siracos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Το εχω ψαξει οντως ειναι πολυ οικονομικη θερμανση αλλα πολυ μεγαλο το κοστος και δεν εχω τοσα,το πολυ πολυ θα περασω σωληνωσεις κ θα περιμενω να ερθει το φυσικο αεριο....Αν δεν βιάζεσαι να τελειώσεις το σπίτι περίμενε μέχρι το φθινόπωρο. Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε πτώση των τιμών στις αντλίες χαμηλών θερμοκρασιών. Πάντως ανεξάρτητα από το καύσιμο η ενδοδαπέδια είναι πολύ καλύτερη και λίγο ποιό οικονομική από τα κλασικά σώματα. Κοίτα το κόστος που έχει η ενδοδαπέδια και το κόστος από τα κλασικά σώματα πριν αποφασίσεις. Στην ενδοδαπέδια αφού την εγκαταστήσουν κολλάς κατευθείαν τα πλακάκια ή οποιοδήποτε άλλο δάπεδο,δηλαδή δεν πληρώνεις για γκρο μπετά και αμμοκονίες που θέλουν τα πλακάκια και γλυτώνεις και από εκεί κάποια λεφτά.
nazlos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Αν δεν βιάζεσαι να τελειώσεις το σπίτι περίμενε μέχρι το φθινόπωρο. Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε πτώση των τιμών στις αντλίες χαμηλών θερμοκρασιών. Πάντως ανεξάρτητα από το καύσιμο η ενδοδαπέδια είναι πολύ καλύτερη και λίγο ποιό οικονομική από τα κλασικά σώματα. Κοίτα το κόστος που έχει η ενδοδαπέδια και το κόστος από τα κλασικά σώματα πριν αποφασίσεις. Στην ενδοδαπέδια αφού την εγκαταστήσουν κολλάς κατευθείαν τα πλακάκια ή οποιοδήποτε άλλο δάπεδο,δηλαδή δεν πληρώνεις για γκρο μπετά και αμμοκονίες που θέλουν τα πλακάκια και γλυτώνεις και από εκεί κάποια λεφτά. Βιαζομαι δυστηχως,το σπιτι ηταν κατοικησιμο αλλα το φτιαχνω,σωματα υπαρχουν ηδη εγω το μονο που θα κανω ειναι να περασω καινουριες σωληνωσεις για αυτονομια...
DIGITHEOS Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Όχι, έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση με ένα αερόθερμο. Θερμαίνουν όμως πολύ καλύτερα λόγω διαφορετικού τρόπου λειτουργίας (λειτουργούν πάνω- κάτω όπως τα σύγχρονα καλοριφέρ). Για ένα σχετικά καινούριο σπίτι, επαρκώς μονωμένο, υπολόγισε 100W ανά τετραγωνικό. Δηλαδή για 90 τ.μ. θα χρειαστείς περίπου 10 kW. Αυτό ανεβαίνει αν το σπίτι είναι ψηλοτάβανο, έχει πολλά παράθυρα, κλπ. και επισης θα χρειαστει να αλλαξεις παροχη ρευματος γιατι απο μονοι τους οι θερμοπομποι θα τραβανε 43 αμπερ,α και μην ξεχασω ,και μια λαμαρινα που θα την βαλεις μπροστα απο τον μετρητη για να μην σκοτωσει κανεναν χριστιανο ο δισκος που θα γυριζει σαν τρελος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα