nazlos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Εχει βαλει κανεις τετοιον λεβητα?αλλοι τον κατακρινουν κ αλλοι τον λενε οικονομικο κλπ...Μιλανε με νουμερα και με τυπους που δεν καταλαβαινω,Εχει κανενας αυτον τον λεβητα ή καποια προσωπικη εμπειρια?
Haldol Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Απλό ηλεκτρικό μπόιλερ είναι. Δουλεύει εκμεταλλευόμενο το ίδιο το νερό ως «αντίσταση» για να το θερμάνει γρηγορότερα. Έτσι δούλευαν και τα θερμοσίφωνα πριν πολλές δεκαετίες (και παθαίναμε ηλεκτροπληξία αν μπαίναμε για μπάνιο με ανοιχτό το θερμοσίφωνο). Όπως και οποιοδήποτε θερμαντικό στοιχείο με ρεύμα, έχει απόδοση <1. Το πετρέλαιο πάλι το ίδιο, αλλά αρκετά πιο χαμηλά... ίσως να συμφέρει σε νέα εγκατάσταση, κυρίως λόγω της απλότητας, (θέλει λίγη μελέτη), αλλά σίγουρα όχι σε υπάρχουσα, μιας και το πουλάνε ως διαστημική τεχνολογία.
nazlos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Απλό ηλεκτρικό μπόιλερ είναι. Δουλεύει εκμεταλλευόμενο το ίδιο το νερό ως «αντίσταση» για να το θερμάνει γρηγορότερα. Έτσι δούλευαν και τα θερμοσίφωνα πριν πολλές δεκαετίες (και παθαίναμε ηλεκτροπληξία αν μπαίναμε για μπάνιο με ανοιχτό το θερμοσίφωνο). Όπως και οποιοδήποτε θερμαντικό στοιχείο με ρεύμα, έχει απόδοση <1. Το πετρέλαιο πάλι το ίδιο, αλλά αρκετά πιο χαμηλά... ίσως να συμφέρει σε νέα εγκατάσταση, κυρίως λόγω της απλότητας, (θέλει λίγη μελέτη), αλλά σίγουρα όχι σε υπάρχουσα, μιας και το πουλάνε ως διαστημική τεχνολογία. Ξερεις τι?Εχω τρελαθει πραγματικα,εχω σπιτι 90τμ τωρα το φτιαχνω εχει λεβητα πετρελαιου αλλα το ρυθμιζει ενα διαμερισμα,δεν εχω αυτονομια αρα!Και ψαχνω ψαχνω ψαχνω να δω τι συμφερει εχω λαλησει πραγματικα!Ενδοδαπεδια και υπερηθρες αντλιες θερμοτητας νομιζω ειναι τα καλυτερα αλλα πανακριβα σε εγκατασταση,πελετ και ξυλα δεν εχω αποθηκευτηκο χωρο να τα βαλω αρα ακυρο...Και τι να βαλω οεο πια????????? EDIT:Θα περασω καινουριες σωληνωσεις
nazlos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Ξήλωσε τα σώματα και βάλε θερμοπομπούς. Διαβασα και γι αυτους,αλλα ποσους θελω για ενα σπιτι 90τμ?...Θερμοπομποι ειναι σαν αεροθερμο αλλα με μεγαλυτερη αποδοση? Edit:Διαβασα εκτενεστερα οκ....δεν με πολυ καλυπτουν να σου πω την αληθεια!
Haldol Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Διαβασα και γι αυτους,αλλα ποσους θελω για ενα σπιτι 90τμ?...Θερμοπομποι ειναι σαν αεροθερμο αλλα με μεγαλυτερη αποδοση? Όχι, έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση με ένα αερόθερμο. Θερμαίνουν όμως πολύ καλύτερα λόγω διαφορετικού τρόπου λειτουργίας (λειτουργούν πάνω- κάτω όπως τα σύγχρονα καλοριφέρ). Για ένα σχετικά καινούριο σπίτι, επαρκώς μονωμένο, υπολόγισε 100W ανά τετραγωνικό. Δηλαδή για 90 τ.μ. θα χρειαστείς περίπου 10 kW. Αυτό ανεβαίνει αν το σπίτι είναι ψηλοτάβανο, έχει πολλά παράθυρα, κλπ.
nazlos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Όχι, έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση με ένα αερόθερμο. Θερμαίνουν όμως πολύ καλύτερα λόγω διαφορετικού τρόπου λειτουργίας (λειτουργούν πάνω- κάτω όπως τα σύγχρονα καλοριφέρ). Για ένα σχετικά καινούριο σπίτι, επαρκώς μονωμένο, υπολόγισε 100W ανά τετραγωνικό. Δηλαδή για 90 τ.μ. θα χρειαστείς περίπου 10 kW. Αυτό ανεβαίνει αν το σπίτι είναι ψηλοτάβανο, έχει πολλά παράθυρα, κλπ. Ναι καταλαβα....Αλλα θελω κατι ωστε να ζεσταινω ολο το σπιτι και για ενα μελλοντικο παιδι!Και τα a/c inverter διαβασα οτι αξιζουν αλλα χρειαζομαι ενα 12αρι σαλονοκουζουνι κ ενα 9αρι στο υπνοδωματιο κ να ανοιγω τις πορτες...Το προβλημα μου ειναι οτι θελω να περασω τωρα τις σωληνωσεις για να μπουν και τα πλακακια καποια στιγμη...Και ψαχνομαι για κατι αποδοτηκο και οικονομικο φυσικα...Για μπουακαλα προπανιου θελει πολυοδομιες κλπ κλπ πολυ γραφειοκρατια!!!Αλλιως θα πηγαινα σε αυτες...
Haldol Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Η λύση που σου πρότεινα δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εγκατάσταση. Οι θερμοπομποί θέλουν μόνο μία πρίζα. Και πιστεύω ότι είναι η οικονομικότερη λύση. Και τα A/C είναι οικονομική λύση (στη λειτουργία τους είναι πολύ οικονομικότερα από οτιδήποτε άλλο), απλά έχουν μεγαλύτερο αρχικό κόστος.
nazlos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Η λύση που σου πρότεινα δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εγκατάσταση. Οι θερμοπομποί θέλουν μόνο μία πρίζα. Και πιστεύω ότι είναι η οικονομικότερη λύση. Και τα A/C είναι οικονομική λύση (στη λειτουργία τους είναι πολύ οικονομικότερα από οτιδήποτε άλλο), απλά έχουν μεγαλύτερο αρχικό κόστος. Ναι το ξερω τα διαβασα,αλλα πχ για σαλονοκουζινα καλυτερα να βαλω ενα a/c οπου θα εχω και ψυξη και θερμανση κ στα αλλα δωματια θερμοπομπους...Σημερα θα ρωτησω καποιον οπου εχει λεβητα ιοντων να δω αν συμφερει,αλλα οσο περισσοτερες γνωμες τοσο το καλυτερο αλλα δεν,απ οτι βλεπω...
siracos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Διάβασε αυτό. http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051 Και πιστεύω ότι θα καταλάβεις ποιό είναι το οικονομικότερο. Αφού τώρα το φτιάχνεις το σπίτι ρίξε λεφτά στην καλή μόνωση. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και σε βάθος χρόνου το οικονομικότερο σε ψύξη και θέρμανση 1
PCharon Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 σπιτι 90τμ τωρα το φτιαχνω τι να βαλω οεο πια????????? Δικό σου σπίτι να κάνεις ό,τι θέλεις; Αντλία θερμότητας, ψάξε το. Τα υπόλοιπα που ακούς τα βρίσκουν και στις ανασκαφές οι αρχαιολόγοι.
nazlos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δικό σου σπίτι να κάνεις ό,τι θέλεις; Αντλία θερμότητας, ψάξε το. Τα υπόλοιπα που ακούς τα βρίσκουν και στις ανασκαφές οι αρχαιολόγοι. Πολλα φραγκα ρε παιδια η αντλια θερμοτητας πηρα μια τιμη κ ειπαν γυρω στα 7000 να πω την αληθεια δεν εχω τοσα,κ ας μου κανει τρελη αποσβεση... Διάβασε αυτό. http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051 Και πιστεύω ότι θα καταλάβεις ποιό είναι το οικονομικότερο. Αφού τώρα το φτιάχνεις το σπίτι ρίξε λεφτά στην καλή μόνωση. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και σε βάθος χρόνου το οικονομικότερο σε ψύξη και θέρμανση Αμα σου πω οτι δεν πολυ καταλαβα τα διαγραμματα????αρα ο ηλεκτρικος λεβητας καιει πιο πολυ απο καθε αλλο ειδος θερμανσης σωστα?
siracos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Ναι ο ηλεκτρικός και όλα τα ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης καίνε το ποιό πολύ. Μην τσιμπάς από τις διαφημίσεις και τις βλακείες που λένε στα καφενεία. Σήμερα το ποιό φτηνό σε κατανάλωση σύστημα θέρμανσης είναι η αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών με ενδοδαπέδιο σύστημα. Και το ξαναλέω πολύ καλή μόνωση του σπιτιού. Ψάξε το με τις αντλίες θερμότητας μπορείς να έχεις και θέρμανση και ψύξη από το ίδιο σύστημα.
nazlos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ναι ο ηλεκτρικός και όλα τα ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης καίνε το ποιό πολύ. Μην τσιμπάς από τις διαφημίσεις και τις βλακείες που λένε στα καφενεία. Σήμερα το ποιό φτηνό σε κατανάλωση σύστημα θέρμανσης είναι η αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών με ενδοδαπέδιο σύστημα. Και το ξαναλέω πολύ καλή μόνωση του σπιτιού. Ψάξε το με τις αντλίες θερμότητας μπορείς να έχεις και θέρμανση και ψύξη από το ίδιο σύστημα. Το εχω ψαξει οντως ειναι πολυ οικονομικη θερμανση αλλα πολυ μεγαλο το κοστος και δεν εχω τοσα,το πολυ πολυ θα περασω σωληνωσεις κ θα περιμενω να ερθει το φυσικο αεριο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα