πληροφορική πχ να πας να δείξεις ένα πρόγραμμα σε μια επιχείρηση ή να συζητήσεις τις ανάγκες τους ή ή ή τότε ένα πτυχίο σίγουρα χρειάζεται.

Εμένα παρόλο που δε γούσταρα τον προγραμματισμό γούσταρα πολύ την σχολή μου. Γαμάτα μαθήματα, και είδαμε όλα τα στάδια ενός προγράμματος. Από την εξεύρεση των αναγκών του πελάτη μέχρι την ανάλυση, σχεδιασμό, προγραμματισμό, testing, και φυσικά μαθήματα για manager εταιριών που σκοπεύουν να βάλουν πληροφοριακά συστήματα πως θα πείσουν τους υφισταμένουν να δεχθούν τις νέες τεχνολογίες κα΄θώς συνήθως αντιδρούν λόγω φόβου απώλεις της θέσης τους κτλ κτλ

Σφαιρική γνωση. Λίγα στο καθένα. Πολύ λίγα. ΑΛλά παίρνεις μια γεύση και βλέπεις τι σου αρέσει και ειδικεύεσαι σε αυτό.

Το αν θα αντέξει κάποιος να είναι από τα 21 έως τα 50 προγραμματιστής απλός να χτυπάει κώδικα 8+ ώρες τη μέρα δεν το ξέρω. Εγώ προσωπικά δεν θα το άντεχα ούτε 1 μήνα

• Like 1
Δημοσ.

Pratorianos, τα projects που αναφέρεις δεν τα σχεδιάζουν/ αναπτύσσουν προγραμματιστές αλλά αυτοί που ανέπτυξαν τα μοντέλα ή που είναι μέσα στις εταιρίες. Εχουν κυκλοφορήσει εσωτερικά email της google, σχετικά με το αν θα έπρεπε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της amazon στον τρόπο διαχείρισης της πληροφορίας, για παράδειγμα. Ο μπέζος ξεκαθαρίζει σε όλους πως ο κώδικας που αναπτύσσουν αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος της amazon, δεν μπορούν να υπάρχουν κομμάτια που δε συνδέονται με τα υπόλοιπα.

Η προσωπική μου εμπειρία, αναπτύσσω πρωτότυπα απο το 2005 σε μεγάλουσ οργανισμους σε 3 ηπείρους (εντυπωσιαστηκες ε;!;). Δεν είμαι προγραμματιστής, αλλά ξέρω τη φυσική, τα μαθηματικά εργαλεία και χρησιμοποιώ βασικούς αλγόριθμους που χρειάζονται για το πρόβλημα. Αφού αναπτύξω, μόνος ή σε ομάδα το βασικό αλγόριθμο, προσλαμβάνεται ομάδα προγραμματιστων για optimization. Τις περισσότερες φορές αυτό που τους δίνω και αυτό που μου επιστρέφουν είναι κατά 90% διαφορετικό και για εμένα εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσω όλα τα τριξ και βήματα που κάνουν στο τελικό προϊόν.

Εντιτ: Προς εμ μέρει επίρρωση αυτών που αναφέρει ο απολλ, το πρώτο μου πρόγραμμα το έγραψα στα 7-8 σε zx spectrum basic και από τότε ασχολούμαι με τον προγραμματισμό, ωστόσο σπούδασα κάτι τελείως διαφορετικό.

Δημοσ.

Καλά και τα certificates και δίνουν ακριβώς ότι ζητάει η αγορά εργασίας

Οι γνωστές πιστοποιήσεις πιστεύω πως ναι. Οι περισσότερες αγγελίες πληροφορικής σήμερα έχουν πλέον σαν πρώτη γραμμή πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ και όλες οι επόμενες γραμμές είναι τα αρχικά πολλών πιστοποιήσεων. Κάνω λάθος;

Δημοσ.

Οι γνωστές πιστοποιήσεις πιστεύω πως ναι. Οι περισσότερες αγγελίες πληροφορικής σήμερα έχουν πλέον σαν πρώτη γραμμή πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ και όλες οι επόμενες γραμμές είναι τα αρχικά πολλών πιστοποιήσεων. Κάνω λάθος;

Δεν κοιτάω για θέσεις προγραμματιστή και ειδικά από αγγελίες.

Σκοπεύω να εκμεταλλευτώ το πτυχίο μου με μια στροφή προς διοίκηση με κάποιο μεταπτυχιακό στην διοίκηση.

Μετά θα δω πως θα αξιοποιήσω το πτυχίο σε κάποια θέση που δεν εντάσσεται άμεσα με προγραμματισμό. 

Γενικά στην σχολή μου γούσταρα τρελά ανάλυση, σχεδίαση και γενικά οργάνωση ομάδας, project managing κτλ

Και για τους τύπους, τα πέρασα όλα με 10 και μάλιστα σε μερικά από αυτά είχαν πάρει 10 2 άτομα μόνο.

Δε το λέω για άλλο λόγο εκτός από το να δείξω πως είχα σαφή ενδιαφέροντα αλλά και συγκεκριμένες κλίσεις.

Εκεί με βοήθησε το πανεπιστήμιο να πάρω μια γεύση και να δω που τραβάω περισσότερο.

Μόνο θεματάκι; Το @#$ το κόστος των μεταπτυχιακών.

Γιατί πρέπει ένα MBA να κοστίζει 25.000€;

Αλλά ακόμα και στο ΕΑΠ να κάνεις μεταπτυχιακό στην διοίκηση θες 6-8 χιλιάδες 

Δημοσ.

@InsomniaK, την τρίτη φορά που διάβασα το ποστ σου έβγαλα άκρη και τελικά δεν χρειαζόταν το κατεβατό που έγραψα.

Εννοείς ότι το πρόγραμμα το γράφουν αυτοί που σχεδιάζουν τα μοντέλα και όχι καθαροί προγραμματιστές? Αν ναι πήγαινε κατευθείαν στο δεύτερο quote, το πρώτο άκυρο.

Pratorianos, τα projects που αναφέρεις δεν τα σχεδιάζουν/ αναπτύσσουν προγραμματιστές αλλά αυτοί που ανέπτυξαν τα μοντέλα ή που είναι μέσα στις εταιρίες.

Τα projects που έγραψα παραπάνω είτε τα έκαναν συμφοιτητές σε διπλωματικές, είτε φίλοι σε consulting projects, είτε καθηγητές, οι οποίοι και μου επέτρεψαν να τις διαβάσω και είχαν και την ευγένεια να μου εξηγήσουν πως το υλοποίησαν. Κανένα από τα μοντέλα που είδα δεν μπορούσες να τα προγραμματίσεις έχοντας γνώσεις μαθηματικών Λυκείου.

Αφού αναπτύξω, μόνος ή σε ομάδα το βασικό αλγόριθμο, προσλαμβάνεται ομάδα προγραμματιστων για optimization. Τις περισσότερες φορές αυτό που τους δίνω και αυτό που μου επιστρέφουν είναι κατά 90% διαφορετικό και για εμένα εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσω όλα τα τριξ και βήματα που κάνουν στο τελικό προϊόν.

Ειλικρινής απορία: Πως μπορεί να σου κάνει μια ομάδα προγραμματιστών optimisation αν δεν μπορεί να ακολουθήσει το τι κάνει το μοντέλο σου? Πως μπορεί ένας τραπεζίτης κι ένας προγραμματιστής να κάτσουν να φτιάξουν ένα πρόγραμμα αν δεν είναι και οι δυο έστω familiar με τα παρακάτω (extreme παράδειγμα το ξέρω):

http://en.wikipedia.org/wiki/Quadratic_programming

http://en.wikipedia.org/wiki/Mathematical_optimization

http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_portfolio_theory

http://en.wikipedia.org/wiki/Method_of_steepest_descent

http://en.wikipedia.org/wiki/Gradient_descent

Υποψιάζομαι ότι το πως θα δουλέψει ο αλγόριθμος για να κάνει το optimisation είναι δουλειά του προγραμματιστή και όχι του τραπεζίτη. Όχι?

Να ξανατονίσω ότι δεν σνομπάρω όλους τους υπόλοιπους κλάδους του προγραμματισμού και συμφωνώ απόλυτα και με αυτό:

Το να διδαχθει καποιος προχωρημενη συστηματοποιηση χωρις να μπορει να γραψει με ανεση τρεις γραμμες κωδικα για ενα service, δεν εχει νοημα.

Δημοσ.

Sorry για τα ελληνικά μου, γράφω κι από κινητό.

Ναι, εννοώ πως τα πρωτότυπα δε γράφονται απο προγραμματιστές, αλλά απο αυτούς που είχαν την αρχική ιδέα/ ανάγκη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για το optimization, Ο αλγόριθμος πρέπει να είναι σχολιασμένος μέχρι αηδίας κι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται απο όλα τα μέλη της κάθε ομάδας για το πως θα γράφεται ο κώδικας. Τέλος, υπάρχει συνεχής επικοινωνία και έλεγχος του τι γίνεται.

Σημείωση: με τον απολλ συμφωνώ ως προς τη συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενο, αλλά διαφωνώ στο πως δε χρειάζονται σπουδές. Προσωπικά, έχω περάσει ως φοιτητής, σε διάφορες βαθμίδες, απο 5 πανεπιστήμια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...